Indická sedla - reference

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.10.2006 21:15

Ahojky, mám dotázek, jaké zkušenosti máte s indickýma sedlama?? Jakou mají životnost, jezdíte na nich někdo?? Na co si dávat pozor když ho budu kupovat a poté používat?? Díky za jakékoli rady, připomínky...
P.s- nebo nevíte někdo o nějakém koženém kvalitnějším sedlem na haflinga do 5 000 kč? i oježděné Díky

9.10.2006 21:22

holkaodkoni napsal(a):
Ahojky, mám dotázek, jaké zkušenosti máte s indickýma sedlama?? Jakou mají životnost, jezdíte na nich někdo?? Na co si dávat pozor když ho budu kupovat a poté používat?? Díky za jakékoli rady, připomínky...
P.s- nebo nevíte někdo o nějakém koženém kvalitnějším sedlem na haflinga do 5 000 kč? i oježděné Díky

Já teda vlastní indické sedlo nemám , ale co jsem slyšela tak sedla často barví , odírají koníka , kůže se drolí...Ne však vždy je tomu tak...

zkus se podívat na www.rpskone.cz

mají tu nabídku několika sedel u anglických i podle cenové kategorie.Dokonce mají pár kompletů...

Ukázka Indického sedla komplet.Cena 9.500 (i když na fotce je cena jiná)

9.10.2006 21:24

holkaodkoni napsal(a):

Já velmi špatnou, je to tedy už aspoň 12let co jsem ho koupila, ale po 3 měsících praskla kostra A taky dost pouštělo barvu- všechno jsem měla černé Osobně bych ho nechtěla ani zadarmo

9.10.2006 22:07

bubo napsal(a):
Já velmi špatnou, je to tedy už aspoň 12let co jsem ho koupila, ale po 3 měsících praskla kostra A taky dost pouštělo barvu- všechno jsem měla černé Osobně bych ho nechtěla ani zadarmo

Jestli nemáš svého koníka ráda, určitě jdi do Indie.

10.10.2006 09:13

alzas napsal(a):
Jestli nemáš svého koníka ráda, určitě jdi do Indie.

Já osobně jsem si jedno koupila a je to šílenost, bylo levné a tak jsem si řekla na to moje ježdění stačí. jo a za měsíc se začalo párat, je to vyloženej šmejd, už jsem si ho nechala i párkrát sešít a to na něm moc nejezdím. Osobně bych doporučila, nekupovat a radši si připlaťte za kvalitnější kožené sedlo.

23.10.2006 12:37

majda napsal(a):
Já osobně jsem si jedno koupila a je to šílenost, bylo levné a tak jsem si řekla na to moje ježdění stačí. jo a za měsíc se začalo párat, je to vyloženej šmejd, už jsem si ho nechala i párkrát sešít a to na něm moc nejezdím. Osobně bych doporučila, nekupovat a radši si připlaťte za kvalitnější kožené sedlo.

Jojo, taky se musím podělit o kuriózní zážitek s Indií. Taky jsem si říkala-na to moje ježdění než našetřím na kvalitní sedlo to stačí. Po pár měsících sednu a sedlo a ouha - zabod se mi hřebík rovnou do pr.... Sedlo mělo bočnici přidělanou jen tak na sprosto hřebíkama, ty se po čase nějak uvolnily a vyčouhly se ven.
No radši jsme je vytáhli, i když teď čekám kdy uletí ta bočnice celá, visí jen tak na dvou stezích. Ale je mi to fuk - sedlo jsem mrskla do sedlovny ať si ho vezme kdo chce, zlatý můj dědeček KenTaur i když už dost pamatuje.
Indii už nikdy víc - pobodanej zadek a odřenej kůň mi jako ukázka celkem stačili.
Janda

23.10.2006 15:40

holkaodkoni napsal(a):

já měla indické sedlo skoro 2 roky a neměla jsem s ním nějaké problémy. Docela dobře se mi v něm sedělo ale stejně kožený jsou mnohem lepší. Teď mám Kentaura a jsem nanejvíš spokojená

23.10.2006 17:42

holkaodkoni napsal(a):

Myslim že do 5000 seženes jete sedlo a nemusi to byt zrovna indie,bud trpeliva,mrkni na equichannel,maj tam univerzal za 4500,-

24.10.2006 09:32

klawdie napsal(a):
Myslim že do 5000 seženes jete sedlo a nemusi to byt zrovna indie,bud trpeliva,mrkni na equichannel,maj tam univerzal za 4500,-

V každém případě raději starší značkové než novou indii

24.10.2006 11:35

brenton napsal(a):
V každém případě raději starší značkové než novou indii

Je to loterie. Mé první sedlo bylo z Pákistánu, což je kvalitou i lokalitou to samé. Později jsem jej prodal, ale protože zůstalo u nás na stáji, vím že sloužilo dobře několik let. Druhé jsem zničil při těžkém pádu i s koněm - zlomila se kostra a oprava stála tolik, co původní sedlo. Původní kostru jsem po opravě sedla viděl a i kdyby nedopadla tak jak dopadla, byla by to otázka času - byla to naprosto fušerská práce. Náš ,,dvorní" sedlář, na kterého se naše stáj obrací ve věci anglo sedel by mohl vyprávět. Veliká část indických sedel z okolí Zlína a Uherského Hradiště končí dříve nebo později v jeho dílně. Ztotožňuji se s předchozím názorem, z Indie tak leda čaj. I tady platí že levně koupené je dvakrát placené. To už je asi lépe si raději počkat, našetřit, nebo si zbytek půjčit. Sedlo patří mezi věci, na kterých se šetřit rozhodně nevyplatí.

30.10.2006 18:31

holkaodkoni napsal(a):

Ahoj. Mohl by mi někdo vysvětlit jaký je rozdíl mezi anglickým a indickým sedlem? V životě jsem o žádném indickém sedle neslyšela, až tady na ifauně o něm čtu. Díky za vysvětlení Pa Deni

31.10.2006 08:34

dendulka napsal(a):
Ahoj. Mohl by mi někdo vysvětlit jaký je rozdíl mezi anglickým a indickým sedlem? V životě jsem o žádném indickém sedle neslyšela, až tady na ifauně o něm čtu. Díky za vysvětlení Pa Deni

je rozdeleni anglicka sedla ˇskolni sedla, skokova sedla, drezurni sedla ,apod. aty maji sve vyrobce napr kentaur, hauzr, wintec a je tu neco jako padelek a to jsou indicka sedla. mas to jak u obleceni taky mas znacky adidas, nike a pod a pak padelky nekde na trznici.proste indie je prevazne pasova vyroba sedel tudiz se neda srovnavat s rucni praci.

31.10.2006 18:05

parley napsal(a):
je rozdeleni anglicka sedla ˇskolni sedla, skokova sedla, drezurni sedla ,apod. aty maji sve vyrobce napr kentaur, hauzr, wintec a je tu neco jako padelek a to jsou indicka sedla. mas to jak u obleceni taky mas znacky adidas, nike a pod a pak padelky nekde na trznici.proste indie je prevazne pasova vyroba sedel tudiz se neda srovnavat s rucni praci.

A navíc indická sedla nebývaj z pravé kůže, ale z koženky!!!!!!!!!!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík