Nejistota v anglickém sedle

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sofie55

18.3.2023 21:09
Sofie55

XXX.XXX.228.172

Zdravým,
Kdyz jsem se ucila jezdit tak jsem mela westernové sedlo a ted v nové stáji (kde jsem už měsíc a něco), tak jsem mela na jiném koni anglické sedlo, misto toho, aby mi kůň naklusal, vzal to triskem naproti stromu a křoví, padala jsem na jednu stranu a snažila jsem se vybalncovat, ale kůň uhl (jezdil dostihy) a já spadla na hlavu a na zada (stalo se to před pár dny) dnes jsem jezdila, ale mela jsem zase anglické sedlo (jedna holčina mela westernové) a ja se nebala jen se mi klisna splašila a tak jsem radši jen krokovala. Pak jsem si vzala jineho kone a trenerka si mne vzala na lonž (byli jsme na vyjížďce), ale nemela jsem nad nim kontrolu a malem jsem se neudrzela a tak jsem sesedla. Zitra mam trenink a budu mit westernové sedlo, ale potřebuji se zvládnout udrzet.
Vsem predem dekuji za odpoved;)

18.3.2023 21:55
kallisto

XXX.XXX.61.218

A odpovědět ti máme na co?

19.3.2023 00:59
helas

XXX.XXX.116.228

Zkus si zkrátit třmeny. A potom ještě o další kousek. A sedni si rovně - nesmíš sebou házet dopředu - úplně stejně, jako ve west. sedle.A hlídej si nohy - přiložená holeň pro koně cvičeného anglicky znamená zrychlit (většinou)... Takže holeně od koně a přiložit jen, když chceš naklusat! A jakmile kůň nakluše, zase nohy pryč od břicha koně! A pořád záklon.

Tahle změna je těžká, totiž.
Nechtěj tedy víc, než co píšu - dokud si nezvykneš na odlišný sed.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2023 07:46

Sofie55 napsal(a):
Zdravým,
Kdyz jsem se ucila jezdit tak jsem mela westernové sedlo a ted v nové stáji (kde jsem už měsíc a něco), tak jsem mela na jiném koni anglické sedlo, misto toho, aby mi kůň naklusal, vzal to triskem naproti stromu a křoví, padala jsem na jednu stranu a snažila jsem se vybalncovat, ale kůň uhl (jezdil dostihy) a já spadla na hlavu a na zada (stalo se to před pár dny) dnes jsem jezdila, ale mela jsem zase anglické sedlo (jedna holčina mela westernové) a ja se nebala jen se mi klisna splašila a tak jsem radši jen krokovala. Pak jsem si vzala jineho kone a trenerka si mne vzala na lonž (byli jsme na vyjížďce), ale nemela jsem nad nim kontrolu a malem jsem se neudrzela a tak jsem sesedla. Zitra mam trenink a budu mit westernové sedlo, ale potřebuji se zvládnout udrzet.
Vsem predem dekuji za odpoved;)

Trochu (dost) vašemu příspěvku nerozumím. Viz kallisto.

No, já bych změnila oddíl.

20.3.2023 08:15

Ze stáje, kde tě nechají jet na vyjížďku, aniž si ověří tvoje jezdecké schopnosti, bych odešla... A dvakrát ze stáje, kde hrozí problémy i na lonži.

20.3.2023 08:31
Arbora

XXX.XXX.149.42

Jediná rozumná rada je vziať nohy na plecia a už nikdy sa do tej stajne nevrátiť. Snáď máš aspoň úrazovú poistku.

20.3.2023 19:44

Co to je proboha za oddíl, kde nechají děti OPAKOVANĚ padat ze splašených a nekontrolovatelných koní?
Za to jako i platíš?

Přidejte reakci

Přidat smajlík