kristy_slamkova

XXX.XXX.208.27
Pěkný den, asi jsem blázen ale chci se alespoň zeptat. Je možné jet s Americkým paint horse Dostihy? Myslím jako typické dostihy (např. Velká Pardubická, samozřejmě to je už o dost větší soutěž). Vím, že se normálně jezdí s plnokrevníkama, tak by mě zajímalo jestli to je alespoň možné s "westernovým" koněm. Děkuju za odpovědi :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to prakticky vyloučeno, protože do dostihů smí nastoupit pouze kůň s určitým podílem plnokrevné krve (polokrevník, mám dojem, že je definovaný 51 % plnokrevné krve, a jestli si dobře z DŘ pamatuji, do chovatelských dostihů tak jako tak nesmí).
Neregistrované dostihy se již jezdit nesmějí.
Dostihy na čtvrt míle se jezdí s quartery v Americe, možná i někde v Evropě, ale ne v CZ. Ale jaká jsou pro ně pravidla, zda painty berou jako quartery, to nevím.
Mám za to, že můžete popadnout pár kamarádek a domluvit se s nějakým závodištěm na nájmu dráhy na určitou dobu, s tím, že byste si ten "dostih" uspořádaly samy mezi sebou. Mileráda přivezu starého nenatrénovaného plnokrevníka, aby vám ukázal, že váš případný start v dostihu s plnokrevnými koňmi by byla velká ztráta času.

Jejda, to jste mi připomněla jak ve stáji, kde jsem měla přechodně ustájenou plnokrevnou babičku taky byli takoví závodníci. Kobylka byla pohodářka, jen jsme se couraly po lesích a oni provokovali. Tak jsme jednou tak na strništi výzvu přijaly. No holka westerňákům nadělila asi 100m potupy , samotnout mě překvapila a odešla se dopást.😁. Prostě plnokrevníky miluju.

Dokonce se nás jedna takhle na vážno ptala, zda by její teplokrevná (stodola jen jen nasadit chomout) neměla na naši plnokrevnou. Že přece ta teplokrevná má mnohem delší nohy Pak si na tu plnokrevnou sedla a najednou jí byla louka malá

napsal(a):
Dokonce se nás jedna takhle na vážno ptala, zda by její teplokrevná (stodola jen jen nasadit chomout) neměla na naši plnokrevnou. Že přece ta teplokrevná má mnohem delší nohy Pak si na tu plnokrevnou sedla a najednou jí byla louka malá
👍 Já jim říkám granát pod prdelí😁, ale musí chtít.
sn7

XXX.XXX.9.232
Akorát byste si ho zabila na těch krkolomnejch zákeřnejch překážkách.

sn7
napsal(a):

sn7
napsal(a):
Myslím, že ne.
Vždyť by neskočili ani tu první.

Já mám opačnou zkušenost - když Dadlička kdysi (když byla ještě zdravá) nastartovala svůj quarterovskej zadní motor, tak plnokrevníci se nechytali. Na krátké trati samozřejmě.
v usa jsou k vidění dostihy qh naprosto běžně - také mají dle toho své jméno. Vynikají rychlostí na čvrt míle
https://www.youtube.com/watch?v=PgZYpAj-DPM
A tady je dostih mezi QH a A1/1
https://www.youtube.com/watch?v=Uq5iJWvhjlU
napsal(a):
Je to prakticky vyloučeno, protože do dostihů smí nastoupit pouze kůň s určitým podílem plnokrevné krve (polokrevník, mám dojem, že je definovaný 51 % plnokrevné krve, a jestli si dobře z DŘ pamatuji, do chovatelských dostihů tak jako tak nesmí).
Neregistrované dostihy se již jezdit nesmějí.
Dostihy na čtvrt míle se jezdí s quartery v Americe, možná i někde v Evropě, ale ne v CZ. Ale jaká jsou pro ně pravidla, zda painty berou jako quartery, to nevím.
Mám za to, že můžete popadnout pár kamarádek a domluvit se s nějakým závodištěm na nájmu dráhy na určitou dobu, s tím, že byste si ten "dostih" uspořádaly samy mezi sebou. Mileráda přivezu starého nenatrénovaného plnokrevníka, aby vám ukázal, že váš případný start v dostihu s plnokrevnými koňmi by byla velká ztráta času.
A nemůže být PH polokrevník? Já se přiznám, že jsem si myslela, že to lze.

Varaxi
napsal(a):
A nemůže být PH polokrevník? Já se přiznám, že jsem si myslela, že to lze.
Může.

Pokud to bude APH polokrevník s příslušným podílem plnokrevné krve (a to ještě nevím, zda to nemusejí být plnokrevníci uznaní k chovu, v tom původu) a JCČR ho uzná k registraci, tak ta možnost je.
Jinak ano, QH (tj. i APH) je nejrychlejší kůň na čtvrt míle. Ale u nás se dostihy na čtvrt míle neběhají. Máme minimálně dvojnásobně dlouhé. A na to prostě už tito koně nejsou šlechtění.