Jaký je rozdíl mezi anglickým nánosníkem a mexickým???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2007 17:45

Napište mi prosím jaký je rozdíl mezi anglickým a mexickým nánosníkem

31.3.2007 19:52

sdracice napsal(a):
Napište mi prosím jaký je rozdíl mezi anglickým a mexickým nánosníkem

ähoj anglickej nánosník je nánosník bez podpínacího řemínku a zapíná se o něco výš, anglickej kombinovanej je s podpínacím řemínkem a zapínáná se o něco níže...a mexický nánosník jsou jakoby dva nánosníky překřížený... posílám fotky :-)))

31.3.2007 19:53

holkaodkoni napsal(a):
ähoj anglickej nánosník je nánosník bez podpínacího řemínku a zapíná se o něco výš, anglickej kombinovanej je s podpínacím řemínkem a zapínáná se o něco níže...a mexický nánosník jsou jakoby dva nánosníky překřížený... posílám fotky :-)))

anglickej kombinovanej

31.3.2007 19:53

holkaodkoni napsal(a):
anglickej kombinovanej

anglický - doufám že mě majitelka fotky nezabije

31.3.2007 19:55

holkaodkoni napsal(a):
anglický - doufám že mě majitelka fotky nezabije

a mexický

1.4.2007 14:52

holkaodkoni napsal(a):
anglický

Jasně, to také vim, ale chtěla jsem se zeptat jestli je tam nějaký rozdítl v tom, jak působí na koníka???

24.7.2009 14:19
monchess

XXX.XXX.74.57

sdracice napsal(a):
Jasně, to také vim, ale chtěla jsem se zeptat jestli je tam nějaký rozdítl v tom, jak působí na koníka???

Základní rozdíl je v dýchání. Mexický nánosník se zapíná výš, což uvolňuje dýchací cesty koníka a tomu se lépe dýchá. Když dáš anglický kombinovaný, tak je ten nánosník níž, a koníkovi se dýchá hůř. Jinak pokud máš i podpínací řemínek u kombinovaného, tak je to stejný účinek i u mexického. Taktéž omezuje, aby koník otvíral hubu naplno. tento nánosníék je dobrý pro koníky, kteří více makají

24.7.2009 14:22
monchess

XXX.XXX.74.57

monchess napsal(a):
Základní rozdíl je v dýchání. Mexický nánosník se zapíná výš, což uvolňuje dýchací cesty koníka a tomu se lépe dýchá. Když dáš anglický kombinovaný, tak je ten nánosník níž, a koníkovi se dýchá hůř. Jinak pokud máš i podpínací řemínek u kombinovaného, tak je to stejný účinek i u mexického. Taktéž omezuje, aby koník otvíral hubu naplno. tento nánosníék je dobrý pro koníky, kteří více makají

Ale musím podotknout, že je vhodnější pro koně, kteří jsou živější. Protože tento nánosník zvyšuje tlak na nosní kost (např. když otevře hubu). Je nutné, aby tento nánosník býval na správném místě zapnut.

Přidejte reakci

Přidat smajlík