Lesk na hřívu

Český sportovní pony
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nejmenovaný

13.4.2023 14:17
Nejmenovaný

XXX.XXX.31.156

Ahojky chtěla bych se zeptat podle čeho vybírat lesk na hřívu oplatí se to ? Případně jaký ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.4.2023 14:19

Leštěnku vybírám podle barvy koně. Hříva se pak lépe rozčesává a necuchá, to samé ocas a v srsti se tolik nedrží prach.

13.4.2023 20:04
lenacia

XXX.XXX.63.117

Já si začala dělat vlastní lesk ze syoss kondicionéru 1:1 s vodou.

14.4.2023 01:18
helas

XXX.XXX.116.228

Já začínám pomalu, ale jistě kašlat na tyhle věci. Měli jsme pejska s vlasama (pšeničný teriér) - myla jsem ho v jakémsi levném šamponu s ph 5,5. Nesmírně se osvědčil, po 16 let.
Vloni jsem to zkusila na kobylku (je to bělouš). Kopřivovej, pH 5,5, cena cca 30 Kč.

Po vykoupání jsem ji sušila kousek od vody, kde je tráva. No... komáři vyletěli a lautr všichni se vrhli na mě, na ni ani jeden. Záhada - nějakej insekticidní přídavek ten levnej šampon fakt nemá.

Flašku jsem nechala ve sprcháči k obecnému prospěchu a zmizela do týdne :-)

Nejen ti komáři. Byla krásně umytá, hříva se blýskala. No... aviváž na hřívu používám i dál, ale jen, když nemůžu koupat. Přecejen je potom hříva jemnější a jdou z ní líp bodláky i bláto.

Tož tak :-)

14.4.2023 07:24

Záhada to není, vykoupaná kobyla prostě komárům ne"voněla", to za prvé, no a za druhé pravíte, že se sušila, tj. její povrchová tělesná teplota se rázem snížila pod teplotu okolí (skupenské teplo). Pro komáry absolutně nezajímavé

Edit: no a ještě bílá. Ta vůbec jako hmyz nějak kdovíjak neláká. Jestli vy jste byla v tmavém oblečení, tak jasný terč

14.4.2023 08:06
Arkarian

XXX.XXX.177.16

Nemůžu si vynachválit tento https://pece-o-srst-koni.heureka.cz/farnam-laser-sheen-concentrate-354-ml/#prehled/ v poměru cena x kvalita. Po naředění vodou dle návodu je z toho 3,78 litru. Malou lahvičku za 800,- mám tedy vždy na několik let :)

14.4.2023 08:07

Já mám oba koně tmavý a je fakt hrozně znát, že se ten prach nedrží. Stačí jen rychle přelíznout leštícím kartáčem a kůň je čistej. Já koupu jen jednou ročně na jaře a taky používám nejobyčejnější kopřivový šampon.

JanaJanaJanaJana

14.4.2023 09:16
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Nejmenovaný napsal(a):
Ahojky chtěla bych se zeptat podle čeho vybírat lesk na hřívu oplatí se to ? Případně jaký ?

Určitě se to vyplatí. Mám koně na pastvině a ten hegeš (bahno, hnůj) v hustém ocase, než jsem vyčesala....používám teď úplně obyč sprej na hřívu z dekáče a stačí to, ale třeba je i levnější. Prostě v tom ocase zůstane máloco a dá se to rozčesat...kdykoli a hned. A nemusí se to stříkat pokaždý, ten jeden nános vydrží několik dnů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík