Chovatelům fjordských koní

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.11.2006 01:13

dobrý den,

ráda bych touto cestou oslovila chovatele fjordů. Už asi rok se snažím kontaktovat chovatele a sehnat info o koních s průkazem původu. Zatím moc úspěchú nemám. Prosím pro to všechny chovatele, kteří čtou tuto diskusi, aby sem vkládali fotky a psali o svých koních, abych mohla dotvořit stránky pro chovatele a uědlat seznam plemenných hřebců a návod jak zapsat koně do PK v zahraničí.

přikládám Fotky své kobylky Bellony (Rinar po Vedor - Jelske po Heimann)

4.12.2006 16:42

dalmatika napsal(a):
dobrý den,

ráda bych touto cestou oslovila chovatele fjordů. Už asi rok se snažím kontaktovat chovatele a sehnat info o koních s průkazem původu. Zatím moc úspěchú nemám. Prosím pro to všechny chovatele, kteří čtou tuto diskusi, aby sem vkládali fotky a psali o svých koních, abych mohla dotvořit stránky pro chovatele a uědlat seznam plemenných hřebců a návod jak zapsat koně do PK v zahraničí.

Tak nějak se mi nechce věřit, že na téhle diskusi není jediná člověk, který by měl doma Fjordského koně. Tady je další fotka Belony, když jsem ji koupila 18.2.2006

4.12.2006 16:44

dalmatika napsal(a):
Tak nějak se mi nechce věřit, že na téhle diskusi není jediná člověk, který by měl doma Fjordského koně. Tady je další fotka Belony, když jsem ji koupila 18.2.2006

a tady je fotka z 27.5.2006 tento pokrok udělal Bellona za tři měsíce, doufám, že Vás to inspiruje a vložíte nějaké své fotky.

4.12.2006 17:57

dalmatika napsal(a):
a tady je fotka z 27.5.2006 tento pokrok udělal Bellona za tři měsíce, doufám, že Vás to inspiruje a vložíte nějaké své fotky.

je krásný takového jsem vždycky chtěla bohužel mám jiného koně ale tatku má fjorda ,jaký mají charakter?

sabora

4.12.2006 21:31
sabora

dalmatika napsal(a):
dobrý den,

Ahoj, taky se mi fjordi moc líbjej a je pravda že o nich nic moc na netu není, o knížkách nemluvě.
Já vím jen o jedné kobylce co byla v H.K. Prosím napiš právě něco o povaze tvojí krásné kobylky, i v porovnání s jiným fjordem, pokud znáš. Moc by mě to zajímalo.
o čistokrevném chovu jsme kdysi četla, ale už fakt nevím kde, skusím se po tom mrknout. Taky mix s fjordem bývá pěkný, např s haflošem.

sabora

4.12.2006 21:34
sabora

dalmatika napsal(a):
dobrý den,

www.fjordklub.wz.cz

5.12.2006 02:11

jurasek napsal(a):
je krásný takového jsem vždycky chtěla bohužel mám jiného koně ale tatku má fjorda ,jaký mají charakter?

Každý kůň je osobnost a na jeho charakteru se podepíše výchova. Neznám fjorda, který by byl od základu zlý nebo nezvladatený. Na proti tomu také neznám fjorda, který by neměl na věci vlastní názor a také neznám fjorda, který by nad vším nepřemýšlel. Obecně jsou to koně, kteří neubližují dětem ale dítě pro ně není vhodným jezcdcem. Oni neublíží, ale potřebují partnera, ne zátěz. Snadno se zkazí, ale to také každý kůň. Takže co říct o plemeni? Že je všestranně využitelné, koně mají v jádru dobrou povahu, kvalitní nohy i kopyta, jsou dlouhověcí, pokud nejsou v mládí přetěžovaní, jsou otužilí a nenároční. Takže asi tolik. Jsou to neocenitelní koně a člověk v nich najde pravý poklad, pokud chce hledat.

5.12.2006 02:15

sabora napsal(a):
Ahoj, taky se mi fjordi moc líbjej a je pravda že o nich nic moc na netu není, o knížkách nemluvě.
Já vím jen o jedné kobylce co byla v H.K. Prosím napiš právě něco o povaze tvojí krásné kobylky, i v porovnání s jiným fjordem, pokud znáš. Moc by mě to zajímalo.
o čistokrevném chovu jsme kdysi četla, ale už fakt nevím kde, skusím se po tom mrknout. Taky mix s fjordem bývá pěkný, např s haflošem.

O povaze jsem psala v předchozím příspěvku. Pokud tě zajímá něco konkrétního, tak se klidně ptej. Co se týká křížení čistokrevných koní, jsem zásadně proti! Položím jednoduchou otázku. Čeho dosáhneš křížením fjorda s haflingem? Odpověď je na tobě. Ale neznám vlastnost, kterou bys tímto křížením vylepšila a to ani u jednoho plemene. Prosím pokus se zapřemýšlet nad touto otázku a napsat důvody, které by tě vedly k tomu aby se skřížil fjord a haflingere. Neber to jako urážku, ale jako výzvu si obhájit svůj názor.

Přidejte reakci

Přidat smajlík