Může být tohle rána od psa? Případně dokážete odhadnout, jak si ji kůň pořídil?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

zraneni

30.4.2023 14:51
zraneni

XXX.XXX.152.6

Dobrý den, léta mi vrtá hlavou, jak tahle rána vznikla... Kůň si ji pořídil na pastvině a nikdy jsme nezjistili jak, tak mě zajímá názor jiných. Zranění si kůň pořídil v noci. Opravdu pečlivě jsme v několika lidech prošli pastvinu a na ničem pravděpodobném, o co by si to mohla udělat, jsme nenašli žádnou stopu -, chlupy, krev,...
Fotky jsou pořízeny až po prvotním ošetřením veterinářky, něco málo (pár cm na obrázku vlevo nahoře) zašito. V ráně byly vidět i 2 úlomky žeber.
Prosím, aby se diskuze nezvrtla v dohady a narážky na to, co jsme udělali špatně a podobné věštění z koule. Je to již 8 let...

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.4.2023 15:08

zraneni napsal(a):
Dobrý den, léta mi vrtá hlavou, jak tahle rána vznikla... Kůň si ji pořídil na pastvině a nikdy jsme nezjistili jak, tak mě zajímá názor jiných. Zranění si kůň pořídil v noci. Opravdu pečlivě jsme v několika lidech prošli pastvinu a na ničem pravděpodobném, o co by si to mohla udělat, jsme nenašli žádnou stopu -, chlupy, krev,...
Fotky jsou pořízeny až po prvotním ošetřením veterinářky, něco málo (pár cm na obrázku vlevo nahoře) zašito. V ráně byly vidět i 2 úlomky žeber.
Prosím, aby se diskuze nezvrtla v dohady a narážky na to, co jsme udělali špatně a podobné věštění z koule. Je to již 8 let...

Po 8 letech?

Ne, to není od psa. To je ukázková řezná rána. O něco ostrého.

30.4.2023 15:12
lenacia

XXX.XXX.63.75

Jakože si i zlomil žebra? Tak to muselo být slušný.
Byl pak koník v pořádku? Jak postupovalo léčení.

Za mě to jako rána od zvířete nevypadá...
Člověk by si řekl, že najde chlupy a krev, ale faktem je že krev vám přes noc uschne a nenajdete nic.
Možná že kůň 'na experta' běžel, a uklouzl či upadl tak nešťastně na zem, a přitom pohybu vpřed po zemi se rozsekl třeba o ostrou hranu kamene?

zraneni

30.4.2023 15:15
zraneni

XXX.XXX.152.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Po 8 letech?

Ne, to není od psa. To je ukázková řezná rána. O něco ostrého.

Děkuji za názor. Měla byste třeba i tip, jaký tvar ten předmět mohl být?

Jinak ano, po 8 letech, tenkrát jsme pátrali pečlivě a nic nenašli, ztráta koně bolela a bolí tak, že jsme neměli potřebu se v tom dál šťourat. Až dnes na to náhodou přišla řeč a někdo vyslovil doměnku, zda to nemohlo být od zvířete, tak to ve mně probudilo zvědavost...

zraneni

30.4.2023 15:33
zraneni

XXX.XXX.152.6

lenacia napsal(a):
Jakože si i zlomil žebra? Tak to muselo být slušný.
Byl pak koník v pořádku? Jak postupovalo léčení.

Za mě to jako rána od zvířete nevypadá...
Člověk by si řekl, že najde chlupy a krev, ale faktem je že krev vám přes noc uschne a nenajdete nic.
Možná že kůň 'na experta' běžel, a uklouzl či upadl tak nešťastně na zem, a přitom pohybu vpřed po zemi se rozsekl třeba o ostrou hranu kamene?

Myslím, že s tím pádem by to tak mohlo být. Jinak léčba nepostupovala nijak, kobylka měla 24 let, více neduhů a řekla mi, že už dál nechce, takže jsem ji nechala jít...🥀

30.4.2023 16:20

zraneni napsal(a):
Děkuji za názor. Měla byste třeba i tip, jaký tvar ten předmět mohl být?

Jinak ano, po 8 letech, tenkrát jsme pátrali pečlivě a nic nenašli, ztráta koně bolela a bolí tak, že jsme neměli potřebu se v tom dál šťourat. Až dnes na to náhodou přišla řeč a někdo vyslovil doměnku, zda to nemohlo být od zvířete, tak to ve mně probudilo zvědavost...

Něco jako velká žiletka, ostrá hrana něčeho kovového. Možná i trčící hřebík.

Ale i s úlomky žeber - to by musela být střela.

Jenom názor. Nejsem forenzní patolog.

30.4.2023 19:48

Nám se kdysi koník splašil, uklouzl na ledu, upadl i s jezdkyní a o obrubník si rozrazil bok a slabinu, cca 40cm dlouhá rána. Šít se tam nedalo, ale i tak do měsíce byl v pohodě a do půl roku ani stopa. Byl ale mladík. Jezdkyně skončila s dírou v koleni 😭. Naštěstí také vše dobře dopadlo. Takže teorie pádu nebo kopance? Nešťastného je možná

30.4.2023 20:20

Nám se kdysi koník splašil, uklouzl na ledu, upadl i s jezdkyní a o obrubník si rozrazil bok a slabinu, cca 40cm dlouhá rána. Šít se tam nedalo, ale i tak do měsíce byl v pohodě a do půl roku ani stopa. Byl ale mladík. Jezdkyně skončila s dírou v koleni 😭. Naštěstí také vše dobře dopadlo. Takže teorie pádu nebo kopance? Nešťastného je možná

Na pád se mi to nezdá, podle rozšklebení šel impulz odzadu dopředu.

Pokud se dívám na hrudní končetiny. Což by podle zadavatele mělo být.

Kopanec nevím. I kdyby okovaným kopytem, tak by to za mě vypadalo jinak.

1.5.2023 14:27

To není slabina? nějak nevidím loket...

1.5.2023 14:58
Horsana

XXX.XXX.40.140

Videla som identickú ranu, kobyla sa zavesila na ohradu, bola to stará mrcina, bola žrebná, rebrá sa povyštikovali, zašilo sa to, liečili si to doma, nakoniec porodila žriebä s deformovanou hlavou, ktoré sa muselo po odstave utratiť, lebo nedokázalo prijímať tuhú potravu, kvôli deformite sánky a v podstate chýbajúcim žuvacím svalom.

1.5.2023 16:26

To není slabina? nějak nevidím loket...

Já taky ne. Ale nevidím ani koleno. Koukala jsem na to mockrát, opakovaně. A fakt nevím.

Znáte takové ty obrázky, kdy záleží na tom, jak se díváte a jak vnímáte? Příklad - dva dotýkající se obličeje nebo váza. Ta první fotografie mi tak připadá.

A zadavatelka píše něco o úlomcích žeber, ty ve slabině nejsou.

Celé je to nějaké divné. Dotaz po 8 letech... Třeba nás chce někdo zkoušet.

1.5.2023 16:56
Horsana

XXX.XXX.40.140

Rana končí pred slabinou, jasne vidieť panvové končatiny-stehno, slabinu aj hladovú jamu, druhú nohu vidieť na druhej strane, časť.

1.5.2023 17:13

Myslím že i sklon žeber se rovná slabina, ty úlomky asi z posledních žeber....no hlavně moje noční můra, mít todle na svém koni.

1.5.2023 17:27
Horsana

XXX.XXX.40.140

Myslím že i sklon žeber se rovná slabina, ty úlomky asi z posledních žeber....no hlavně moje noční můra, mít todle na svém koni.

To sa hojí dobre, pokiaľ ale nedošlo k perforácii hrudnej/brušnej dutiny.

1.5.2023 17:57

Takovouhle díru vidím minimálně na rok, než doroste kůže a právě že je to slabina? kde už dál nejsou žebra je to o propíchnutí...jasně že nějaké krytí, a těch fáčů, jako za první světový

zraneni

1.5.2023 19:22
zraneni

XXX.XXX.152.6

Já taky ne. Ale nevidím ani koleno. Koukala jsem na to mockrát, opakovaně. A fakt nevím.

Znáte takové ty obrázky, kdy záleží na tom, jak se díváte a jak vnímáte? Příklad - dva dotýkající se obličeje nebo váza. Ta první fotografie mi tak připadá.

A zadavatelka píše něco o úlomcích žeber, ty ve slabině nejsou.

Celé je to nějaké divné. Dotaz po 8 letech... Třeba nás chce někdo zkoušet.

Horsana má pravdu, rána končí ve slabině, tzn. předek koně je na fotce vlevo.

Věřte mi, nechci zkoušet nikoho, jen jak už jsem psala, kamarádka při náhodném vzpomenutí této události vznesla teorii se psem. Tak mě napadlo se prostě zkusit zeptat, třeba proto, že to byla opravdu bolestivá událist a teprve po 8 letech jsem zvládla se v tom trošku začít "štourat", dřív nebyly síly a brečím i teď. Já tehdy byla v šestinedělí, kobyla moje životní srdcovka... Pátrali jsme fakt pečlivě, o co si to mohla udělat, nic jsme nenašli...

Nicméně všem děkuji za vhled a podělení se o své zkušenosti, jsem malinko moudřejší...

2.5.2023 10:05

Je tam hodně svalů, tam se to bude hojit jedna radost. Na rozdíl od nohou, že....

2.5.2023 19:50

zraneni napsal(a):
Horsana má pravdu, rána končí ve slabině, tzn. předek koně je na fotce vlevo.

Věřte mi, nechci zkoušet nikoho, jen jak už jsem psala, kamarádka při náhodném vzpomenutí této události vznesla teorii se psem. Tak mě napadlo se prostě zkusit zeptat, třeba proto, že to byla opravdu bolestivá událist a teprve po 8 letech jsem zvládla se v tom trošku začít "štourat", dřív nebyly síly a brečím i teď. Já tehdy byla v šestinedělí, kobyla moje životní srdcovka... Pátrali jsme fakt pečlivě, o co si to mohla udělat, nic jsme nenašli...

Nicméně všem děkuji za vhled a podělení se o své zkušenosti, jsem malinko moudřejší...

Mě zmátla informace o úlomcích žeber v ráně. Ale ona opravdu asi sahá dost dopředu a ta zadní se tam mohla připlést.

Přidejte reakci

Přidat smajlík