Venkovní ustájení - zima

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.9.2006 20:44

Ahojky jen mě tak napadlo, když máte celoročně koníky ustájené venku, jak to děláte v zimně??
Někde sem totiž četla , že když je méně jak - 5 stupňů C tak koník může být ve sněhu max 2 hodinky...
Je mi jasné že máte přístřešky kde není sníh, ale bála bych se, že mu třeba ty kopýtka omrznou.... Přece jen je ten koník daleko více venku ve sněhu když je ustájen venku než koník, co chodí do stáje...
Díky za odpověďi :-))

P.s- kdyby jste měli dušného koníka, dávaly by jste mu na venkovní ustájení na zimu nepromokavou deku??

28.9.2006 21:06

holkaodkoni napsal(a):
Ahojky jen mě tak napadlo, když máte celoročně koníky ustájené venku, jak to děláte v zimně??
Někde sem totiž četla , že když je méně jak - 5 stupňů C tak koník může být ve sněhu max 2 hodinky...
Je mi jasné že máte přístřešky kde není sníh, ale bála bych se, že mu třeba ty kopýtka omrznou.... Přece jen je ten koník daleko více venku ve sněhu když je ustájen venku než koník, co chodí do stáje...

P.s- kdyby jste měli dušného koníka, dávaly by jste mu na venkovní ustájení na zimu nepromokavou deku??

ja ma venkovni ustajeni, konici maji volny pristup na velkou pastvinu a to i v zime, maji tam seno a taky do staje, ktera je zateplena, podestana, zkratka si muzou vybrat. méně jak 5 stupňu je v zimě skoro pořád, loni bylo o hodně více a koníci byli celý den ve výběhu a vůbec jim to nevadilo. deku bych na koně určitě nedávala, já koníky v ty velké mrazy zavírala, ale koni je líp jen tak, i když musíš rozlišovat i dle plemene. je to dost individuální...a neboj se, že koníkovi kopyta omrznou

29.9.2006 07:33

ettelwen napsal(a):
ja ma venkovni ustajeni, konici maji volny pristup na velkou pastvinu a to i v zime, maji tam seno a taky do staje, ktera je zateplena, podestana, zkratka si muzou vybrat. méně jak 5 stupňu je v zimě skoro pořád, loni bylo o hodně více a koníci byli celý den ve výběhu a vůbec jim to nevadilo. deku bych na koně určitě nedávala, já koníky v ty velké mrazy zavírala, ale koni je líp jen tak, i když musíš rozlišovat i dle plemene. je to dost individuální...a neboj se, že koníkovi kopyta omrznou

My mame ve staji 6 koniku (loni v zime jich bylo jeste teprve 5) a venku budou i pres noc. Akorat na jednoho, co ma artrozu, budem davat pozor a noha se mu bude bandazovat aby neprochladla. Muj konik je dusny. Ostatni jsou bud stary kone nebo mladasove na pocatku vycviku. Tem starsim (2) se davali na noc deky (vetsinou klesla teplota pod -10 a rika se, ze koni do -10 zima neni). Ten muj nemel zimni zateplenou, ale jen flausovou plastenku. A zima mu nebyla. Mladasove byli jen tak a taky ok. Letos stavime halu ktera bude podestlana a budou do ni mit volny pristup...

29.9.2006 12:22

holkaodkoni napsal(a):

Názory na koně a zimu se velmi různí. V literatuře, a to i v zahraniční, se dočtete, že teplota by ve stáji neměla klesnout pod 6 stupňů a voda by neměla zamrzat. No a na druhé straně jsou ty názory, že kůň může být klidně i v -20 stupních venku a nevadí mu to. Takže si můžeš vybrat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík