Březí klisna - prosím o rady

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2007 10:33

Mám březí kobylku v 8měsíci a potřebovala bych poradit do kdy může chodit na vyjíždky pod sedlem?Nyní ještě chodí na lehčí vyjíždky tak 1-2xtýdně s jezdcem do 70kg.Díky

8.1.2007 10:43

smoulinka napsal(a):
Mám březí kobylku v 8měsíci a potřebovala bych poradit do kdy může chodit na vyjíždky pod sedlem?Nyní ještě chodí na lehčí vyjíždky tak 1-2xtýdně s jezdcem do 70kg.Díky

Bez sedla na ní můžeš jezdit,dokud nezpozoruješ nějáké problémy.

8.1.2007 10:52

jaruska napsal(a):
Bez sedla na ní můžeš jezdit,dokud nezpozoruješ nějáké problémy.

Přesně tak. Můžeš i se sedlem, ale dotahovat s rozumem, a nejezdit žádnou divočinu

8.1.2007 10:58

jackie napsal(a):
Přesně tak. Můžeš i se sedlem, ale dotahovat s rozumem, a nejezdit žádnou divočinu

děkuji za radu,pro ni by byl trest zůstat doma,když ostatní jdou ven,problémy nemá žádný,ale místo chůze se už kutálí tak nevím jak to bude na konci březosti

8.1.2007 11:01

smoulinka napsal(a):
děkuji za radu,pro ni by byl trest zůstat doma,když ostatní jdou ven,problémy nemá žádný,ale místo chůze se už kutálí tak nevím jak to bude na konci březosti

A co ji brát na vyjížďky na špagát - tj. ty v sedle a ji na ruce? To by nešlo? Já takhle vodila svou březí kobylku. Měla kondici a přitom nebyla zatěžovaná jezdcem.

marťanek

8.1.2007 21:24
marťanek

jackie napsal(a):
A co ji brát na vyjížďky na špagát - tj. ty v sedle a ji na ruce? To by nešlo? Já takhle vodila svou březí kobylku. Měla kondici a přitom nebyla zatěžovaná jezdcem.

Mám 11ti letou plnokrevnou kobylu a je v šestém. Mám takový strach aby o to nepřišla, že na ni nejezdím vůbec. Kdyby byla normální kůň a šli bychom se jen tak projít, nebo v klidu poklusat, tak bych se nebál. Jenže ona se pořád nervuje protože jí nedovolím svižné tempo. Kdo má plňase ví co myslím. Ani ji nechci brát do kruhovky nebo na lonžku. Tak by mě zajímal váš názor chovatelé plnokrevníků, jezdíte na březích kobylách?

Přidejte reakci

Přidat smajlík