Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Penkie

7.5.2023 19:29
Penkie

XXX.XXX.65.224

Ahojte, moje ponička před 8 dny spadla ošklivě na vyjižďce-zakopla a spadla se mnou, odřela si dost zadni nohu a ještě se ošklivě bouchla do oka, takže boule jak... Hned přijel veterinář, jelikož začala na tu zadní dost kulhat-ale žádný otok, nehřalo to, nic, takže pichl něco na bolest a ať počkáme a pokud by se horsilo, at dám vědět. Je to 8 dní a kobyla mi už chodí v kroku celkem pěkně, ale v klusu stále kulhá... Jinak při pomačkání jí nic nebolí, noha vypadá v pořádku, asi se fest narazila, jelikož nohu ani nezvedne... Tak teď nevím, zda ještě počkat, protože kdo ví, jak moc si nohu narazila, a hlavně jak dlouho může ještě kulhat... vet říkal, ať tomu dám čas tak nevím...

7.5.2023 20:44
Arbora

XXX.XXX.229.190

Bez toho, aby vám kobylu veterinár vyśetril pomcou sona(mäkké tkanivá), či rtg(kosti), neviete, čo liečite, ako dlho “to “bude bolieť a koľko času je potreba, aby sa “to” zahojilo. Takže, veterinár, určiť diagnózu a budete vedieť.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.5.2023 20:46
Uživatel s deaktivovaným účtem

Penkie napsal(a):
Ahojte, moje ponička před 8 dny spadla ošklivě na vyjižďce-zakopla a spadla se mnou, odřela si dost zadni nohu a ještě se ošklivě bouchla do oka, takže boule jak... Hned přijel veterinář, jelikož začala na tu zadní dost kulhat-ale žádný otok, nehřalo to, nic, takže pichl něco na bolest a ať počkáme a pokud by se horsilo, at dám vědět. Je to 8 dní a kobyla mi už chodí v kroku celkem pěkně, ale v klusu stále kulhá... Jinak při pomačkání jí nic nebolí, noha vypadá v pořádku, asi se fest narazila, jelikož nohu ani nezvedne... Tak teď nevím, zda ještě počkat, protože kdo ví, jak moc si nohu narazila, a hlavně jak dlouho může ještě kulhat... vet říkal, ať tomu dám čas tak nevím...

Naraženiny bolí dlouho. Vlastní zkušenost. Otázka týdnů, ne dní.

Můžete patlat třeba kostivalem, ale trpělivost je nejdůležitější.

Penkie

8.5.2023 12:40
Penkie

XXX.XXX.203.37

Arbora napsal(a):
Bez toho, aby vám kobylu veterinár vyśetril pomcou sona(mäkké tkanivá), či rtg(kosti), neviete, čo liečite, ako dlho “to “bude bolieť a koľko času je potreba, aby sa “to” zahojilo. Takže, veterinár, určiť diagnózu a budete vedieť.

Mě ještě napadlo, že si mohla něco natáhnout, ale pokud by si natáhla třeba šlachu, tak by noha hřála, byla oteklá? Nad tím rtg už pár dní zvažuji, ale zase pokud to má jen naražené, tak bych chvíli počkala, pokud se to nezlepší, každopádně tomu dám ještě pár dní a uvidím, jinak vet přijede znovu.

8.5.2023 21:24
Arbora

XXX.XXX.134.47

Obvykle sa čaká tak 3 dni, ak to neprejde, treba to riešiť.

Osem dní pajdajúceho koňa by som už mala presvieteného od hlavy po päty na liekoch proti zápalu a bolesti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík