Okusují kůru ze stromů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2007 17:03

Taky vám okusují koně kůru na ovocných stromech? Nevíte, čím by se dala natřít aby je na to přešla huť?

10.2.2007 18:19

martanek napsal(a):
Taky vám okusují koně kůru na ovocných stromech? Nevíte, čím by se dala natřít aby je na to přešla huť?

Zivy drevo bych asi radsi nenatirala. Neslo by kmeny omotat treba kralicim pletivem?

10.2.2007 18:55

impact napsal(a):
Zivy drevo bych asi radsi nenatirala. Neslo by kmeny omotat treba kralicim pletivem?

No, nevím jak jiní koně, ale loni mi Usa taky okousala několik stromů...naštěstí přežily. A já letos taky naklusala s pletivem. No, říkám, nevím jak jiní koně, ale ta moje je prostě tím ještě více fascinovaná a rozškubala a rozmontovala to všechno.

Králičí pletivo nefunguje a sí't z pevné umělé hmoty taky nee.

10.2.2007 20:00

martanek napsal(a):

Dejte jim do výběhu větve ovocných či jiných nejedovatých stromů a budou okusovat větve. My to tak děláme a už nám koně stromy neničí.

11.2.2007 11:55

jackie napsal(a):
Dejte jim do výběhu větve ovocných či jiných nejedovatých stromů a budou okusovat větve. My to tak děláme a už nám koně stromy neničí.

Hm, tak to nám nepomohlo. Máme ve výběhu na zemi velké jabloňové větve - a ohlodávají je zhruba stejně, jako stojící jabloně kolem - že by kvůli nim přestali žrát stromy, to teda vůbec ne...
Přemýšlela jsem taky nad pletivem - to mě teda štve, jestli nezabírá ani tohle...
Máte někdo ještě jinou radu?

11.2.2007 19:05

sally napsal(a):
Hm, tak to nám nepomohlo. Máme ve výběhu na zemi velké jabloňové větve - a ohlodávají je zhruba stejně, jako stojící jabloně kolem - že by kvůli nim přestali žrát stromy, to teda vůbec ne...
Přemýšlela jsem taky nad pletivem - to mě teda štve, jestli nezabírá ani tohle...
Máte někdo ještě jinou radu?

já jsem omotala pletivem a ještě sem jim tam natahala taky ty větve,břízu,švestku a občas dotáhnu i nějákou četinu(smrkové jehličí),docela to pomohlo,většinou dají přednost těm větvím na zemi,protože je to jednodušší něž se dobývat přes pletivo.je fakt že sem tam to z některého stromu servou a musí se to spravit,nestává se to ale moc často

Přidejte reakci

Přidat smajlík