hanous_rem

XXX.XXX.65.224
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s těmito kurzy u koní? Viděla jsem zajímavé kurzy z institutu zdraví zvířat, kde nabízí kurzy dornovy metody, fasciální techniky, lymfodrenáže apod... Už delší dobu se o tohle téma zajímám a sama mám koníka, který má problémy se zády a proto bych se o to víc chtěla o tomhle více dozvědět a do budoucna to mít třeba jako nějaký malý přivýdělek, pokud bych si tyhle kurzy udělala. Proto se ptám Vás, kteří máte s tímto zkušenost-vyplatí se to? Jak kurzy probíhaly? Budu moc vděčná za jakékoliv reakce
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.135.187
Upřímně - pokud můžete, jděte na veterinu a udělejte si specializaci.
Nebo pokud toto nemůžete, ale máte peníze a čas, udělejte si dlouhodobý certifikát v osvědčené vzdělávací instituci na západě. Ale i to je lepší s vet. vzděláním.
V Čechách na dobré vzdělání v rámci kurzů dobrá kapacita není. V Boskovicích je sice už otevření voška na fyzioterapii zvířat s akcentem na psi a koně, ale absolventi říkají, že to vzdělání proste není dostačující.
Ty kurzy jsou myslím tak na vlastní povrchní orientaci. Musíte si uvědomit, že jakákoli fyzioterapie je komplexní záležitost a člověk musí znát, jak se staví z cihel, aby mohl stavět krov a střechu.
Ale takhle - klientelu byste jistě nějakou našla, alespoň ze začátku, lidi jsou dnes zblblí, odnaučeni přemýšlet a prodává především dobrý marketing, bohužel prostě nevěřím na následnou dostatečnou hloubku znalostí a objem praxe.
Po špatných zkušenostech už bych si nikoho bez MVDr před jménem na koně nepustila....anebo kdo má opravdu nějaký kvalitní zahraniční institut, jako třeba Stuart Brock.
Na veterině u nás bohužel není výuka fyzioterapie dosud nijak zaštítěna, proto vznikl obor v Boskovicích. Boskovice dají slušný základ, který je třeba si dále rozšiřovat z hlediska metod.
Pokud chcete pomoci svému koníkovi, zavolejte si fyzioterapeuta. On vám ukáže, co můžete dělat proto, abyste koníkovi pomohla (jak manuálně, tak cvičení a případně úprava managementu).
Pakliže byste tomu chtěla věnovat více, pak ano - buď na vfu (kde ale specializace zatím není) nebo do Boskovic (kde je obor přímo zaměřený na fyzioterapii zvířat) a dále se vzdělávat. O tom to v tomto odvětví je. Ať už v Čechách nebo v zahraničí. V Boskovicích sama studuji (3. ročník), a z hlediska psů máme super záběr, z koní poněkud méně, ačkoliv se škola snaží. Takže to je spíše o nás.
Pak i kurzy u nejrůznějších lidí a institucí nejsou nic proti ničemu, jen občas hapruje kompetence lidí, kteří něco učí druhé. Tudíž bych si rozmyslela, komu bych dávala peníze za své vzdělávání. Ale základ je umět bravurně anatomii, abyste věděla, co si můžete/nemůžete dovolit a co z toho (co vám někdo říká) je či není použitelné a proč.
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Upřímně - pokud můžete, jděte na veterinu a udělejte si specializaci.
Nebo pokud toto nemůžete, ale máte peníze a čas, udělejte si dlouhodobý certifikát v osvědčené vzdělávací instituci na západě. Ale i to je lepší s vet. vzděláním.
V Čechách na dobré vzdělání v rámci kurzů dobrá kapacita není. V Boskovicích je sice už otevření voška na fyzioterapii zvířat s akcentem na psi a koně, ale absolventi říkají, že to vzdělání proste není dostačující.
Ty kurzy jsou myslím tak na vlastní povrchní orientaci. Musíte si uvědomit, že jakákoli fyzioterapie je komplexní záležitost a člověk musí znát, jak se staví z cihel, aby mohl stavět krov a střechu.
Ale takhle - klientelu byste jistě nějakou našla, alespoň ze začátku, lidi jsou dnes zblblí, odnaučeni přemýšlet a prodává především dobrý marketing, bohužel prostě nevěřím na následnou dostatečnou hloubku znalostí a objem praxe.
Po špatných zkušenostech už bych si nikoho bez MVDr před jménem na koně nepustila....anebo kdo má opravdu nějaký kvalitní zahraniční institut, jako třeba Stuart Brock.
Stejná zkušenost. Ke zvířatům si pustím jen MVDr,stejně jako k dětem MUDr....Je obrovský problém,že u nás v ČR se nám nekontrolovatelně bují možnost,aby každý s kurzem dělal veterinární práci.
Na majiteli však je,jestli zapojí mozek a bude chtít víc nebo mu stačí pošimrat koně na zádech za pouhých 1500kč.
Nedávno jsem viděla paní po kurzu,která se prezentuje jako fyzio - při mačkání trigerr bodů u koně důležitě poukazovala na to,že kůň se kroutí a tudíž má bolesti a zdravotní problém. Aha. Takže tím jsem si kapitolu fyzio s kurzem uzavřela .
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
jesie
napsal(a):
Stejná zkušenost. Ke zvířatům si pustím jen MVDr,stejně jako k dětem MUDr....Je obrovský problém,že u nás v ČR se nám nekontrolovatelně bují možnost,aby každý s kurzem dělal veterinární práci.
Na majiteli však je,jestli zapojí mozek a bude chtít víc nebo mu stačí pošimrat koně na zádech za pouhých 1500kč.
Nedávno jsem viděla paní po kurzu,která se prezentuje jako fyzio - při mačkání trigerr bodů u koně důležitě poukazovala na to,že kůň se kroutí a tudíž má bolesti a zdravotní problém. Aha. Takže tím jsem si kapitolu fyzio s kurzem uzavřela .
Jasně. Já tedy nezatracuji ani ty Boskovice, jak píše slečna Jeníčková :) ale spíš do budoucna, až budou výsledky. Až bude pár absolventů několik po škole, věřím, že tam dostanou základ, na kterém postaví, když budou šikovní a hlavně vypadnou na chvíli za hranice.
Každopádně mát MVDr. jako fyzio je i výhoda už jen proto, že vet vidí i jiné neduhy - prostě to beru jako takovou celkovou veterinární prohlídku jednou dvakrát do roka. Moje vetka/fyzio vždy totiž na vše divné upozorní nebo se můžu vyptat.
Vlastně to šetří čas a peníze .))
Uživatel s deaktivovaným účtem

JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Jasně. Já tedy nezatracuji ani ty Boskovice, jak píše slečna Jeníčková :) ale spíš do budoucna, až budou výsledky. Až bude pár absolventů několik po škole, věřím, že tam dostanou základ, na kterém postaví, když budou šikovní a hlavně vypadnou na chvíli za hranice.
Každopádně mát MVDr. jako fyzio je i výhoda už jen proto, že vet vidí i jiné neduhy - prostě to beru jako takovou celkovou veterinární prohlídku jednou dvakrát do roka. Moje vetka/fyzio vždy totiž na vše divné upozorní nebo se můžu vyptat.
Vlastně to šetří čas a peníze .))
Tak nějak. Za mě kurz nemůže nahradit 6 let vysokoškolského studia. I kdyby byl dotyčný(á) sebešikovnější.