tango
napsal(a):
je to pole na kterém býval mák ... a minulý rok zelí
aha, no asi by se měl pozemek ohraničit - elekterický ohradník nebo dřevěná ohrada, a podle mě záleží co je tam teď - plevel, tráva... a pokud to není vhodné ke konzumaci koním tak asi nasít trévu nebo tak něco...
ale nikdy jsem to nedělala, jen podle mě obecné info - o tom ohradníku;)
kassiopeass
napsal(a):
aha, no asi by se měl pozemek ohraničit - elekterický ohradník nebo dřevěná ohrada, a podle mě záleží co je tam teď - plevel, tráva... a pokud to není vhodné ke konzumaci koním tak asi nasít trévu nebo tak něco...
ale nikdy jsem to nedělala, jen podle mě obecné info - o tom ohradníku;)
určitě bych to ted neoplotila, jak by se ti tam dostávala technika. My taky děláme z jednoho pole louku a ted je to druhý rok a musim řict že pořád to neni na puštění dobytka tam, ještě jeden rok aby se uděla pořádný drn pak to bude super
dolinka
napsal(a):
určitě bych to ted neoplotila, jak by se ti tam dostávala technika. My taky děláme z jednoho pole louku a ted je to druhý rok a musim řict že pořád to neni na puštění dobytka tam, ještě jeden rok aby se uděla pořádný drn pak to bude super
to jo, to by neylo chytrý to oplotit teď když se na tom ještě 2 - 3 roky bude něco dělat;)
tango
napsal(a):
nevíte někdo jak z pole založit pastinu? Jak postupovat? Děkuji
nejlépe je začít na podzim... Po sklizni postříkat pozemek neselektivním herbicidem. Po uplynutí doby účinnosti dle výrobce poorat, kultivátorovat, vyvláčet trsy. Potom ještě vyvláčet před setím. Zaset směs ( nejlépeˇpřímo koňská směs nebo dostihová směs), která dobře snáší sešlápavání a je chutná pro koně. Do výsevu je dobré dodat krycí plodinu (např. oves). Uválet a čekat... Pastvina nesmí mít šťapy a podobné, takže pak buď selekce s ručním postřikovačem nebo motyčkou. Pozor na mokřiny!!!