Sedlo na širšího koně

Barokní pinto
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.4.2023 12:26
D001K

XXX.XXX.48.115

Zdravím, jdu sem s dotazem, jaký typ sedel mi orientačně doporučíte na kulatějšího koně, s nízkým nevýrazným kohoutkem. Je to typ BP.
Sedlo co na něj mám mu teď po zimě a po tom, co chodí pod sedlo pravidelně již moc nesedí. Upravovat ho již nechci, je to staré sedlo a kůň si určitě zaslouží nové. Jestli máte nějaké typy, po kterých tak zhruba mám koukat? Budu jej pak chtít napasovat na míru sedlářem. Ideálně všestranné nebo drezurní, pouze anglie prosím. Cenově tak cca do 25 tisíc? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2023 13:03

Přihoďte 15 tisíc a nechte si ušít sedlo na míru. Zejména pokud soudíte, že kůň zaslouží nové sedlo.

Když koupíte sedlo za 25 tisíc, tak vám musí sedlář přijet sedlo posoudit, což stojí stejně jako měřící návštěva před novým sedlem. Pak sedláři sedlo dáte na úpravu, a to jen pokud půjde na toho koně napasovat (nebude dlouhé, úzké, jiný polštář, atd.). A čekáte stejně jako na nové sedlo. Pak sedlář sedlo přiveze a vyzkouší, stejné peníze jako za nové sedlo. A pak sedláři stejně zaplatíte za úpravu kolik peněz, najednou to sedlo stálo 35 tisíc i se všemi poštovnými, cestovnými, úpravou a vaším časem (nedejbože při nákupu více sedel pokud to první nesedí)...

A obávám se, že "typ BP" ve smyslu "typ barockpinto" ohledně tvaru hřbetu dost dobře neexistuje. BP pořád ještě je "každý pes jiná ves", bohužel.

Jak tak koukám na ty fotky, možná zkreslují, ale dělá to na mě dojem, že budete potřebovat hodně krátké sedlo na dlouhý kohoutek, to bude fuška. Zřejmě i spešl podbřišník...

26.4.2023 14:38
bona11

XXX.XXX.47.121

Kobyla - podílová shagya arabka - mi postupně vyrostla do šířky ze tří sedel, která se měnila po roce. Nakonec jsem se rozhodla v jejích necelých sedmi letech si nechat ušít drezurní sedlo na míru od p. Zbořila za 36 000,- Kč, jelikož mám od něho i sedlo na druhou kobču a byla jsem s ním velmi spokojená. Od objednání a změření byla dodací doba cca 5 měsíců, ale výsledek stojí zato. Před tím jsem i uvažovala o koupi Euroriding Achat - např. u p. Dohnalové A sedla.

26.4.2023 15:42
kallisto

XXX.XXX.217.242

Zkuste si zavolat pana Hakra z Equiservisu.

https://www.equiservis.cz/sluzby/servis-a-pasovani-sedel-ve-staji/

26.4.2023 16:52
turistka

XXX.XXX.152.6

D001K napsal(a):
Zdravím, jdu sem s dotazem, jaký typ sedel mi orientačně doporučíte na kulatějšího koně, s nízkým nevýrazným kohoutkem. Je to typ BP.
Sedlo co na něj mám mu teď po zimě a po tom, co chodí pod sedlo pravidelně již moc nesedí. Upravovat ho již nechci, je to staré sedlo a kůň si určitě zaslouží nové. Jestli máte nějaké typy, po kterých tak zhruba mám koukat? Budu jej pak chtít napasovat na míru sedlářem. Ideálně všestranné nebo drezurní, pouze anglie prosím. Cenově tak cca do 25 tisíc? Děkuji.

Odkud jste?

27.4.2023 12:55
D001K

XXX.XXX.32.82

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přihoďte 15 tisíc a nechte si ušít sedlo na míru. Zejména pokud soudíte, že kůň zaslouží nové sedlo.

Když koupíte sedlo za 25 tisíc, tak vám musí sedlář přijet sedlo posoudit, což stojí stejně jako měřící návštěva před novým sedlem. Pak sedláři sedlo dáte na úpravu, a to jen pokud půjde na toho koně napasovat (nebude dlouhé, úzké, jiný polštář, atd.). A čekáte stejně jako na nové sedlo. Pak sedlář sedlo přiveze a vyzkouší, stejné peníze jako za nové sedlo. A pak sedláři stejně zaplatíte za úpravu kolik peněz, najednou to sedlo stálo 35 tisíc i se všemi poštovnými, cestovnými, úpravou a vaším časem (nedejbože při nákupu více sedel pokud to první nesedí)...

A obávám se, že "typ BP" ve smyslu "typ barockpinto" ohledně tvaru hřbetu dost dobře neexistuje. BP pořád ještě je "každý pes jiná ves", bohužel.

Jak tak koukám na ty fotky, možná zkreslují, ale dělá to na mě dojem, že budete potřebovat hodně krátké sedlo na dlouhý kohoutek, to bude fuška. Zřejmě i spešl podbřišník...

Ano, máte pravdu. Fotka opravdu nezkresluje. Má krátký hřbet a nevýrazný dlouhý kohoutek.

BP - barokní pinto. Jezdila jsem dřív na frísovi, který byl postavově téměř identický. Jen můj valach je k tomu ještě trochu jemnější v plecích... Je to mladý kůň, tak se bojím nechat si ušít sedlo, abych ho za rok zase neměnila. I když zase je pravda, že se dá dovycpat sedlářek kde je potřeba. Ale jaká je čekací doba? Neumím si představit ho teď nechat třeba 5 měsíců stát :-O
Ale dost možná mi nic jiného nezbude.

D001K

XXX.XXX.32.82

turistka napsal(a):
Odkud jste?

Karlovarsko.

D001K

XXX.XXX.32.82

kallisto napsal(a):
Zkuste si zavolat pana Hakra z Equiservisu.

https://www.equiservis.cz/sluzby/servis-a-pasovani-sedel-ve-staji/

Děkuji :)

27.4.2023 13:54

Na čekací doby se vyptejte sedlářů, teď před sezonou se obávám, že to budou mít našlapané.
A samozřejmě sedlář umí vzít v potaz, že je to mladý kůň, a ušít sedlo tak, aby se během mohutnění dalo různě přizpůsobovat.
Ale jinak ty služby, které umějí dovézt několik sedel a prodat vám to, které sedí nejlépe, ty prý fungují velmi dobře, a i sedlář mi třeba paní Dohnalovou doporučoval.

28.4.2023 14:49
bona11

XXX.XXX.47.121

Mě se právě nechtělo absolvovat znovu celé to kolečko co popisuje Buggyra, takže jsem se rozhodla nechat sedlo ušít. A ten čas jsme vyplnili prací ze země - různé bubáky na jízdárně, venku. Našlapali jsme spolu při procházkách cca 4 x v týdnu spoustu kilometrů a kdybych nebyla starší ročník, ty poslední měsíce bych už jezdila bez sedla. rozhodně to nebyl ztracený čas.

Přidejte reakci

Přidat smajlík