coriska
napsal(a):
ahoj, máte někdo na parkury sedlo Prestige Elastic nebo Paris? Jak se vám v něm jezdí? Popř. neprodáváte někdo?
Cori na eqch je někdo kdo se jejich prodejem zabývá...kdyby byli kačky jdu do něj,libí se mi přizpůsobivá termoplastová kostra...http://www.equichannel.cz/ prodam-vice-sedel-prestige
mezera
klawdie
napsal(a):
Cori na eqch je někdo kdo se jejich prodejem zabývá...kdyby byli kačky jdu do něj,libí se mi přizpůsobivá termoplastová kostra...http://www.equichannel.cz/ prodam-vice-sedel-prestige
mezera
díky Klárko, už jsem psala slečně, tak uvidíme.
Jo penízky jsou vždycky problém, ale snad prodám moje sedlo za dobrý kačeny abych si mohla koupit ojetou Prestige
coriska
napsal(a):
díky Klárko, už jsem psala slečně, tak uvidíme.
Jo penízky jsou vždycky problém, ale snad prodám moje sedlo za dobrý kačeny abych si mohla koupit ojetou Prestige
Ja mam sedlo prestige venezia.
A ac moc neskacu(skoro vubec) i do terenu se me v nem krasne sedi a obcas nejakej ten skucek sem v nem absolvovala a parada.Holky na mym kun si v nem taky skocily a nestezovaly si :)
Koupila jsem ho protoze sem myslela ze jednou skakat budem,ale zatim se na to necitim a asi citit nebudu protoze sem proste srabotka a muj kun taky a potreboval by na to zkusenyho sebevedomyho jezdce coz ja nesjem..a nez si kone zastycovat,radsi si skocim sem tam neco na co se citim a vic to nebudu hrotit.
Takze jsem se rozhodla ze sedlo asi prodam a pujdu do drezurniho..ale obavam se ze to bude problem protoze moje sedlo ma jednicku komoru a to jen tak nekomu nepasne..
ukulemba
napsal(a):
Ja mam sedlo prestige venezia.
A ac moc neskacu(skoro vubec) i do terenu se me v nem krasne sedi a obcas nejakej ten skucek sem v nem absolvovala a parada.Holky na mym kun si v nem taky skocily a nestezovaly si :)
Koupila jsem ho protoze sem myslela ze jednou skakat budem,ale zatim se na to necitim a asi citit nebudu protoze sem proste srabotka a muj kun taky a potreboval by na to zkusenyho sebevedomyho jezdce coz ja nesjem..a nez si kone zastycovat,radsi si skocim sem tam neco na co se citim a vic to nebudu hrotit.
Takze jsem se rozhodla ze sedlo asi prodam a pujdu do drezurniho..ale obavam se ze to bude problem protoze moje sedlo ma jednicku komoru a to jen tak nekomu nepasne..
slyšela jsem že lidé vykupují levnější jedničky, a prtože u prestige jde o jednu velikost, možná dvě zvětšit ú zůžit komora, takže lidi kupují levněji ( do těch 20 000 není problém sehnat třeba na aukru) a potomk u sedláře rozšířit.. prý to stojí sice shruba 300 euro ale vyplatí se jim to. teda podle nich..
stalonek
napsal(a):
slyšela jsem že lidé vykupují levnější jedničky, a prtože u prestige jde o jednu velikost, možná dvě zvětšit ú zůžit komora, takže lidi kupují levněji ( do těch 20 000 není problém sehnat třeba na aukru) a potomk u sedláře rozšířit.. prý to stojí sice shruba 300 euro ale vyplatí se jim to. teda podle nich..
Zdravím,
sedla Prestige mám už nějaký čas a jsem moc spokojená. Komora lze rozšířit prý neomezeně/ jedno kolikrát/ a prý na libovolnou velikost komory. Šlo mi konkrétně o rozšíření 29 na 33 a prý bez problémů. Dělají to v Equiservisu. Musí na to být nějaký stroj a cena cca 100euro a hotové by to mělo být cca do týdne. Pěkná Prestige, když člověk nespěchá se dá koupit i za 15tis..
sheiter
napsal(a):
Zdravím,
sedla Prestige mám už nějaký čas a jsem moc spokojená. Komora lze rozšířit prý neomezeně/ jedno kolikrát/ a prý na libovolnou velikost komory. Šlo mi konkrétně o rozšíření 29 na 33 a prý bez problémů. Dělají to v Equiservisu. Musí na to být nějaký stroj a cena cca 100euro a hotové by to mělo být cca do týdne. Pěkná Prestige, když člověk nespěchá se dá koupit i za 15tis..
aha,tak jsem se trošku sekla .. já prestige nemám, ale vím že na aukru se o tom občas cosi šustlo..
stalonek
napsal(a):
aha,tak jsem se trošku sekla .. já prestige nemám, ale vím že na aukru se o tom občas cosi šustlo..
Ahoj, ne tak docela. Jen v ceně té opravy. Tyto sedla jsou většinou okolo 20=30tis. Ale mě se podařilo koupit už třetí za velmi solidní cenu okolo 14-16tis..ale nechce na to spěchat. A jedničky jsou opravdu mnohem levnější:)
sheiter
napsal(a):
Ahoj, ne tak docela. Jen v ceně té opravy. Tyto sedla jsou většinou okolo 20=30tis. Ale mě se podařilo koupit už třetí za velmi solidní cenu okolo 14-16tis..ale nechce na to spěchat. A jedničky jsou opravdu mnohem levnější:)
Děkuji za poznatky. Neprodáváte někdo Prestige(nejlépe Elastic nebo Golden Star) do 17 tis?
coriska
napsal(a):
Děkuji za poznatky. Neprodáváte někdo Prestige(nejlépe Elastic nebo Golden Star) do 17 tis?
mrkni na tyhle stránky-
http://www.nh-stables.wbs.cz/Prodej_ostatni.html
Dáša má spoustu sedel na prodej-většinou prestige-určitě se dohodnete..
sonatka
napsal(a):
mrkni na tyhle stránky-
http://www.nh-stables.wbs.cz/Prodej_ostatni.html
Dáša má spoustu sedel na prodej-většinou prestige-určitě se dohodnete..
Ahoj jak je to s komorami u sedla Prestige?
Našla jsem čísla 30,32,33 a vůbec tomu nerozumím
Jakou velikost by jste doporučili na A1/1 s vysokým kohoutkem?
Děkuju za radu
andy zahourova
napsal(a):
Ahoj jak je to s komorami u sedla Prestige?
Našla jsem čísla 30,32,33 a vůbec tomu nerozumím
Jakou velikost by jste doporučili na A1/1 s vysokým kohoutkem?
Děkuju za radu
Ahoj, komora 30 je na velmi úzkého koně, jen velmi málo koním by sedělo. . Na normálního koně je 32..odpovídá cca kentauru s 2 komorou. Jde většině konfekčních koní.. 33 je na mohutnějšího koně, ale ne moc..Mezi tou 32 a 33 ne jen malý rozdíl.Taky záleží na tom, jaký koník sedlo předtím nosil.
sheiter
napsal(a):
Ahoj, komora 30 je na velmi úzkého koně, jen velmi málo koním by sedělo. . Na normálního koně je 32..odpovídá cca kentauru s 2 komorou. Jde většině konfekčních koní.. 33 je na mohutnějšího koně, ale ne moc..Mezi tou 32 a 33 ne jen malý rozdíl.Taky záleží na tom, jaký koník sedlo předtím nosil.
Já mám sedlo Prestige Elastic...a jsem sním maximálně spokojená...myslím si,že i koník je snm spokojen..:-)já jsem ho kupovala za 22tis
Ahojky, dostala jsem nové sedlo Prestige Venezia a tak prodávám to svoje starší, ale osvědčené. Tak kdybyste měli zájem tak písněte :-) Jinak přetvarovávat se sedla dají ale doporučuje se max o 2 velikosti aby sedlo netlačilo koně do zad.
Prodám Prestige Venezia VSS, ve velmi pěkném stavu, posedlí 17, přední komora 32. Sedlo krásně drží sed, vhodné i pro začínajícího jezdce. Velmi kvalitní kůže od výrobce s dlouholetou tradicí. Jeden z nejprodávanějších modelů od firmy Prestige. Termoplastová, přetvarovatelná kostra s doživotní zárukou. Sedlo je vhodné na skoky, přiježďování ale i na hobby ježdění. Cena: 20 000, při rychlém jednání sleva na možná + poštovné. Kontakt 606 136 681 či dolestown@centrum.cz
Ahojky,
v Elastiku jsem jezdila a je moc fajn. Je to close konkakt a podle mě velmi příjemné sedlo a má střední přední i zadní opěrky. Paris je kontakt a hodně lidí pokud chtějí kontakt tak si ho chválí. Další kontakt je Golden star a ten bych Ti také doporučovala, mě osobně bylo moc příjemné a pěkně podrželo. Já jsem si nakonec vybrala Silver stara, protože má trochu hlubší posedlí. Drezúrní mám taky Prestige, takže jen doporučuji!! :)
K těm komorám holky:
30 je na velmi úzkého koně a pokud ji na koně dáváte, tak opravdu pozor aby nebylo úzké.
31 je taková lehce větší jednička, dle mě (vztahuji velikosti na KT)
32 je dle mě menší dvojka
33 je taková dvojka větší na osvalené nebo širší koně
Komora se dá rozšířit +- o 2 velikosti. Rozšiřuje se jen přední komora.
Pokud byste měli jakýkoliv dotaz, tak se ptejte. Mám docela přehled :)
zizinka007
napsal(a):
Ahoj, měla bych dotaz.. Mám sedlo Prestige Venezia..jsem s nim apsolutne spokojena, jen nám koníček trošku zmohutněl a začlo ho tlačit. Koupila jsem ho za peknou cenu a nechce se mi ho zbavovat..Dala by se zvetsit komora? A popripade nevite kde? díky L.
Řeším teď to samé, chci si koupit Venezii a radši jsem si dopředu zjistila, jak pak kdyby byla potřeba komora rozšířit. Dělá to pan Hakr v Equiservisu a cena prý cca 2500kč
Dobrý den, sedla Prestige u nás autorizovaně upravují v Equiservisu za 2500 tis. Jen pozor při zadání, velikosti komor jsou rozdílné v milimetrech. Pokud chcete mít jistotu, že sedlo koni sedne tak je možné si připlatit a pozvat sedláře z EQ. přímo ke koni. To bohužel vyjde na nějakou tu korunu navíc, ale máte jistotu, že sedlo nebude malé nebo naopak velké. Také mi byl doporučen pan Libich, který přijede a udělá úpravu na míru za trochu levnější peníz. U toho ovšem nevím zda má "chytrou mašinku" co komoru přetvarovává. Mnoho zdaru při změně komory. Pokud byste se rozhodla sedlo prodat, zrovna Venezii sháním. Jedná se mi o posedlí 17 a komoru nejlépe 33, ale myslím, že i 32 by nám mohla sedět.
Loni jsem si k Vánocům pořídila Prestige Elastic Professional, komora 33, na mohutnějšího koně. Mně i kobylce skvěle sedí :), rok před tím jsem jezdila v Golden Staru, což je closecontakt, jezdila jsem v něm nižší parkury, ale občas mě bolely záda, těžko říci jestli to bylo opravdu ze sedla, nicméně po změně na Elastika je po bolesti . Doporučuji, skvělé sedýlko, jiné už bych nechtěla!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Obnovuji diskusi na téma sedla Prestige......
Mám trochu problémek, mé oblíbené sedýlko Kentaur Apollon již kobyle nesedí(dorostla- 6 let), dle sedlářky se to dá , ale problémek tam je.(zápinkové řemeny mi jdou trochu šikmo k podbřišníku) mě to trochu irituje a pokukuju po novém sedle, mám vybrané Prestige venezia vss (někdy i značené Apaloosa) máte někdo ? Můžete mi nějak to sedlo vychválit nebo nedoporučit, fotky by byly? nebude taky stejný problém? je dost podobné. ...popřípadě má někdo na prodej(hnědé) .

napsal(a):
Obnovuji diskusi na téma sedla Prestige......
Mám trochu problémek, mé oblíbené sedýlko Kentaur Apollon již kobyle nesedí(dorostla- 6 let), dle sedlářky se to dá , ale problémek tam je.(zápinkové řemeny mi jdou trochu šikmo k podbřišníku) mě to trochu irituje a pokukuju po novém sedle, mám vybrané Prestige venezia vss (někdy i značené Apaloosa) máte někdo ? Můžete mi nějak to sedlo vychválit nebo nedoporučit, fotky by byly? nebude taky stejný problém? je dost podobné. ...popřípadě má někdo na prodej(hnědé) .
Posouvám nahoru, Zkušenosti se sedlem Prestige venezia apaloosa, popřípadě rozdíly (sedla označená vss a vsd )

Tak jinak: to tu do psí díry nikdo nejezdí na kvalitním sedle? V jiných diskusích se to odborníky na sedla jen hemží.
Když ne Prestige tak zkuste vychválit jiná sedla, já mám kobylu , co nosí 3, mám kentaura apolona- vykrojená komora dozadu, kde mám zápinky k podbříšníku lehce dopředu.(podbříšník a zápinky sedla nejsou kolmo k zemi)
Kolegyně ve stáji má K . seneku a zápinky má o hodně víc dopředu k podbříšníku (nejezdí na něm) je to "kentaurácký problém"? Dříve moje sedlo kobyle sedělo lépe, ale od zimy mám pocit, že sedlo přestává sedět, kobyla dospěla bude šestiletá. A já tak byla s apolonem spokojená.....tak se poohlížím po jiném, vizuelně se mi líbí právě P.venezia, je skoro jako apolon jen nemá tu vykrojenou komoru, čímž si myslím, že by sedlo mohlo sedět lépe... hledám spíše skokově všestranné sedlo ne skokový speciál. spíše hlubší posedlí.
Ono se na tohle hodně blbě odpovídá, obecně jsou Prestige sedla dobré kvality co se týče koster i zpracování, jen zrovna venezia už je starší model, tak bude hodně záležet v jakém je stavu, jako u všech starších sedel.
Jak bude sedlo sedět se odhaduje ještě hůř, natož u koně, kterého člověk nezná. Kde budou sedět zapinky hodně ovlivňuje i tvar a šíře lopatek, neviděla bych to jako kentaurácký problém, spíše bude kamarádky kůň užší.
Každopádně venezia značená vss je versatil sattel springen, tj skokovy universal, vsd je drezurni universal, který má hlubší posedlí, volba tedy bude záležet na tom, co vám vyhovuje.

P.venezia se stále prodává jako nová...https://sedla-na-kone.heureka.cz/prestige-sedlo-vss-venezia-new/#
Já bych to nafotila, jen mám problém dostat fotky z mobilu do počítače, nekamarádí spolu, no zkusím to.
No vidíte, já je vždycky viděla už jako starší, tak jsem automaticky předpokládala, že je to starší, už nevyrabeny model. Ta termoplastova kostra má hroznou výhodu, že se dá pretvarovat, zároveň to ale u těch použitých může být nevýhoda, že člověk neví, jestli zrovna tahle neprošla úpravou a bude sedět, když třeba jiné sedlo Prestige sedělo dobře.
Obecně jsem měla zkušenost, že Prestige sedla dobře seděla na koně se středně výrazným kohoutkem a ne příliš dlouhou lopatkou. Na koně s rovným hřbetem a nebo hodně široké v lopatkach neseděly, tam snad jedině Explorer a nebo některé drezurni modely, třeba Elastic myslím šel. Nejsem ale expert na sedla, snad se ozve a poradí někdo s většími zkušenostmi.
Já tedy nemám Venezii, s tou vám neporadím, ale mám Romu, kupovanou jako školní sedlo pro dceru na skákání do 1m + jízdárnu + terén a za mě naprostá spokojenost. Líbí se mi na něm že má dobře položené těžiště a posadí opravdu doprostřed, střídám ho na 2-3 koně a napasované je jen na jednu kobylu a na všech třech mě posadí správně, jen na kobylách na které není dopasované se musím hlídat aby mi neujížděly holeně dopředu. Je to dobré školní sedlo, není úplně do skákání ani do drezury, ale je opravdu všestranné.
Appolon je také super, ale ten už musí být dobře napasovaný, protože přesně jak píšete, když nesedí tak je to dost znát, mám to sedlo ráda, ale mám ho napasované na jednu kobylu na léto a na té je ok, ale na jinou ho dát nemůžu, a dost mi vadí, že mám sedlo na kterém můžu jezdit jen na jedné tlusté kobyle a jen půl roku. Proto jsem podruhé do KT nešla, i když to jsou dobrá sedla, ale prostě mi nevyhovuje, že bych musela dávat 2x ročně přerovnávat polštáře, což asi není problém u sportovních koní, který nemají letní a zimní kondici, ale pro mě je to docela nepříjemná a drahá komplikace a sedlo mi každý rok pár měsíců leží nevyužité.

Kdo mi "vyluští" lušťovku?
17 posedlí, komora 32, rokem výroby si nejsem jistá , nebudu tedy napovídat a to XL to je co? mám typ ale ....? děkuji.

Jo tak to jsem si myslela, prodloužené bočnice- tak to asi bude problém.......já 165cm - dejme tomu , kyčel konec kolene 45cm, koleno kotník 45 + -cm. Tak to asi pravděpodobně budu dřít vysokýma botama bočnici.....ještě napíšu prodejci ať mi tu bočnici změří....

Do psí díry........ zrovna hnědé........i za slušnou cenu.
Tak přidám svou zkušenost - už dva roky jsem majitelkou sedla Prestige Venus VS (skokový univerzál) - viz https://www.prestigeitaly.com/en/p/VENUS_VS.xhtml - zakoupeno v Equiservisu jako nové a upravené koni přímo na míru. Kůň bez kohoutku, krátký hřbet.
Co se koně týče, kůň spokojen, sedlo se opravdu nepřetáčí, jak p. Hakr sliboval, to mě opravdu příjemně překvapilo.
Za sebe - kdyby ten výběr sedla pro mého koně s atypickým hřbetem nebyl taková anabáze, do tohoto sedla bych nešla. Je to naprosto nekontaktní sedlo, mám pořád pocit, že nesedím v sedle, ale vznáším se někde nad koněm. Předtím jsem jezdila ve Stubben Sigfried (skokový univerzál) a Stubben Romanus (drezurní univerzál). A po obou se mi moc a moc stýská.
Kvůli pohodlí koně si to sedlo nechávám, ale bohužel ani po dvou letech jsem se do něj opravdu nezamilovala.
Nicméně - moje trenérka to sedlo miluje:-)
A teď si to přeberte:-)
napsal(a):
Tak jinak: to tu do psí díry nikdo nejezdí na kvalitním sedle? V jiných diskusích se to odborníky na sedla jen hemží.
Když ne Prestige tak zkuste vychválit jiná sedla, já mám kobylu , co nosí 3, mám kentaura apolona- vykrojená komora dozadu, kde mám zápinky k podbříšníku lehce dopředu.(podbříšník a zápinky sedla nejsou kolmo k zemi)
Kolegyně ve stáji má K . seneku a zápinky má o hodně víc dopředu k podbříšníku (nejezdí na něm) je to "kentaurácký problém"? Dříve moje sedlo kobyle sedělo lépe, ale od zimy mám pocit, že sedlo přestává sedět, kobyla dospěla bude šestiletá. A já tak byla s apolonem spokojená.....tak se poohlížím po jiném, vizuelně se mi líbí právě P.venezia, je skoro jako apolon jen nemá tu vykrojenou komoru, čímž si myslím, že by sedlo mohlo sedět lépe... hledám spíše skokově všestranné sedlo ne skokový speciál. spíše hlubší posedlí.
Já třeba prestigku mám, ovšem drezurní, tak tím pádem neporadím:-D
sovicka
napsal(a):
Já třeba prestigku mám, ovšem drezurní, tak tím pádem neporadím:-D
Sovičko, tak prosím napište jak jste spokojená já na mladýho čudlu budu potřebovat příští rok sedlo na ježdění a protože mám dobrou zkušenost s Romou tak přemýšlím nad nějakou drezurkou od Prestige, ale nikdo v okolí jí nemá tak nemám koho se poptat a vyzkoušet.

No tak teď bych potřebovala dvě hlavy, délka bočnice u xl p. venezia, je to zkreslené, protože to není doměřené nebo odpovídá? k. apolon má také 38cm, stüben le parcours taky.....nebo jak se měří bočnice?
Myslím, že měření od třmenového zámku moc nevypovídá, podle mě je délka bočnice ten symbol C, sice je tohle obrázek z barefootu, ale za mě je délka bočnice tohle, u jakéhokoli sedla.
S.L.

XXX.XXX.8.107
Kdyby nekdo shanel prestige silvel star, komora 32,posedli 17 prodam nastrojene v dobrem stavu za 16tis
Slámová

XXX.XXX.36.45
Dobrý den, máte více fotek? Klidně do mailu....
i

XXX.XXX.187.89
Dobrý den, poohlížím se po drezurním sedle nejlépe Prestige na plnokrevníka s rovnám hřbetem a výr.kohoutkem, poradíte?
Nebo raději albion? aj?
moc děkuji

i
napsal(a):
Dobrý den, poohlížím se po drezurním sedle nejlépe Prestige na plnokrevníka s rovnám hřbetem a výr.kohoutkem, poradíte?
Nebo raději albion? aj?
moc děkuji
sedla musíte vyzkoušet a vědět kam až může sahat sedlový polštář, Albiony ho mají dost dozadu přesahující, Prestige právě ne, jsou to rozdílná sedla.
A nelíbí se vám tohle?
https://www.k-n.at/de/blog/sattel/symphonie/
https://www.bing.com/images/search?q=karl+niedersuss&qpvt=karl+niedersuss&form=IGRE&first=1&tsc=ImageBasicHover + koukněte na e-bay pokud ano, kontaktujte mne na SZ.