pár fotiek holštýnskych koní v športovom centre parkúru vo švajčiarsku...
tak o tieto potvorky som sa starala, kým moja kobyla prišla na slovensku o zdravie...
soplino
napsal(a):
tak o tieto potvorky som sa starala, kým moja kobyla prišla na slovensku o zdravie...
comander, 4rocny valach
soplino
napsal(a):
Lagos, 5 rocny valach
soplino
napsal(a):
Topas, 7 rocny valach, uspesny ucastnik europskych pretekov
soplino
napsal(a):
Condor, 11 rocny valach, "senior"
soplino
napsal(a):
Concord, 9 rocny valach, velmi pekny simel...
soplino
napsal(a):
este raz Concord
soplino
napsal(a):
Cocokeraba, 14 rocna kobylka, sestra Comandera na prvej fotke, uspesna ucastnicka mnohych pretektov, dnes uz vo vysluzbe, momentalne caka svoje druhe zriebatko..
soplino
napsal(a):
Cocokeraba, 14 rocna kobylka, sestra Comandera na prvej fotke, uspesna ucastnicka mnohych pretektov, dnes uz vo vysluzbe, momentalne caka svoje druhe zriebatko..
Ahoj! moc pěkní koníci! můžu se zeptat co přesně jsi dělala ve švýcarsku? a jak ses tam dostala. příští rok bych chtěl jít na praxi někam do švýcarska. tak bys mi mohla poradit atd. kdyžtak mi napiš email. díky!
noled
napsal(a):
Ahoj! moc pěkní koníci! můžu se zeptat co přesně jsi dělala ve švýcarsku? a jak ses tam dostala. příští rok bych chtěl jít na praxi někam do švýcarska. tak bys mi mohla poradit atd. kdyžtak mi napiš email. díky!
takže toto je Reitsportzentrum Steinhausen, kanton Zug, je to sukromny sportovy areal s parkurovymi konmi (len holsteiny).tak ja som tam pracovala ako osetrovatelka, to znamena, ze som tam robila od vyhnojovania boxov, krmenia,cistenia a osetrovania koni uplne vsetko, vratane jazdenia v hale a vychadziek do prirody, to znamena, ze som konom vyplnala volny cas, bola som pri nich cely den, 7 dni v tyzdni,byvala som tam. pri takto drahych sportovych konoch, je politika taka,ze kazdy kon musí 2xdenne pracovat, t.j. jazdit vonku min.1,5hodiny, alebo v hale intenzivne skakat, alebo karusel, alebo trenazer..dostala som sa tam cez znameho. ale pokial tam chces ist na prax a tuto prax zrejme potrebujes mat potvrdenu, odporucam ist len cez agenturu, pretoze svajciar ta nikde nezamestna na zmluvu, teda pracovne povolenie. v kazdom kantone vladne ina politika,dokonca i ine zakony, co sa tyka zamestnavania cudzincov,v niektorych kantonoch nie je vobec mozne prijat do zamestnania cudzinca mimo pracovnej agentury.je to velmi zlozite a preto odporucam radsej oslovit agenturu, tie poskytuju brigady i na jeden mesiac, pripadne pracu formou staze, teda praxe..je to trochu aj o peniazoch,agentury to nerobia zadarmo, ale ak sa tam dostanes, nebudes to lutovat, pretoze to, co uvidis a naucis sa tam, to v nasich zemepisnych sirkach neuvidis nikdy..to hovorim zodpovedne, pretoze tam ludia po prve pre tieto krasne zvierata maju dostatok financii a po druhe obrovsku lasku a skutocne pre pohodlie tychto koni su ochotni urobit vsetko. vsimni si napriklad taku hlupost, ze vsetky kone maju povesane v boxoch plysove hracky...o kazdodennom pobyte v solariu uz ani nehovorim..no luxus, ktory u nas nezaziju ludia, nie to kone...ak budes mat akekolvek otazky, pokojne mozes na mic@zoznam.sk...ak vies po nemecky, mozem ti napisat aj par zaujimavych svajc.stranok venovanych konom..tak zatim..