Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.11.2005 22:00

posílam pár fotek z procházky ze Železné Rudy. Chovatel je p. Svítil a o koně se nestará delší dobu, ale všichni dělají že to navidí a že se koně mají dobře

3.10.2005 10:45

dolinka napsal(a):
posílam pár fotek z procházky ze Železné Rudy. Chovatel je p. Svítil a o koně se nestará delší dobu, ale všichni dělají že to navidí a že se koně mají dobře

další foto

3.10.2005 10:45

dolinka napsal(a):
další foto

a poslední

3.10.2005 20:35

dolinka napsal(a):
a poslední

Tak zkus zavolat třeba na ochranu zvířat,nebo do nějakého útulku,třeba stím něco udělají,je to hrozné,chudáček koník...

14.10.2005 17:35

anushka napsal(a):
Tak zkus zavolat třeba na ochranu zvířat,nebo do nějakého útulku,třeba stím něco udělají,je to hrozné,chudáček koník...

Co je to modré?(má to na noze...)Zkuste to nahlásit na policii !

15.10.2005 12:34

z8 napsal(a):
Co je to modré?(má to na noze...)Zkuste to nahlásit na policii !

Nejsem zadavatelka,ale vypadá to jako igelitový sáček.

Ihned zavolat ochranáře,jejich číslo je v tel. seznamu.
Musíte to být,ale tel. seznam z toho kraje!!!
Policie je k ničemu,ochranáři jednají okamžitě!!!
Vím to z vlastní zkušenosti...

Hodně štěstí a dej vědět!!!

Míša

15.10.2005 13:14

miSka napsal(a):
Nejsem zadavatelka,ale vypadá to jako igelitový sáček.

Ihned zavolat ochranáře,jejich číslo je v tel. seznamu.
Musíte to být,ale tel. seznam z toho kraje!!!
Policie je k ničemu,ochranáři jednají okamžitě!!!
Vím to z vlastní zkušenosti...

Hodně štěstí a dej vědět!!!

Míša

Ahoj.Igelitový sáček?Mě to spíš připadá jako kus nějakýho hadru...No nevím.Zadavatelka neodpovídá.

15.10.2005 21:41

z8 napsal(a):
Ahoj.Igelitový sáček?Mě to spíš připadá jako kus nějakýho hadru...No nevím.Zadavatelka neodpovídá.

Je to igelit, který se používá na balení balíků. Vše jsem už oznámila na vet. správu, ale ještě se mi vůbec neozvali a ani nedali vědět jestli se tím budou vůbec zaobírat. Až budu něco více vědět ozvu se.

1.11.2005 09:18

dolinka napsal(a):

Tak já jsem ta zadavatelka těch fotek Dneska jsem si vyzvedla na poště vyjádření od veter. správy. Jak jsem předpokládála, koně má pan Svítil v naprostém pořádku a mají se velice dobře. Pan Svítil a veterinář Mikoška ( jestli ho někodo znáte, já ho osobně za vereináře nepovažuju a ani bych si k němu nedala ošetřit kočku) jednali správně a o koně se starají tak jak by mělo být. Ty zbytku toho igelitu byl údajně krycí obvaz, sice nevim od jaké doby se dělá z igelitu na senáže! A když jsem se jich ptala, jak je možné že kůň s takovým poraněním neni izolovám, tak jejich odpověď "izolací klisny by mohla vzniknout její porucha chování, jelikož má hříbě které mu jsou min. tak 2 roky. Tak jak je vidět, tak se člověk může snažit jak chce, ale zákony jsou uděláné tak aby lidé co týrají zvířata, byla chráněná a nic se jim nemohlo stát.Taky u vás tak skvěle pracuje vet správa jako u nás?
A ještě jak se zranila, při utěku narazila na 5mm silný drát oplocení.
Přikládam foto jejího hříběte z roku 2004

1.11.2005 09:20

dolinka napsal(a):
Tak já jsem ta zadavatelka těch fotek Dneska jsem si vyzvedla na poště vyjádření od veter. správy. Jak jsem předpokládála, koně má pan Svítil v naprostém pořádku a mají se velice dobře. Pan Svítil a veterinář Mikoška ( jestli ho někodo znáte, já ho osobně za vereináře nepovažuju a ani bych si k němu nedala ošetřit kočku) jednali správně a o koně se starají tak jak by mělo být. Ty zbytku toho igelitu byl údajně krycí obvaz, sice nevim od jaké doby se dělá z igelitu na senáže! A když jsem se jich ptala, jak je možné že kůň s takovým poraněním neni izolovám, tak jejich odpověď "izolací klisny by mohla vzniknout její porucha chování, jelikož má hříbě které mu jsou min. tak 2 roky. Tak jak je vidět, tak se člověk může snažit jak chce, ale zákony jsou uděláné tak aby lidé co týrají zvířata, byla chráněná a nic se jim nemohlo stát.Taky u vás tak skvěle pracuje vet správa jako u nás?

ještě přidám pár fotek z minulého roku, když jsem taky podávala oznámení na vet správu a taky mi přišlo že koně jsou v pořádku.

1.11.2005 09:21

dolinka napsal(a):
ještě přidám pár fotek z minulého roku, když jsem taky podávala oznámení na vet správu a taky mi přišlo že koně jsou v pořádku.

další

1.11.2005 09:22

dolinka napsal(a):
další

další

1.11.2005 09:23

dolinka napsal(a):
další

a krásná kopýtka jak má mít asi každá koník o kterého je skvělě postaráno, ne!

1.11.2005 11:48

dolinka napsal(a):
a krásná kopýtka jak má mít asi každá koník o kterého je skvělě postaráno, ne!

Ahoj! když se koukám na ty fotky,bolí mě srdíčko....proč si majitel svých koní neváží?! Vždyť to jsou živí tvorečkové a zaslouží si péči. Já mít jen jediného koníka, měl by všechno a nikdy bych nedopustila,aby takhle trpěl. Bohužel zatím nemám finanční prostředky a mrzí mě,že takový člověk je má (nebo podle fotek spíš nemá...)! Bojuj za koníky dál!!!!! Držím palce

Nedalo by se nějak pomoci?? Ráda se přidám...

1.11.2005 12:19

muchlos napsal(a):
Ahoj! když se koukám na ty fotky,bolí mě srdíčko....proč si majitel svých koní neváží?! Vždyť to jsou živí tvorečkové a zaslouží si péči. Já mít jen jediného koníka, měl by všechno a nikdy bych nedopustila,aby takhle trpěl. Bohužel zatím nemám finanční prostředky a mrzí mě,že takový člověk je má (nebo podle fotek spíš nemá...)! Bojuj za koníky dál!!!!! Držím palce

Nedalo by se nějak pomoci?? Ráda se přidám...

já už nevim jak dál. s tim člověkem nechce nikdo jednat. Úřady a i policie se ho bojí, jenom když někde na úřadě vyslovíte jméno pan Svítil, tak radši všichni zavírají dveře. Bohužel všechna moje snaha, vždy končí, že koně se mají dobře a nic jin neschází. Tady každý veterinář to moc dobře ví a dokonce ti to i potvrdí, že koně nejsou v pořádku, ale nepůjdou nikdy proti němu a navíc má známého na vlasně bývalé okresní vet.správě a teď vlasně je to pod krajsou vet správou, tak co víc dodat, že už to jinak asi snad nejde.

1.11.2005 14:18

dolinka napsal(a):
já už nevim jak dál. s tim člověkem nechce nikdo jednat. Úřady a i policie se ho bojí, jenom když někde na úřadě vyslovíte jméno pan Svítil, tak radši všichni zavírají dveře. Bohužel všechna moje snaha, vždy končí, že koně se mají dobře a nic jin neschází. Tady každý veterinář to moc dobře ví a dokonce ti to i potvrdí, že koně nejsou v pořádku, ale nepůjdou nikdy proti němu a navíc má známého na vlasně bývalé okresní vet.správě a teď vlasně je to pod krajsou vet správou, tak co víc dodat, že už to jinak asi snad nejde.

A co takhle zkusit oslovit přímo ochránce hospodářských zvířat a útulky zabývající se koníky? Možná jsi to už zkoušela, nevím. Je to fakt otřesné. Chudáčci koníci. Já bych za to dávala takový palety, že by nevylezli z vězení do konce života. Petra

1.11.2005 15:37

dolinka napsal(a):

Pane Boze, to je strasne, zavolaj Nove, ti mozno po skandaloznej reportazi chnapnu!!!Alebo im posli tieto fotky mailom, aj Kubisovej to posli, niekto povedal, ze je slaba, ale vsak ona ma za sebou nejaky team, tak ich vyhecuj tymi fotkami, na veterinarnu spravu kasli, ti su asi este stale v komunizme, hlavne ked drzia pokope s tym sadistom, nech mu ich odoberu, na co mu vlastne su, s takymi kopytami a v takej rebrinakovej forme nemozu nic robit!!!!!

2.11.2005 11:56

bonita napsal(a):
Pane Boze, to je strasne, zavolaj Nove, ti mozno po skandaloznej reportazi chnapnu!!!Alebo im posli tieto fotky mailom, aj Kubisovej to posli, niekto povedal, ze je slaba, ale vsak ona ma za sebou nejaky team, tak ich vyhecuj tymi fotkami, na veterinarnu spravu kasli, ti su asi este stale v komunizme, hlavne ked drzia pokope s tym sadistom, nech mu ich odoberu, na co mu vlastne su, s takymi kopytami a v takej rebrinakovej forme nemozu nic robit!!!!!

to je fakt hrozný...............nechápu proč si takovýhle lidi koně pořizujou !! Ty koníci musejí strašně trpět a nikdo se tím nechce zabívat..........

5.11.2005 18:59

dolinka napsal(a):

Je smutné, že i když člověk není k zanedbané péči o koně lhostejný a oznámí to příslušným úřadům a dokonce doloží fotkama, tak i přesto se s tím nic neudělá. V dnešní době člověk opravdu musí jedině posílat takovéto fotky rovnou do novin nebo televize, protože jedině tak je šance, že se tím někdo opravdu bude muset zaobírat a nenechat to být. Zkus třeba fotky poslat i do časopisů zabývajících se koňmi, třeba budou moci ve věci udělat více. Pak snad konečně někdo zasáhne. Také nechápu, proč někteří lidé vlastně chovají koně, když se o ně pak řádně nestarají. K čemu je pak vlastně mají? Aby ukázali, že na to mají? Nebo pro pocit, že mají něco, co nemůže mít každý, tj. vlastního koně? Fakt je to smutný pohled na ty fotky.....

8.11.2005 22:00

bonita napsal(a):

Jo je to šílený!!!! Chudáčci koníčci. To s tou Novou je dost dobrej nápad! Občanský Judo nebo Na vlastní oči po tom určitě skočí! Tetiny sousedi měli poníka a to byl taky chudák! Měl nejspíš nějakou prašivinu, zákal v oku a spustlej výběh se sprohýbaným plotem!!! Když jsem tam přijela další rok, už tam nebyl - ani se nedivim - byl to chudáček!!!
...A kde to je??? Že bysme mohli uspořádat nějakou demonstraci! Vletěli bysme na tu vaší vet. správu a neodešli bysme do tý doby, dokud by s nama neodešli za tím tyranem!
Klára

14.4.2006 16:57

dolinka napsal(a):

Tohle jsem taky už nahlásila a zatím žádná odezva

14.4.2006 16:57

aisek20 napsal(a):
Tohle jsem taky už nahlásila a zatím žádná odezva

14.4.2006 17:39

aisek20 napsal(a):

otřesný, o co podat oznámení na policii nebo tak ?? když veterinární nereaguje ??

14.4.2006 18:07

dolinka napsal(a):

ještě mě napadlo, co třeba informovat časopis jezdectví a podobné odborné publikace ?? myslím že ti by s tím mohli také něco udělat

15.4.2006 14:02

dolinka napsal(a):

No taky by mě zajímalo jak tento pán vetarinář toho koníka ošetřil. V Americe by se s tím tak nepárali - koně by hned zabavili, pořádně ošetřili a majitel by mě obsílku buď pokutu nebo soud (a to na pěkně dlouho vězení)!!!!(pokud někdo máte Animal Planet, každý den je Veterinární policie, která řeší případy třeba hubených kachen...)Ale u nás??Než to úředníci tzv.vyřeší kůň mezitím uhyne!!!!!Policie taky nec moc nevyřeší - max dostane rok ve vězení!!!Co to je??Nic za rok může udělat to samé.... Vždyť nedávno se stal případ, že chlápek kastroval SÁM(!!! )hřebce, kůň dostal infekci a chlap ho pak prostě zabil, dostal pokutu 15 000 s tím, že nebylo dost důkazů!!!!!!!!!!No kde žijem??Pokud pánové ve vládě neschvalovali samé kraviny a věnovali se víc ochraně zvířat taky lepší...(já tam nemůžu nemám x vysokých škol, ale na to stačí rozum)

16.4.2006 06:38

dolinka napsal(a):

Zkus se podívat na stránky www.horseback.wi.cz Ten pán se zajímá o případy týraných zvířat a ví jak na to, možná on by mohl pomoct. Je to hrůza, jak to může někdo nevidět, vždyť stav těch koní bije do očí...

16.4.2006 19:53

dolinka napsal(a):

Ahoj prosím nemohla by jsi ty fotky poslat na info@nadejeprokone.com treba by s tím něco udělali!!!za zkoušku by to staloo!!!!

17.4.2006 11:27

dolinka napsal(a):

ahojky!
No je to děs!
Tak mě napadlo, i když je to asi hnusné. Ale co to dát médiům? Sami určitě dobře víte co média dokáží (v některých státech např. zákaz chovu určitých psů...). Takže co třeba zavolat nebo napsat do občanského juda, navlastní oči nebo něco podobného? Myslím že novináři ví jak dosáhnout svého a určitý nátlak na jistá místa a zveřejnění neschopnosti státních orgánů (veteriná, policie)ukáží své!

17.4.2006 11:40

anuska napsal(a):
ahojky!
No je to děs!
Tak mě napadlo, i když je to asi hnusné. Ale co to dát médiům? Sami určitě dobře víte co média dokáží (v některých státech např. zákaz chovu určitých psů...). Takže co třeba zavolat nebo napsat do občanského juda, navlastní oči nebo něco podobného? Myslím že novináři ví jak dosáhnout svého a určitý nátlak na jistá místa a zveřejnění neschopnosti státních orgánů (veteriná, policie)ukáží své!

Kdyžtak posílám mejly:
obcanske.judo@nova.cz
Na navlastní oči jsem nenašla ale ještě adresa
TV NOVA
Kříženeckého nám. 322/5
Praha 5 - Barrandov
152 52
tel.: 233 100 111

cerne.ovce@ceskatelevize.cz
Pak na http://www.ceskatelevize.cz najdete určitý pořad a tam je okénko kde můžete psát svojé nápady a stížnosti, tak třeba tam někam napsat.
ještě centrální mail: info@ceskatelevize.cz
Pražské TV studio:
Česká televize, odd. kontaktu s divákem, Kavčí hory, 140 70 Praha 4
tel.: 261 131 111
fax: 261 218 599

Ostravské TV studio:
Česká televize Ostrava, Dvořákova 18, 729 20 Ostrava 1
tel.: 596 201 111

Brněnské TV studio:
Česká televize Brno, Běhounská 18, 658 88 Brno
tel.: 542 132 111

17.4.2006 12:45

anuska napsal(a):
Kdyžtak posílám mejly:
obcanske.judo@nova.cz
Na navlastní oči jsem nenašla ale ještě adresa
TV NOVA
Kříženeckého nám. 322/5
Praha 5 - Barrandov
152 52
tel.: 233 100 111

cerne.ovce@ceskatelevize.cz
Pak na http://www.ceskatelevize.cz najdete určitý pořad a tam je okénko kde můžete psát svojé nápady a stížnosti, tak třeba tam někam napsat.
ještě centrální mail: info@ceskatelevize.cz
Pražské TV studio:
Česká televize, odd. kontaktu s divákem, Kavčí hory, 140 70 Praha 4
tel.: 261 131 111
fax: 261 218 599

Ostravské TV studio:
Česká televize Ostrava, Dvořákova 18, 729 20 Ostrava 1
tel.: 596 201 111

Brněnské TV studio:
Česká televize Brno, Běhounská 18, 658 88 Brno
tel.: 542 132 111

myslím, že ale tyto fotky a informace by měla zaslat na tyto adresy zadavatelka

17.4.2006 13:51

ajulka napsal(a):
myslím, že ale tyto fotky a informace by měla zaslat na tyto adresy zadavatelka

Ano. Proto jsem to sem dala :-)

16.10.2006 19:29

dolinka napsal(a):

Ahoj Tady Pavel. Ta kobyla je evidentne tyrana, je vyhubla a takhle otevrena velka rana nema co delat na pastvine a uz vubec ne s igelitem a neosetrena...... Moje stranky jsou www.horseback.wi.cz Prosim o zaslani podrobnych informaci, kde se kobylka presne naleza...pojedu se tam podivat...Nemusite se obavat, ze nekoho prozradim....info zaslete na konakpavel@seznam.cz, nebo na tyrani@horseback.cz

Vsechny prosim o jakoukoliv informaci a pokud jsou dalsi podklady ta i o ne...Pavel

16.10.2006 19:45

konakpavel napsal(a):
Ahoj Tady Pavel. Ta kobyla je evidentne tyrana, je vyhubla a takhle otevrena velka rana nema co delat na pastvine a uz vubec ne s igelitem a neosetrena...... Moje stranky jsou www.horseback.wi.cz Prosim o zaslani podrobnych informaci, kde se kobylka presne naleza...pojedu se tam podivat...Nemusite se obavat, ze nekoho prozradim....info zaslete na konakpavel@seznam.cz, nebo na tyrani@horseback.cz

Vsechny prosim o jakoukoliv informaci a pokud jsou dalsi podklady ta i o ne...Pavel

no nevim zda to bude co platne, když se podíváš nahoře na datum

17.10.2006 14:02

cerridwen napsal(a):

Tak z tohohle je mi do breku a také špatně.
Ten, kdo tohle dělá by zasloužil pár facek...

17.10.2006 14:09

cerridwen napsal(a):

treba zrovna jo, jestli tam loni byla tyrana zvirata a nikdo s tim nic nedelal, tak tam budou i letos. Vic takovych, jako je Pavel

Petra

17.10.2006 14:28

tilka napsal(a):
treba zrovna jo, jestli tam loni byla tyrana zvirata a nikdo s tim nic nedelal, tak tam budou i letos. Vic takovych, jako je Pavel

Petra

tak s tímhle bych rozhodně neotálela, půjčit si od známého kameru, všechno důkladně natočit, k tomu napsat komentář s prosbou o pomoc, a okamžitě oslat na Novu, protože ač to nerada říkám, tak v dnešní době má největší moc Televize, a sami to vidíte, problémeme, do kterýho nikdo nechtěl šťourat a který nikoho nezajímal se začne zaobírat televize (nejlépe NOVA - někdy bohužel) a hned to jde, věci se začnou hýbat, protože nikdo nechce být mediálně známý, v tom negativním slova smyslu - co by tomu řekli sousedi ....

Prosím napište jak celá věc dopadla, díky.

17.10.2006 21:34

kalliope napsal(a):
tak s tímhle bych rozhodně neotálela, půjčit si od známého kameru, všechno důkladně natočit, k tomu napsat komentář s prosbou o pomoc, a okamžitě oslat na Novu, protože ač to nerada říkám, tak v dnešní době má největší moc Televize, a sami to vidíte, problémeme, do kterýho nikdo nechtěl šťourat a který nikoho nezajímal se začne zaobírat televize (nejlépe NOVA - někdy bohužel) a hned to jde, věci se začnou hýbat, protože nikdo nechce být mediálně známý, v tom negativním slova smyslu - co by tomu řekli sousedi ....

Prosím napište jak celá věc dopadla, díky.

Jezis to je strasny...jak to dopadlo????? Prosim napiste nekdo jak se konikum dari,jestli s tim nekdo neco udelal.Fotky jsou to hrozny,bylo mi z toho do breku kdyz jsem to videla...takovy lidi,co tyraji zvirata(a nejen zvirata) bych nechala tyrat taky...

Přidejte reakci

Přidat smajlík