Nejmenovaný

XXX.XXX.93.117
Dobrý den je mi 12 let a chtěla bych se zeptat na názor - ve stáji kde jezdím se koně jezdí tím způsobem ,že když kůň neposlouchá je několikrát velmi tvrdě udeřen bičíkem. Mě se tohle nelíbí a když kůň zlobí snažím se s ním vyjít i jinak než bičem. Je tohle takhle v každé stáji? Dělám něco špatně ? Jak používate bič vy ? Předem děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejmenovaný
napsal(a):
Dobrý den je mi 12 let a chtěla bych se zeptat na názor - ve stáji kde jezdím se koně jezdí tím způsobem ,že když kůň neposlouchá je několikrát velmi tvrdě udeřen bičíkem. Mě se tohle nelíbí a když kůň zlobí snažím se s ním vyjít i jinak než bičem. Je tohle takhle v každé stáji? Dělám něco špatně ? Jak používate bič vy ? Předem děkuji za odpověď.
Jestli nejste troll nebo roztleskávačka... Takovou stáj bych opustila kosmickou rychlostí.
Za mě, když jsem ještě jezdila trochu víc. Používala jsem tušírku. Sloužila k upozornění a aktivaci zádě. A skvěle se s ní odháněji mouchy!
A ne, není to v každé stáji. Tam, kam chodím já, je ke koním jiný přístup.
Bože kolikrat jsem jako dítě ve stajich viděla mlácení koni bičem:(
Jak mi to bylo vždy líto. Jedna byla snad vyloženě sadistka,nechutně dominantni pani,to mi došlo až zpětně. Už jako dítě se mi to příčilo a věděla jsem,že je to špatně i když někde to byl standart. Samozřejmě bych Už v takové stáji nesetrvavala. Ano jsou situace kdy se bicik pouzije ve forme trestu ale melo by to byt vyjimecne.
Ted vsichni jezdi s tusirkou a bohuzel ji poizivaji i jako trestajici pomucku :/
Tudirka je pomucka k ježdění, ne mlácení
Ve stáji kde se koně mlátí bych nebyla
Nejmenovaný

XXX.XXX.93.117
Děkuji za odpovědi taky jsme už s kamarádkou přemýšleli o přestupu do jiné stáje.- Už máme vybráno teď už se tam jen jet podívat .....