Věci pro koně domácí výroba =)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.4.2011 20:28
aishaia

XXX.XXX.131.162

Zdravím všechny,

zajímalo by mne jaké věci pro koně jste si vyrobili sami, chtěla bych se totiž sama inspirovat a následně něco vytvořit.
Můžete když tak přidat i nějaký ten návod (pokud to není tajné :-| ) či nějaké vlastní postřehy a nápady :-)

Já přikládám fotku ohlávky kterou jsem chtěla původně pouze opravit, ale nakonec jsem jí předělala celou :-)

Tak ať Vám koně jdou :-)

Noneta

2.8.2011 14:33
Noneta

XXX.XXX.142.60

Malá ukázka toho co jsem se pokusila vyrobit pro koně.
Nejprve velká zimní,ale promokavá velká deka. NÁVOD K VÝROBĚ: budete potřebovat starou deku (flísovou...)
šicí stroj
2x starý pásek, já osobně jsem použila přesku z ledvinky
chlupatou látku na okraj na krku (pokud má deka jemné okraje které koně neodřou není potřeba :-)
dále trpělivost a čas:-))
A MŮŽEME ZAČÍT: -vemte si deku přepulte ji a vistřihněte díru na krk
-připravte si pásky na zapnutí na délku aby koni
vyhovovala nebo také lze pásky udělat povolovací
-pásky přišijte
- nejlépe ručně našijte jemnou látku na okraj látky na krku
- dá se říci že to je hotové, ale to musíte posoudit samy :-)

Další výrobek je malá dečka na kterou se nedává sedlo BUDETE POTŘEBOVAT: starší pletený koberec z látek
- chlupatou látku
- jehlu a nit
ustřihnete požadovaný tvar koberce, kraje musíte obšít jinak se koberec rozpárá:-(
na místo kde bude końská páteř našijeme chlupatou látku aby to koně nedřelo
nakonec deku upevníte obřišníkem.:-)):-)):-))

3.8.2011 13:08
happylinda

XXX.XXX.144.50

ja už taky něco málo zkoušela:-) a docela mě to i baví:) , hlavně když vím že jsem to dělala sama a je to originální:-|smajlík
Odpocovačka s ohlavkou..

3.8.2011 13:10
happylinda

XXX.XXX.144.50

podsedlonka k bandážím jako komplet.. podsedlovek máme víc i vykrojené ale fotku bohužel nemám:):-)

9.8.2011 09:12
lenulka

XXX.XXX.214.61

ručně vázané ochranné potřeby proti hmyzu na koníky....

10.8.2011 14:29
aishaia

XXX.XXX.19.211

lenulka napsal(a):
ručně vázané ochranné potřeby proti hmyzu na koníky....

Waw tak to klobouk dolů ... vypadá to opravdu dobře !!! :-)

10.8.2011 14:48
lenulka

XXX.XXX.214.61

díky....:-)

pokud by měl někdo zájem ráda připravím.
možná je to i pro parádu,ale určitě se vyplatí,koníkovi se uleví...ty potvory dotěrný jim dají pokoj.:-))

10.8.2011 15:09
aishaia

XXX.XXX.19.211

Vypadá to fakt pěkně ... kolik času jsi nad tím prosimtě strávila? ... mě by se to na koníkovi líbilo, ale mu asi moc ne :-))

10.8.2011 15:14
lenulka

XXX.XXX.214.61

je to koníček-myslím ruční práce,takže to nějak neřeším...
celá sada-třásně,náprsenka,sítka na krk a bederka -cca týden dle času.
smajlík

10.8.2011 16:17
ryanna

XXX.XXX.224.3

msmajlíkMoc hezký, z jakého materiálu je ta dečka??

10.8.2011 18:56
lenulka

XXX.XXX.214.61

je to textilní silnější šnůra,která se nepřetrhne,je to celkově vše pratelné.
koníkovi neublíží-popáleniny,oděrky-nehrozí.
takže myslím že fajn věci-vyzkoušené.
posílám foto většího detailu...:-)

11.8.2011 14:19
ryanna

XXX.XXX.224.3

Já myslela ta dečka odpocka nahoře :-) Ale tohle je taky hezké:-)

12.8.2011 14:12
happylinda

XXX.XXX.115.66

dečka je ušita z deky kterou koupim v kiku za pár korun.. a spodní čas te ze stareho prostěladla.. aby byla koni přijemnější a líp sala pot.:):-)

12.8.2011 14:13
happylinda

XXX.XXX.115.66

odpocovačka je z toho sameho akorat není už prosita na spodu z prostěradla:)
:-|

Terdulak

28.2.2012 15:12
Terdulak

XXX.XXX.189.46

Ahoj, jak si je vyrobila prosím?
Máš nějaký návod, nebo alespoň z čeho jsou a kolik je potřeba materiálu. Děkuju:-)

Terdulak

28.2.2012 15:18
Terdulak

XXX.XXX.189.46

happylinda napsal(a):
Bandaže:-))

Ahoj, prosim jak si vyrobila bandaze?
Materiál, šírka, delka, vše co mi pomuze prosím..díky ;)

28.2.2012 20:13
happylinda

XXX.XXX.146.32

bandaže jsou z deky z kiku/ se zbytku) šířka a delka podle starých bandáží. deku jsem natříhala a pak sešila dohromady, našila suche zipy a bylo to:)

28.2.2012 20:36
terdulak

XXX.XXX.189.46

happylinda napsal(a):
bandaže jsou z deky z kiku/ se zbytku) šířka a delka podle starých bandáží. deku jsem natříhala a pak sešila dohromady, našila suche zipy a bylo to:)

Aha, a to byla fleecová nebo jak bys mi doporucila? A jakou širku a delku mám udelat? predtim jsme bandaze nemeli

Naty

2.3.2012 12:36
Naty

XXX.XXX.26.141

Ahoj, mohla by jsi mi prosím na mail NatyFeltova@seznam.cz poslat návod jak si vyrobila tu odpocku.? Jestli se Ti bude chctít tak můžeš klidně i návod na ohlávku. Věřím, že napíšeš a předem děkuju. Zatím ahoj, Naty F. :-)

10.7.2012 23:42
elion

XXX.XXX.217.252

Ahoj,
poslala by jste mi prosím návod na bandáže? Potřebovala bych vědět šířku, přibližnou délku, a tloušťku - popřípadě kolik vrstev deky na sobě bylo. A také bych byla ráda, kdyby jste mi řekla materiál, myslím, že ty takové tenké hřejivé deky, ale nejsem si jistá.
Můj email je Elis3399@seznam.cz.

7.11.2012 21:38
vverusska

XXX.XXX.29.34

Můžu poprosit taky o návod odpocovacky?dekuji

14.7.2013 20:27
blondy1

XXX.XXX.204.143

lenulka napsal(a):
je to textilní silnější šnůra,která se nepřetrhne,je to celkově vše pratelné.
koníkovi neublíží-popáleniny,oděrky-nehrozí.
takže myslím že fajn věci-vyzkoušené.
posílám foto většího detailu...:-)

ahoj , chtěla jsem tě poprosit o výrobu třásní na chlaďase , třásně na prsa a uši a hlavu , moc se mi to líbí , chodíme tahat do lesa a je to tam děs , těším se na brzskou odpověď , PAK POŠLU KONTAKT NA MNĚ A KAM TO MŮŽETE POSLAT, PŘEDEM DĚKUJU

1.11.2013 15:13
koníksimča

XXX.XXX.37.100

Noneta napsal(a):
Malá ukázka toho co jsem se pokusila vyrobit pro koně.
Nejprve velká zimní,ale promokavá velká deka. NÁVOD K VÝROBĚ: budete potřebovat starou deku (flísovou...)
šicí stroj
2x starý pásek, já osobně jsem použila přesku z ledvinky
chlupatou látku na okraj na krku (pokud má deka jemné okraje které koně neodřou není potřeba :-)
dále trpělivost a čas:-))
A MŮŽEME ZAČÍT: -vemte si deku přepulte ji a vistřihněte díru na krk
-připravte si pásky na zapnutí na délku aby koni
vyhovovala nebo také lze pásky udělat povolovací
-pásky přišijte
- nejlépe ručně našijte jemnou látku na okraj látky na krku
- dá se říci že to je hotové, ale to musíte posoudit samy :-)

Další výrobek je malá dečka na kterou se nedává sedlo BUDETE POTŘEBOVAT: starší pletený koberec z látek
- chlupatou látku
- jehlu a nit
ustřihnete požadovaný tvar koberce, kraje musíte obšít jinak se koberec rozpárá:-(
na místo kde bude końská páteř našijeme chlupatou látku aby to koně nedřelo
nakonec deku upevníte obřišníkem.:-)):-)):-))

Díky za návod na zimní deku do dneška jsem nevěděla že se dá tahle dělat smajlík

2.11.2013 10:37
krastyy

XXX.XXX.71.35

já spravuji staré sedla,postroje ,uzdečky :)

3.11.2013 21:14
koníksimča

XXX.XXX.37.100

Nechala jsem se od váš inspirovat a udělala žlutou deku do boxu bohužel nemám fotku smajlík

1.2.2014 20:04
jezdectví

XXX.XXX.4.89

Chtěla bych se zeptat kde se to kupuje nikde jsem to nenašla
Jinak moc krásné

2.2.2014 10:22
7sarka7

XXX.XXX.72.7

prosím chtěla bych se zeptat kde se kupuje tohle, děkuji :)

2.2.2014 15:05
blechovajolana

XXX.XXX.96.6

Dobrý den, jak vidím, moc se vám to povedlo, chtěla bych se zeptat, kde jste koupila provaz/lano na provazovou ohlávku ? děkuji za brzkou odpověď :) smajlík

4.2.2014 06:30
lálinka

XXX.XXX.3.113

Dobrý den,deka je bombastickásmajlík..Mohu poprosit o návod a meteriál,který byl použit? :) Děkujismajlík

4.2.2014 15:18
lálinka

XXX.XXX.3.113

lálinka napsal(a):
Dobrý den,deka je bombastickásmajlík..Mohu poprosit o návod a meteriál,který byl použit? :) Děkujismajlík

Myslím tím deku od happylindasmajlík

4.2.2014 16:50
efendi

XXX.XXX.220.177

7sarka7 napsal(a):
prosím chtěla bych se zeptat kde se kupuje tohle, děkuji :)

tady :) www.rpskone.cz ... :)

6.4.2014 16:10
anqua3117_lovehorse

XXX.XXX.192.5

Ahoj :) poslala by si mi navod :) parelka by nemala byt tazka tak by som chcela mierky atd :)

7.4.2014 10:31
elisabeth.

XXX.XXX.152.63

Krása smajlík

10.4.2014 10:01
saipo

XXX.XXX.163.215

nevěděli by jste jak vymyslet a udělat třásně na ohlávku? :)

10.4.2014 10:44
zuzka7

XXX.XXX.59.70

já to kupuji na výrobu ohlávek zde http://www.pethardware.com/cs/ohlavkove-ctverce/

ale nakuji ve velkém smajlík

31.5.2014 15:20
barru.sha

XXX.XXX.218.66

Jak jste ji vyrobila prosím?? :)

31.5.2014 15:23
barru.sha

XXX.XXX.218.66

happylinda napsal(a):
Provazovka..

Jak jste ji vyrobila prosím?? smajlíksmajlík

11.7.2014 15:49
happydog2

XXX.XXX.43.209

Já vyrábím pro koníky zatím jen klasické ohlávky + vodítka http://www.azvoditka.cz/PRO-KONE.html ráda bych zkusila i parelku, ale nemůžu nikde sehnat provazy jaké bych si představovala O:) plus nemáte někdo náhodou návod na deku pro koně? Odpocovačku - děkuji :)

20.8.2014 13:49
nelinqua

XXX.XXX.111.249

Dobrý den, mohla byste mi poslat návod na bandáže? předem děkuji smajlík

26.9.2014 08:33
july8

XXX.XXX.99.6

Potřebovala bych poradit, jsem tu nová.
Jak přidám nový příspěvek do téhle diskuze aby se nezobrazoval jako odpověď na předešlý koment?

26.9.2014 08:53
july8

XXX.XXX.99.6

Aha, tak už jsem na to přišla smajlík
Jinak Vás tady všechny zdravím a zároveň se pochlubím svými výtvorky (jen mě mrzí, že na to už nemám tolik času, kolik bych chtěla, takže už je to starší tvorba)
Úplně můj první výtvor byla tahle uzdečka (je vyrobena z nylonového popruhu, díky tomu má skvělé vlastnosti, její výhodou je, že je strašně lehká, ideální na vandry-strčíte ji kamkoli a taky nezávadná do vody a přitom koníka vůbec neodírá, jak by si někdo mohl myslet ;-) )

26.9.2014 08:55
july8

XXX.XXX.99.6

Později jsem zkusila i složitější a to s vypodložením a ozdobnou čelenkou smajlík

26.9.2014 08:58
july8

XXX.XXX.99.6

A mým vrcholným výtvorem byla uzdečka s ozdobným nánosníkem, s celkovým vypodložením a ozdobnou čelenkou, na tu jsem asi nejvíc pyšná smajlík

26.9.2014 09:03
july8

XXX.XXX.99.6

taky jsem zjistila, že čelenky můžu jakýmkoliv způsobem obměňovat, tak proč si nevytvořit i nějakou pro větší bezpečnost vás i koníka např. při vyjížďce na komunikacích
Takže vznikla i reflexní čelenka zdobená stříbrným proužkem

26.9.2014 09:06
july8

XXX.XXX.99.6

Později jsem vyzkoušela i klasickou podsedlovku, ale musím říci, že šít to doma na mém obyčejném šicím stroji mi dalo celkem hodně zabrat, ale nakonec jsem s výsledkem byla spokojená

27.9.2014 16:17
martina42

XXX.XXX.74.142

krásnasmajlík ta sa to podarila ako si ju robila? už dlhšie sa snažím nájsť návod ale nedarí sa mi smajlík

29.9.2014 19:41
july8

XXX.XXX.99.6

Pokud máte na mysli podsedlovku, tak tu jsem dělala podle druhé dečky.
Na výplň jsem použila molitan (jsou různé tloušťky, záleží jak tlustou dečku chcete).
Vzala jsem dečku a překreslila jsem si tvar na molitan a vystřihla. Poté jsem si rozložila látku, položila ustřihlý molitan a obkreslila tvar na látku (pro jistotu jsem přidala 2cm navíc kolem okrajů - záleží jak chcete začišťovat potom kraje. je více variant. Já použila šikmý proužek - což je už ustřižený šikmý pruh látky, lépe se přizpůsobí oblým tvarům při začištění. Nebo můžete si nechat více cm kolem okrajů a pak začistit pouhým zohnutím do rubu a prošít).
Poté co jsem měla už daný tvar na látce, tak jsem ji vystřihla, přišpendlila k molitanu, nastehovala aby mi to pod strojem neujíždělo a nakreslila jsem si křídou tvary prošití (podle fantazie, co se komu líbí) a teprve poté jsem prošívala na stroji. Jakmile jsem měla tohle hotové (v téhle chvíli máte vlastně zhotovené pouze půlky celé dečky, tzn. levou a pravou stranu, ty teď musíte dát dohromady).
Položila jsem si tyhle 2půlky na sebe, tak jak už budou hotové a přišpendlila jsem si k sobe pouze hřbetní část a sešila. Šev který se mi vytvořil, jsem zkrátila na 0,5 - 1cm a každý okraj jsem si přistehovala, jako kdybych rozžehlovala šev- na každou stranu zvlášt ať netrčí a začistila ho proužkem, který si už sama ustřihnete a zohnete nezačištěné okraje a poté přiložíte na rozžehlený šev a prošitím začistíte.
V téhle chvíli už máte dečku v celku. Takže až teď jsem si teprve zastřihla po celé délce dečky přebytečné přesahující okraje látky (pokud teda začišťujete šikmým proužkem látky).
Jak už jsem výše psala já použila právě šikmý proužek (už si nevzpomenu jak široký, řekla bych že 5-6cm?) Ten jsem si dělala sama, takže jsem si ho přežehlila na půl, tím jsem si udělala střed a pak každou podélnou stranu jsem si opět nažehlila ke středu. Usnadní vám to práci při začišťování a budete mýt pravidelný stejný okraj, protože se budete mýt podle čeho řídit. No a pak už jsem jen nezačištěné okraje "zabalila" do tohoto proužku, nastehovala a prošila.
Teď už stačí jen dodělat úchyty (na ty jsem použila nylonový popruh - dají se sehnat různé barvy popruhu a někdo je používá i na začištění).
A zbytek podle fantazie, takže jsem si ji dozdobila ještě černou paspulkou.
Chce to hlavně čas a trpělivost.
V dnešní době je spousta vymožeností, jak si práci usnadnit, např oboustrané nažehlovací pásky na začištění (používají se např. u kalhot, ale já s něma zkušenosti nemám, takže co se týká podsedlovky nevím jestli by to vážně drželo a pokud ano, nevím jak dlouho....v obchodě by vám určitě poradili)

30.9.2014 19:39
bajusha

XXX.XXX.35.90

ahoj poslala by si mi návod na parllku??
muj email: I.T.T@seznam.czsmajlík

30.9.2014 19:39
bajusha

XXX.XXX.35.90

30.9.2014 19:42
bajusha

XXX.XXX.35.90

ahoj dala by si mi prosim navod??
jinak moc hezka podsedlovka smajlík

30.9.2014 20:05
july8

XXX.XXX.99.6

bajusha napsal(a):

tady najdeš pár návodů, stačí si vybrat
http://mujweb.cz/stasko.martin/ohlavka.htm
http://equi.wz.cz/provazovka.html
http://kone---a---ponici.blog.cz/1301/jak-si-vyrobit-provazovou-ohlavku

9.10.2014 16:52
martina42

XXX.XXX.74.142

july8 napsal(a):
Na výplň jsem použila molitan (jsou různé tloušťky, záleží jak tlustou dečku chcete).
Vzala jsem dečku a překreslila jsem si tvar na molitan a vystřihla. Poté jsem si rozložila látku, položila ustřihlý molitan a obkreslila tvar na látku (pro jistotu jsem přidala 2cm navíc kolem okrajů - záleží jak chcete začišťovat potom kraje. je více variant. Já použila šikmý proužek - což je už ustřižený šikmý pruh látky, lépe se přizpůsobí oblým tvarům při začištění. Nebo můžete si nechat více cm kolem okrajů a pak začistit pouhým zohnutím do rubu a prošít).
Poté co jsem měla už daný tvar na látce, tak jsem ji vystřihla, přišpendlila k molitanu, nastehovala aby mi to pod strojem neujíždělo a nakreslila jsem si křídou tvary prošití (podle fantazie, co se komu líbí) a teprve poté jsem prošívala na stroji. Jakmile jsem měla tohle hotové (v téhle chvíli máte vlastně zhotovené pouze půlky celé dečky, tzn. levou a pravou stranu, ty teď musíte dát dohromady).
Položila jsem si tyhle 2půlky na sebe, tak jak už budou hotové a přišpendlila jsem si k sobe pouze hřbetní část a sešila. Šev který se mi vytvořil, jsem zkrátila na 0,5 - 1cm a každý okraj jsem si přistehovala, jako kdybych rozžehlovala šev- na každou stranu zvlášt ať netrčí a začistila ho proužkem, který si už sama ustřihnete a zohnete nezačištěné okraje a poté přiložíte na rozžehlený šev a prošitím začistíte.
V téhle chvíli už máte dečku v celku. Takže až teď jsem si teprve zastřihla po celé délce dečky přebytečné přesahující okraje látky (pokud teda začišťujete šikmým proužkem látky).
Jak už jsem výše psala já použila právě šikmý proužek (už si nevzpomenu jak široký, řekla bych že 5-6cm?) Ten jsem si dělala sama, takže jsem si ho přežehlila na půl, tím jsem si udělala střed a pak každou podélnou stranu jsem si opět nažehlila ke středu. Usnadní vám to práci při začišťování a budete mýt pravidelný stejný okraj, protože se budete mýt podle čeho řídit. No a pak už jsem jen nezačištěné okraje "zabalila" do tohoto proužku, nastehovala a prošila.
Teď už stačí jen dodělat úchyty (na ty jsem použila nylonový popruh - dají se sehnat různé barvy popruhu a někdo je používá i na začištění).
V dnešní době je spousta vymožeností, jak si práci usnadnit, např oboustrané nažehlovací pásky na začištění (používají se např. u kalhot, ale já s něma zkušenosti nemám, takže co se týká podsedlovky nevím jestli by to vážně drželo a pokud ano, nevím jak dlouho....v obchodě by vám určitě poradili)

smajlíksmajlík super ďakujem

11.10.2014 19:33
martina42

XXX.XXX.74.142

ahoj už dlho hľadám nejaký návod ako uháčkovať ušaňu a ak by sa našla taká dobrá duša smajlíkktorá ju vie uháčkovať a mohla by mi napísať alebo nejako opísať ten návod alebo kde by som to mohla nájsť a poslala mi to na moj email peniaztek42@azet.sk smajlíksmajlík

16.10.2014 15:06
pete.a

XXX.XXX.42.157

July8: Jste moc sikovna, uzdecka vypada fakt paradne. Mohla bych poprosit o zaslani navodu, jak priblizne na to? Kde jste shanela vsechny komponenty? (Popruhy, vypodlozeni, prezky apod.) Klidne emailem, petra.chl@seznam.cz Dekuji

20.10.2014 06:44
july8

XXX.XXX.99.6

pete.a napsal(a):
July8: Jste moc sikovna, uzdecka vypada fakt paradne. Mohla bych poprosit o zaslani navodu, jak priblizne na to? Kde jste shanela vsechny komponenty? (Popruhy, vypodlozeni, prezky apod.) Klidne emailem, petra.chl@seznam.cz Dekuji

Moc děkuji, komponenty jsem všechny nakoupila v úplně obyčejném obchodu s látkami, ale je fakt že ne všechny obchody mají kvalitní přezky. S něma občas byl problém, ale určitě přezky seženete v každém železářství. Popruhy se prodávají v různých šířkách(osobně bych volila 1.5 až 2cm nanejvýš..já používám šíři 1,5cm) a barevných kombinací. Vypodložení je obyčejný fleece.
Popis pošlu později, spěchám do práce

12.12.2014 13:07
tessie97

XXX.XXX.220.30

Dobrý den,mohla byste mi prosím napsat návod,velikost a míru uzdeček?

12.12.2014 22:51
máčkovvá

XXX.XXX.218.13

Můžeš sem dát návod???smajlík

13.12.2014 17:30
máčkovvá

XXX.XXX.218.13

Dáš mi prosím návod na podsedlovku a uzdečku???
Prosíííím na email: misaluminela@seznam.cz
A předem děkuji ... smajlíksmajlík

14.12.2014 03:34
july8

XXX.XXX.99.6

Návod je celkem jednoduchý.
Poprvé když jsem uzdečku dělala, tak jsem si vzala jako vzor klasickou koženou uzdečku a prostě ji kopírovala.
Používám 2cm široký nylonový popruh, ale viděla jsem i ze širšího a to už se mi zase tolik nelíbí kór když chci vypodloženou uzdečku.
Dávám návod úplně na tu neobyčejnější uzdečku, která má prodloužení pouze u udidla...pokud se do ní pustíte u druhé už pochopíte, jak na ty složitější, kde je zapínání i u lícnice ;-)
Postup:
Nejdříve zjistíme jakou velikost uzdečky potřebujeme (změříme délku od udidla přes nátylník a opět k druhému konci udidla) K téhle naměřené délce přidáme na každou stranu několik cm (záleží na vás-já dávala myslím 3-5cm...pokud víte že uzdečka bude pouze na jednom koni, šla bych do těch menších rozměrů ;-) )
Naměřenou celkovou délku přeneseme na popruh(potřebujeme ji 2x, takže nyní máte dva stejné díly)
Nyní si naměříme velikost podhrdelníku (jedna část je delší, druhá kratší...mrkněte na uzdečku a hned pochopíte...též obě části 2x)
Poté naměříme velikost čelenky, nezapomenout přidat cm na poutka (též 2x)
Vše máme po dvou
Jako první si díly sešijeme k sobě, je to kvůli pevnosti a bude lépe držet tvar.
Začneme s díly podhrdelníku - kratší díly položíme na sebe a po okrajích sešijeme k sobě(jeden konec začistíme buď zatavením nebo zohnutím. Delší díl též sešijeme. Poté navlečeme na jeden konec přezku, popruh zohneme a zapošijeme.
Nyní si naměříme zhruba kde se nachází podhrdelník a křídou si poznačíme na nejdelší popruh a podhrdelník, který již máme kompletní si přišpendlíme, či nastehujeme na jeden díl (je to ten nejdelší díl, který jsme měřili jako první). Na ten samý druhý díl si navlečeme přezky cca 10cm od okraje a položíme na díl kde máme nastehované podhrdelníky a sešijeme k sobě a konce opět začistíme. Nyní si uděláme dírky, jak na podhrdelníku, tak na samotné uzdečce (dělám je tak, že si např. hřebík dám nad plamínek a propíchávám dírky, tím se mi i začistí).
jako poslední sešívám k sobě čelenku, kterou už jen protáhnu samotnou uzdečkou - poutka nechávám široké tak, aby se mi tam vlezla šířka uzdečky tzn. ty dva cm musí zůstat díra, aby jste ji mohli navléknout.
Teď už nám chybí jen poutka, aby nám konce nevlály.
našla jsem skvělou fotku na netu, podle ní to jistě pochopíte smajlík

14.12.2014 03:36
july8

XXX.XXX.99.6

Podsedlovku jsem popsala o něco výše a uzdečku nyní....snad je to pro vás všechny dost srozumitelné....bohužel nevím, jak to jednodušeji popsat

14.12.2014 03:42
july8

XXX.XXX.99.6

máčkovvá napsal(a):
Dáš mi prosím návod na podsedlovku a uzdečku???
Prosíííím na email: misaluminela@seznam.cz
A předem děkuji ... smajlíksmajlík

Podsedlovka je popsaná o něco výše a uzdečku jsem nyní doplnila ;-)

14.12.2014 03:45
july8

XXX.XXX.99.6

Holky, tak co, už tvoříte něco na Vánoce?
Já jsem se poprvé pustila do odpocovacích dek. Dvě už mám skoro hotové, jen mi chybí zapínání, takže zítra jdu nakupovat přezky a nemůžu se dočkat až budou plně kompletní smajlík
smajlík

14.12.2014 04:22
july8

XXX.XXX.99.6

Tvořilky, budu ráda, když se přidáte https://www.facebook.com/pages/Vlastn%C3%AD-tvorba-v%C4%9Bci-pro-kon%C4%9B/773805339353136
Čím víc nás tam bude, tím líp smajlík

14.12.2014 11:05
tessie97

XXX.XXX.220.30

Moc děkuji za návod uzdečky :)

14.12.2014 20:29
máčkovvá

XXX.XXX.218.13

Moc děkuju snad se mi povede!!smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

15.12.2014 18:56
july8

XXX.XXX.99.6

není za co, jen se omlouvám, že to trvalo, ale sem chodím málo, proto jsem založila stránky na fb (odkaz výše). Budu moc ráda, když se přidáte. Postupně tam budu přidávat všechny mé výtvory a časem až se stránka více rozjede, tak i podrobné postupy.
Momentálně pracuji na odpocovacích dekách a musím říci, že se mi vážně líbí smajlík

10.1.2015 00:08
sasenn

XXX.XXX.194.138

Baby neviete niektorá ako vyrobiť strapce proti hmyzu? :).

18.1.2015 20:10
elííík

XXX.XXX.30.5

happydog2 napsal(a):
Já vyrábím pro koníky zatím jen klasické ohlávky + vodítka http://www.azvoditka.cz/PRO-KONE.html ráda bych zkusila i parelku, ale nemůžu nikde sehnat provazy jaké bych si představovala O:) plus nemáte někdo náhodou návod na deku pro koně? Odpocovačku - děkuji :)

Můžu se tě zeptat když vyrábíš ohlávku kolik na to asi spotřebuješ materiálu (m) díky ;).

18.1.2015 20:15
elííík

XXX.XXX.30.5

july8 napsal(a):
Poprvé když jsem uzdečku dělala, tak jsem si vzala jako vzor klasickou koženou uzdečku a prostě ji kopírovala.
Používám 2cm široký nylonový popruh, ale viděla jsem i ze širšího a to už se mi zase tolik nelíbí kór když chci vypodloženou uzdečku.
Dávám návod úplně na tu neobyčejnější uzdečku, která má prodloužení pouze u udidla...pokud se do ní pustíte u druhé už pochopíte, jak na ty složitější, kde je zapínání i u lícnice ;-)
Postup:
Nejdříve zjistíme jakou velikost uzdečky potřebujeme (změříme délku od udidla přes nátylník a opět k druhému konci udidla) K téhle naměřené délce přidáme na každou stranu několik cm (záleží na vás-já dávala myslím 3-5cm...pokud víte že uzdečka bude pouze na jednom koni, šla bych do těch menších rozměrů ;-) )
Naměřenou celkovou délku přeneseme na popruh(potřebujeme ji 2x, takže nyní máte dva stejné díly)
Nyní si naměříme velikost podhrdelníku (jedna část je delší, druhá kratší...mrkněte na uzdečku a hned pochopíte...též obě části 2x)
Vše máme po dvou
Jako první si díly sešijeme k sobě, je to kvůli pevnosti a bude lépe držet tvar.
Začneme s díly podhrdelníku - kratší díly položíme na sebe a po okrajích sešijeme k sobě(jeden konec začistíme buď zatavením nebo zohnutím. Delší díl též sešijeme. Poté navlečeme na jeden konec přezku, popruh zohneme a zapošijeme.
Nyní si naměříme zhruba kde se nachází podhrdelník a křídou si poznačíme na nejdelší popruh a podhrdelník, který již máme kompletní si přišpendlíme, či nastehujeme na jeden díl (je to ten nejdelší díl, který jsme měřili jako první). Na ten samý druhý díl si navlečeme přezky cca 10cm od okraje a položíme na díl kde máme nastehované podhrdelníky a sešijeme k sobě a konce opět začistíme. Nyní si uděláme dírky, jak na podhrdelníku, tak na samotné uzdečce (dělám je tak, že si např. hřebík dám nad plamínek a propíchávám dírky, tím se mi i začistí).
jako poslední sešívám k sobě čelenku, kterou už jen protáhnu samotnou uzdečkou - poutka nechávám široké tak, aby se mi tam vlezla šířka uzdečky tzn. ty dva cm musí zůstat díra, aby jste ji mohli navléknout.

A kolik asi nylonu budeme potřebovat?

20.2.2015 13:16
sedrik8

XXX.XXX.43.22

Zdravím, mohl byste mi někdo poslat nějaké návody na e-mail kiss.sedrik@seznam.cz

Děkuju.

27.3.2015 12:40
gsimonova

XXX.XXX.158.206

Ahoj,

nemáte někdo dobrý tip na domácí výrobu čelenky na koně? Kde sehnat materiál popřípadě jak na to? Děkuji

27.3.2015 12:43
gsimonova

XXX.XXX.158.206

Zdravím,

můžu poprosit o nějaké návody, jak na výrobu čelenek popřípadě kde se dá sehnat materiál? Děkuji email: gsimonova@seznam.cz.

Januš

27.3.2015 20:13
Januš

XXX.XXX.155.162

Dobri :D prosim moc nema niekto velkosti ušane full? chcem si vyrobiť :D dakujeem :).

29.3.2015 14:09
akna5

XXX.XXX.4.130

Umí někdo vyrobit čabraku?

29.3.2015 15:27
-šumák-

XXX.XXX.166.118

akna5 napsal(a):
Umí někdo vyrobit čabraku?

Teoreticky ano, prakticky jsem se k tomu nedostala ale až dodělám rozdělanou práci jdu do ní.

3.5.2015 20:58
Alča-blázen do koní

XXX.XXX.104.20

Kde můžu najít návod na výrobu klasické ohlávky?

9.8.2015 10:29
Lenkalienka44

XXX.XXX.255.125

Prosím pošleš mi návod na podsedlovku je krásna prosím pošleš mi návod na e-mail : lenka.poldaufova1@centrum.sk.

9.8.2015 10:52
Lenkalienka44

XXX.XXX.255.125

WAW krásne a prosím môžeš mi poslať návod na všetky ochranne potreby proti hmyzu ? Predom ďakujem :) A prosím pošli mi návod na e-mail : lenka.poldaufova1@centrum.sk.

9.8.2015 11:14
Lenkalienka44

XXX.XXX.255.125

happylinda napsal(a):
podsedlonka k bandážím jako komplet.. podsedlovek máme víc i vykrojené ale fotku bohužel nemám:):-)

Prosím pošleš mi návod na podsedlovku je krásna
prosím pošleš mi návod na e-mail : lenka.poldaufova1@centrum.sk.

9.8.2015 11:16
Lenkalienka44

XXX.XXX.255.125

lenulka napsal(a):
díky....:-)

pokud by měl někdo zájem ráda připravím.
možná je to i pro parádu,ale určitě se vyplatí,koníkovi se uleví...ty potvory dotěrný jim dají pokoj.:-))

WAW krásne
a prosím môžeš mi poslať návod na všetky ochranne potreby proti hmyzu ? Predom ďakujem :) A prosím pošli mi návod na e-mail : lenka.poldaufova1@centrum.sk.

12.8.2015 18:28
mimušik

XXX.XXX.94.41

happylinda napsal(a):
Bandaže:-))

Ako si tie bandáže urobila a koľko cca času to zabere

12.8.2015 18:30
mimušik

XXX.XXX.94.41

Lenkalienka44 napsal(a):
WAW krásne
a prosím môžeš mi poslať návod na všetky ochranne potreby proti hmyzu ? Predom ďakujem :) A prosím pošli mi návod na e-mail : lenka.poldaufova1@centrum.sk.

Aj mne na mail:music-dance@zoznam.sk dopredu ďakujem

12.8.2015 18:32
mimušik

XXX.XXX.94.41

july8 napsal(a):
Postup:
Vše máme po dvou

Poslala by si mito na mail: music-dance@zoznam.sk

12.8.2015 18:47
mimušik

XXX.XXX.94.41

Dá sa vyrobiť parelka aj zo šnúry na bielyzeň samozrejme je polyesterová dopredu ďakujem za odpoveď.

12.8.2015 19:16
mimušik

XXX.XXX.94.41

happydog2 napsal(a):

Ako to vyrábaš za odpoveď dopredu ďakujem

13.8.2015 00:52
katulinka

XXX.XXX.135.169

Ahoj, chtěla bych se zeptat nemáte někdo návod na provazovou uzdečku..?
Chtěla bych ji zkusit..

Jinak vyrábí si sama parelky..

13.8.2015 16:22
mimušik

XXX.XXX.94.41

Aj ja vyrábam parelky ale iba bielej farby foto keď to dokončím

13.8.2015 17:47
mimušik

XXX.XXX.94.41

mimušik napsal(a):
Aj ja vyrábam parelky ale iba bielej farby foto keď to dokončím

V podstate sa ju snažím vyrobiť ale nedarí sa mi

14.8.2015 21:12
mimušik

XXX.XXX.94.41

Mám bielu parelku pre ponyho skorej pre žriebä je biela a foto nemám neskôr dám

14.8.2015 21:13
mimušik

XXX.XXX.94.41

mimušik napsal(a):
Mám bielu parelku pre ponyho skorej pre žriebä je biela a foto nemám neskôr dám

Z mamininou pomocou

16.8.2015 19:19
mimušik

XXX.XXX.94.41

july8 napsal(a):

Ahoj poslala by si mi to email? music-dance@zoznam.sk.

16.8.2015 19:34
mimušik

XXX.XXX.94.41

july8 napsal(a):

Kde nachádzate toľko veľa nápadov lebo ja keď dám do googlu napr:ako si vyrobiť klasickú ohlávku nájde mi tam iba kde ju môžem kúpiť.

16.8.2015 19:40
mimušik

XXX.XXX.94.41

happylinda napsal(a):
ja už taky něco málo zkoušela:-) a docela mě to i baví:) , hlavně když vím že jsem to dělala sama a je to originální:-|smajlík
Odpocovačka s ohlavkou..

Ako ste spravili tú ohlávku a odpocovačku?

16.8.2015 19:51
mimušik

XXX.XXX.94.41

Má niekto návod na bandáže a ušane?

16.8.2015 19:51
mimušik

XXX.XXX.94.41

mimušik napsal(a):
Má niekto návod na bandáže a ušane?

Môj email:music-dance@zoznam.sk.

19.8.2015 17:58
mimušik

XXX.XXX.94.41

july8 napsal(a):
Holky, tak co, už tvoříte něco na Vánoce?
Já jsem se poprvé pustila do odpocovacích dek. Dvě už mám skoro hotové, jen mi chybí zapínání, takže zítra jdu nakupovat přezky a nemůžu se dočkat až budou plně kompletní smajlík
smajlík

Ako ste spravili tú odpocovačku?

30.8.2015 15:40
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Tak jelikož mi koně neustále ničí stájovky, uvažovala jsem, že si vyrobím vlastní - kdo to má pořád kupovat... (resp. neničí je koně, ale kůň, starý pán je na to expert a tak dlouho druhýho koně různě tahá a poškubává, až ten popruh někde urve - nosí obyč nylonové)
Jenže jsem zjistila, že se to absolutně nevyplatí. Na jednu ohlávku +- 3 metry popruhu,2 čtverce,3 kroužky a 1 karabina (nedělala bych stavitelnou - zbytečnost..). Koukala jsem na eshopy, kde nabízejí ty jednotlivé díly (rps i pethardware) a ceny teda hodně vysoký. RPS chce za jeden čtverec 70 korun, pet..sice méně, ale zase pokud nevezmu celé balení, tak + 50% k ceně navíc... (no a na dvě, max.4 ohlávky fakt nepotřebuju 50 čtverců,100 kroužků apod... takže ceny by letěly nahoru za "malé odebrané množství"...)
Když spočítám, že obyčejnou ohlávku koupím za 120, tak se mi - ikdyž bych chtěla - nevyplatí něco vyrábět Což mě mrzí, protože by mě to bavilo, ale za ty prachy...

6.9.2015 11:24
lenacia

XXX.XXX.211.203

xchipsy napsal(a):
Tak jelikož mi koně neustále ničí stájovky, uvažovala jsem, že si vyrobím vlastní - kdo to má pořád kupovat... (resp. neničí je koně, ale kůň, starý pán je na to expert a tak dlouho druhýho koně různě tahá a poškubává, až ten popruh někde urve - nosí obyč nylonové)
Jenže jsem zjistila, že se to absolutně nevyplatí. Na jednu ohlávku +- 3 metry popruhu,2 čtverce,3 kroužky a 1 karabina (nedělala bych stavitelnou - zbytečnost..). Koukala jsem na eshopy, kde nabízejí ty jednotlivé díly (rps i pethardware) a ceny teda hodně vysoký. RPS chce za jeden čtverec 70 korun, pet..sice méně, ale zase pokud nevezmu celé balení, tak + 50% k ceně navíc... (no a na dvě, max.4 ohlávky fakt nepotřebuju 50 čtverců,100 kroužků apod... takže ceny by letěly nahoru za "malé odebrané množství"...)
Když spočítám, že obyčejnou ohlávku koupím za 120, tak se mi - ikdyž bych chtěla - nevyplatí něco vyrábět Což mě mrzí, protože by mě to bavilo, ale za ty prachy...

To máš pravdu, nevyplatí se to, já si svou ušila jen z toho důvodu že sem doma měla ohlávku za 90 korun, která byla mé kobyla moc malá, takže sem ji rozstříhla a ušila vlastní. Nylonový popruh o délnce nějakcýh 25 metrů (mám ten pocit) stojí 300 korun, to už se vyplatí, a kovové komponenty sem doma měla v té nevyužitelné ohlávce, kterou bych leda prodala pod cenou a musela připlácet za novou větší.
Můžete tedy, pokud je ve výběhu najdete, použít kovové komponenty z oněch starých ohlávek, při nejhorším se koupí nová karabina. Takže už se s tím dá pracovat.

13.9.2015 08:53
july8

XXX.XXX.96.6

Omlouvám se, ale moc sem nechodím.
Jsem už spíše na fb.
Klidně se k nám přidejte a pochlubte se vlastní tvorbou
https://www.facebook.com/Vlastn%C3%AD-tvorba-v%C4%9Bci-pro-kon%C4%9B-773805339353136/timeline/.

Vali093

29.9.2015 11:04
Vali093

XXX.XXX.40.58

Vyjdou zavazovací na pravé straně
Takže jsem si návod upravila

Jinak pokud by někdo chtěl tak mu provazovku i voditko vyrobím
Případně i lonž se spojkou jen si napište jak dlouhou
U provazovky velikost:S=ponny, M=arab(pasuje i na haflinga), L=full, XL= frís, tinker a jiná velká plemena potom napište barvu ale není jisté že bude

Případně poskytnu návad na cokoli z toho co vyrábím...

Jinak hledám návod na čabraku tak pokud ji někdo umí vytvořit a byl by ochoten mi poslat návod ta budu ráda

30.9.2015 09:46
lizbeth

XXX.XXX.213.21

Najde se tu někdo, kdo si dělá vlastní beránek na sedlo/ pod sedlo? budu mít k dispozici ovčí kůži, tak bych ji vyčinila ale nevím jak ji zpracovat, nějaké nápady? smajlík

Vali093

30.9.2015 17:50
Vali093

XXX.XXX.40.58

saipo napsal(a):
nevěděli by jste jak vymyslet a udělat třásně na ohlávku? :)

Ja jsem je dělala foto nemam ale navod jo:
Budete potřebovat nylonovy popruh o šířce 2-3cm(zaleži na vás)délka je podle toho jak dlouha je čelenka na ohlávce či uzdečce vašeho koně tu délku si utřihněte 2x a na obou stranách +10cm
Potom budeme potřebovst koženkové proužky
A suchý zips

Vezmeme nylonový popruh a přišijeme k němu koženkové proužky poté vezmeme drujý nylonový popruh a našijeme ho nahoru
Vznikne nám popruh ze kterého trčí střapce teď našijte jen suchý zips libovolně ozdobte a jděte nasadit svému koníkovi

1.10.2015 09:08
stacey

XXX.XXX.194.90

Nevyráběl jste si někdo doma lonžovací obřišník s kroužky? Popřípadě máte nějaké nápady, jak na to?

8.10.2015 13:08
Sydneybunnyhorse

XXX.XXX.154.97

Dobré odpoledne,

sháním jakékoliv návody na koníky. Mám doma udělanou ohlávku, nylonové otěže a vázák. Neměl by někdo návody z časopisu Já mám koně? Chtěla bych si ušít menší výbavu na koně než se zase vrhnu do ježdění. Kdyby někdo měl nějaký návod, budu mu moc vděčná.

Můj email: va-worldofstories@seznam.cz.

8.10.2015 17:40
mimušik

XXX.XXX.105.209

Vali093 napsal(a):
Vyjdou zavazovací na pravé straně
Takže jsem si návod upravila

Jinak pokud by někdo chtěl tak mu provazovku i voditko vyrobím
Případně i lonž se spojkou jen si napište jak dlouhou
U provazovky velikost:S=ponny, M=arab(pasuje i na haflinga), L=full, XL= frís, tinker a jiná velká plemena potom napište barvu ale není jisté že bude

Případně poskytnu návad na cokoli z toho co vyrábím...

Jinak hledám návod na čabraku tak pokud ji někdo umí vytvořit a byl by ochoten mi poslat návod ta budu ráda

Máte návod na čabarku?

9.10.2015 07:14
july8

XXX.XXX.64.5

mimušik napsal(a):
Kde nachádzate toľko veľa nápadov lebo ja keď dám do googlu napr:ako si vyrobiť klasickú ohlávku nájde mi tam iba kde ju môžem kúpiť.

Nikde..jelikoz umim sit, tak mi staci se na danou vec jen podivat a pak popremyslet, jak nejsnadneji si ji doma usiji

9.10.2015 07:20
july8

XXX.XXX.76.21

Vali093 napsal(a):
Ja jsem je dělala foto nemam ale navod jo:
Budete potřebovat nylonovy popruh o šířce 2-3cm(zaleži na vás)délka je podle toho jak dlouha je čelenka na ohlávce či uzdečce vašeho koně tu délku si utřihněte 2x a na obou stranách +10cm
Potom budeme potřebovst koženkové proužky
A suchý zips

Vezmeme nylonový popruh a přišijeme k němu koženkové proužky poté vezmeme drujý nylonový popruh a našijeme ho nahoru
Vznikne nám popruh ze kterého trčí střapce teď našijte jen suchý zips libovolně ozdobte a jděte nasadit svému koníkovi

Misto kozenkovych prouzku, ktere se hur shaneji, muzete pouzit levnejsi variantu- tkanicky- sezenete je uplne vsude a v ruznych barvach

16.10.2015 20:35
mimušik

XXX.XXX.213.201

koníksimča napsal(a):
Nechala jsem se od váš inspirovat a udělala žlutou deku do boxu bohužel nemám fotku smajlík

Ako si ju spravila pls? :*.

26.10.2015 21:48
july8

XXX.XXX.96.6

V posledni dobe mam celkem dost casu, tak jsem se o5 dala do prace a po dlouhe dobe konecne dokoncuji dalsi odpocku.
A prece jen vanoce se blizi, tak mam i rozdelanou west. deku pod sedlo, tak jsem zvedava, jak to dopadne smajlík

29.10.2015 00:13
Sydneybunnyhorse

XXX.XXX.154.97

Přidávám malou ochutnávku z mé dílny. Žlutý nákrčák do sady i s vodítkem, a černé nylonové otěže.

Ivet927

8.11.2015 19:18
Ivet927

XXX.XXX.232.242

Taky se pochlubím. Výroba dle vlastní konstrukce, provazová část je ve stylu parellky, lícnice z černého popruhu, vlastnoručně pomalovaného akrylem. Nátylník podšitý fleecem. Foto z 20 km výletu . Osvědčila se jako dobře padnoucí, srozumitelná a naprosto spolehlivá i na divočejších cvalovkách.

14.11.2015 11:43
mimušik

XXX.XXX.98.47

Má niekto návod na štrikovanú čabraku pre koňa?

14.11.2015 16:40
lenacia

XXX.XXX.205.245

Tak jsem udělala upgrade své ročně šité ohlávky.
Je to takovej "Majstrštyk" :D :D viz detaily.
Nermám šicí stroj a v šití jsem úplně levá :D

Už mi bohužel potvora jednou ohlávku zničila (spodní podbradní popruh se přetrhl, nespíš se o něco zachytil)
takže jsem doma ustřihla nový kus popruhu přešila spodní popruh a mimo jiné jsem rozstříhala fleece deku, ktgerá se m idoma válela, a udělala jsem (opět majstrštykově :D) vypodložení nánosníku a nátylníku, a ještě jsem si na lícnicích vyhrála s výzdobou za pomoci stužky :D

Na prvních fotkách detail původního vzhledu ohlávky na posledním můj nový majstrštyk :D.

17.11.2015 15:39
-šumák-

XXX.XXX.166.108

Kulíšky například Tak jsem si je pečlivě uháčkovala a koně je viděli tak akorát z okna

25.11.2015 20:39
keira

XXX.XXX.106.7

Nezkoušel jste někdo vyrábět domácí vyvazovací otěže? Kupované mi zahučely v bermudském trojuhelníku a jelikož používám homemade gogue, napadlo mě zkusi i vyvazovačky. Jen nevím, jaké rozpětí délek pro velikost COB.
Mám myšlenku, že bych koupila silnou gumu v potřebách pro kutily a nastavování délky udělala pomocí Déček našitých na nylonu a karabinky, viz
http://www.bazos.cz/img/3/375/54592375.jpg?t=1448453036.

26.11.2015 11:34
lenacia

XXX.XXX.205.245

keira napsal(a):
Nezkoušel jste někdo vyrábět domácí vyvazovací otěže? Kupované mi zahučely v bermudském trojuhelníku a jelikož používám homemade gogue, napadlo mě zkusi i vyvazovačky. Jen nevím, jaké rozpětí délek pro velikost COB.
Mám myšlenku, že bych koupila silnou gumu v potřebách pro kutily a nastavování délky udělala pomocí Déček našitých na nylonu a karabinky, viz
http://www.bazos.cz/img/3/375/54592375.jpg?t=1448453036.

Když to tak propočítám, kolik by stála jen samotná déčka a karabiny, tak myslím, že nějaká levnější verze typu kožených http://www.konikum.cz/kozene-vyvazovacky-par-p8448/
nebo elastických http://www.konikum.cz/elasticke-vyvazovacky/
vyjde víceméně levněji.

26.11.2015 11:45
keira

XXX.XXX.106.7

Levněji asi ano... ale otázkou je, jestli ta levná varianta bude vyhovující.
Pevné mi připadají vůči koni příliš hrubé, celogumové zas pro změnu příliš benevolentní. Obávám se, že efekt by byl jako u gumového "chambonu" - tahá pořád, ale když kůň chce, opře se do toho a vytelí se kam se mu zachce.
Navíc u kupovaných vždy může nastat ten problém, že někdo jiný bude tvrdit, že jsou jeho :-///.

Pavla Rapantová

29.12.2015 20:08
Pavla Rapantová

XXX.XXX.36.33

Dobrý den vidím že jste také sháněla návod na čabraku-chci se zeptat nemáte náhodou už nějaký, také se po něm neustále bez výsledku pídím a nic.Byla bych Vám moc vděčná za info.

19.1.2016 19:40
mimušik

XXX.XXX.0.128

Pavla Rapantová napsal(a):
Dobrý den vidím že jste také sháněla návod na čabraku-chci se zeptat nemáte náhodou už nějaký, také se po něm neustále bez výsledku pídím a nic.Byla bych Vám moc vděčná za info.

Dobrý deň, prepáčte ale ešte stále hľadám návod na čabraku

Zuzulinda

23.2.2016 17:30
Zuzulinda

XXX.XXX.101.60

Ahoj mám v plánu vyrábět ohlavku nemá někdo zaručené typy návody nebo zkušenosti?

23.2.2016 17:47
lenacia

XXX.XXX.205.245

Zuzulinda napsal(a):
Ahoj mám v plánu vyrábět ohlavku nemá někdo zaručené typy návody nebo zkušenosti?

Ahoj, viz výše je mnou ušitá ohlávka. není to nic těžkého, já ji šila ručně :D ale asi by bylo lepší skamarádit se s šicím strojem ať to nevypadá tak šíleně jako to moje

Zuzulinda

27.2.2016 21:31
Zuzulinda

XXX.XXX.101.60

Já už se sicim strojem kamaradim ale jde mi o to jestli to prosije beránek kolikrát se to v jakých místech překládá atd.

Sophii

28.2.2016 01:53
Sophii

XXX.XXX.205.245

Zuzulinda napsal(a):
Já už se sicim strojem kamaradim ale jde mi o to jestli to prosije beránek kolikrát se to v jakých místech překládá atd.

Nejlepší asi je třeba vzít starou ohlávku, nebo zajít do obchodu a prohlédnout si je. Je vždy nejlepší pracovat podle nějakého vzoru.

Zuzulinda

29.2.2016 14:14
Zuzulinda

XXX.XXX.137.80

No já žádnou ohlávku nemám ale už jsem to v obchodě okoukla tak snad se to podaří...

15.3.2016 19:52
mimušik

XXX.XXX.123.167

Má niekdo návod na rajtky? pls potrebujem ich ku koňom ale nechce sa mi ich kupovať tak by som si ich radšej vyrobila. Ak má niekdo návod na rajtky pls nech napíše do správy

15.3.2016 21:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

mimušik napsal(a):
Má niekdo návod na rajtky? pls potrebujem ich ku koňom ale nechce sa mi ich kupovať tak by som si ich radšej vyrobila. Ak má niekdo návod na rajtky pls nech napíše do správy

Rajtky koupíš z druhé ruky za pár korun.
A další si pak můžeš podle nich ušít.

sabina foggirl

25.3.2016 08:15
sabina foggirl

XXX.XXX.0.142

Ahoj vyrobila jsem ohlavku z tkanicek foto nemam porizene ale mam navod:
potrebujete
2 krouzky z klicu
3-4 tkanicky(podle velikosti hlavy kone)
lepenku(tu pevnou)
a jako posledni hacky z klicu(na voditko)

tkanicky slepime do tvaru ohlavky a na hacky privazeme dalsi tkanicku pote muzeme ohlavku ozdobit a opravdu drzi memu ponymu se libi

Simona585

1.4.2016 15:25
Simona585

XXX.XXX.168.7

Chybí Vám peníze do mateřské, výplaty nebo důchodu? Půjčte si až 8.000KČ na 30 DNÍ ZDARMA!
http://www.penizeprolididneska.cz/a/cb2.

4.4.2016 17:36
hannover

XXX.XXX.11.3

já si vyrobila domácí rychlo rajtky
1ks šedé legíny
staré roztrhané kalhoty X ryflovina X kožené kalhoty
svar a barva je jen na vás
nejlepší je vžít si i na přišití stejnou barvu nitě
a zašít
kdo chce může i vyztužit zadek =celokožené

Používám je když mi je mamka pere v pračce

9.4.2016 19:04
mimušik

XXX.XXX.48.8

hledám návod na nepromokavou deku pro koně
pokud by někdo měl - psát do zpráv.

9.4.2016 20:05
mimušik

XXX.XXX.48.8

mimušik napsal(a):
hledám návod na nepromokavou deku pro koně
pokud by někdo měl - psát do zpráv.

Nebo klasickou stájovou ohlávku plss -nějaké návody na ruzne věci pro koně nech se doma nenudím :-D.

9.4.2016 21:15
polárka.15

XXX.XXX.224.36

Bože lidi, nevymýšlejte naprosté blbosti

9.4.2016 21:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

mimušik napsal(a):
Nebo klasickou stájovou ohlávku plss -nějaké návody na ruzne věci pro koně nech se doma nenudím :-D.

Přečíst si něco kvalitního o koních? Popř. pomoci s domácími pracemi?
Vymýšlíte kolo.
Ohlávka se dá koupit za 50, - to nestojí za to vyrábět. Škoda času

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.4.2016 22:38

Zrovna totéž jsem měla na mysli. Když mi bylo sotva náct, tak jsem třeba vyráběla dárky pro kámošky z oddílu s koňskou tématikou - bylo nás hromada a kupovat pro každýho něco bych se nedoplatila. Ale, ruku na srdce - kolik dáte za materiál na ohlávku a když si prohlédnete výsledek... nestálo by za to vzít ty tři stovky a koupit si nějakou rovně ušitou, bez práce... rozumím, když má někdo koně atypa, tak vyrobit nějaké součástky, nebo jezdí nějakou specialitu, na kterou jsou cajky drahé, nebo má prostě jiné představy a je dostatečně zručný, že si to ozdobí sám. Ale šít si rajtky nebo ohlávku mi přijde fakt úlet.
Sisi - dobrý tip - přečíst si něco užitežnýho o koních (třeba, že je našim čtyřnohým fakt jedno, jeslti maj s láskou vyšívanou ohlávku nebo koupenou z frcu ).

Macinko

19.4.2016 09:01
Macinko

XXX.XXX.196.112

Ahojte dali bi ste mi návod ako urobiť tu nylonovú uzdečku ? Prosím ked chcem kúpiť tak sú príliž drahé :( a aj návod na neake iné veci.

19.4.2016 16:42
LuciKub

XXX.XXX.139.13

Macinko napsal(a):
Ahojte dali bi ste mi návod ako urobiť tu nylonovú uzdečku ? Prosím ked chcem kúpiť tak sú príliž drahé :( a aj návod na neake iné veci.

Téměř všechny návody, na které se tady ptáte, už na Ifauně jsou! Listujte nahoru, jestli je tak nutně potřebujete, musíte pro to taky něco udělat a hledat
Jinak souhlasím s hhipie a sisi, většinu z těch věcí se vážně vyplatí spíš koupit :)

Mucko

24.4.2016 11:45
Mucko

XXX.XXX.117.225

sisi58 napsal(a):
Přečíst si něco kvalitního o koních? Popř. pomoci s domácími pracemi?
Vymýšlíte kolo.
Ohlávka se dá koupit za 50, - to nestojí za to vyrábět. Škoda času

Mimušik a gde si kúpila tu ohlavku za 50 kč?

Mucko

24.4.2016 11:46
Mucko

XXX.XXX.117.225

Viete niegdo gde predavaju lacnu nilonovu uzdu?

Mucko

26.4.2016 18:10
Mucko

XXX.XXX.117.225

sisi58 napsal(a):
Rajtky koupíš z druhé ruky za pár korun.
A další si pak můžeš podle nich ušít.

Kedže chceš rajtky tak si zober rifle take volnejšie. Alebo tie teplakove rifle taka umela podoba rifli. A dva kusi original brusenej alebo umelej okeženky. Dlžka bi mala bit cca asi 40cm na jednen plat. A uši to uš ako vidiš na obrazku ja ich mam vlastne a jazdkm dost dlho a drzia skor ako neake ine kvalitne.

26.4.2016 21:15
mimušik

XXX.XXX.113.16

Ok

7.9.2016 07:46
july8

XXX.XXX.96.7

Macinko napsal(a):

Navod na uzdecku jiz tu je...prolistuj ;-).

7.9.2016 07:51
july8

XXX.XXX.96.7

Mucko napsal(a):
Viete niegdo gde predavaju lacnu nilonovu uzdu?

Ono zalezi co je levne...nylonove jsou tez uz kolem 400 zalezi i jaky typ chcete jestli s nanosnikem, vypodlozenou, ozdobnou celenku atd.
Takze si myslim, pokid nebudete sama delat, tak vas cenove vyjde uplne stejne jako kdyby jste si koupila z bszaru pouzitou. Dnes uz je spoustu skupinek i na fb, kde se da uzdecka koupit velmi levne.
Vim o cem mluvim, driv jsem si uzdecky delala totiz sama a pod 400 zaklad bych rozhodne nesla.

12.10.2016 21:39
Vanetka

XXX.XXX.48.28

happydog2 napsal(a):

Mohu poprosit návod jak ohlávky vyrabite?

23.12.2016 07:46
july8

XXX.XXX.96.7

Pridejte se na fb vlastni tvorba - veci na kone. Urcite nejakou inspiraci tam najdete ;-).

Simča-Bibu

19.8.2017 08:54
Simča-Bibu

XXX.XXX.223.178

Znáte někdo prosím postup na bandáže a tu parelku?

31.10.2017 18:28
lola_horseslovers

XXX.XXX.65.2

Dobrý den,
ráda bych chtěla něco vymyslet pro svou malou klisničku. Něaká nová čelenka.
Bude jí 10 let a mám ji od miminka, takže jí nechci zkazit kulatiny.
Předem děkuji za návrhy

Mišukle

1.7.2019 17:02
Mišukle

XXX.XXX.193.45

Ahoj mohla by jsi mi prosím na e-mail napsat návod? E-mail je @m.lieblova@icloud.com zatím děkuji ... Míša

15.5.2020 21:42
July235

XXX.XXX.165.164

Dobrý den, vím že už je toto několik let staré, ale chtěla bych zkusit vyrobit klasickou ohlávku pro koně. Vím, kde koupit materiály. Můžete mi někdo prosím poslat návod a délky popruhů? Cob a Full prosím, budu ráda za odpovědi..

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Blankaaaaa

19.3.2022 17:22
Blankaaaaa

XXX.XXX.233.61

Jaká je šířka a délka bandáží prosím

19.3.2022 17:28

Blankaaaaa napsal(a):

???

19.3.2022 18:41
koně

XXX.XXX.174.63

Blankaaaaa napsal(a):

Nikdy jsem to neměřila ,ale celá léta jsme motali klasická pružná obinadla ,co koupíte v lékárně .
Třeba na vyvrklý kotník,nebo tak.
Některá byla užší,některá širší,délku pravděpodobně měla stejnou.Určitě to bylo napsané na obalu.
Teď už se dají běžně koupit rovnou na koně ,v různých barvách a sadách.
Vy je hodláte nějak doma vyrábět?

21.3.2022 06:53

Co se délky týče, vím, že se dělají třímetrové. A mám dojem, že také dvoumetrové. Na stránkách e-shopů to bude specifikované. Šířka bude okometricky kolem 15 cm.

31.10.2022 13:11

Mám dotaz. Objednala jsem si dvojitou lonž/vodítko s dvěma konci s karabinami. Ovšem nějak mě při objednávce nenapadlo řešit velikost karabin a ty mi teď neprojdou kovovými očky na obřišníku. Pro práci na dvou lonžích dost velký problém. Máte nějakou vychytávku, jak to vyřešit? Nějaká zavírací očka, která by se přidělala na ta stávající očka?

31.10.2022 13:26

Napadá mě tzv. hasičská karabina.

31.10.2022 13:32

Ano, řešila jsem karabinami. Zajděte si s lonží do nejbližšího železářství a kupte si karabinu, kterou karabinka od lonže projde.

Pokud plánujete jemné užití lonže a nevadí vám při kolizi vyměnit, lze použít navlékací kroužek na klíče - a buď ho navléknout do stávajícího kroužku a nebo přímo do poutka, v kterém je upevněný kroužek na obřišníku, takže nebude plandat a napínat se při tahu jako karabina. Př. https://www.vycentrujse.cz/Krouzek-na-klice-prumer-25-mm-d647.htm?gclid=EAIaIQobChMItZni0ryK-wIVxQOLCh20xgIGEAQYAyABEgKx5vD_BwE

Nevýhoda kroužku od klíčů je, že při větším tahu se roztáhne - proto počítat s případnou výměnou.

31.10.2022 13:36

Ten kroužek na klíče mě nejdřív taky napadl, ale asi bych ho nedokázala rozevřít tak, aby tím prošlo lano-lonž. Asi to fakt vyřeším tou hasičskou karabinou, dá se rychloupínat kamkoliv, je bytelná a při zvolení správné velikosti by tím měla lonž hezky prokluzovat.

(lonž je z kulatého lana o průměru 12 mm)

31.10.2022 13:43

Však ten kroužek na klíče není třeba otevírat kvůli lonži - bude sloužit jako normální kroužek na obřišníku, kterým tu lonž vč. karabinky provlečete. Proto je potřeba koupit takový kroužek na klíče, aby jím karabinky na lonži prošly :-) Ale samozřejmě, karabina je také řešení, u mě uplatněné s úspěchem, my jsem na tom otahávali (opratě), ale princip je stejný.

31.10.2022 13:49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Však ten kroužek na klíče není třeba otevírat kvůli lonži - bude sloužit jako normální kroužek na obřišníku, kterým tu lonž vč. karabinky provlečete. Proto je potřeba koupit takový kroužek na klíče, aby jím karabinky na lonži prošly :-) Ale samozřejmě, karabina je také řešení, u mě uplatněné s úspěchem, my jsem na tom otahávali (opratě), ale princip je stejný.

Já to pochopila správně, ale já jsem tak velký kroužek na klíče ještě neviděla :) což ovšem samozřejmě neznamená, že neexistuje.

5.11.2022 15:41

Přidejte reakci

Přidat smajlík