Největší tlak na zátěž u uzdečky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.1.2007 13:54

Ahoj. Asi mám nezvyklou otázku. Ale přece... Přiblížím - kde je uzdečka a otěže nejvíce nanáhány a kde je největší riziko poškození a přetržení? Jsou to otěže, nebo lícnice? Díky za odpověď

5.1.2007 17:02

ladyboss napsal(a):
Ahoj. Asi mám nezvyklou otázku. Ale přece... Přiblížím - kde je uzdečka a otěže nejvíce nanáhány a kde je největší riziko poškození a přetržení? Jsou to otěže, nebo lícnice? Díky za odpověď

tak to nevím ,ale pokud kdy mi něco ruplo, tak to byla vždy přišláplá otěž hned u udidla anebo rozeplý též přišláplý podhrdelník.
/tak jsem si komplet uzdečku udělal nylonovou a už nic neřeším, vše drží)

5.1.2007 18:23

microfon napsal(a):
tak to nevím ,ale pokud kdy mi něco ruplo, tak to byla vždy přišláplá otěž hned u udidla anebo rozeplý též přišláplý podhrdelník.

Mě se přetrhly zatím dvakrát otěže v místě kontaktu s martyngalovými kroužky. Jinak vím o roztrhlém podhrdelníku, když si na něj kůň šlápl. Doufám, že už se mi nikdy nic neroztrhne

5.1.2007 20:11

microfon napsal(a):

Pro Microfon
Nylonovou? Myslíš z takového matroše, co jsou vodítka pro pesany? Díky.

7.1.2007 21:55

microfon napsal(a):

Ahoj,pokud ti prdne uzdečka,většinou to odnášej lícnice,po zkušenostech a rozhovorech s holkama ze zemědělky.
Takže podle nás to budou lícnice.Na druhém místě vedou otěže.

8.1.2007 20:51

ladyboss napsal(a):
Pro Microfon
Nylonovou? Myslíš z takového matroše, co jsou vodítka pro pesany? Díky.

Jo přesně tak, dá se to koupit v obi apod a ušiješ si přesně takovou jakou chceš...

Přidejte reakci

Přidat smajlík