Převoz koně Ze zahraničí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Rosette

24.5.2023 18:44
Rosette

XXX.XXX.7.191

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda nevíte někdo co všechno musím zařídit když si chci přivést koně z Německa. A po převozu předem děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.5.2023 21:42

Musíte mít TRACES a nahlásit dovoz koně na KVS a UEK. Pro převoz koně po území naší republiky musíte mít taky krve. Občas s tím v Německu dělají problém, protože to u nich neznají a nevyžadují.

25.5.2023 14:44
majkulka

XXX.XXX.152.184

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Musíte mít TRACES a nahlásit dovoz koně na KVS a UEK. Pro převoz koně po území naší republiky musíte mít taky krve. Občas s tím v Německu dělají problém, protože to u nich neznají a nevyžadují.

Na KVS se dovoz hlásit nemusí - v okamžiku vytvoření Traces se v jejich systemu dokument objeví. Krve - pro vydání Traces musí být anemie - u nich je to coggins test.

25.5.2023 19:59

majkulka napsal(a):
Na KVS se dovoz hlásit nemusí - v okamžiku vytvoření Traces se v jejich systemu dokument objeví. Krve - pro vydání Traces musí být anemie - u nich je to coggins test.

Mně KVS vyčetla, že jsem jim to ještě extra nenahlásila. Bylo to naštěstí bez postihu.

26.5.2023 08:38

Dohledala jsem přímo mail z KVS:

Dobrý den,

díky za informaci o dovozu koně z Rakouska, informace o zásilkách v systému TRACES nám chodí automatickým systémem. Jen pro příště je třeba nahlásit přísun zvířete 24 hodin před příjezdem pro případnou kontrolu v místě určení. Dále Vás upozorňuji, že kůň musí být umístěn na hospodářství zaevidovaném v centrální evidenci ( které se následně uvádí do certifikátu TRACES jako místo určení),

Přidejte reakci

Přidat smajlík