Pavlíkxx

XXX.XXX.25.125
Ahoj, začínám s chovem ovcí. Mám cca7ha pastvin. do loňska na nich hospodařil místní zemědělec. Od teď na nich začínám hospodařit já a mé ovečky.
Pastviny jsou zanedbané. První seč si zemědělec vzal na senáž a otavu nechal shnít tak jak ji posekal.
Tráva je plná odumřelé trávy a plná zeleného mechu. Celkově tráva je řídká ale celkem druhové rozmanitá. Teď na jaře plná krtinců.
Mám Zetor Proxima 84xx.
Přemýšlím že koupím brány a vyčešu starou trávu a mech. A budu doufat že tráva bude pěkně růst a ovečky budou hnojit. A příští rok podseji novou trávu.
Co mi poradíte a jake stroje si mám koupit?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pavlíkxx
napsal(a):
Ahoj, začínám s chovem ovcí. Mám cca7ha pastvin. do loňska na nich hospodařil místní zemědělec. Od teď na nich začínám hospodařit já a mé ovečky.
Pastviny jsou zanedbané. První seč si zemědělec vzal na senáž a otavu nechal shnít tak jak ji posekal.
Tráva je plná odumřelé trávy a plná zeleného mechu. Celkově tráva je řídká ale celkem druhové rozmanitá. Teď na jaře plná krtinců.
Mám Zetor Proxima 84xx.
Přemýšlím že koupím brány a vyčešu starou trávu a mech. A budu doufat že tráva bude pěkně růst a ovečky budou hnojit. A příští rok podseji novou trávu.
Co mi poradíte a jake stroje si mám koupit?
Dejte na kozy ovce.
krzt

XXX.XXX.43.145
to, že tam jsou krtci, je dobré znamení - v půdě je život, bezobratlí, které krtci žerou. bude to tedy louka s obsahem humusu, schopná zadržovat vodu, o dost lepší než mnohdy vídané výběhy, co jsou tvrdé jako beton, protože se tráva pase, ale nehnojí. Stav porostu nyní na jaře je těžké soudit, být vámi, louky pobránujte a sledujte letošek, jak na tom jsou. Pak uvidíte, co dál.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Aby se louka zvetila jen hnojenim od ovci, tak s tim moc nepocitejte. Branovani na jare je samozrejmost.