tadik
napsal(a):
Vkládám foto na přání.
já jsem z něj nadšená, zatím
. na koni ho vyzkouším až po novém roce - mám ho tam, kde studuju.
zepředu - výstuha na kohoutek
tadik
napsal(a):
zezadu
tadik
napsal(a):
a zezdola ...... zatím jsem ho zkoušela jen na sobě
, měla jsem ho na zádech a seděl na mně bratr. Ovpravdu nikde nic netlačilo
tadik
napsal(a):
a zezdola ...... zatím jsem ho zkoušela jen na sobě
, měla jsem ho na zádech a seděl na mně bratr. Ovpravdu nikde nic netlačilo
fakt moc pěkný!!!
jsou k tomu i třmeny a řemeny-nebo zvlášt se dokupují?jo a ten beránek je pravý nebo syntetika?
Taky o něm přemýšlím ale ve westernu
jelikož máme ponici KVH110 a pak tinkáčeKVH 145 tak aby sme ho mohly přehazovat
předem díky za odpověď!
barush
napsal(a):
fakt moc pěkný!!!
jsou k tomu i třmeny a řemeny-nebo zvlášt se dokupují?jo a ten beránek je pravý nebo syntetika?
Taky o něm přemýšlím ale ve westernu
jelikož máme ponici KVH110 a pak tinkáčeKVH 145 tak aby sme ho mohly přehazovat
předem díky za odpověď!
Řemeny a třmeny se kupujou zvlášť, je třeba mít bezpečnostní - na sedle je pevnej úchyt. Já je budu mít ze starýho sedla. Akorát podbřišák budu kupovat novej, musí být ten drezúrní.
Ten beran vespod je pravej, nejradši bych si to sedlo dala místo polštáře
K westernovým modelům mají i western třmeny. koukni se na www.barefoot.cz
tadik
napsal(a):
Řemeny a třmeny se kupujou zvlášť, je třeba mít bezpečnostní - na sedle je pevnej úchyt. Já je budu mít ze starýho sedla. Akorát podbřišák budu kupovat novej, musí být ten drezúrní.
Ten beran vespod je pravej, nejradši bych si to sedlo dala místo polštáře
K westernovým modelům mají i western třmeny. koukni se na www.barefoot.cz
díky za odpovědi,na mé zvědavé otázky
sabora
tadik
napsal(a):
Vkládám foto na přání.
ahoj, tak už jsi sedlo oskoušela? nebo někdo jiný, máte už skušenost? budu pořizovat sedlo a tak loudím info.......
sabora
napsal(a):
ahoj, tak už jsi sedlo oskoušela? nebo někdo jiný, máte už skušenost? budu pořizovat sedlo a tak loudím info.......
Ahoj, já s tím zkušenost nemám, ale kamarádka si čejena koupila. Taky jsem byla zvědavá
. Prý ho může doporučit na kulatější koně s menším kohoutkem, na štíhlé koně s vyšším kohoutkem prý není dobré a klouže. Taky se prý v terénu špatně nasedá, ale to jde o zvyk si myslím. Poslala mi i pár fotek.
avecaesar
napsal(a):
Ahoj, já s tím zkušenost nemám, ale kamarádka si čejena koupila. Taky jsem byla zvědavá
. Prý ho může doporučit na kulatější koně s menším kohoutkem, na štíhlé koně s vyšším kohoutkem prý není dobré a klouže. Taky se prý v terénu špatně nasedá, ale to jde o zvyk si myslím. Poslala mi i pár fotek.
snad se nebude zlobit, když sem dám pár jejích záběrů...
avecaesar
napsal(a):
snad se nebude zlobit, když sem dám pár jejích záběrů...
sabora
avecaesar
napsal(a):
díky moc. já scháním na chlaďáska, co jsem se zatím dopídila, ti co ho nemají ho nedoporučují, co ho mají píšou vesměs to co ty od své kamarádky. mě by taky zajímala životnost, mám předběžně domluvené ušití west sedla to by stálo cca28-30tis s tím že by mělo vydržet celý žívot koně, když si člověk pořídí tohle barefoot a vydrží 10 let, vyjde to vlastně takřka na setejno, ne? Co se dost liší jsou názory v tom že bezkostrové sedlo koně netlačí, a na druhé straně že se váha jezdce nerozloží jak s kostrou. Je to unás celkem novinka (co já vím) a nerada bych byla jedna z těch co zjistí že to není ok.
sabora
napsal(a):
díky moc. já scháním na chlaďáska, co jsem se zatím dopídila, ti co ho nemají ho nedoporučují, co ho mají píšou vesměs to co ty od své kamarádky. mě by taky zajímala životnost, mám předběžně domluvené ušití west sedla to by stálo cca28-30tis s tím že by mělo vydržet celý žívot koně, když si člověk pořídí tohle barefoot a vydrží 10 let, vyjde to vlastně takřka na setejno, ne? Co se dost liší jsou názory v tom že bezkostrové sedlo koně netlačí, a na druhé straně že se váha jezdce nerozloží jak s kostrou. Je to unás celkem novinka (co já vím) a nerada bych byla jedna z těch co zjistí že to není ok.
Ja bych rekla, ze bezkostrove sedlo je vhodne na kone s atypickym hrbetem. Ja ho planuju na araba, kteremu z kostrovych zatim nesedelo zadne, co jsme zkouseli a na vyrobu na miru zatim nemam
sabora
napsal(a):
Arábci maji tak specifický hřbet, že té naší sedlo až sedlo vyvinuté pro arábky. O bezkostrovém sedle jsem ještě před pár měsíci uvažovala, že si ho taky pořídíme (je to opravdu lákavé - sedlo bez kostry, jsou lehká, hezká a za skvělé ceny) a tak jsem se na to sedlo vyptávala kde to šlo. A závěr? Pro kulatější koně na rekreaci jsou parádní, někteří koně s vysokým kohoutkem je také používají bez problémů, jiným klouže po hřbetě. Chce to prostě vyzkoušet. Vím, že i několika lidem se v tom špatně sedělo, jiní si to nemůžou vynachválit.
V ČR jsou sedla Barefoot a FreeForm.
Tohle je sedlo FreeForm, mě osobně se líbí víc než Barefoot.
avecaesar
napsal(a):
Arábci maji tak specifický hřbet, že té naší sedlo až sedlo vyvinuté pro arábky. O bezkostrovém sedle jsem ještě před pár měsíci uvažovala, že si ho taky pořídíme (je to opravdu lákavé - sedlo bez kostry, jsou lehká, hezká a za skvělé ceny) a tak jsem se na to sedlo vyptávala kde to šlo. A závěr? Pro kulatější koně na rekreaci jsou parádní, někteří koně s vysokým kohoutkem je také používají bez problémů, jiným klouže po hřbetě. Chce to prostě vyzkoušet. Vím, že i několika lidem se v tom špatně sedělo, jiní si to nemůžou vynachválit.
V ČR jsou sedla Barefoot a FreeForm.
Tohle je sedlo FreeForm, mě osobně se líbí víc než Barefoot.
Ahoj, tak sedlo je úspěšně vyzkoušeno a používáno. Ani já a ani koník nemáme žádný problém. Sedí, netlačí, neodírá a vůbec je fajn
alfi pav
napsal(a):
Maji ty sedla FreeForm nejakou adresu na netu?