Dobrý den!Mám takový problém s jedním koníkem.Před rokem mu začalo hrozně slzet oko a pak i druhé,ale po namazání jednou mastičkou vše ihned zmizelo a bylo to zase v pohodě.Teď to měl znovu jenom na jednom oku a tak jsme mu to mazali.Jenže ze dne na den se mu udělal takový žluto-bílý zákal a zdá se,že i hůř vidí.Doktor nám po telefonu oznámil že je to jasně měsíční slepota a že se stim nedá už nic dělat.Tak se chci zeptat z čeho ta slepota vzniká a jestli není nějaká možnost na odstranění.Koník je 4-letý talentovaný valášek.
samicek
napsal(a):
Dobrý den!Mám takový problém s jedním koníkem.Před rokem mu začalo hrozně slzet oko a pak i druhé,ale po namazání jednou mastičkou vše ihned zmizelo a bylo to zase v pohodě.Teď to měl znovu jenom na jednom oku a tak jsme mu to mazali.Jenže ze dne na den se mu udělal takový žluto-bílý zákal a zdá se,že i hůř vidí.Doktor nám po telefonu oznámil že je to jasně měsíční slepota a že se stim nedá už nic dělat.Tak se chci zeptat z čeho ta slepota vzniká a jestli není nějaká možnost na odstranění.Koník je 4-letý talentovaný valášek.
Ať ti to doktor pořádně prohlídne. Měsíční slepota je hnusná nemoc, skončí slepotou. Koník v průběhu nemoci vidí chvíli lépe, chvíli hůře, ale vždy se to zhoršuje. Četla jsem, že už někde úspěšně proběhla operace na odstranění, ale netuším kde to bylo. Držím palečky, ať dobře dopadne diagnóza a nebude to tak vážné.
samicek
napsal(a):
po telefonu diagnostikovat je blbost zavolej veta přímo ke koni .Je fakt že to postihuje mladé koně od 3 do 7let .Těch důvodů může být spousta jeden z nich začervivělí koník ,nemá se i opomíjet vakcinace koníků proti virovým onemocněním atd.