Ahojky, mam dotaz, uz delsi dobu sem si vsimala ze kone na dostizich maji neco "nalepeneho" na nose.... muzete mi priblizit vyznam tehle "nalepky??" dekuji
P.s- doufam ze se ukulemba nebude zlobit ze jsem si vypujcila foto dekuji...
holkaodkoni
napsal(a):
Ahojky, mam dotaz, uz delsi dobu sem si vsimala ze kone na dostizich maji neco "nalepeneho" na nose.... muzete mi priblizit vyznam tehle "nalepky??" dekuji
Nejsem si jistá, ale kdysi jsem se potom taky pídila...
Má to myslím jeden význam a to ten...že koním to pomáhá lépe dýchat....má to napomáhát zvětšení ( rozšíření )dýchacích cest..myslím...
sabina
napsal(a):
Nejsem si jistá, ale kdysi jsem se potom taky pídila...
Má to myslím jeden význam a to ten...že koním to pomáhá lépe dýchat....má to napomáhát zvětšení ( rozšíření )dýchacích cest..myslím...
nebo takhle...někdo mi to kdysi řekl....přišla mi to jako blbost...takže, když to osvětlí někdo i mě...budu happy
sabina
napsal(a):
nebo takhle...někdo mi to kdysi řekl....přišla mi to jako blbost...takže, když to osvětlí někdo i mě...budu happy
no nevím na co je ta nálepka o dostihy nejevím sebenčí zájel,ale já si mysli,že to bude asi k vůli topmu když tam kone mají nanosník ažokel ho drží za hubu tak a by mu násnosních neodřel jemnoiu kuží na nosní kosti.Nevím
holkaodkoni
napsal(a):
Foto moje neni takze se na nas muze zlobit akorat autorka..nasla jsem ho na netu..jinak ty nalepky jak tu nekdo psal umoznuji lepsi dychani..nekde jsem to cetla..:-)
ukulemba
napsal(a):
Foto moje neni takze se na nas muze zlobit akorat autorka..nasla jsem ho na netu..jinak ty nalepky jak tu nekdo psal umoznuji lepsi dychani..nekde jsem to cetla..:-)
Nebo to taky může být na to, že když kůň běží, tak hodně roztahuje nozdry, tak aby mu tam něco neprasklo. Mají to i koně bez nánosníku. Někdo mi to kdysi říkal.
woldemortik
napsal(a):
no nevím na co je ta nálepka o dostihy nejevím sebenčí zájel,ale já si mysli,že to bude asi k vůli topmu když tam kone mají nanosník ažokel ho drží za hubu tak a by mu násnosních neodřel jemnoiu kuží na nosní kosti.Nevím
To je blbost, všimni si, že nánosník je mnohem výš než ta nálepka
holkaodkoni
napsal(a):
Zadýchanému koni se při nádechu vchlipuje ta jemná kůžička nad nozdrami dovnitř - zužuje dýchací trubici. Tyhle samolepky jsou tvrdší a tomuhle vchlipování zabrání, takže se kůň může víc nadechnout. Nevím, jak to líp popsat