Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2007 12:28

dobrý den vespolek, zajímaly by mě vaše názory, tipy, zkušenosti s pronájmem koníka? stojí za to to vůbec riskovat? Mám kobylku, kterou chci do budoucna na hříbátka, ale nyní sem sama těhotná a napadlo mě řešení touto cestou. Předem díky za příspěvky, Dáša;o)

26.2.2007 15:45

chomda napsal(a):
dobrý den vespolek, zajímaly by mě vaše názory, tipy, zkušenosti s pronájmem koníka? stojí za to to vůbec riskovat? Mám kobylku, kterou chci do budoucna na hříbátka, ale nyní sem sama těhotná a napadlo mě řešení touto cestou. Předem díky za příspěvky, Dáša;o)

Podle mě záleží jen na tom, koho si na pronájem svého koně vybereš. Jak asi víš, existuje spousta lidí, ale ne všichni jsou stejní. Chce si to pořádně vybrat podle názorů, sympatií, ... Já osobně právě pronájem hledám (ale proto nepíšu), a vím, že je to docela těžké se vůbec zařadit mezi ty, kteří by byli "těmi šťastnějšími". Ale jak jsem řekla - ne všichni "koňáci" jsou stejní a v téhle věci hraje roli většinou věk, přestože není - podle mne - rozhodující faktor. Svojeho koně bych asi nepronajala, protože jsem nedůvěřivá a znám takové jezdce, kteří si o sobě myslí mnohem víc, než jsou nebo umí a pak to tak dopadá ...

26.2.2007 20:58

chomda napsal(a):

Ahoj Dášo, právě tento problém řeším, ale z opačné strany. Pokud máš zájem to nezávazně probrat, napiš na bedule@centrum.cz. Díky. V

1.3.2007 13:46

chomda napsal(a):

Ahoj, píši svůj příspěvek ze strany nájemce. Před dvěmi lety jsem reagovala na inzerát lidí, kteří chtěli dát do pronájmu staršího valacha k rekreaci. A jelikož já sháněla kamaráda pro svýho koně, na inzerát jsem zavolala. Domluvili jsme se telefonicky, přijeli jsme se na koně podívat (rozhodně jsme nebyli jediní zájemci), vyzkoušeli si koníka pod sedlem a rovněž majitelé se přijeli podívat k nám - do jakých podmínek valášek půjde. Slovo dalo slovo a koníka jsme si odvezli. Původně na pár měsíců a nedávno tomu byly 2 roky co u nás žije a vypadá to, že u nás již zůstane (Majitelka tvrdí - lepší dobře darovat, než špatně prodat). Samozřejmě platímě všechny náklady spojené s koníkem! Krmení, kování, veterinární péče, postroje, dopravu atd.). Máme sepsanou smlouvu. Majitélé koně navštěvují, posíláme si mailem fotky, telefonujeme si - jsme stále v kontaktu. Takže bych neházela všechny lidi do jednoho pytle - věřím, že když si majitel dobře prověří, do jakých podmínek koně dává a jezdí se na něj občas (i neohlášen) podívat, neměl by být problém.

Přidejte reakci

Přidat smajlík