Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.5.2023 11:42

Vysely se mi u malé na čumáku bílé bradavičky, tipuji to na papilomavirus. Pročítám různé články a moc moudrá z toho nejsem. Řešit/neřešit, patlat/nepatlat? Zatím jsem do krmení přidala vit. C - která forma je za vás nejúčinnější?

Díky za zkušenosti...

12.5.2023 12:51
Pipilota

XXX.XXX.153.199

Já si je pamatuji u jedné dušné kobyly. Řešilo se to kdejakým mazáním, ale nezabralo nic. Asi jak byla dušná, byla celkově asi méně imunní. Je to 30 let staré. (ona měla fakt už ty bradavičky na stopkách a po celém čumáku a hubě až nad udidlo) Poptala bych se veterináře, jestli je tam nějaký pokrok. A vit C určitě nic nezkazí. Třeba i víc sluníčka a pastvy... ;-)

12.5.2023 12:53
Horsana

XXX.XXX.40.140

Nepatlať, max môžeš Zoviraxom, alebo Acyclovirom, to odpadne, len ju musíš nabombovať minvit a nejak prilepšiť kmivo, dobre odčerviť a nevakcinovať teraz, nestresovať, neprevážať.

12.5.2023 16:22
majkulka

XXX.XXX.152.184

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vysely se mi u malé na čumáku bílé bradavičky, tipuji to na papilomavirus. Pročítám různé články a moc moudrá z toho nejsem. Řešit/neřešit, patlat/nepatlat? Zatím jsem do krmení přidala vit. C - která forma je za vás nejúčinnější?

Díky za zkušenosti...

to máte ještě bombové Nepatlali jsme ničím. Přidávali vit C - v sypké formě a nasadili kůru Immuneregen

12.5.2023 20:41

Horsana napsal(a):
Nepatlať, max môžeš Zoviraxom, alebo Acyclovirom, to odpadne, len ju musíš nabombovať minvit a nejak prilepšiť kmivo, dobre odčerviť a nevakcinovať teraz, nestresovať, neprevážať.

Hm hm, takže závody budu muset zrušit. To jsem si myslela… Vyselo se to přesně měsíc po vakcinaci.

12.5.2023 20:53

A poradíš mi Míšo nějakej ten minvit? Bo je to jedno? A céčko v jaký formě?

12.5.2023 20:54

majkulka napsal(a):
to máte ještě bombové Nepatlali jsme ničím. Přidávali vit C - v sypké formě a nasadili kůru Immuneregen

No to je nadělení! Jaké konkrétní céčko pls?

12.5.2023 21:17

kdysi jsme to taky na kobyle měli, fotky asi už nedohledám je to cca 8 let, nepatlat, céčko(já dávala šípek oplodí, ale není prý tak účinný jako klasika vit. C) , ony sami ty bradavice zaschnou a vyloupnou se, nebude nic poznat....
https://4fitness.cz/vitamin-c-1-kg/

12.5.2023 21:17
Pipilota

XXX.XXX.153.199

cena / výkon
https://4fitness.cz/vitamin-c-1-kg/

ale tedy najít malou odměrku a vypočítat si na hmotnost koně - POZOR je to vlastně koncentrát, oproti namíchaným do cukru atd. (zase se nijak nezdráhám vylít zbytek vody z kýble)

12.5.2023 21:28

Moc díky. Pokud uvádí 0,25 g na dospělého člověka, tak za předpokladu stejného dávkování to vychází na cca 1,4 g. Rozpustit ve vodě a nalít do krmení?

12.5.2023 21:56
majkulka

XXX.XXX.152.184

No to je nadělení! Jaké konkrétní céčko pls?

také jsme kupovali na 4fitness. Vyjde nejevněji

12.5.2023 22:42

Moc díky. Pokud uvádí 0,25 g na dospělého člověka, tak za předpokladu stejného dávkování to vychází na cca 1,4 g. Rozpustit ve vodě a nalít do krmení?

koukněte na Dromy...já bych dala 5g(jestli to ale bude schopna sežrat) a pak dávku stáhla na 1g.
Ale jestli se vyplatí koupit celé kilo....

13.5.2023 08:53
Pipilota

XXX.XXX.153.199

Já to C přidávám pak ještě preventivně do vody - celou druhou půlku zimy dokud není pastva. Ale to je kvůli staré a dušne. Tak se určitě využije.
Kvůli bradavicím bych dala vyšší dávku do žrádla. To je jistější a lepší na kontrolu.

13.5.2023 09:42

Ok díky. Koní je v maštali dost, to se využije.

14.5.2023 12:37
Horsana

XXX.XXX.40.140

A poradíš mi Míšo nějakej ten minvit? Bo je to jedno? A céčko v jaký formě?

Minvit s ktorým mám osobnú a kladnú skúsenosť je práškový Minvin od Dromy a gramulovaný Hoeveler Reformin Plus, neviem, nakoľko je mlaďucha frfňa a či a čo papá.

Ten Hoeveler mám vyskúšaný u širšieho spektra koní, ktoré fakt potrebovali nejako naboostovať zdravotný stav. A mikronizovaný ľan od tej istej firmy, z toho je srsť tak kvalitná a lesklá, že kone vyzerajú, že ich niekto prešiel leštenkou, omega tri kožu potešia a ten ľan jedávam ja, decká od koní, psy aj mačky si prídu dať, má úžasnú olejnatú chuť a netuchne, stále chutí príjemne olejovo-orieškovo, no, proste, teší sa z neho celá rodina :D

Koža sa poteší tiež.

Ja som viac fanúšik výživy, než Céčka, pridala by som ryžovky, ktorých efekt mám znovu odskúšaný na spektre senior s nálepkou "nikdy nepriberie" - dvojroček s ataxiou bez svalov a zhnisaným zubom, teda od seniorov po mladé kone. V ich KD bol aj ten ľan a minvit od Hoveleru.

Cčko jediné, ktoré som kedy v živote koňom podávala bolo od nášho Pharmagalu-Vitamín C PG, takže osobnú skúsenosť s nejakým viditeľným super efektom nemám, podával sa skôr preventívne, v zime, v horúčavách.

Moja skúsenosť s papilomatózou je taká, že bradavičky odpadli takmer hneď po nasadení hocakého doplnku výživy a príkrmu a s príchodom slnečného počasia, kedy stajňové kone trávili vonku viac času, čo túto jar nejak nemáme, že áno, u nás rozhodne nie.

Závody - pozri, ak to zmizne, tak kľudne choďte, ono to nie je nič dramatické, ale je to taký signál, že organizmus trošku po tej zime potrebuje nakopnúť.

+ nejaký odčervovací program, prípadne prehodnotiť súčasný, vakcinácia - to je bolesť veľkých stajní, robí sa to hromadne a nie vždy to vyjde na vhodné obdobie.

14.5.2023 21:07

Moc moc díky! Reformin dostává, zbytek dořeším 👍🏻

15.5.2023 16:41
Horsana

XXX.XXX.40.140

Ešte môžeš nechať pichnúť Zylexis

To je imunomodulátor.

15.5.2023 18:20

Horsana napsal(a):
Ešte môžeš nechať pichnúť Zylexis

To je imunomodulátor.

Na to sem nikoho nenaženu, dostat sem veta je nadlidskej výkon 😕

15.5.2023 19:37
Horsana

XXX.XXX.40.140

15.5.2023 20:11

zvládnete píchnout do svalu? koupit u veta, nechat se poučit, a doma aplikovat.....

16.5.2023 09:31

zvládnete píchnout do svalu? koupit u veta, nechat se poučit, a doma aplikovat.....

Jj do svalu píchám sama.

16.5.2023 16:03
Pipilota

XXX.XXX.153.199

zvládnete píchnout do svalu? koupit u veta, nechat se poučit, a doma aplikovat.....{/i}

ano tak, protože jsou situace, kdy je rychlejší a i levnější sednout do auta a udělat si co nejvíc sám (a veta chápu, protože je zrovna po noční s těžkým porodem, po kolice, škaredě zraněný z nakopnutí atd.)

23.5.2023 19:45

Hurá, už to mizí 👍🏻 rozdíl cca dva týdny

24.5.2023 07:14
Pipilota

XXX.XXX.153.199

krása - vydržet a hlavně aby se to nevracelo

24.5.2023 08:46

Pipilota napsal(a):
krása - vydržet a hlavně aby se to nevracelo

Zjistila jsem, že má brzo zjara vždycky výkyv v imunitě, takže na to nesmím zapomenout a někdy v lednu jí trochu začít něčím přilepšovat.

24.5.2023 08:56

Já od února doteď krmím klíčený oves :-) Ale už začíná být teplo na nějaké velké namáčení, takže už pomalu končím.

24.5.2023 11:44
Horsana

XXX.XXX.40.140

Hurá, už to mizí 👍🏻 rozdíl cca dva týdny

To už je skoro preč :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík