Sedlo - pony

Welsh part-bred
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Monis.3

10.5.2023 19:54
Monis.3

XXX.XXX.14.173

Zdravím,

mohl by mi prosím někdo napsat názor, zda sedlo sedí? Je to vyšší pony kobylka, plochý hřbet, bez kohoutku a lopatky. Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.5.2023 21:44

Monis.3 napsal(a):
Zdravím,

mohl by mi prosím někdo napsat názor, zda sedlo sedí? Je to vyšší pony kobylka, plochý hřbet, bez kohoutku a lopatky. Díky.

OT - jak může být kůň bez lopatky?

Na té třetí fotce mi přijde, že sedlo právě tu lopatku omezuje. Neboli je moc vepředu. Můj názor.

Monis.3

11.5.2023 05:48
Monis.3

XXX.XXX.23.86

Děkuji za reakci. Mělo tam být bez výrazného kohoutku a lopatky. Vypadlo mi slovo. Také si myslím. Budu si zvát sedláře, ale chtěla jsem ho případně rovnou vyřadit a nechat si udělat další názor.

11.5.2023 08:14
Arbora

XXX.XXX.134.47

Potebujete širšie sedlo, toto vám v podstate leží na kohútiku, za chvíľu by kobylu pekne otlačilo. Vyberala bysom aj iný tvar sedlových vankúšov, skôr ploché, než tieto guľaté.

11.5.2023 08:31

Souhlasím s Arborou i kometou.
Sedlo je vpředu úzké, ale mně se moc nezdá ani podél páteře. Jak řečeno, šiknuly by se ploché polštáře, mj. proto, že tím i omezíte tendenci sedla se přetáčet na sudu. Tohle sedlo musí jet do strany jak namydlené, jak je vysoko nad koněm.
No a samozřejmě je nasedlané moc vepředu, já to chápu, máte krátkého koně, chtěla jste se vyhnout bedrům, ale bude to skutečně chtít kratší sedlo.
Na fotce zboku je jasně vidět, jak vás sedlo háže dozadu - nejnižší místo posedlí je v zadní třetině sedla...

Toho sedláře určitě pozvěte, ukáže vám, na co koukat.
Takto z fotek se samozřejmě nedá vykoukat zdaleka všechno, nejvíc toho uvidíte na živo.

11.5.2023 10:42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Souhlasím s Arborou i kometou.
Sedlo je vpředu úzké, ale mně se moc nezdá ani podél páteře. Jak řečeno, šiknuly by se ploché polštáře, mj. proto, že tím i omezíte tendenci sedla se přetáčet na sudu. Tohle sedlo musí jet do strany jak namydlené, jak je vysoko nad koněm.
No a samozřejmě je nasedlané moc vepředu, já to chápu, máte krátkého koně, chtěla jste se vyhnout bedrům, ale bude to skutečně chtít kratší sedlo.
Na fotce zboku je jasně vidět, jak vás sedlo háže dozadu - nejnižší místo posedlí je v zadní třetině sedla...

Toho sedláře určitě pozvěte, ukáže vám, na co koukat.
Takto z fotek se samozřejmě nedá vykoukat zdaleka všechno, nejvíc toho uvidíte na živo.

Zkusit třeba echt drezurní. Pokud nechce zadavatelka vyloženě skákat. Já v takovém speciálu jezdila i na vyjížďky a vyhovovalo mi. A spadlý kmen přes cestu se v tom taky dá skočit.

11.5.2023 11:08

Já jsem toho v drezurním univerzálu naskákala...

11.5.2023 11:47

Já jsem toho v drezurním univerzálu naskákala...

Já mám na mysli echt drezuru, ne univerzál.

Ale pravda, když si ji kamarádka nechala udělat na míru (teda kobyle, se kterou došla do ST) a sedlář povídal - hele, ten metr v tom skočíte taky. A kamarádka opáčila - tak já předpokládám, že nic vyššího, než oplůtek drezurním obdélníku, v tom skákat nebudu.

A pro mě bylo velmi pohodlné a bezpečné.

11.5.2023 12:15
evcusik

XXX.XXX.25.243

V drezuře se dá bezpečně skočit 70cm - nedobrovolně vyzkoušeno :D

Jinak s drezurnim sedlem jezdím na vyjížďkách, ve vytrvalostech, skočím spadlé stromy a naroste pohodlí - naopak, kdykoliv přesedlam do skocky nebo univerzalu připadám si skrcena jak paragraf :)

11.5.2023 12:31

V echt drezuře jsem nikdá neseděla.
Ale drezurní univerzál je samozřejmě kosterně velmi podobný (ne-li stejný? Liší se akorát bočnice, opěrky), takže k napasování na poníka pro všestranné využití ideální :-)

Monis.3

11.5.2023 12:43
Monis.3

XXX.XXX.1.67

Zkusit třeba echt drezurní. Pokud nechce zadavatelka vyloženě skákat. Já v takovém speciálu jezdila i na vyjížďky a vyhovovalo mi. A spadlý kmen přes cestu se v tom taky dá skočit.

Skákat vyloženě nechci, jenom nějaké hobby závody, ale spíše jezdíme ven. Drezurka mě taky napadla ale nemám právě zkušenosti jak je to pohodlne třeba na vyloženě celodenní vyjížďky. 🤔 Každopádně tato možnost mne napadlo protože by to bylo lépe napasovatelné.

11.5.2023 12:47

Monis.3 napsal(a):
Skákat vyloženě nechci, jenom nějaké hobby závody, ale spíše jezdíme ven. Drezurka mě taky napadla ale nemám právě zkušenosti jak je to pohodlne třeba na vyloženě celodenní vyjížďky. 🤔 Každopádně tato možnost mne napadlo protože by to bylo lépe napasovatelné.

Za mě je pohodlná velmi. Kvůli kolenům. Jinak na celodenní vyjížďky se mi kdysi dávno osvědčil Mc Clean.

11.5.2023 12:51

McClellan :-)

Ten drezurní uni se mi na vyjížďky (i celodenní) osvědčil bezvadně. McClellan byl taky na vyjížďky bezvadný, ale ten skutečně už na skákání není (zkoušela jsem). To už spíš vojnu, na té jsem skákala malé skůčky celkem hojně.

11.5.2023 13:00
evcusik

XXX.XXX.30.72

Monis.3 napsal(a):

20km v kuse v tempu (klus, cval, 14-16km/h průměrná rychlost)...a super :D s gelovym posedlim se necítím ani nijak zničena ;D

Monis.3

11.5.2023 13:03
Monis.3

XXX.XXX.1.67

Děkuji, zkusím tedy i totu možnost. Měla jsem za to, že drezurní sedlo pouze do drezurniho obdélníku 😀 i když univerzál . Děkuji za reakci 😊

11.5.2023 13:41
Arbora

XXX.XXX.134.47

Monis.3 napsal(a):

Mám v drezúre odjazdené vo vytrvalosti do sto km a absolútne bez problémov. Dosť často sa používa aj v najvyšších súťažiach na 160 km, či na viacdňové súťaže.

Nevidím problém, určite je ďaleko komfortnejšie drezúrne sedlo, než skočka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík