Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Emmanuela

6.5.2023 23:08
Emmanuela

XXX.XXX.168.2

Dobrý den chtěla bych se zeptat zacinam jezdit za tyden jdu na první hodinu tak se chci zeptat jak kone zastavim (bez udidla)??

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.5.2023 07:36

Emmanuela napsal(a):
Dobrý den chtěla bych se zeptat zacinam jezdit za tyden jdu na první hodinu tak se chci zeptat jak kone zastavim (bez udidla)??

Sedem.

Ale to vám snad vysvětlí ten, který vás bude učit jezdit.

Navíc, pokud půjdete na první hodinu, tak budete na lonži. Pohyb koně v tom případě ovládá člověk na zemi.

8.5.2023 09:06
akscha

XXX.XXX.49.216

Obecne receno se trochu zaklonis, prestanes se houpat v sedle, stisknes kolena a mirne zatahnes za oteze. Nekteri kone jsou take nauceni na hlasovy povel (u nas se piska). Ale presne ti to vysvetli na te hodine - proto tam ostatne jdes :) kone na jizdarnach byvaji hodni a nehrozi,ze bys nezastavila.

8.5.2023 11:14

akscha napsal(a):
Obecne receno se trochu zaklonis, prestanes se houpat v sedle, stisknes kolena a mirne zatahnes za oteze. Nekteri kone jsou take nauceni na hlasovy povel (u nas se piska). Ale presne ti to vysvetli na te hodine - proto tam ostatne jdes :) kone na jizdarnach byvaji hodni a nehrozi,ze bys nezastavila.

Já třeba zastavuji břichem. Ne záklonem. Teda na jízdárně.

Venku je člověk za ty otěže občas rád. Ale stejně se pokouším dodržet pravidlo sed, holeň, ruka.

8.5.2023 21:32
akscha

XXX.XXX.26.89

Slečna je úplný začátečník a záklon mi pro vysvětlení nepřišel úplně od věci (pravděpodobně se spíš jen narovná).

Jinak v terénu poslední dobou zastavuju asi úplně nejlíp na "šíkovný". Je to moje oblíbené chválící slovo a od té doby, co mu k němu občas přidám i pamlsek, mi zastavuje tak krásně, že mám kolikrát co dělat, abych se udržela nahoře, když si jen tak mimoděk chválím a nechci zastavovat. Ale tahle rada slečně moc platná nebude :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík