Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2007 11:21

Ahojda lidičky.
Tak sem mi prosím napište, co máte v lékarničce ve stáji, a na co Vám to pomáhá. S čím z tohoto sortimentu jste spokojeni a s čím naopak ne .
Vím, že je tam např. ichtiolka, dehtový sprej na hnilobu, framikoinová mast na oči apod.... Tak co by jste mi poradili při jejím pořizování

13.2.2007 11:30

ladys napsal(a):
Ahojda lidičky.
Tak sem mi prosím napište, co máte v lékarničce ve stáji, a na co Vám to pomáhá. S čím z tohoto sortimentu jste spokojeni a s čím naopak ne .
Vím, že je tam např. ichtiolka, dehtový sprej na hnilobu, framikoinová mast na oči apod.... Tak co by jste mi poradili při jejím pořizování

Z toho co píšeš jsem mast na oko použila jednou stejně tak jako ichtiolku.

Naopak velmi často používám třeba při rankách nebo odřeninách Aureomycin, ale nyní myslím, že se už nevyrábí a má to jiný název. Také užiješ Betadine desinfekci. Pinzetu, nůžky a skalpel. s tím skalpelem ale opatrně... Také jsem dostkrát upotřebila různý obvazový materiál od samotných obvazů různých velikostí až po nějaké tampony či čtverečky. Mám také něco mastného jako je vazelína, heřmánková mast, ale ta nevím jak se teď jmenuje a také v růžovém pouzdře hodně mastnou mast, na kterou si jako na potvoru také nevzpomenu. Co mě teď ještě napadlo a to používám skoro pořád je teploměr. Lékarničku mám opravdu narvanou, ale to je vždy když se něco stane a lékař mi něco doporučí, tak to pak používám a pokud se to osvědčí, tak to dále kupuji. Naše lékárna je asi 0,5 metru na 0,3 metru velká, takže v ní toho máme fakt sakra hodně.

13.2.2007 11:52

ladys napsal(a):
Ahojda lidičky.

Tak v mé lékárničce se hromadí po různých příhodách spoustu věcí. Jako základ považuji desinfekci, teploměr. Dále tam mám ophtal, mastičky na nateklé a různě jinak poškozené tkáně (veyxat, mastimol, acetaphlox). Měsíčkovou indulonu na začínající podlomy, Injekční stříkačku (trénujeme očkování), kubatol. Různé obvazy a čisté hadry nepočítám. vše kromě základu jsem pořídila časem, když bylo potřeba. Léky kontroluji, zda nejsou prošlé ty potom nepoužívám. Něco si občas vypůjčím i při léčení našich lidských neduhů a tak ty dvě lékárny vlastně neustále promíchávám a zase třídím zpět. Ještě že mám koně doma.

13.2.2007 12:23

amazonka napsal(a):
Tak v mé lékárničce se hromadí po různých příhodách spoustu věcí. Jako základ považuji desinfekci, teploměr. Dále tam mám ophtal, mastičky na nateklé a různě jinak poškozené tkáně (veyxat, mastimol, acetaphlox). Měsíčkovou indulonu na začínající podlomy, Injekční stříkačku (trénujeme očkování), kubatol. Různé obvazy a čisté hadry nepočítám. vše kromě základu jsem pořídila časem, když bylo potřeba. Léky kontroluji, zda nejsou prošlé ty potom nepoužívám. Něco si občas vypůjčím i při léčení našich lidských neduhů a tak ty dvě lékárny vlastně neustále promíchávám a zase třídím zpět. Ještě že mám koně doma.

Jo jasný, že se to bude dokupovat, co je potřeba.. Jen abych věděla, co je tam ten základ. Takže ty masti, desinfekce a obvazy snad budou zatím stačit. A pak uvidíme, co poradí vet, když se něco tane. Tak děkujůůů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík