sdracice
napsal(a):
Napište mi prosím jaký je rozdíl mezi anglickým a mexickým nánosníkem
ähoj anglickej nánosník je nánosník bez podpínacího řemínku a zapíná se o něco výš, anglickej kombinovanej je s podpínacím řemínkem a zapínáná se o něco níže...a mexický nánosník jsou jakoby dva nánosníky překřížený... posílám fotky :-)))
holkaodkoni
napsal(a):
ähoj anglickej nánosník je nánosník bez podpínacího řemínku a zapíná se o něco výš, anglickej kombinovanej je s podpínacím řemínkem a zapínáná se o něco níže...a mexický nánosník jsou jakoby dva nánosníky překřížený... posílám fotky :-)))
anglickej kombinovanej
holkaodkoni
napsal(a):
anglickej kombinovanej
anglický - doufám že mě majitelka fotky nezabije
holkaodkoni
napsal(a):
anglický - doufám že mě majitelka fotky nezabije
a mexický
sdracice
napsal(a):
Jasně, to také vim, ale chtěla jsem se zeptat jestli je tam nějaký rozdítl v tom, jak působí na koníka???
Základní rozdíl je v dýchání. Mexický nánosník se zapíná výš, což uvolňuje dýchací cesty koníka a tomu se lépe dýchá. Když dáš anglický kombinovaný, tak je ten nánosník níž, a koníkovi se dýchá hůř. Jinak pokud máš i podpínací řemínek u kombinovaného, tak je to stejný účinek i u mexického. Taktéž omezuje, aby koník otvíral hubu naplno. tento nánosníék je dobrý pro koníky, kteří více makají
monchess
napsal(a):
Základní rozdíl je v dýchání. Mexický nánosník se zapíná výš, což uvolňuje dýchací cesty koníka a tomu se lépe dýchá. Když dáš anglický kombinovaný, tak je ten nánosník níž, a koníkovi se dýchá hůř. Jinak pokud máš i podpínací řemínek u kombinovaného, tak je to stejný účinek i u mexického. Taktéž omezuje, aby koník otvíral hubu naplno. tento nánosníék je dobrý pro koníky, kteří více makají
Ale musím podotknout, že je vhodnější pro koně, kteří jsou živější. Protože tento nánosník zvyšuje tlak na nosní kost (např. když otevře hubu). Je nutné, aby tento nánosník býval na správném místě zapnut.