.....------........

XXX.XXX.250.243
Zdravím, chtěla bych radu co krmit poníkovi 12 let. Začal hubnout, tak se mu udělali zuby. Bude se stěhovat, nebude mít ve výběhu trávu, seno neomezené množství jako má teď, bude se chodit pást na meze, co k tomu? Oves, vojtěšku? Jezdí cca 4 krát týdně. Nepotřebuju, aby jste mě hrotili, ale aby jste mi poradili. Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bohužel je to věštění z kříšťálové koule...
1,fotka koně, výška, plemeno, vaše váha
2.jak jezdí, co je pro vás práce- vyjížďka, jízdárna, skokový , drezurní trenink?
3. seno volně nebo pod sítí, kvalita, seno ve výběhu a i v boxe (a to i může být pro poníka příliš to neomezeně, ale zase ne úplně v boxe bez sena, měl by mít dávku postupně rozloženou do 24h, pokud se bude ještě popásat...)
4. pastva: kvalita/složení , délka pasení, výška porostu
takže nečekejte žádný elaborát, kolik čeho, je málo informací .... když dáte plecháček (0,3ml) ovsa a plecháček vojtěšky + do toho minerálku, jistě mu to bude stačit. energii na sport můžete dohnat oleji (olej samotný, olejnatá semena, olejnaté výlisky)
.....------........

XXX.XXX.250.243
On cca 143 cm a já do 55 kg. Jezdíme jen vyjížďky. Seno volně. Někdo s ním se bude chodit pást nebo se mu bude síct tráva (dočasně, jak to půjde bude mít větší výběh s trávou). Ted mu lezou žebra. Nedávno se mu dělali zuby, tak snad začne nabírat.

.....------........
napsal(a):
On cca 143 cm a já do 55 kg. Jezdíme jen vyjížďky. Seno volně. Někdo s ním se bude chodit pást nebo se mu bude síct tráva (dočasně, jak to půjde bude mít větší výběh s trávou). Ted mu lezou žebra. Nedávno se mu dělali zuby, tak snad začne nabírat.
Před přesunem odčervit.

.....------........
napsal(a):
Zdravím, chtěla bych radu co krmit poníkovi 12 let. Začal hubnout, tak se mu udělali zuby. Bude se stěhovat, nebude mít ve výběhu trávu, seno neomezené množství jako má teď, bude se chodit pást na meze, co k tomu? Oves, vojtěšku? Jezdí cca 4 krát týdně. Nepotřebuju, aby jste mě hrotili, ale aby jste mi poradili. Děkuji
Zuby udělaly. Abyste mě hrotili.
Oves, vojtěška pro poníka vidím tak akorát jako cestu k obezitě a dalším zdravotním komplikacím (laminitis, IR).
Neboli bych začala koprologií a vyšetřením krve.
Jako, když začne hubnout 12etý poník..... Většina majitelů řeší problém opačný.

.....------........
napsal(a):
A ted má seno jak?