Prosím o radu zkušených

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2007 10:17

mám pečovat o tuhle kobylku....na první pohled nádherná kobyla....ale....nezdají se mi její zadní nohy...přijdou mi přeůhlené, či jak to nazvat....zatím o ní ještě moc nevím...prý je ale mladá...jezdit se na ní nejezdí...tak vás prosím mrkněte....zdají se vám ty nohy v pořádku? děkuji moc

30.4.2007 10:18

sabina napsal(a):
mám pečovat o tuhle kobylku....na první pohled nádherná kobyla....ale....nezdají se mi její zadní nohy...přijdou mi přeůhlené, či jak to nazvat....zatím o ní ještě moc nevím...prý je ale mladá...jezdit se na ní nejezdí...tak vás prosím mrkněte....zdají se vám ty nohy v pořádku? děkuji moc

a další

30.4.2007 10:18

sabina napsal(a):
a další

v pohybu mi přijde, že jí to trochu dělá problémy...zakopává o špičky

30.4.2007 10:19

sabina napsal(a):
v pohybu mi přijde, že jí to trochu dělá problémy...zakopává o špičky

jinak stojí jindy normálně...jindy tak podsaditě...nevím, může to být věkem, který zatím nevím...myslíte, že by mohla ještě vše srovnat?

30.4.2007 10:22

sabina napsal(a):
jinak stojí jindy normálně...jindy tak podsaditě...nevím, může to být věkem, který zatím nevím...myslíte, že by mohla ještě vše srovnat?

tady lepší vidět

30.4.2007 12:31

sabina napsal(a):

Můžu vědět, co je to za koníka?

30.4.2007 12:45

impact napsal(a):
Můžu vědět, co je to za koníka?

Impakt....ani zatím sama nevím.... mohla bych se o něj starat...včera sem ho viděla poprvý...takže toho moc nevím...

30.4.2007 12:55

sabina napsal(a):
Impakt....ani zatím sama nevím.... mohla bych se o něj starat...včera sem ho viděla poprvý...takže toho moc nevím...

ale je to skvělá kobylka, jen mě to zajímá...přišli mi ty nohy divné. A kdyby jsme se dali do práce, jak by jsem ji mohla pomoci....o to jde.

30.4.2007 13:10

sabina napsal(a):
ale je to skvělá kobylka, jen mě to zajímá...přišli mi ty nohy divné. A kdyby jsme se dali do práce, jak by jsem ji mohla pomoci....o to jde.

Mě přijde podle fotek přestavěná - tzn. asi ještě poroste, fotky nemusí nic vypovídat, navíc podle toho, že má u všech fotek, kde se pase vždy jednu přední předkročenou (náhoda nebo ne?), vypadá to na koníka v intenzivním růstu, nebo s krátkým krkem. Napřed si zjisti jak je kobylka stará, jakou má za sebou minulost, potom eventuelně detailněji nafoť a to pokud možno v zootechnickým postoji, ne když má jednu nohu sem, druhou tam.

30.4.2007 13:12

amazonka napsal(a):
Mě přijde podle fotek přestavěná - tzn. asi ještě poroste, fotky nemusí nic vypovídat, navíc podle toho, že má u všech fotek, kde se pase vždy jednu přední předkročenou (náhoda nebo ne?), vypadá to na koníka v intenzivním růstu, nebo s krátkým krkem. Napřed si zjisti jak je kobylka stará, jakou má za sebou minulost, potom eventuelně detailněji nafoť a to pokud možno v zootechnickým postoji, ne když má jednu nohu sem, druhou tam.

děkuji....chystám se tam dneska...právě...jen co zatím vím, je, že je mladá na ježdění...tak typuju tak 2 roky....fakt nevím - možná k 3...zkusím to líp nafotit a víc zjistit...ale ty nohy jsou podstavěný, viď?

30.4.2007 13:57

sabina napsal(a):
děkuji....chystám se tam dneska...právě...jen co zatím vím, je, že je mladá na ježdění...tak typuju tak 2 roky....fakt nevím - možná k 3...zkusím to líp nafotit a víc zjistit...ale ty nohy jsou podstavěný, viď?

Opravdu zjisti, nafoť kobylku jak stojí normálně s hlavou nahoře, pokus se o ten zootechnický postoj,nebo když z kroku zastaví - ono hodně na tom postoji podle mě dělá, jak se snaží naskládat ty nohy tak, aby se mohla napást.

30.4.2007 14:07

amazonka napsal(a):
Opravdu zjisti, nafoť kobylku jak stojí normálně s hlavou nahoře, pokus se o ten zootechnický postoj,nebo když z kroku zastaví - ono hodně na tom postoji podle mě dělá, jak se snaží naskládat ty nohy tak, aby se mohla napást.

supr, díky

30.4.2007 14:28

sabina napsal(a):
supr, díky

no tak to samý mám doma šavlovitý postoj ,zadní nohy strká kamsi až ,díky tomu ostroúhlá kopyta

30.4.2007 14:30

jurasek napsal(a):
no tak to samý mám doma šavlovitý postoj ,zadní nohy strká kamsi až ,díky tomu ostroúhlá kopyta

a strmé spěnky tím trpí pak hlezna

30.4.2007 15:25

jurasek napsal(a):
a strmé spěnky tím trpí pak hlezna

já si myslím,že v tom taky trochu hraje roli věk..podle mě kobča ještě o kousek povyroste....proto to vypadá jak když má "zadek" výš než kohoutek... takže tvůj tip 2-3 roky je podle mě správný,ale za ověření nic nedáš

30.4.2007 20:11

klafus napsal(a):
já si myslím,že v tom taky trochu hraje roli věk..podle mě kobča ještě o kousek povyroste....proto to vypadá jak když má "zadek" výš než kohoutek... takže tvůj tip 2-3 roky je podle mě správný,ale za ověření nic nedáš

ahoj všem...zjištěno...kobylka má něco málo přes 2 roky...takže bude ještě růst.....:-)) všem moc díky...Jinak už teď je dost vysoká, takže se těším, jak na ni budu časem šplhat

jurásek

30.4.2007 21:25
jurásek

sabina napsal(a):
ahoj všem...zjištěno...kobylka má něco málo přes 2 roky...takže bude ještě růst.....:-)) všem moc díky...Jinak už teď je dost vysoká, takže se těším, jak na ni budu časem šplhat

no taky jsem si myslela že z toho vyroste bohužel ,ale přeji hodně štěstí

1.5.2007 19:54

jurásek napsal(a):
no taky jsem si myslela že z toho vyroste bohužel ,ale přeji hodně štěstí

je jasně vidět že kobylka je v růstu, teť bych jí zatim nechala hlavně jí neobsedat!!!!!! je příliš brzo má výš záď než kohoutek, ještě hodně vyroste, typuju jí tak 2 roky. Ve stáji sme měli koně s podobným problémem, majitelka ho začala lonžovat na pevným chambonu a postupně přešla na gogue, problém je v tom že koník byl v růstu a neměl ještě potřebně vyvynuté klouby. pozvala bych si ale na ní veterináře, ten řekne líp co s tím, jestli z toho vyroste nebo ne. hodně štěstí

1.5.2007 20:22

sabina napsal(a):
tady lepší vidět

Ja mam 4leteho plnase a kdyz se pase vypada skoro jako tahle kobylka.Ma kratky krk,takze si nakroci a zadni nohy ma dost pod brichem...presne jako na te fotce tady,jen nema tak vysoko zadek...ale on uz z toho pry nevyroste..

Přidejte reakci

Přidat smajlík