impact
napsal(a):
Zivy drevo bych asi radsi nenatirala. Neslo by kmeny omotat treba kralicim pletivem?
No, nevím jak jiní koně, ale loni mi Usa taky okousala několik stromů...naštěstí přežily. A já letos taky naklusala s pletivem. No, říkám, nevím jak jiní koně, ale ta moje je prostě tím ještě více fascinovaná a rozškubala a rozmontovala to všechno.
Králičí pletivo nefunguje a sí't z pevné umělé hmoty taky nee.
jackie
napsal(a):
Dejte jim do výběhu větve ovocných či jiných nejedovatých stromů a budou okusovat větve. My to tak děláme a už nám koně stromy neničí.
Hm, tak to nám nepomohlo. Máme ve výběhu na zemi velké jabloňové větve - a ohlodávají je zhruba stejně, jako stojící jabloně kolem - že by kvůli nim přestali žrát stromy, to teda vůbec ne...
Přemýšlela jsem taky nad pletivem - to mě teda štve, jestli nezabírá ani tohle...
Máte někdo ještě jinou radu?
sally
napsal(a):
Hm, tak to nám nepomohlo. Máme ve výběhu na zemi velké jabloňové větve - a ohlodávají je zhruba stejně, jako stojící jabloně kolem - že by kvůli nim přestali žrát stromy, to teda vůbec ne...
Přemýšlela jsem taky nad pletivem - to mě teda štve, jestli nezabírá ani tohle...
Máte někdo ještě jinou radu?
já jsem omotala pletivem a ještě sem jim tam natahala taky ty větve,břízu,švestku a občas dotáhnu i nějákou četinu(smrkové jehličí),docela to pomohlo,většinou dají přednost těm větvím na zemi,protože je to jednodušší něž se dobývat přes pletivo.je fakt že sem tam to z některého stromu servou a musí se to spravit,nestává se to ale moc často