Ahojky,mám problém...Byli jsme s kámoškou plavit,její kobylka do vody šla ale já svého hřebečka tam né ané dostat... zkoušela jsem to ze země i ze hřbetu...přístup je do toho rybníka dobrý...na břehu jsem ho celého ostříkala a nebál se...ale do vody prostě nešel...
Co myslíte,co mám udělat aby tam šel?
ponyka
napsal(a):
Ahojky,mám problém...Byli jsme s kámoškou plavit,její kobylka do vody šla ale já svého hřebečka tam né ané dostat... zkoušela jsem to ze země i ze hřbetu...přístup je do toho rybníka dobrý...na břehu jsem ho celého ostříkala a nebál se...ale do vody prostě nešel...
Co myslíte,co mám udělat aby tam šel?
Kdyby záleželo na mě, tak bych ho do té vody rozhodně nenutila. To, že se nechal ostříkat a nebál se, je dobrý začátek. Za to ho vždycky pochval. Pochval ho i za každý krůček, který udělá blíže k vodě. Možná bys mohla zkusit i nějaký pamlsek. Nám pomohl obyčejný tvrdý chléb. Za každý krůček blíže k vodě následovala pochvala a kousek chleba. Hlavně buď trpělivá. Když ho budeš nutit, tak ho jenom odradíš. Navíc zkus zapracovat na důvěře. Pokud ti bude koník důvěřovat, půjde za tebou kamkoliv i do vody.