Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Miška_

17.5.2023 11:04
Miška_

XXX.XXX.7.172

Dobrý den, mám 2 letou kobylku a objevila se u ní plíseň na hlavě a na nohou vet mi doporučil abych ji vykoupala v octové vodě ale na hlavu si to moc nenechá dát tak se chci zeptat jestli náhodou nemáte někdo zkušenosti s nějakou mastičkou (měsíčková, zinkovou atdd) popřípadě jak to mám léčit předem děkuji za odpověď

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.5.2023 11:07

Mám zkušenost, že existují lepší veterináři, kteří také dělají diagnostiku a léčí.

Miška_

17.5.2023 12:29
Miška_

XXX.XXX.23.197

To ano s tím souhlasím ale já se ptám na mastičku která by ji mohla pomoct

17.5.2023 12:39

No to přeci nejde říct od stolu, když se neví, zda ten kůň má plíseň nebo zlatého stafylokoka.

Pokud je to houbové nebo bakteriální, můžete si to nějakou neúčinnou mastičkou (což jsou ty zmiňované, ale třeba i ta octová voda - poradil vám veterinář aspoň vhodné ředění a četnost aplikace?) po koni akorát rozpatlat a roznést to na další místa na kůži.

Mně bez diagnozy poradila veterinářka na jakési kožní postižení koně šampon s chlorhexidinem, ale s tím, že vzala seškraby, a zatím co jsem ošetřovala šamponem, kultivovalo se, a kdyby se zjistilo něco zásadního, nasadili bychom cílenou léčbu...

Navíc vaše otázka zněla mj. "případně jak to mám léčit", tak jsem vám řešení nabídla.

17.5.2023 12:49
Pipilota

XXX.XXX.50.111

Chytrá houba

A pokud nezabere, tak udělat stěr a cíleně. Taky kontrola odčervení a přidat minerální doplňky s mikroprvky v organických vazbách. Přidala bych vitC.

Dva roky a jaro je prostě prověrka...

Miška_

17.5.2023 15:52
Miška_

XXX.XXX.72.238

Bohužel o kobylku se pouze starám jelikoz majitel není schopný nic řešit a nechá to ladem je mi ji líto a nechci to nechat jen tak proto se snažím najít nějakou alternativu jak bych ji aspoň trošku mohla pomoct

17.5.2023 18:08
Horsana

XXX.XXX.40.140

Miška_ napsal(a):
Bohužel o kobylku se pouze starám jelikoz majitel není schopný nic řešit a nechá to ladem je mi ji líto a nechci to nechat jen tak proto se snažím najít nějakou alternativu jak bych ji aspoň trošku mohla pomoct

Aspoň foto by bodlo....

18.5.2023 16:29
Pipilota

XXX.XXX.55.130

Miška_ napsal(a):

No tak to je majitel fakt trouba, když bedlivě nehlídá jak se mláděti daří. Tam se dobrého moc nenaučíte...

Ta Chytrá houba je záležitost pár stovek podle velikosti balení. Mívají ji i v lékárně, ale ta pro lidi je dražší ( no zase když i s poštovným to asi vyjde na stejnou a rychleji). Musí se aplikovat pravidelně.

18.5.2023 16:32
Pipilota

XXX.XXX.55.130

A chápu, že se do cizího nikdy nepřetrhne investovat tisíce. Tak vet poradil "economi" octovou vodu. (jo jak se kdo zeptá, takovou může čekat radu)

18.5.2023 18:24

Miška_ napsal(a):
To ano s tím souhlasím ale já se ptám na mastičku která by ji mohla pomoct

Pokud je to opravdu plíseň - což nevíme, tak existují různá antimykotika, ale ta jsou na předpis. Nebo můžete zkusit chytrou houbu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík