Mám březí kobylku v 8měsíci a potřebovala bych poradit do kdy může chodit na vyjíždky pod sedlem?Nyní ještě chodí na lehčí vyjíždky tak 1-2xtýdně s jezdcem do 70kg.Díky
jackie
napsal(a):
Přesně tak. Můžeš i se sedlem, ale dotahovat s rozumem, a nejezdit žádnou divočinu
děkuji za radu,pro ni by byl trest zůstat doma,když ostatní jdou ven,problémy nemá žádný,ale místo chůze se už kutálí tak nevím jak to bude na konci březosti
smoulinka
napsal(a):
děkuji za radu,pro ni by byl trest zůstat doma,když ostatní jdou ven,problémy nemá žádný,ale místo chůze se už kutálí tak nevím jak to bude na konci březosti
A co ji brát na vyjížďky na špagát - tj. ty v sedle a ji na ruce? To by nešlo? Já takhle vodila svou březí kobylku. Měla kondici a přitom nebyla zatěžovaná jezdcem.
marťanek

jackie
napsal(a):
A co ji brát na vyjížďky na špagát - tj. ty v sedle a ji na ruce? To by nešlo? Já takhle vodila svou březí kobylku. Měla kondici a přitom nebyla zatěžovaná jezdcem.
Mám 11ti letou plnokrevnou kobylu a je v šestém. Mám takový strach aby o to nepřišla, že na ni nejezdím vůbec. Kdyby byla normální kůň a šli bychom se jen tak projít, nebo v klidu poklusat, tak bych se nebál. Jenže ona se pořád nervuje protože jí nedovolím svižné tempo. Kdo má plňase ví co myslím. Ani ji nechci brát do kruhovky nebo na lonžku. Tak by mě zajímal váš názor chovatelé plnokrevníků, jezdíte na březích kobylách?