Kastrace hřebce
Americký klusákkun-gasper

XXX.XXX.139.250
Dobrý den, prosím o radu ohledně kastrace našeho hřebce. Je to skoro 3 letý hřebec plemene americký klusák s paintem. Koukala jsem na weby ale nic jsem tam nenašla. Prosím jestli znáte veterináře který se tím zabývá a je v blízkosti Benešova. výška cca 155-160 cm kvh a váhu nevim, a jestli by bylo možné tak i s cenou kastrace? předem děkuji za odpověd a hezký večer.
Vy máte koně a nevíte o žádném veterináři v okolí?
Já mám v telefonu pět čísel na veterináře a ve stáji visí seznam dalších deseti s vyznačením, co mají za přístrojovou techniku a z jaké jsou dálky.
Doporučuji urychleně pořídit číslo na dva nejbližší veterináře zabývající se velkými zvířaty, v Bene bude stopro i přímo koňák (protože dostihy).
No a na cenu a podmínky provedení kastrace se zeptejte jeho. Každý veterinář má jiné podmínky, záleží taky hodně na cestovném, že.
Buggyra
napsal(a):
Já mám v telefonu pět čísel na veterináře a ve stáji visí seznam dalších deseti s vyznačením, co mají za přístrojovou techniku a z jaké jsou dálky.
Doporučuji urychleně pořídit číslo na dva nejbližší veterináře zabývající se velkými zvířaty, v Bene bude stopro i přímo koňák (protože dostihy).
No a na cenu a podmínky provedení kastrace se zeptejte jeho. Každý veterinář má jiné podmínky, záleží taky hodně na cestovném, že.
Tak to my měli ve stáji jenom 4 čísla....
kun-gasper

XXX.XXX.139.250
Buggyra
napsal(a):
Veterináře známe ale nevim jestli je to nejlepší volba na kastraci, já radši neriskuji, a domluvym si za větší cenu kvalitního a spolehlivého veta. Ten kterého známe není uplně best
U nás těch spešl ke koním taky není 10. Ale když je nouze, ošetří i jiní co chodí k velkým zvířatům (na oplátku k nim vodíme i svoje psy, kočky a králíky - taky je doporučujeme ostatním - prostě vesnický režim a vet ordinuje 3x týdně jen dvě hodiny). A stejně tak je důležité mít tel. seznam dopravců, kdyby se něco pokazilo a jelo se na kliniku. (a to mám už od rodiny zákaz tam vozit starou, neb je to finanční nesmyls ;-) )
je tady na západě příběh o paní, která měla čísel plno...
ale když akutně jednoho potřebovala, nepřijel ani jeden.
Volala i veterinářům 200km daleko... veterinární klinice, která měla mýt i noční výjezdní 'záchranku" i na koně...
pak jeden veterinář řekl, že přijede... tak se čekalo že dorazí... nedorazil- a telefon vypnut
No tak se kůň za pomoci lidí i traktoru naložil a jelo se na kliniku za hranicemi v německu.
lenacia
napsal(a):
je tady na západě příběh o paní, která měla čísel plno...
ale když akutně jednoho potřebovala, nepřijel ani jeden.
Volala i veterinářům 200km daleko... veterinární klinice, která měla mýt i noční výjezdní 'záchranku" i na koně...
pak jeden veterinář řekl, že přijede... tak se čekalo že dorazí... nedorazil- a telefon vypnut
No tak se kůň za pomoci lidí i traktoru naložil a jelo se na kliniku za hranicemi v německu.
Jenom prosím - mít. A Německu.