Člověk obr X koník-poník

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2007 20:49

Ahoj lidičky,vkládejte fotografie Vás na Vašich ponících. A uveďte KVH poníka a Vaše cm... Kdo je největší na nejmenším poníkovi?

9.2.2007 21:24

whisper napsal(a):
Ahoj lidičky,vkládejte fotografie Vás na Vašich ponících. A uveďte KVH poníka a Vaše cm... Kdo je největší na nejmenším poníkovi?

Koník 143cm a jezdec 174cm

9.2.2007 21:25

sonicka napsal(a):
Koník 143cm a jezdec 174cm

Koník opět 143 cm a jezdec 184cm

9.2.2007 21:26

sonicka napsal(a):
Koník opět 143 cm a jezdec 184cm

ponice 132cm a jezdkyně 163cm

9.2.2007 21:32

sonicka napsal(a):
ponice 132cm a jezdkyně 163cm

Fotku na koni sice nemám, ale posílám nasedlaného koně, abyste viděli, kde mám třmeny. Já 172cm a koník 130cm

9.2.2007 21:54

tadik napsal(a):
Fotku na koni sice nemám, ale posílám nasedlaného koně, abyste viděli, kde mám třmeny. Já 172cm a koník 130cm

Tak to já bezkonkurenčně vedu, ale fotku sem ani nemůžu dát

9.2.2007 22:17

rolf napsal(a):

Proč ne? Tak alespoň napiš vaše "rozměry"

buggyna

10.2.2007 08:43
buggyna

whisper napsal(a):

jéé,já bohužel nemám fotečko jak na kobylce sedim,ale kobča welš A 120 cmk a já před 5 lety (cca 165cm).Vypadala jsem na ní fakt směšně ale ona byla naprosto úžasná...bez sedla se na ní nedalo udržet jaký měla super chody,žádný takový ty poníkovský

tohle je ponička v obložení dětí...

10.2.2007 09:20

rolf napsal(a):

Rolfe to je fakt, proti tobě jsme my ostatní totální žabaři

10.2.2007 09:26

whisper napsal(a):

Poník 110 cm KVH, já cca 168 cm.

10.2.2007 09:45

strelish napsal(a):

Taky se přidámaby se neřeklo,foto teda nemám.Ale pro zajímavost kobyla hucul 140cm já 184cm a neměnila bych za většího

10.2.2007 10:19

sonik napsal(a):
Taky se přidámaby se neřeklo,foto teda nemám.Ale pro zajímavost kobyla hucul 140cm já 184cm a neměnila bych za většího

Já jsem taky jednu dobu jezdila na kobylce: 135 cm a já měla asi 175 cm, ale protože jsem tomu ještě nerozuměla, tak mi to ani nevadilo

10.2.2007 20:51

strelish napsal(a):

je sranda, jak každý považuje za malé a vtipné něco jiného(to: Sonička tvoje míry s mojí kobylkou máme v uplně stejném poměru a připadám si dokonale akorát)
No a na fotce já na mojí druhá poncle Aje 120KVh a já 170KVH

10.2.2007 20:54

microfon napsal(a):
je sranda, jak každý považuje za malé a vtipné něco jiného(to: Sonička tvoje míry s mojí kobylkou máme v uplně stejném poměru a připadám si dokonale akorát)
No a na fotce já na mojí druhá poncle Aje 120KVh a já 170KVH

A tohle je Aji normální jezdkyně také 170cm, akorát že 40kg

10.2.2007 20:55

strelish napsal(a):

Jé,Katko,Vám to sluší!!!Máš pravdu,kdyby takhle seděl Rolfík,odstrkoval by se nohama,hihi!!!!

11.2.2007 00:37

jaruska napsal(a):
Jé,Katko,Vám to sluší!!!Máš pravdu,kdyby takhle seděl Rolfík,odstrkoval by se nohama,hihi!!!!

ale já tu mám fotky Rolfíka na našem Oskárkovi, viď, Rolfe? že bych je sem hodila? mám?

12.2.2007 21:01

whisper napsal(a):

poník 115 cm, jezdec 172 cm:-D

13.2.2007 07:26

dominicca napsal(a):

ja sebe nemam ale ted mame dvouletka tak 150 cm ja mam 175, vypadam na nem srandovne. Jinak jsme meli kdysi ve staji huculku na ktere jsem i skakala 130 cm a nejmensi kun na kterem jsem jezdila byl shetland 115cm ale z toho jsem nekolikrat spadla protoze jsem nemela zadnou oporu kdyz hodil mysku nebo se postavil na zadni, vetsinou se se mnou pretocilo sedlo

tohle kamoska 165 cm na welsce B 130 cm, fotka je ale uz asi 7-8 let stara :)

13.2.2007 07:28

dominicca napsal(a):

Segrá se svým prckem(nejlepší poník na světe)(ona 175,on 135),šlo jim to,málem byli první,jeli bez shození jen netrfili cíl,škoda byli by určitě první v konkurenci velkých koní, byl to VT -ZM,takhle byla čtvrtá za špatný čas..Ale už si na závodění pořídila většího.

13.2.2007 08:47

klawdie napsal(a):
Segrá se svým prckem(nejlepší poník na světe)(ona 175,on 135),šlo jim to,málem byli první,jeli bez shození jen netrfili cíl,škoda byli by určitě první v konkurenci velkých koní, byl to VT -ZM,takhle byla čtvrtá za špatný čas..Ale už si na závodění pořídila většího.

Reakce na 09.02.2007 21:32:01: co to mas na konikovi za sedlo? To je ten typ pro araby? Jak mu sedi? Kdes ho kupovala? Diky Pavla

13.2.2007 10:13

alfi pav napsal(a):
Reakce na 09.02.2007 21:32:01: co to mas na konikovi za sedlo? To je ten typ pro araby? Jak mu sedi? Kdes ho kupovala? Diky Pavla

Tipuju že je to to bezkostrové sedlo...Zadej do vyhledavače Sedlo bez kostry a vyskočí ti diskuze i s obrázky...

13.2.2007 12:09

klawdie napsal(a):
Tipuju že je to to bezkostrové sedlo...Zadej do vyhledavače Sedlo bez kostry a vyskočí ti diskuze i s obrázky...

Je to bezkostrové sedlo - barefoot. Nemůžu proti němu říct křivého slova, je skvělý.

13.2.2007 12:29

strelish napsal(a):

Ahojky, to normálně na poníkovi jezdíš?

15.2.2007 14:21

tadik napsal(a):
Je to bezkostrové sedlo - barefoot. Nemůžu proti němu říct křivého slova, je skvělý.

:-)

15.2.2007 14:50

alzas napsal(a):

Tak to je bezkonkurenční vítěz této diskuze

15.2.2007 14:50

alzas napsal(a):

No jo na Rolfa nikdo nemá, ale sluší mu to co.

15.2.2007 15:00

michalka napsal(a):
No jo na Rolfa nikdo nemá, ale sluší mu to co.

Ježííš kdo jste to tam dali??? Já tu někoho přerazím!

15.2.2007 16:45

tadik napsal(a):

Chystáme se kupovat poňďovský sedlo,tam ho nazývají jako jezdecký polštář.Je to to samé nebo podobné co máš ty??

15.2.2007 16:49

sara napsal(a):
Chystáme se kupovat poňďovský sedlo,tam ho nazývají jako jezdecký polštář.Je to to samé nebo podobné co máš ty??

zase se to uložilo jinam....je to dotaz pro Tadíka (Markétu)

15.2.2007 17:07

sara napsal(a):
zase se to uložilo jinam....je to dotaz pro Tadíka (Markétu)

Jé, tak jezdecký polštář neznám, ale podívej se na www.barefoot.cz a tam se dočteš úplně všechno.

15.2.2007 17:32

marketka napsal(a):
Ahojky, to normálně na poníkovi jezdíš?

No já jo, úplně normálně

15.2.2007 18:10

klawdie napsal(a):

Promiňte,není ten žlutý koníček náhodou synem poničky Rikinky?Díky za odpověď.

16.2.2007 06:23

jaruska napsal(a):
Promiňte,není ten žlutý koníček náhodou synem poničky Rikinky?Díky za odpověď.

JAsně že je!!!!!!!!!!! Rikinku jsme měli taky doma,ale museli jsme ji prodat Ty ji znáš?

16.2.2007 09:38

klawdie napsal(a):
JAsně že je!!!!!!!!!!! Rikinku jsme měli taky doma,ale museli jsme ji prodat Ty ji znáš?

Jé,no jasně,že ji znám,má jí teď náš kamarád se dvěma frísačkama-hned prvn íden zmlátila Rikinka jednu frísuli tak,že měla roztrženou bradu!!

16.2.2007 09:39

jaruska napsal(a):
Jé,no jasně,že ji znám,má jí teď náš kamarád se dvěma frísačkama-hned prvn íden zmlátila Rikinka jednu frísuli tak,že měla roztrženou bradu!!

Já si píšu s její bývalou majitelkou.

16.2.2007 09:45

jaruska napsal(a):
Já si píšu s její bývalou majitelkou.

Ta bývalá majitelka mi poslala pár foteček,když měla Rikču a taky asi 2 fotky synáčka,tak tenhle mu byl dosti podobný,tak jsem se zeptala!Rikinka jezdí i k nám,ale tohle je fotka z místa,kde Rikča bydlí.

16.2.2007 09:48

jaruska napsal(a):
Ta bývalá majitelka mi poslala pár foteček,když měla Rikču a taky asi 2 fotky synáčka,tak tenhle mu byl dosti podobný,tak jsem se zeptala!Rikinka jezdí i k nám,ale tohle je fotka z místa,kde Rikča bydlí.

Rikinka s náma na vyjížďce...momentálně uvázaná u hospůdky...

16.2.2007 09:49

jaruska napsal(a):

Hezká kobylka

16.2.2007 09:50

jaruska napsal(a):

A Rikinka se svojí jezdkyní u nás na dvoře...Jezdí jí tam jezdit jedna holčina Anička až z Prahy.

16.2.2007 10:14

jaruska napsal(a):
A Rikinka se svojí jezdkyní u nás na dvoře...Jezdí jí tam jezdit jedna holčina Anička až z Prahy.

Je to je super dík za fotky,byla to hrozná potvůrka ale měla jsem ji ráda...segra moc lituje že ji prodala...odkud vy vlastně že jste?někde od Prahy že?A co Rikinka je hodná,ještě se umí postavit na zadní,to ji naučila segrá a mě to potvůrka pak vždycky dělala hlavně když jsem nechtěla,třeba když jsme se spolu domlouvali o směru jízdy

16.2.2007 17:05

whisper napsal(a):

Moje ségra na Welšovi ;) on 110 cm sestra 160 cm ;)

16.2.2007 17:14

klawdie napsal(a):
Je to je super dík za fotky,byla to hrozná potvůrka ale měla jsem ji ráda...segra moc lituje že ji prodala...odkud vy vlastně že jste?někde od Prahy že?A co Rikinka je hodná,ještě se umí postavit na zadní,to ji naučila segrá a mě to potvůrka pak vždycky dělala hlavně když jsem nechtěla,třeba když jsme se spolu domlouvali o směru jízdy

My jsme od Slánska,a Rikinka bydlí v Kutrovicích,jezdíme tam na kafe k jejímu majiteli na koních.Jo,jo,na zadní se stavěla jednou,to jsem jí viděla,ale Anička jí zpracovala úplně s přehledem!!!Chtěla jít domů,né s náma na vyjížďku,ale pak šlapala jako hodinky!!!!
Já jsem mu jí právě sehnala přes Internet,tak o ní vím.

16.2.2007 17:28

jaruska napsal(a):
My jsme od Slánska,a Rikinka bydlí v Kutrovicích,jezdíme tam na kafe k jejímu majiteli na koních.Jo,jo,na zadní se stavěla jednou,to jsem jí viděla,ale Anička jí zpracovala úplně s přehledem!!!Chtěla jít domů,né s náma na vyjížďku,ale pak šlapala jako hodinky!!!!
Já jsem mu jí právě sehnala přes Internet,tak o ní vím.

Mohla bych vědět,kterým hřebcem jste Rikču připustili a vzniknul krásný žluťáček?

18.2.2007 10:54

snooopy napsal(a):
Moje ségra na Welšovi ;) on 110 cm sestra 160 cm ;)

Moc pěkná fotečka :)

18.2.2007 15:21

leni lek napsal(a):
Moc pěkná fotečka :)

Nemám fotku ale jednou sem jela no jela měřím 175 a poník měl ani ne 100cm..sem na něm ani neseděla spíš sem se odrážela nohama a šla normálně a poníka sem měla mezi nohama

19.2.2007 06:24

jaruska napsal(a):
Mohla bych vědět,kterým hřebcem jste Rikču připustili a vzniknul krásný žluťáček?

Jerry děkuje za pochvalu jeho tatínek je 359 Šerif, je to taky izabelák a z větší části to dědí i jeho potomstvo.

19.2.2007 12:56

klawdie napsal(a):
Jerry děkuje za pochvalu jeho tatínek je 359 Šerif, je to taky izabelák a z větší části to dědí i jeho potomstvo.

Děkuji za odpověď,synáček se opravdu povedl!!!

1.3.2007 14:43

terushka napsal(a):
Nemám fotku ale jednou sem jela no jela měřím 175 a poník měl ani ne 100cm..sem na něm ani neseděla spíš sem se odrážela nohama a šla normálně a poníka sem měla mezi nohama

Já (173cm) na ponym (100cm KVH)

2.3.2007 06:19

barletka napsal(a):
Já (173cm) na ponym (100cm KVH)

To je krásnej prcek má bervu přeně jako můj koník

2.3.2007 20:15

klawdie napsal(a):
To je krásnej prcek má bervu přeně jako můj koník

Jůůůů

14.9.2007 13:53

v v napsal(a):
Tak to je bezkonkurenční vítěz této diskuze

Jurasek provozni kun

14.9.2007 18:17

barletka napsal(a):
Jůůůů

já a moje Jessulka ... jezdec - 169 cm a koník 133KVH

14.9.2007 19:14

jezabel napsal(a):
já a moje Jessulka ... jezdec - 169 cm a koník 133KVH

tak to je můj miláček vedle známého kobči Je to hora neobsedlá ještě :-)

14.9.2007 19:56

jaruska napsal(a):

Aááákorát to strašně nepadnoucí sedlo..........................

14.9.2007 20:50

alzas napsal(a):

Ještě kolečkové brusle na nohy a máme tu nový sport Fakt bezkonkurenční vítěz

14.9.2007 20:59

racina napsal(a):
tak to je můj miláček vedle známého kobči Je to hora neobsedlá ještě :-)

Ahoj,já mám poničku,cca127cm,a já mám 157,,,,

14.9.2007 21:15

luda napsal(a):
Ahoj,já mám poničku,cca127cm,a já mám 157,,,,

No a já mám ponďu zhruba 110 v kohoutku a mám 165 cm, vypadáme srandovně, ale vůbec nám to neva

14.9.2007 21:18

zviratkova napsal(a):
No a já mám ponďu zhruba 110 v kohoutku a mám 165 cm, vypadáme srandovně, ale vůbec nám to neva

Bohužel máme všechny fotky v trávě, takže nejde vidět, kolik mám nad zemí

14.9.2007 21:20

zviratkova napsal(a):
Bohužel máme všechny fotky v trávě, takže nejde vidět, kolik mám nad zemí

tady je tráva ještě větší, ale fakt nedosahuju na zem

14.9.2007 23:36

zviratkova napsal(a):

ahojky, přidávám svojí kobylku a mojí maličkost
já 174cm a koby má 148cm

15.9.2007 00:42

jahudka napsal(a):
ahojky, přidávám svojí kobylku a mojí maličkost
já 174cm a koby má 148cm

130cm a 175 cm

15.9.2007 09:21

tadik napsal(a):
130cm a 175 cm

Tadik:Ahoj,mám na tebe pár otázek,,,,,,,Pořídila jsem si bezkostráka\ a koukám že ho máš taky,,,,čím ho udržuješ?Jak jsi spokojená ty a kuˇn?

15.9.2007 11:27

luda napsal(a):
Tadik:Ahoj,mám na tebe pár otázek,,,,,,,Pořídila jsem si bezkostráka\ a koukám že ho máš taky,,,,čím ho udržuješ?Jak jsi spokojená ty a kuˇn?

Ahoj, no dalo by se říct, že ho zatim neudržuju, když je špinavý, tak ho otřu, ale ještě jsem ho ničim nemazala ani nestříkala. Je pořád pěkný.Ale už by to chtělo. Spokojený jsme oba 100%. Doufám, že budete taky!

15.9.2007 12:56

makki napsal(a):
Aááákorát to strašně nepadnoucí sedlo..........................

Mě to sedlo z té fotky přijde spíš jako nasedlané moc vepředu, než jako nepadnoucí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.9.2007 13:35

whisper napsal(a):

Uf, nějak se mi nechce věřit, že něco tak nevkusnýho a v takové míře může být presentováno zde. Přeci jenom kůň a člověk by měli být v oboru jezdectvví v určitém poměru. Ti koně většinou (poníci) jsou tak pro děti do 13ti let. Překvapuje mě také ta převaha žen s tolikou mírou brutality.

15.9.2007 16:35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Uf, nějak se mi nechce věřit, že něco tak nevkusnýho a v takové míře může být presentováno zde. Přeci jenom kůň a člověk by měli být v oboru jezdectvví v určitém poměru. Ti koně většinou (poníci) jsou tak pro děti do 13ti let. Překvapuje mě také ta převaha žen s tolikou mírou brutality.

Altu: uf, překvapuje mě tolik nezkušenosti s poníky v dnešní době. Poník může vozit až 1/3 svojí váhy, což doposud není asi všem známo. Skoro všichni zde prezentovaní, mají daného týraného koně jako svého miláčka a rozhodně na něm poznají co mu vadí a co ne! a věř že poník narozdíl od koní má svou osobní stránka vyvinutější a věci co se mu nezdají najevo dává. V jednom JK bylo pravidlo že poníci se jezdili do 60 kg, na jednom hubertu mě poprosila kamarádka vážící cca 68kg jestli by jsi nemohla jen sednout na poníka,kterého jsme jela , což byl zrovna docela mohutný macek. A kamarádka ač mu nic neudělla skončila do chvilky na zemi. Poník jí suveréně vyhodil ze sedla odmítl se byť jen rozejít. Hned jsem na něj sedla zase já a on nic a za pár minut se mnou bez problémů přejel parkur. Kdyžtak pokud chceš klidně se můžem domluvit a u mě si osobně vykoušet, jak je takovej poník nešťastnej, týranej, chromej a bůhví co ještě....
P.S Zdravím ostatní poníkáře= trýznitele svých miláčků.

Tak takhle nenormálně vypadáme vedle normálního koně:-)

15.9.2007 16:42

microfon napsal(a):
Altu: uf, překvapuje mě tolik nezkušenosti s poníky v dnešní době. Poník může vozit až 1/3 svojí váhy, což doposud není asi všem známo. Skoro všichni zde prezentovaní, mají daného týraného koně jako svého miláčka a rozhodně na něm poznají co mu vadí a co ne! a věř že poník narozdíl od koní má svou osobní stránka vyvinutější a věci co se mu nezdají najevo dává. V jednom JK bylo pravidlo že poníci se jezdili do 60 kg, na jednom hubertu mě poprosila kamarádka vážící cca 68kg jestli by jsi nemohla jen sednout na poníka,kterého jsme jela , což byl zrovna docela mohutný macek. A kamarádka ač mu nic neudělla skončila do chvilky na zemi. Poník jí suveréně vyhodil ze sedla odmítl se byť jen rozejít. Hned jsem na něj sedla zase já a on nic a za pár minut se mnou bez problémů přejel parkur. Kdyžtak pokud chceš klidně se můžem domluvit a u mě si osobně vykoušet, jak je takovej poník nešťastnej, týranej, chromej a bůhví co ještě....

a tohle jsem já na také teda "týraném" poníku 142cm a mojich 63kg
Kdybych mohla snesla bych jí modré z nebe :-)

Taky jsou lidi extrém, že courají nohy po zemi, ale ty se svezou třeba jen občas, nehoní je denně

15.9.2007 16:42

racina napsal(a):
a tohle jsem já na také teda "týraném" poníku 142cm a mojich 63kg
Kdybych mohla snesla bych jí modré z nebe :-)

Taky jsou lidi extrém, že courají nohy po zemi, ale ty se svezou třeba jen občas, nehoní je denně

15.9.2007 19:46

racina napsal(a):

Já vám teda nevim, sice na svém poníkovi vypadám jak tronďa, ale rozhodně pro něho nejsem přehnaná váha. Tihle ponďové mají tak těch 200 kilo. Zdaleka nedosahuju 1/3 jeho váhy. To já bych musela přibrat dobrých 15 kilo. Nemám ani sedlo, takže veze čistě jenom mě. I v jízdě je to poznat, na cestě domů se mašíruje jak o život, jak kdyby mě na zádech ani neměl. Oni jsou to často taky hajzlíci a člověk by se o dítě i docela bál. A než ho nechat celý den jenom se cpát a nabírat energii, kvůli čemu pak bude jak janek, tak to si ho radši projedu sama. Stejně většinou mašíruje vedle mě na vodítku, než že se já vozím. A když už se vezu, tak zas nejezdíme na bůhvíjak dlouho. Jen tak prostě aby trošku ubral energie.

15.9.2007 19:46

microfon napsal(a):

Nicméně, tvůj článek nevypovídá nic o vkusu či nevkusu. Pokud uvádíš zcela vážně tvrzení, že poník bez problému může nosit až 1/3 svojí váhy, je nutné takový výrok doložit věrohodnými fakty. Co to asi může být za věrohodná fakta, když kůň, resp. poník mluvit neumí. Nahoď sem nějakou vědeckou studii, jinak je to v oblasti 100x opakovaná lež, případně blábol, domněnka je pravda. Jenom tvůj výrok nemůže přesvědčit.

15.9.2007 20:02

Nicméně, tvůj článek nevypovídá nic o vkusu či nevkusu. Pokud uvádíš zcela vážně tvrzení, že poník bez problému může nosit až 1/3 svojí váhy, je nutné takový výrok doložit věrohodnými fakty. Co to asi může být za věrohodná fakta, když kůň, resp. poník mluvit neumí. Nahoď sem nějakou vědeckou studii, jinak je to v oblasti 100x opakovaná lež, případně blábol, domněnka je pravda. Jenom tvůj výrok nemůže přesvědčit.

Altu,,,,,Kdyby jsi se radší zaměřila na opravdu týrané koně,co nemají vodu,seno,pastvu, odčervení,očkování,kopyta.,,,atd...uděláš líp,něž když se tu do nás budeš pouštět.Každej znás je určitě rád,za to co má,
,A na co to chceš mít pořád něčím podložené......K čemu ti to bude,,,,?Nevím nechápu tě co jsi tím chtěla dokázat,,,že každá znás prodá svého poníka nějaké 10 leté slečně, která z poníka za 3 roky vyroste a koník pujde dál....to by se to líbilo??jo??

15.9.2007 20:06

Já 65 kg a pony 125KVH.

Altu víš co, sežeň si k sobě adekvátního koně a nech nás poníkáře na pokoji a běž si píchnout jinam, nepotřebuju někomu něco vysvětlovat ani nijak zdůvodňovat, sama nejlíp vím jak na tom můj pony je, a těžko to bude soudit někdo na netu, nemá žádné zdravotní problémy a je mu 14let, mám ho ráda a rozhodně si nemyslím že bych ho týrala.Pokud si to myslí někdo jiný je to jeho problém, nezná naši práci ani nás tak si může leda trhnout nohou.Pošlete na mě třeba ochránce zvířat je mi to jedno ale takové žvásty tady, co se kdo sere do druhých vůbec?

15.9.2007 20:10

thesis napsal(a):
Já 65 kg a pony 125KVH.

Altu víš co, sežeň si k sobě adekvátního koně a nech nás poníkáře na pokoji a běž si píchnout jinam, nepotřebuju někomu něco vysvětlovat ani nijak zdůvodňovat, sama nejlíp vím jak na tom můj pony je, a těžko to bude soudit někdo na netu, nemá žádné zdravotní problémy a je mu 14let, mám ho ráda a rozhodně si nemyslím že bych ho týrala.Pokud si to myslí někdo jiný je to jeho problém, nezná naši práci ani nás tak si může leda trhnout nohou.Pošlete na mě třeba ochránce zvířat je mi to jedno ale takové žvásty tady, co se kdo sere do druhých vůbec?

holky nechte jí, jelikož je to marný :-) Přehlížet radím

15.9.2007 20:19

racina napsal(a):
holky nechte jí, jelikož je to marný :-) Přehlížet radím

asi tak

15.9.2007 20:33

zviratkova napsal(a):
asi tak

jeee ta modrá mu sluší :-)

15.9.2007 20:39

racina napsal(a):
jeee ta modrá mu sluší :-)

Díky. Konečně jsem si ho sladila do mužné modré

15.9.2007 20:40

zviratkova napsal(a):
Já vám teda nevim, sice na svém poníkovi vypadám jak tronďa, ale rozhodně pro něho nejsem přehnaná váha. Tihle ponďové mají tak těch 200 kilo. Zdaleka nedosahuju 1/3 jeho váhy. To já bych musela přibrat dobrých 15 kilo. Nemám ani sedlo, takže veze čistě jenom mě. I v jízdě je to poznat, na cestě domů se mašíruje jak o život, jak kdyby mě na zádech ani neměl. Oni jsou to často taky hajzlíci a člověk by se o dítě i docela bál. A než ho nechat celý den jenom se cpát a nabírat energii, kvůli čemu pak bude jak janek, tak to si ho radši projedu sama. Stejně většinou mašíruje vedle mě na vodítku, než že se já vozím. A když už se vezu, tak zas nejezdíme na bůhvíjak dlouho. Jen tak prostě aby trošku ubral energie.

Jo jo, já bych chtěla vidět, jak by toho mého experta zvládalo v lotu koní - a nebo i samotného - dejme tomu desetileté dítě, nejlépe té dotyčné chytré osoby. Asi horko těžko. Jasně, radši bych ho měla prodat do rodiny k dětem, kde záhy zjistí, že to není vozítko pro malé dětičky (dle některých adekvátní jeho vzrůstu) a v lepším případě skončí nezájmem někde na pastvě a v tom horším permanentně uvězněný v boxe nebo na stání.

15.9.2007 20:54

zviratkova napsal(a):
Díky. Konečně jsem si ho sladila do mužné modré

tak proto :-) takže já bych měla jít do růžové

Né jen vtipkujuuuu c

15.9.2007 21:04

racina napsal(a):
tak proto :-) takže já bych měla jít do růžové

Né jen vtipkujuuuu c

No Altu, přijď někdy k nám. Svezeš se na Melissce. Ale předem si uzavři nějakou dobrou pojistku, má totiž přezdívku Vendryňské Porshe.
A jinak, je to další týraný poník. Který ovšem absolutně nerespektuje člověka pod 170 cm.... Melisska má 120 cm a já 55 kilo.

15.9.2007 22:26

thesis napsal(a):
Já 65 kg a pony 125KVH.

Thesis, kde chybí argumenty, nastupuje sprostota. Také se říká, že potrefená husa nejvíc kejhá. Ale o to nejde, nechci nikoho napadat, jen mi nikdo nedokázal poopravit můj názor, který jsem presentoval v prvním příspěvku. Do osobní roviny a ještě s tendencí vulgarity nemíním zde se konfrontovat.

15.9.2007 22:55

Thesis, kde chybí argumenty, nastupuje sprostota. Také se říká, že potrefená husa nejvíc kejhá. Ale o to nejde, nechci nikoho napadat, jen mi nikdo nedokázal poopravit můj názor, který jsem presentoval v prvním příspěvku. Do osobní roviny a ještě s tendencí vulgarity nemíním zde se konfrontovat.

Ano, "by měli" . Stejně tak jako hříbata "by se měla krmit jádrem" , koně "by měli" mít teplou stáj a tak dále. A vaše argumenty? Když se tak oháníte fakty - kde máte nějaké studie a statistiky, jak dospělí na ponících ty poníky totálně odrovnali? Ukažte mi je. A co takoví sportovní koně u nás, kteří díky přístupu jsou v nějakých 14 letech odepsaní? Tam pravděpodobně už asi nepoměr kůň x jezdec není, že ano? Takže to je asi v pořádku.

Co budete dělat s poníkem, kterého dítě prostě nezvládne? Nebo je dětmi natolik zkažené, že potřebuje přijezdit někým, kdo jednak umí a také má sílu?

15.9.2007 23:10

Ahoj Altu,
víš nepřijde mi, že by poníci tady prezentovaní nějak týraní, jsme sice větší výškou, ale podívej se někdy na nějaké pony , ale i normální závody, kde holky nebo i kluci sice výškou svému koni odpovídající ale váhou ne. I 13ti letá holka může mít třeba 70 kg, ale jí nikdo nic neřekne, protože je jí 13 a protože nemá nohy pod břichem. - to je ta estetická otázka
To, že poníci jsou jen pro děti je názor přetrvávající z dob minulých.
Lehčí, ale míň schopný jezdec ti může koně zkazit fyzicky i psychicky daleko rychleji než schopnější jezdec těžší (tzn. lehčí neznamená lepší)
Myslím, že poníci v tomhle tématu jsou poníci pro radost, na procházky(projížďky) lesem, loukami....atd. Máme je jako miláčky, pro radost a jako parťáky, takže o nějakém přetěžování nemůže být řeč.
A hlavně podívej se na tělesnou stavbu koně a poníka ( např. můj oř -130 kvh, ale obvod holeně 20 cm)
Já a můj poník - on 130, já 175. Nechtěla na něm bych vidět nějaké dítě, je sice hodnej, poslouchá, ale přece jen má svoji hlavu a to hodně tvrdou, takže děcko by se 2krát svezlo a konec. A to nepočím to, že mu někdy v tý hlavě rupne....
My si prostě vyhovujeme a nikdo nám to nerozmluví.

16.9.2007 07:43

tadik napsal(a):
Ahoj Altu,
víš nepřijde mi, že by poníci tady prezentovaní nějak týraní, jsme sice větší výškou, ale podívej se někdy na nějaké pony , ale i normální závody, kde holky nebo i kluci sice výškou svému koni odpovídající ale váhou ne. I 13ti letá holka může mít třeba 70 kg, ale jí nikdo nic neřekne, protože je jí 13 a protože nemá nohy pod břichem. - to je ta estetická otázka
To, že poníci jsou jen pro děti je názor přetrvávající z dob minulých.
Lehčí, ale míň schopný jezdec ti může koně zkazit fyzicky i psychicky daleko rychleji než schopnější jezdec těžší (tzn. lehčí neznamená lepší)
Myslím, že poníci v tomhle tématu jsou poníci pro radost, na procházky(projížďky) lesem, loukami....atd. Máme je jako miláčky, pro radost a jako parťáky, takže o nějakém přetěžování nemůže být řeč.
A hlavně podívej se na tělesnou stavbu koně a poníka ( např. můj oř -130 kvh, ale obvod holeně 20 cm)
Já a můj poník - on 130, já 175. Nechtěla na něm bych vidět nějaké dítě, je sice hodnej, poslouchá, ale přece jen má svoji hlavu a to hodně tvrdou, takže děcko by se 2krát svezlo a konec. A to nepočím to, že mu někdy v tý hlavě rupne....
My si prostě vyhovujeme a nikdo nám to nerozmluví.

Ahoj poníkáři, taky mám už roky dva doma a při asi 165 cm a 55 kg je beru pro své potloukání po lese za ideál. Oba jsou 130 cm vysocí a respektují jak děti kolem 10-let, tak yzrálejší jezdce (i když jeden z nich méně). Osobně by mi víc sedl koník tak o 5 cm vyšší, ale nestěžuju si. Přesto si dovolím napsat, že ona nevím, odkud převzatá, 1/3 váhové nosnosti mi přijde ohromující. Naši by měli zvládat skoro metrák... Nikoho takového bych na ně nepustila a ani náš velký kůň nevyhlíží s tak mohutným jezdcem nadšeně. Osobně tedy beru 1/3 s nadhledem jako HORNÍ hranici, kterou pony sice unese, ale rozhodně ne jako něco, co by běžně nosit měl. Zaujala mě třeba slečna, co někde výš píše, že z poníka klidně na vyjížďce párkrát sleze a projde se vedle něj a to mi nepřišla jako nepřiměřeně hmotná.Jinak bych si netroufla komukoliv určovat, jestli na svého poníka může sedat. Snad každý, kdo si ho pořídí, má dostatečné znalosti o chovu a své zvíře zná. Oni opravdu mají větší relativní nosnost než koně, ale to "relativní" je třeba poměřovat s jejich tělesnou stavbou a spoustou jiných hledisek. A podle svých musím ještě napsat, že to jsou často srdcaři, kteří by se nechali strhat, pokud se má jet s jinými koňmi nebo pokud cítí dost energie a zátěž hřbetu pak neřeší. Takže přeju spoustu krásných zážitků s ponisky všech velikostí a tvarů!

16.9.2007 08:42

Svůj názor si pooprav sám, když už píšeš v mužském rodě.Ono by jen stačilo se trošku zavrtat do různých plemen poníků, pročíst si o nich literaturu, každopádně né proto abys změnil názor, ten je tvůj a nikdo ti ho nevezme.Mě argumenty nechybí, jen nemám důvod někomu vysvětlovat jak to u nás je.

16.9.2007 09:58

thesis napsal(a):
Svůj názor si pooprav sám, když už píšeš v mužském rodě.Ono by jen stačilo se trošku zavrtat do různých plemen poníků, pročíst si o nich literaturu, každopádně né proto abys změnil názor, ten je tvůj a nikdo ti ho nevezme.Mě argumenty nechybí, jen nemám důvod někomu vysvětlovat jak to u nás je.

Vezměte si třeba huculy. Koníci kolem 140 cm, mnohdy se najde i nějaký menší 130-ti centimetrový huculík. Právě tito nezdolní koníci byli nepostradatelnými pomocníky vojáků ve válkách. Pro účely dlouhých pochodů s mnohdy 100 kilovým jezdcem a závažím dalších 30-ti kil ( sedlo, výstroj, spací potřeby, proviant ) byli huclové jediní koně, kteří to dlouhodobě vydrželi. Ostatní plemena - ta velká, měla mnohem větší úmrtnost a problémy s pohybovým aparátem.
Kdybyste se ocitli na Islandu, asi by vás překvapili vysocí dospělí jezdci ( i 100 kilo ) na malých konících - islandských odolných ponících. To je další příklad. Dále shetlandi - ti zase sloužili chudáci v dolech a tahali těžké vozíky. Nikdo jiný by to nezvládl.
No a když se na to tak podíváme - která plemena žijí nejdéle? Poníci. Která mají nejméně zdravotních problémů a veta u nich skoro neuvidíte? Poníci. Kteří koně jsou nejvhodnější pro přirozený odchov a klisny mají nejméně problémů s porody? No jasně, že poníci. Za další spotřeba krmiva... dávat Melisse jádro, mám za chvíli funící kouli, kde by se v tuku ztrácely nožičky. Vždyť přirozené pro ponyho je, vystačit si s málem a mnohdy i vydatná pastva dělá z našich ponďů vypapance.

Když se v některé stáji začnou otevírat kliky, závory, ztrácet krmivo, koně se jakoby sami vypustí na pastvu....většinou je za tím pony. To je zas důkaz jejich inteligence a takového toho rošťáctví, které na nich milujeme.

Ať koukám, jak koukám... na tomhle fóru se spíš scházejí majitelé mohutnějších poníků, nevidím tady koně, který by vypadal jako chuďatko nebo měl nožky jako hůlky, případně by se z fotek zdálo, že je pod jezdcem jakoby "rozsednutý". A pokud má někdo svého poníka x let, tak rozhodně pozná, jestli je koník spokojený, vesele šlape a z přemíry energie vyvádí hovadiny....anebo kdy není ve své kůži a je třeba sesednout. A vo tom to je.

21.9.2007 18:01

cream napsal(a):
Vezměte si třeba huculy. Koníci kolem 140 cm, mnohdy se najde i nějaký menší 130-ti centimetrový huculík. Právě tito nezdolní koníci byli nepostradatelnými pomocníky vojáků ve válkách. Pro účely dlouhých pochodů s mnohdy 100 kilovým jezdcem a závažím dalších 30-ti kil ( sedlo, výstroj, spací potřeby, proviant ) byli huclové jediní koně, kteří to dlouhodobě vydrželi. Ostatní plemena - ta velká, měla mnohem větší úmrtnost a problémy s pohybovým aparátem.
Kdybyste se ocitli na Islandu, asi by vás překvapili vysocí dospělí jezdci ( i 100 kilo ) na malých konících - islandských odolných ponících. To je další příklad. Dále shetlandi - ti zase sloužili chudáci v dolech a tahali těžké vozíky. Nikdo jiný by to nezvládl.
No a když se na to tak podíváme - která plemena žijí nejdéle? Poníci. Která mají nejméně zdravotních problémů a veta u nich skoro neuvidíte? Poníci. Kteří koně jsou nejvhodnější pro přirozený odchov a klisny mají nejméně problémů s porody? No jasně, že poníci. Za další spotřeba krmiva... dávat Melisse jádro, mám za chvíli funící kouli, kde by se v tuku ztrácely nožičky. Vždyť přirozené pro ponyho je, vystačit si s málem a mnohdy i vydatná pastva dělá z našich ponďů vypapance.

Když se v některé stáji začnou otevírat kliky, závory, ztrácet krmivo, koně se jakoby sami vypustí na pastvu....většinou je za tím pony. To je zas důkaz jejich inteligence a takového toho rošťáctví, které na nich milujeme.

Ať koukám, jak koukám... na tomhle fóru se spíš scházejí majitelé mohutnějších poníků, nevidím tady koně, který by vypadal jako chuďatko nebo měl nožky jako hůlky, případně by se z fotek zdálo, že je pod jezdcem jakoby "rozsednutý". A pokud má někdo svého poníka x let, tak rozhodně pozná, jestli je koník spokojený, vesele šlape a z přemíry energie vyvádí hovadiny....anebo kdy není ve své kůži a je třeba sesednout. A vo tom to je.

a takhle to vypadá,když se poník vzteká

21.9.2007 18:12

eliska84 napsal(a):

ztím foto na kobyce nemám ae jak bude dám ho sem kobylka má 110cm a já 164cm

21.9.2007 18:21

eliska84 napsal(a):

tak lidičky jak to teda je pán od nás co má vatní stáj mi řekl že poník unese i 60kg a nevadí mu to samozřejmě jen tak na procházku žádné rajtování díky za odpověď

22.9.2007 09:32

sccary napsal(a):
tak lidičky jak to teda je pán od nás co má vatní stáj mi řekl že poník unese i 60kg a nevadí mu to samozřejmě jen tak na procházku žádné rajtování díky za odpověď

jde o stavbu poníka..... seděla jsme na poníkovi co měl asi 120 khv ale byl desne uzký a prostě takovej ptačí, na něm fakt těžký člověk sedět nemohl. ale pak jsem jezdila ve stáji shetlanda co měl 120 khv a s tím jsme měla co dělat. je to desnej macek, ale musí na něm sedět těžký člověk. je mu asi 8 a celý život ho měla jedna paní od které jsme ho koupili protože na něm nemohla jezdit- čekala mimčo. byla to dospelá panía koník nejevil žádné známky že by mu těžký jezdec vadil. záda jako ze dřeva, rovná, dobré nohy.. pak jsme na něm jezdila já, je to desný tryskáč, na vyjíždkách jsem s ním byla nejrychlejší ale když si ho člověk zvládl, byl nepřekonatelný. pak si ho ale koupila menší holka a problémy nastali, tady si vymyslel tohle, holka ho nechala, tam zase tamto a eso bylo v rukávu, koník když si usmyslí tak si dělá co chce a nejde zastavit, jednou už takhle jednu holku zabil když z něho spadla a zustala ji noha ve třmenu a koník jelikož šílel že má někoho za sebou ji tryskem vláčel po lese a smýkal o stromy, holak to díkybohu přežila jen s odřeninama. takže říkam, ne každý malý kun je pro malé děti. jinak já mam už rok a pul hucula, já mam 63 kg a on měří 130 a rád si vyhodí z kopýtka
na fotce ten poník

22.9.2007 09:33

nikootin napsal(a):
jde o stavbu poníka..... seděla jsme na poníkovi co měl asi 120 khv ale byl desne uzký a prostě takovej ptačí, na něm fakt těžký člověk sedět nemohl. ale pak jsem jezdila ve stáji shetlanda co měl 120 khv a s tím jsme měla co dělat. je to desnej macek, ale musí na něm sedět těžký člověk. je mu asi 8 a celý život ho měla jedna paní od které jsme ho koupili protože na něm nemohla jezdit- čekala mimčo. byla to dospelá panía koník nejevil žádné známky že by mu těžký jezdec vadil. záda jako ze dřeva, rovná, dobré nohy.. pak jsme na něm jezdila já, je to desný tryskáč, na vyjíždkách jsem s ním byla nejrychlejší ale když si ho člověk zvládl, byl nepřekonatelný. pak si ho ale koupila menší holka a problémy nastali, tady si vymyslel tohle, holka ho nechala, tam zase tamto a eso bylo v rukávu, koník když si usmyslí tak si dělá co chce a nejde zastavit, jednou už takhle jednu holku zabil když z něho spadla a zustala ji noha ve třmenu a koník jelikož šílel že má někoho za sebou ji tryskem vláčel po lese a smýkal o stromy, holak to díkybohu přežila jen s odřeninama. takže říkam, ne každý malý kun je pro malé děti. jinak já mam už rok a pul hucula, já mam 63 kg a on měří 130 a rád si vyhodí z kopýtka
na fotce ten poník

jinak muj huculík když se mu něco nezdá ( v tomto případě že je venku bez koní)

26.9.2007 15:39

nikootin napsal(a):
jinak muj huculík když se mu něco nezdá ( v tomto případě že je venku bez koní)

Já na jedný poničce..Jednou jsem na ní zkusila i cválat...Chuděra

27.9.2007 10:44

whisper napsal(a):

Ahojda, takže tohle jsem já (157cm) a moje kobylka Lucky (137cm)

27.9.2007 10:45

teryneczka napsal(a):
Ahojda, takže tohle jsem já (157cm) a moje kobylka Lucky (137cm)

ještě vás tu trochu zahltím fotkama ...

27.9.2007 10:45

teryneczka napsal(a):
ještě vás tu trochu zahltím fotkama ...

Já s Lucky

27.9.2007 10:46

teryneczka napsal(a):
Já s Lucky

A tady jen tak blbneme bez sedla ...

27.9.2007 10:46

teryneczka napsal(a):
A tady jen tak blbneme bez sedla ...

Myslím, že jsme spolu v dokonalým poměru

27.9.2007 10:47

teryneczka napsal(a):
Myslím, že jsme spolu v dokonalým poměru

A za nic na světě bych ji nevyměnila

27.9.2007 10:48

teryneczka napsal(a):
A za nic na světě bych ji nevyměnila

... hihi ... myslím, že jsme v super výškovým poměru

27.9.2007 10:49

teryneczka napsal(a):
... hihi ... myslím, že jsme v super výškovým poměru

A moc si rozumíme

27.9.2007 10:49

teryneczka napsal(a):
A moc si rozumíme

kdyžtak kukněte na www.lucky-web.estranky.cz

27.9.2007 11:31

teryneczka napsal(a):
kdyžtak kukněte na www.lucky-web.estranky.cz

Moc Vám to sluší, kobylka je moc šikovná!

27.9.2007 11:59

spirit napsal(a):
ja sebe nemam ale ted mame dvouletka tak 150 cm ja mam 175, vypadam na nem srandovne. Jinak jsme meli kdysi ve staji huculku na ktere jsem i skakala 130 cm a nejmensi kun na kterem jsem jezdila byl shetland 115cm ale z toho jsem nekolikrat spadla protoze jsem nemela zadnou oporu kdyz hodil mysku nebo se postavil na zadni, vetsinou se se mnou pretocilo sedlo

tohle kamoska 165 cm na welsce B 130 cm, fotka je ale uz asi 7-8 let stara :)

To je focené v Jistebníku u Švihorů, že??

21.1.2009 21:52
sheril

XXX.XXX.88.21

zviratkova napsal(a):

Ahoj koukám ,že si s poníkem ve stejném poměru jako já,kolik ti je let?vzdáš se někdy svého koně,jen pro to že se to jinym nezdá?Mám poničku a nadevše ji miluji,jezdím na ní občas ,ale s ní si tak krásně rozumim.jak to vidíš ty měnila bys poníka za koně,já né a nikdy!

22.1.2009 15:21
sheril

XXX.XXX.88.21

luda napsal(a):
Altu,,,,,Kdyby jsi se radší zaměřila na opravdu týrané koně,co nemají vodu,seno,pastvu, odčervení,očkování,kopyta.,,,atd...uděláš líp,něž když se tu do nás budeš pouštět.Každej znás je určitě rád,za to co má,
,A na co to chceš mít pořád něčím podložené......K čemu ti to bude,,,,?Nevím nechápu tě co jsi tím chtěla dokázat,,,že každá znás prodá svého poníka nějaké 10 leté slečně, která z poníka za 3 roky vyroste a koník pujde dál....to by se to líbilo??jo??

Dávám ti zapravdu,tvá slova jako by mi vypadla z pusy,nevěděla jsem jen jak to má říct.Proč by poníci měli bejt odsouzeni k neustálému prodávání,jenom proto ,že jsou malí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík