Tak zakládám nové téma Ať máme kde pokračovat
Ansata Sinan -otec Shamira Ibn Ansata Sinan
lucky
napsal(a):
Na výstavu...však víš. Chtěla jsem letos a moc moc mě to mrzí. Ještě jsme se s Lucku domlouvaly, že bychom jely jedním přívěsem se Sněží a Usou. Jenomže pak mi Usa trochu se nachcípala a je to Nám už ta výstava odpadla několikrát. Já nevím, asi nějaké síly nechtěj, abychom se zúčastnily
. Jednou si měsíc před tím sekne šlachu, pak na další výstavu nám před tím krachnul odvoz (pokaždé už byla přihlášená
)a nebyl kdo by nás odvezl
, teď tohle...kdo ví, co bude příště..už fakt neplánuji
Pokud vím, výstava by se měla konat až za dva roky
lucky
napsal(a):
Na výstavu...však víš. Chtěla jsem letos a moc moc mě to mrzí. Ještě jsme se s Lucku domlouvaly, že bychom jely jedním přívěsem se Sněží a Usou. Jenomže pak mi Usa trochu se nachcípala a je to Nám už ta výstava odpadla několikrát. Já nevím, asi nějaké síly nechtěj, abychom se zúčastnily
. Jednou si měsíc před tím sekne šlachu, pak na další výstavu nám před tím krachnul odvoz (pokaždé už byla přihlášená
)a nebyl kdo by nás odvezl
, teď tohle...kdo ví, co bude příště..už fakt neplánuji
Pokud vím, výstava by se měla konat až za dva roky
Vím co se stalo, jen jsem chtěla vědět jak to plánuješ do budoucna. Hele a jak je to s uchovněním, to musí přejít nějaké výstavy aby byla zapsána do plemenné knihy? Ty brďo, to jsou výstavy až takhle v rozestupu? To je teda rozptyl.
tajemma danny
napsal(a):
Vím co se stalo, jen jsem chtěla vědět jak to plánuješ do budoucna. Hele a jak je to s uchovněním, to musí přejít nějaké výstavy aby byla zapsána do plemenné knihy? Ty brďo, to jsou výstavy až takhle v rozestupu? To je teda rozptyl.
No jo, kdysi to bylo každý rok. Ale pak to udělali co dva roky. Takže byla výstava třeba 2004,2005 byla no a nyní až 2007. A další bude 2009.... prostě smůla.
No jo, musí absolvovat výstavu nebo hodnocení do chodu, což bylo loni na podzim v Zábřehu.
Je to vlastně něco jako bonitace, kde prostě je kůň bodově ohodnocen a má také vlastně od tří rozhodčích hodnocení krk a hlavu, pohyb, končetiny, tělo atd. nebo myslím může být dostihová kariéra, ale to u nás moc nepřichází v úvahu
tajemma danny
napsal(a):
Zdravím všechny milovníky ARABU! Vy jste asi největší nadšenci na tomto foru - moderce. . Když je tu jskékoliv jiné téma např. chlaďasci, appa, ČT, frís, ryzáčci atd... Nikdo není schopný zaplnit do 120 během dne nebo dvou dnů celou moderku. A teď už máte Arabi 25. Je to až obdivuhodné. Přidávám foto z Babolny. M.
monikafris
napsal(a):
Zdravím všechny milovníky ARABU! Vy jste asi největší nadšenci na tomto foru - moderce. . Když je tu jskékoliv jiné téma např. chlaďasci, appa, ČT, frís, ryzáčci atd... Nikdo není schopný zaplnit do 120 během dne nebo dvou dnů celou moderku. A teď už máte Arabi 25. Je to až obdivuhodné. Přidávám foto z Babolny. M.
Nojo, tak tomuhle se říká, cvokařina.....je pořád o čem povídat
A to nejsme v plné zbroji...
monikafris
napsal(a):
To víš, je nás málo a tak jsme rádi, že jsme se našli!!!! Kdyby tak nás přibývalo, bylo by to super!
Krásné foto!
lucky
napsal(a):
To víš, je nás málo a tak jsme rádi, že jsme se našli!!!! Kdyby tak nás přibývalo, bylo by to super!
Krásné foto!
Tý brďo tak to je tedy chovatel arabů v nevýhodě... třeba se to změní, časem. Jedna proklusávací...tak tak jsem ho stihla
tajemma danny
napsal(a):
Tý brďo tak to je tedy chovatel arabů v nevýhodě... třeba se to změní, časem. Jedna proklusávací...tak tak jsem ho stihla
Al Aram, že? Viděla jsem ho jako mladinkého na výstavě. Myslím, že jako ročka hřebečka, nyní už je valach, že?
No, myslím, že je to dost blbé, protože když má někdo smůlu jako třeba já, tak tam koně nemůže ani dostat. Navíc je dost blbé, že to není třeba uprostřed republiky. Někdo to má skoro doma a někdo musí přejet skoro republiku, aby se tam dostal, což není zrovna levná záležitost, navíc pro koně je to zabíračka...nedivím se, že Sněží byla unavená a nechtěla běhat. Usa by na tom byla stejně.
tady Al Aram (El Hamza Kaythoom x FA Arusha)
lucky
napsal(a):
Al Aram, že? Viděla jsem ho jako mladinkého na výstavě. Myslím, že jako ročka hřebečka, nyní už je valach, že?
No, myslím, že je to dost blbé, protože když má někdo smůlu jako třeba já, tak tam koně nemůže ani dostat. Navíc je dost blbé, že to není třeba uprostřed republiky. Někdo to má skoro doma a někdo musí přejet skoro republiku, aby se tam dostal, což není zrovna levná záležitost, navíc pro koně je to zabíračka...nedivím se, že Sněží byla unavená a nechtěla běhat. Usa by na tom byla stejně.
tady Al Aram (El Hamza Kaythoom x FA Arusha)
a ještě jako mladinký
lucky
napsal(a):
a ještě jako mladinký
jj, to je on. Moc pěknej a velice elegantní a vychovaný... moc krásně ho ta slečna Havelková předvedla...klobouk dolů
tajemma danny
napsal(a):
jj, to je on. Moc pěknej a velice elegantní a vychovaný... moc krásně ho ta slečna Havelková předvedla...klobouk dolů
Koukám, že měl trochu nádech do čokoládové. Jo, jde vidět, že to koník umí a je dobře trénovaný Ono to předvedení dělá hrozně moc. Vím jak u psů...to je to samé.
Tady se zvedl strašný povichr!
Mimochodem, klisna Sinope se mi moc a moc líbí. myslím, že ji mám vyfocenou jako ročka, kdy byla, pokud vím, res. junior šampiónkou 2005
nyní se z ní vyloupla opravdu pěkná mladá kobylka, že?
lucky
napsal(a):
Koukám, že měl trochu nádech do čokoládové. Jo, jde vidět, že to koník umí a je dobře trénovaný Ono to předvedení dělá hrozně moc. Vím jak u psů...to je to samé.
Mimochodem, klisna Sinope se mi moc a moc líbí. myslím, že ji mám vyfocenou jako ročka, kdy byla, pokud vím, res. junior šampiónkou 2005
Bohužel nemohu posoudit, na ní jsem už na výstavě nebyla. Bylo ukrutná vedro a veškeré stinné plochy byly obsazeny... byla jsem na výstavě od desíti do jedné...ale moc se mi líbila tahle kobylka, velice uštěchtilá a elegantní...tady hlavu měla krásnou. teda nejsem znalec ale je to takovej střed, ani rovná ani přehnaně štičí
lucky
napsal(a):
ha, to máš vyfocenou Mosu se mnou. Sinope byla tady ta.
tajemma danny
napsal(a):
Bohužel nemohu posoudit, na ní jsem už na výstavě nebyla. Bylo ukrutná vedro a veškeré stinné plochy byly obsazeny... byla jsem na výstavě od desíti do jedné...ale moc se mi líbila tahle kobylka, velice uštěchtilá a elegantní...tady hlavu měla krásnou. teda nejsem znalec ale je to takovej střed, ani rovná ani přehnaně štičí
to je právě Sinope
ms
napsal(a):
Lucky tam dala fotku jiné kobyly, Sinope jako ročka je dole.
Acha...heh, trochu nechápající, mno.
ms
napsal(a):
ha, to máš vyfocenou Mosu se mnou. Sinope byla tady ta.
aha, no jo..já říkala, že možná. Nebyla jsem si jistá, protože jsem ji moc nesledovala. Tenkrát mě fakt zaujala vítězka Usurei pana Čížka. Z té jsem byla nemocná....díky za opravu
Usurei (The Verdict HG x Upa)
tajemma danny
napsal(a):
Jinak musím říct, že Renata je na předvádění fakt talentovaná. Předváděla letos poprvé a moc jí to šlo. Je od p. Laciny a 10 z koní, které předváděla, bylo u nich v tréninku nějakou dobu před výstavou.
lucky
napsal(a):
aha, no jo..já říkala, že možná. Nebyla jsem si jistá, protože jsem ji moc nesledovala. Tenkrát mě fakt zaujala vítězka Usurei pana Čížka. Z té jsem byla nemocná....díky za opravu
Usurei (The Verdict HG x Upa)
Usurei je konečně březí po Al Lahabovi ťuk, ťuk. Zatím raději zůstává v Německu.
ms
napsal(a):
Jinak musím říct, že Renata je na předvádění fakt talentovaná. Předváděla letos poprvé a moc jí to šlo. Je od p. Laciny a 10 z koní, které předváděla, bylo u nich v tréninku nějakou dobu před výstavou.
Opravdu smekám před R. Havelkovou, když jsem viděla s jakou lehkostí a bez nervů jednotlivý koníci šlapali...opravdu super podívaná Musela za ten den naběhat s koníkama spoustu kilometrů, já jsem jí viděla snad s osmi koňmi...a ještě v tom pařáku...
lucky
napsal(a):
Tak jo, už to mám. Jelikož jste už viděli moře koní, tak jsem to pojala, reportážně, abyste ochutnali trošku z atmosféry. Vše jsou fotečky od mého drahého, já spoustu doprovodného programu taky vůbec neviděla
.
Tak začínáme. Parkoviště
luckai
napsal(a):
Tak jo, už to mám. Jelikož jste už viděli moře koní, tak jsem to pojala, reportážně, abyste ochutnali trošku z atmosféry. Vše jsou fotečky od mého drahého, já spoustu doprovodného programu taky vůbec neviděla
.
Tak začínáme. Parkoviště
Ustájení, skládací boxy, ze kterých se Sněži snažila vyšplhat, jelikož neviděla na žádného koně. No teď sranda, ale měla jsem docela strach, aby si něco neudělala, tyhle boxy nemusím.
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
Předvadiště, ještě bez kytek a hostů
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
Areál, stáje
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
minikoník při lonžování
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
Uriash, p. Lacina a dravec
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
celý den provázeli program bubeníci orientálních rytmů
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
a snimi tanečnice
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
Porota zleva Anna Stojanowska (PL), Claudia Darius (DE) a proncezna Alia Al Hussein Al Saleh (JOR). Za nimi p. Lacina
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
Arábek s dámským sedlem, nádherný kostým. Jména bohužel nevím
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
Velké přípravy
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
Hlavní stan (někde tam sedí i Marina)
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
Sokolnioctví
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
Předání WAHO Trophy, jména taky bohužel nevím. Marino, víš jak se jmenuje ten pán ve žlutém tričku. Byl moc sympatický, že by to bylo tím, že se mu líbila Sněži.
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
Luci, tady k tvému příspěvku o divokém arabovi. Pán s malým dítkem mi taky říkal: jsem myslel, že jsou moc divocí. Sněži v obležení obdivovtelů
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
přípravný ring, poslední zkouška
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
vzorný postoj Ka Baz
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
Postoj Sněži
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
Znovu postoj a jedno malé privilegium - pohlazení od princezny
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
ještě v pohybu
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
něco pro zasmání:Tak to máme za sebou
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
žampiónka
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
dětská soutěž kostýmů
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
Ukázka endurance s povídáním Mariny, jména si taky nepamutuju.
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
Drezura na mladé chovné fríské klisně. Bylo to její první vystoupení a šlapala krásně. měli k tomu výbornou hudbu a kobylka šlapala super do rytmu.
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
no a tady perla skvělý hřebec pura rasa espanola, andalusan jediný černé barvy v republice. Jedním slovem nádhera
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
a ještě jednou
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
A kolekce chovných fríských klisen, ta největší je ta, co předváděla drezuru.
luckai
napsal(a):
.
Tak začínáme. Parkoviště
Tady ještě Shagar Gada, byl předveden ve třídě valaši a pak i na parkuru, já ho teda neviděla při předvádění jen pod sedlem a byla jsem nadšenaá z toho jeho klusu. Naši ho viděli a taky se jim to moc líbilo.
lucky
napsal(a):
No a ještě si neodpustím fotku, nové co došly od Lenky Daňkové. Tak jen jednu ať vám ze Sněži už není špatně , snad se nebudete zlobit
.
No podívejte co umí, to pak člověka mrzí, když je na výstavě taková hotová, no unavěnější jsem ji ještě neviděla. Ale byla to super zkušenost, spoustu věci bych teď třeba udělala jinak, ale chybami se člověk učí. Ne že by z ní byla šampionka, ale myslím, že kdyby se předvedla mohl být pohyb o bodík nahoru .
Včera jsem za ní byla, ta byla tak štastná, že je doma , šla mi naproti, což běžně neděla (jen se otočí, uděla krok a musím si pro ni dojít
) a hned se začala mazli, že nikam nemusí
.
lucky
napsal(a):
Holky ještě jsem chtěla poprosit, kdo fotil jestli byste mi neposlali tu moji princeznu jestlim ji máte.
Ještě jsem chtěla pochválit plakát, teď už nevím, kdo ho dělal, ale výtvarně je teda super.
lucky
napsal(a):
No a na závěr bych ještě všem poděkovala, za to že mně, která jsem neměla o arabech pořádně tucha, pomohli a s jejich pomocí jsem nachystala Sněži nejen na výstavu, ale taky mi pomohli se trochu dostat do arabského světa. Na začátku mě nastarovala Hlavně Lucky a pak taky Lada, no a největší odborná pomoc byla Marina. Taky nemůžu zapomenout na p. Hrazdila z Fryšavského dvorce, no a rodinu a lidi u nás kolem koní, a zejména mému drahému, který se mnou vydrží, když dělám tyhle šílenosti .
Tak máte ode mě aspoň veřejné poděkování. Děkuju
sabina
napsal(a):
týjo...taky bych chtěla...takhle s koníkem,....jů ale to horko muselo být šílený....
Holky já jen prostě nechápu...jak ty koníky naučítě ten postoj...
Jo než jsem se dostala k nějakým materiálům, to byl nadlidský výkon. Ale mám k tomu doma 4 dílný obrázkový seriál v Nj, už je i přeložený, ten jsem sehnala s pomocí Lucky a pak ještě 2 články v Aj od Mariny. Tak když budše chtít tak se ozvi.
luckai
napsal(a):
No a na závěr bych ještě všem poděkovala, za to že mně, která jsem neměla o arabech pořádně tucha, pomohli a s jejich pomocí jsem nachystala Sněži nejen na výstavu, ale taky mi pomohli se trochu dostat do arabského světa. Na začátku mě nastarovala Hlavně Lucky a pak taky Lada, no a největší odborná pomoc byla Marina. Taky nemůžu zapomenout na p. Hrazdila z Fryšavského dvorce, no a rodinu a lidi u nás kolem koní, a zejména mému drahému, který se mnou vydrží, když dělám tyhle šílenosti .
Něco z Bábolny. Šampion pln.arabů 4394 SC DYONN ( Davidoff x Wenkuum Gorba)
luckai
napsal(a):
Opět Bábolna - šampionka plnokrevných klisen 7l. BASRA B ( Malik B x 238 Bahra B)
Není náhodou trošku podobná Sněží?
luckai
napsal(a):
A kolekce chovných fríských klisen, ta největší je ta, co předváděla drezuru.
No teda! Že tady na arabech uvidím frísa, to bych nečekala. Nenechte mne napínat a písněte pro mne něco blíže. Např. kolik jích tam bylo atd. Pokud budete vědět majitele, kolk klesen tam bylo ... Toto je zase velmi zajímave pro mne. Můžete i písnout na mail. Díky! M.
monikafris
napsal(a):
Peťko! Dělala jsem reportáž z Babolny. Jestli se Ti chce, tak tam můžeš doplnit jména ke koním.
Jak si veznu do práce katalog, hned na to mrknu, ale už si toho moc nepamatuju. Svoje fotky mám doma popsané.
Tady jsou 2 vítězní hřebci shagya arabi, šampion vlevo - O´Bajan Basa, res.šampion vpravo, oba linie O´Bajan.
monikafris
napsal(a):
No teda! Že tady na arabech uvidím frísa, to bych nečekala. Nenechte mne napínat a písněte pro mne něco blíže. Např. kolik jích tam bylo atd. Pokud budete vědět majitele, kolk klesen tam bylo ... Toto je zase velmi zajímave pro mne. Můžete i písnout na mail. Díky! M.
Ahoj Moni, já si to myslela, že se ozveš . Jména koníků si nepamatuju ani majitele. Ten anadalusan vypadal, že patří taky k nim a je to nějaký super hřebec a navíc jediný u nás černý, tak by se majitelé, měli snad najít.
Ty fríské kobyly byli taky nějaké dobré. Ta velká, co jela předtím tu drezuru byla nějak na svodu v holandsku a velmi dobře uspěla, nebo tak něco. Já tomu přesně nerozumím, jak to frísani mají, tak nechci kecat. Prostě něco takového. Byla nějaké mladá nevím přesně kolik, ale ta drezura bylo její první vystoupení a šlapala fakt krásně. A jak jsem psala na tu hudbu, ta snad měla hudební sluch. Noa ty další dvě byli menšího rámce a jsou připravovány taky na ten svod.
Jinak k nim i k tomu hřebci měli moc pěkné povídání, zkrátka pěkně dobře nachystané.
Možná bude vědět víc info o nich Marina.
Jinak hlavně z drezury mám ještě fotečky, tak můžu poslat, ale nevím kdy se k tomu dostanu
lucky
napsal(a):
Jo holky, děkuju všem za gratulace, já si to všechno četla až teď jak jsem si to zpětně prohlížela. Byl v tom takový trochu chaos na přeskáčku .
Klári, ty si teda číslo, já jsem myslela, že se stavíš.
Neregistrovaný uživatel

lucky
napsal(a):
Ahoj, holky fotky jsou uzasne!! Koukala jsem ze byla i reportaz v televizi... Myslite ze to bylo lepsi takhle venku?? nebo ta hala v minulych rocnicich?? Me pripada ze to byla takova pohodicka na louce:))
luckai
napsal(a):
Jo holky, děkuju všem za gratulace, já si to všechno četla až teď jak jsem si to zpětně prohlížela. Byl v tom takový trochu chaos na přeskáčku .
Klári, ty si teda číslo, já jsem myslela, že se stavíš.
no ja jsem chtela taky, ale nechtela jsem otravovat, a pak nevim jak bych se za tebou dostala, protoze tam kde jste se Snezi byli pred svoji kategorii, tak tam se nedalo jit, tam to bylo jen pro VIP. a ve staji kdyz jsem tam byla s plakatem, tak jsi tam nebyla. jinak fotecky Snezi ti poslu, jeste budu mit neco od kamaradky. Kam pak ti to mam poslat?
klarusa
napsal(a):
no ja jsem chtela taky, ale nechtela jsem otravovat, a pak nevim jak bych se za tebou dostala, protoze tam kde jste se Snezi byli pred svoji kategorii, tak tam se nedalo jit, tam to bylo jen pro VIP. a ve staji kdyz jsem tam byla s plakatem, tak jsi tam nebyla. jinak fotecky Snezi ti poslu, jeste budu mit neco od kamaradky. Kam pak ti to mam poslat?
Teda, mělas podlézt, ne?. Řekla bys, že jdeš za mnou a hotovo
.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj, holky fotky jsou uzasne!! Koukala jsem ze byla i reportaz v televizi... Myslite ze to bylo lepsi takhle venku?? nebo ta hala v minulych rocnicich?? Me pripada ze to byla takova pohodicka na louce:))
Teda horko, že by jeden padnul a ještě k tomu moře práce v práci a na záver to zřejmě zakončíme senem.
K Trávě. na atmosféru to má každé svoje, těžko říct, co si vybrat. ale ohledně předvádění tráva nic moc. Jednak to klouzalo, jeden koník sebou i sekl, v klusu se koníci myslím pěkněj předvedou na měkkém písku, no a z vlastní zkušenosti Sněži si na písku určitě líp stoupne ( nožky se jí víc zaboří a zapřou a tak se víc "rozčápne"). No a taky jak je Sněži zvyklá na pastvu a dva dny stojí v boxe, tak nemá nic lepšího na práci než jak dostat tu trávu do papule
. Ale to myslím většina
.
luckai
napsal(a):
Teda horko, že by jeden padnul a ještě k tomu moře práce v práci a na záver to zřejmě zakončíme senem.
K Trávě. na atmosféru to má každé svoje, těžko říct, co si vybrat. ale ohledně předvádění tráva nic moc. Jednak to klouzalo, jeden koník sebou i sekl, v klusu se koníci myslím pěkněj předvedou na měkkém písku, no a z vlastní zkušenosti Sněži si na písku určitě líp stoupne ( nožky se jí víc zaboří a zapřou a tak se víc "rozčápne"). No a taky jak je Sněži zvyklá na pastvu a dva dny stojí v boxe, tak nemá nic lepšího na práci než jak dostat tu trávu do papule
. Ale to myslím většina
.
Ahojda.
Holky, moc moc prosím, kdo fotil, nemohly byste mi poslat obrázky Ukawanga? Je to náš "taťka" a já nemám jediný obrázek:-(, na výstavě jsem sebou foťák neměla, tak mě to mrzí a leží mi to v hlavě, že jsem byla hloupá a měla jsem si ho vzít. Viděli jste někdo na konci to skákání? Já jsem o to přišla, na pátou jsme už museli odjet. Kdo to vyhrál? Kolik se šlo?
klarusa
napsal(a):
sem se tam chtela dostat, ale nepodarilo, a tak jsem to radeji vzdala....koukala jsem jestli budes na ty strane jak vozili deti, ale nejak jsem te nevidela
mejlik jsem poslala, teda mejliky, jeste ti pak poslu to co mi posle kamaradka ju? jestli chces
Tak půl hoďky před svou kategorií jsem tam byla za těma stanama, ale byla jsem většinou v zadu v rožku. Nebos nás neviděla přes zástup obdivovatelů
lucky
napsal(a):
A ještě sem dám foto mariny se mnou, ať víte jak marina vypadá, je to ta blonďatá , snad jí to nebude vadit.
lucky
napsal(a):
A ještě bonbonek na závěr: tak takhle jsme dojeli
androvamilada
napsal(a):
Ahojda.
Holky, moc moc prosím, kdo fotil, nemohly byste mi poslat obrázky Ukawanga? Je to náš "taťka" a já nemám jediný obrázek:-(, na výstavě jsem sebou foťák neměla, tak mě to mrzí a leží mi to v hlavě, že jsem byla hloupá a měla jsem si ho vzít. Viděli jste někdo na konci to skákání? Já jsem o to přišla, na pátou jsme už museli odjet. Kdo to vyhrál? Kolik se šlo?
Milado, podívám se jestli ho máme a když tak pošlu, na skákání jsme už šli balit, takže jsme to neviděli.
klarusa
napsal(a):
jezis co jste s tou gumou delali ze tahle dopadla? ste s tim jeli dal ne?
No my jsme na to přišli až asi po půl hodině doma, Takže kdoví jak dlouho jsme s tím jeli. Vůbec jsme neslyšeli žádnou ranu ani to netáhlo, prostě nebylo nic cítit. Asi to jelo jen po tom jednom kolečku, protože ráfek ohoblovaný nebyl.
klarusa
napsal(a):
tak to je husty, to je na privesu ze jo? chudak snezi, takhle chudinka dopadla. no hlavne ze staci vymenit gumu, a neznicilo to kolo
jojo je to na přívěsu. Ale mzslím, že to s ní nějak moc nedrncalo, protože tobzchom si všimli, prostě o tom celou cestu mikdo nevěděl. Já si říkala hlavně, že je vpořádku kolo a ani mě nic jiného nenapadlo, doma mi pak říkali, co kolo, že se to mohlo třeba s koněm převrátit apod.
lesterka
napsal(a):
Dneska je tu nějak mrtvo děfčata .-)) Žádné novinky?
Hm, dneska je tu taky nějak mrtvo, to bude asi tím počasím. Včera jsme byli na výletě s koňma asi na 6 hodin, nějak se nám to protáhlo a přijeli jsme až v 10 večer. Já si říkala, jak budou mrtví a Sněži se ani moc nechtělo brzdit .
luckai
napsal(a):
jojo je to na přívěsu. Ale mzslím, že to s ní nějak moc nedrncalo, protože tobzchom si všimli, prostě o tom celou cestu mikdo nevěděl. Já si říkala hlavně, že je vpořádku kolo a ani mě nic jiného nenapadlo, doma mi pak říkali, co kolo, že se to mohlo třeba s koněm převrátit apod.
Luci, ani radši neuvažovat co všechno se mohlo stát!!!!!
lucky
napsal(a):
Ahojky,
taky se Vám pochlubím svým zlatíčkem arabským
lucky
napsal(a):
No pěkná! A máš více fotek? Honem nám je ukaž!!!.....
ale asi to nebude moc kvalitní,asi něco pořádnýho pořídím zítra
falomka
napsal(a):
ale asi to nebude moc kvalitní,asi něco pořádnýho pořídím zítra
a ještě jak hopká
falomka
napsal(a):
letos je 6-tiletá a příští rok bude běhat vytrvalost.Měla bežět 1.9. v Mostě,ale někde si něco našlápla do kopýtka a kovář jí musel udělat díru aby mohl ten hnis ven.Už odpočívá skoro měsíc
Chudinka malá. Sakra, to se nějak pořád něco děje. Já zase měla alergickou reakci u Usy. Už vímë na 99%, že je alegrická na včely. Jsem z toho na prášky
. Navíc po calciovce má už druhý den šíleně natelký krk a moc ji bolí. Nechce se ani hýbat
lucky
napsal(a):
Chudinka malá. Sakra, to se nějak pořád něco děje. Já zase měla alergickou reakci u Usy. Už vímë na 99%, že je alegrická na včely. Jsem z toho na prášky
. Navíc po calciovce má už druhý den šíleně natelký krk a moc ji bolí. Nechce se ani hýbat
Teeeeda, to je moc krasna kobylka.... Neni taky z Topolcianek?
Jinak na strankach zrebcince topolcianky nabizi zajimaveho trileteho hrebce - Sandro (Samir , Sadra po Al sachra Kaythoom) . Nevim jak hodne je to aktualni, ale rozhodne by se mohl libit lesterce....
Co ty na nej??
gianna
napsal(a):
Teeeeda, to je moc krasna kobylka.... Neni taky z Topolcianek?
Jinak na strankach zrebcince topolcianky nabizi zajimaveho trileteho hrebce - Sandro (Samir , Sadra po Al sachra Kaythoom) . Nevim jak hodne je to aktualni, ale rozhodne by se mohl libit lesterce....
Co ty na nej??
jeste hlavicka...
gianna
napsal(a):
jeste hlavicka...
Na te predchozi fotce sice neni ta hlava uplne jemna a oci nejsou moc velke, ale i tak ma moc pekny vyraz... Takovy sympatak...
gianna
napsal(a):
Na te predchozi fotce sice neni ta hlava uplne jemna a oci nejsou moc velke, ale i tak ma moc pekny vyraz... Takovy sympatak...
Šárko, tak jak vidím, tak už máš přesně prokouklý můj vkus...trefila si se...hned jak jsem rolovala dolů, tak mě zaujal, aniž bych si o něm něco přečetla...vypadá fakt moc pěkně :-))) Hned na něj jdu kouknout...ikdyž původ nemůžu posoudit
Ale ty mi ho určitě rozebereš
lesterka
napsal(a):
Šárko, tak jak vidím, tak už máš přesně prokouklý můj vkus...trefila si se...hned jak jsem rolovala dolů, tak mě zaujal, aniž bych si o něm něco přečetla...vypadá fakt moc pěkně :-))) Hned na něj jdu kouknout...ikdyž původ nemůžu posoudit
Jinak si myslím, že to aktuální je, protože ještě nedávno tam nebyl...takže je tam nově
Jinak dneska sme ráno v šest vytáhli koníky ven...a už v sedm bylo tak vedro...že byli zlití potem a funěli jak lokomotivy
Tak jsme je po příchodu domů ospršili a zase byli jako noví
A abysme jim nezáviděli, tak jsme celý den strávili na koupališti...to bylo úžooooo
lucky
napsal(a):
Ahoj holky, no já byla se Sněži trénovat a ta byla pěkně protivná, já jsem myslela, že sotva poleze a ona zatím měla plno energie na vymýšlelní. No nebyli jsme asi 14 dní na jízdárně a bylo to znát.
Jinak ten koníček z Topolčianek. není náhodou ze Sandra (a ne Sádra)? To by totiž byl pravý brácha Sněži
.
lesterka
napsal(a):
Kdyz jsem ho videla tak jsem si na tebe hned vzpomela...
Neni to typ konika, ktery by vyhraval show - i kdyz takhle podle tech fotek se fakt neda moc soudit, ale ma mensi zapadle oko (to ma skoro podobne i Gabor...ve vyrazu mi ho hodne pripomina, ale ma k tomu i tu hrebci tvrdost). Telo ma atleticke, peknou zad (i kdyz je jeste trochu prestaveny..linie tela je fakt dobra, opatka taky pekne sikma - mohl by mit zajimavy pohyb. NO mozna by stalo za to jim apon zavolat, jestli tam je...
gianna
napsal(a):
Kdyz jsem ho videla tak jsem si na tebe hned vzpomela...
Neni to typ konika, ktery by vyhraval show - i kdyz takhle podle tech fotek se fakt neda moc soudit, ale ma mensi zapadle oko (to ma skoro podobne i Gabor...ve vyrazu mi ho hodne pripomina, ale ma k tomu i tu hrebci tvrdost). Telo ma atleticke, peknou zad (i kdyz je jeste trochu prestaveny..linie tela je fakt dobra, opatka taky pekne sikma - mohl by mit zajimavy pohyb. NO mozna by stalo za to jim apon zavolat, jestli tam je...
Tak už přesně víš, jakýho koníka mi hledat :-)))
Fakt se mi moc líbí...a uvidíme, jestli tam v tom lednu bude...nebo možná příští týden, za 14 dní pojedem poblíž topolčianek, tak bych jim brnkla, že přijdem kouknout...kdyby jim to nevadilo :))
lesterka
napsal(a):
Tak už přesně víš, jakýho koníka mi hledat :-)))
Fakt se mi moc líbí...a uvidíme, jestli tam v tom lednu bude...nebo možná příští týden, za 14 dní pojedem poblíž topolčianek, tak bych jim brnkla, že přijdem kouknout...kdyby jim to nevadilo :))
Je moc pěkný. Určitě se tam stavte junkout, za kouknutí nic nedáš a co víš, třeba se nějak domluvíte
luckai
napsal(a):
Ahoj holky, no já byla se Sněži trénovat a ta byla pěkně protivná, já jsem myslela, že sotva poleze a ona zatím měla plno energie na vymýšlelní. No nebyli jsme asi 14 dní na jízdárně a bylo to znát.
Jinak ten koníček z Topolčianek. není náhodou ze Sandra (a ne Sádra)? To by totiž byl pravý brácha Sněži
.
Já myslím, že jim to vadit nebude, my máme z topolčianek jen příjemné a vstřícné zkušenosti
luckai
napsal(a):
.
Je po kobyle Sandra! Tak to bude pravý brácha!!!
Jinak se mi taky líbí 7393 Siglavy Bagdady VIII-7 -kobyla SHA...i když jsem víc na plnokrevné, tak ta je hezká
lucky
napsal(a):
Je po kobyle Sandra! Tak to bude pravý brácha!!!
Jinak se mi taky líbí 7393 Siglavy Bagdady VIII-7 -kobyla SHA...i když jsem víc na plnokrevné, tak ta je hezká
A mně se zase líbí Koheilan VI-31...ten je moc pěkný :-)
Uvidíme, uvidíme, jestli tím směrem vůbec pojedem...vidím to tak, že spíš ne...tak až v zimě :-)))
Jinak holky...chcete mně? icq 54143281 nemám si s kým stejně postiženým na icq povídat
lesterka
napsal(a):
A mně se zase líbí Koheilan VI-31...ten je moc pěkný :-)
Uvidíme, uvidíme, jestli tím směrem vůbec pojedem...vidím to tak, že spíš ne...tak až v zimě :-)))
Jinak holky...chcete mně? icq 54143281 nemám si s kým stejně postiženým na icq povídat
jj , je ze Sandry - to byl preklep ... dneska jsme v tom horku ve dvou skladaly 10tun brizy a docela to na me zanechalo nasledky..:))
Ja v tomhle horku koniky netrapim, oni jsou z toho horka hrozne nervozni a nadela se vic skody nez uzitku - tedy aspon na jizdarne, kdyz jdeme na makat na presnosti atd. .. tohle je super pocasi na plaveni a prochazky do lesa, i kdyz ty mouchy je tak stvou ze ani to jim nedela moc radost....
gianna
napsal(a):
jj , je ze Sandry - to byl preklep ... dneska jsme v tom horku ve dvou skladaly 10tun brizy a docela to na me zanechalo nasledky..:))
Ja v tomhle horku koniky netrapim, oni jsou z toho horka hrozne nervozni a nadela se vic skody nez uzitku - tedy aspon na jizdarne, kdyz jdeme na makat na presnosti atd. .. tohle je super pocasi na plaveni a prochazky do lesa, i kdyz ty mouchy je tak stvou ze ani to jim nedela moc radost....
No, já si taky říkala, jestli to je dobrý nápad, když jsme šla na ranč a sotva jsem dýchala. Ale měla jsem domluvenou trenérku, má toho teď hodně a tak se ki to nechtělo odříkat, protože jsem ráda za každou hodinu, taky jsem včera myslela, že se trochu ochladí . Tak jsem ji předtím namočila nohy, krk a zadek aby to bylo příjemnější
. Ale docela mě překvapilo, že šla pěkně dopředu a nemusela jsem ji tlačit jako vždycky, lenošku
, ale zase vymýšlala, no člověk nemůže mít všechno.
Ale to plavení by bylo skvělé, je taková škoda, že tu nic nemáme.
gianna
napsal(a):
Dovedu si představit, jaké to na tobě zanechal následky ta práce v tomm vedru, u nás se zase dělalo tento týden seno . Když slovo seno na ranči někdo uslyší, tak se mu z toho dělá špatně
.
luckai
napsal(a):
No, já si taky říkala, jestli to je dobrý nápad, když jsme šla na ranč a sotva jsem dýchala. Ale měla jsem domluvenou trenérku, má toho teď hodně a tak se ki to nechtělo odříkat, protože jsem ráda za každou hodinu, taky jsem včera myslela, že se trochu ochladí . Tak jsem ji předtím namočila nohy, krk a zadek aby to bylo příjemnější
. Ale docela mě překvapilo, že šla pěkně dopředu a nemusela jsem ji tlačit jako vždycky, lenošku
, ale zase vymýšlala, no člověk nemůže mít všechno.
Ale to plavení by bylo skvělé, je taková škoda, že tu nic nemáme.
My byli venku dneska v šest a to už bylo taky pěkně vedro :-( tyhle horka jsou úděsný...ještě navíc když sedíš na koni, který neustále háže zadkem, kope a vyhazuje do všech stran, protože ho žerou mochy a hovada...ikdyž kolem něj žádný nelítají...:(( Už aby byl podzim :(
lesterka
napsal(a):
My byli venku dneska v šest a to už bylo taky pěkně vedro :-( tyhle horka jsou úděsný...ještě navíc když sedíš na koni, který neustále háže zadkem, kope a vyhazuje do všech stran, protože ho žerou mochy a hovada...ikdyž kolem něj žádný nelítají...:(( Už aby byl podzim :(
No počkej až si tady na podzim budeš stěžovat jak prší, aby už bylo léto . My včera na tu vyj힡ku jeli před 16 hod a vraceli se v 10 večer, ale bylo to super, horko to jo, ale čekala jsem to horší a navíc ani hovad nějak nebylo. Taky jsem Sněži když jsme se večer vraceli na takové dlouhé louce po delší době pustila úplně na plno, což dělám vyjímečně tak jsem měla super zážitek
.
luckai
napsal(a):
No počkej až si tady na podzim budeš stěžovat jak prší, aby už bylo léto . My včera na tu vyj힡ku jeli před 16 hod a vraceli se v 10 večer, ale bylo to super, horko to jo, ale čekala jsem to horší a navíc ani hovad nějak nebylo. Taky jsem Sněži když jsme se večer vraceli na takové dlouhé louce po delší době pustila úplně na plno, což dělám vyjímečně tak jsem měla super zážitek
.
To já sem před včerejšky vytáhla ven s kámoškou její arábky...a když řekla, že je tady do kopce pustíme...tak sem pořád čekala, kdy že se ten kůň rozběhne...holt sem z dostiháčků zmlsaná :-)) Ono to prostě nějak nejelo
lesterka
napsal(a):
To já sem před včerejšky vytáhla ven s kámoškou její arábky...a když řekla, že je tady do kopce pustíme...tak sem pořád čekala, kdy že se ten kůň rozběhne...holt sem z dostiháčků zmlsaná :-)) Ono to prostě nějak nejelo
No jo, já si taky někdy připadám že ta moje s arabem moc společného nemá. Když se ji nechce, tak je taková pomalá, v pohodě, člověk ji musí někdy probrat.
klarusa
napsal(a):
teda hledam nase forum, a kde ho az najdu, na druhe strance, to je ostuda
tak abychom tam nebyli, tak pisu kraviny
tak teda aby jste nerekli tak poslu nejakou fotecku z Liberce
klarusa
napsal(a):
tak teda aby jste nerekli tak poslu nejakou fotecku z Liberce
Kouknete holky co mi udelala jedna Gaborkova obdivovatelka ...me se to hrozne libi
lucky
napsal(a):
Teda Gaborek je super! Ty máš vůbec odbivovatelek na Gaborka, co?
Ahoj! Holky, mám dotaz...myslíte, že by už se dalo krmit to nové seno? Mám ho doma přesně měsíc....takže 5 týdnů po sečení. Já pořád něvím. Mám poslední balík starého sena a pořád nevím, jestli sehnat ještě pár balíků starého, nebo už by se to nové dalo krmit....
poradíte?
lucky
napsal(a):
Ahoj! Holky, mám dotaz...myslíte, že by už se dalo krmit to nové seno? Mám ho doma přesně měsíc....takže 5 týdnů po sečení. Já pořád něvím. Mám poslední balík starého sena a pořád nevím, jestli sehnat ještě pár balíků starého, nebo už by se to nové dalo krmit....
poradíte?
No ja nechavam nove seno tak dva mesice odlezet...rika se ze by melo minimalne 6 tydnu lezet, ale arabci jsou hodne citlivy takze ja ho nechavam i dyl.
Jinak Gaborek ma dost obdivovatelk...psala mi hromada holek jak ho maji vylepeneho na zdech v pokojicku a tak...je to super , i kdyz dost zvlastni ze ma nekdo plakaty meho kone v pokojicku:))) Ale ta fotka se ji moc moc povedla - arabek na dlani
gianna
napsal(a):
No ja nechavam nove seno tak dva mesice odlezet...rika se ze by melo minimalne 6 tydnu lezet, ale arabci jsou hodne citlivy takze ja ho nechavam i dyl.
Jinak Gaborek ma dost obdivovatelk...psala mi hromada holek jak ho maji vylepeneho na zdech v pokojicku a tak...je to super , i kdyz dost zvlastni ze ma nekdo plakaty meho kone v pokojicku:))) Ale ta fotka se ji moc moc povedla - arabek na dlani
No jo, to ano.
Jinak známý má tady appy i A1/1 a krmí vždy už čerstvým senem okamžitě po usušení. Já jsem taky pro to uležení, ale možná by ten měsíc stačil....nevím, pořád dumám
lucky
napsal(a):
Teda nějak se nemůžem k té 26 dostat . Nápad s Gáborem se opravdu povedl
.
Luci, my necháváme seno taky aspoň 6 týdnů. A co Usa už je lepší? My teď taky léčíme, to je jak s malýma dětma, pořád něco , i když teď už u nás vet dlouho nebyl, tak aby nevyšel ze cviku
.
luckai
napsal(a):
Teda nějak se nemůžem k té 26 dostat . Nápad s Gáborem se opravdu povedl
.
Luci, my necháváme seno taky aspoň 6 týdnů. A co Usa už je lepší? My teď taky léčíme, to je jak s malýma dětma, pořád něco , i když teď už u nás vet dlouho nebyl, tak aby nevyšel ze cviku
.
A co léčíte? Stalo se něco?
Jinak Usa....no, ještě má bouli jako vajíčko v tom místě vpichu, ale vstřebává se to. Každopádně už se může pást. Ale od včerejška se mi strašně dusí a kašle a sípe. V jednu v noci mě přišla máma vzbudit, myslela si, jestli nemá Usa koliku. Ale ne...ležela hrozně sípala a těžko se ji dýchalo. Prý to má po té reakci ztažené, možná i ten otok na krku nedělá dobrotu. Každým dnem by se mělo udělat vyšetření a zjistit co dál. Co udělá jedna pitomá včela. Jsem z toho docela na prášky.
lucky
napsal(a):
A co léčíte? Stalo se něco?
Jinak Usa....no, ještě má bouli jako vajíčko v tom místě vpichu, ale vstřebává se to. Každopádně už se může pást. Ale od včerejška se mi strašně dusí a kašle a sípe. V jednu v noci mě přišla máma vzbudit, myslela si, jestli nemá Usa koliku. Ale ne...ležela hrozně sípala a těžko se ji dýchalo. Prý to má po té reakci ztažené, možná i ten otok na krku nedělá dobrotu. Každým dnem by se mělo udělat vyšetření a zjistit co dál. Co udělá jedna pitomá včela. Jsem z toho docela na prášky.
To je hrůza.... Pani měla minulý rok úraz a píchali jsem antibiotika a všechno možné. Měla taky nějakou reakci a oteklý celý krk... Nemohla se ohnout k senu, když se chtěla podívat, musela se celá otočit... Do toho obrovská rána na noze a poškození nervů. Takže jsem vymývala, ošetřovala nohu, masírovala krk a všechno jsem o musela završit inkecí, byl to strašný pohled, jak chtěla pomoct a všechno jí bolelo. Človek jí ještě musel přidat další bolest injekcí. Taky jsem z toho byla na prášky:-(
androvamilada
napsal(a):
To je hrůza.... Pani měla minulý rok úraz a píchali jsem antibiotika a všechno možné. Měla taky nějakou reakci a oteklý celý krk... Nemohla se ohnout k senu, když se chtěla podívat, musela se celá otočit... Do toho obrovská rána na noze a poškození nervů. Takže jsem vymývala, ošetřovala nohu, masírovala krk a všechno jsem o musela završit inkecí, byl to strašný pohled, jak chtěla pomoct a všechno jí bolelo. Človek jí ještě musel přidat další bolest injekcí. Taky jsem z toho byla na prášky:-(
No jo, je to hrozné, když člověk vidí, jak je jeho koni zle a nemůže mu pomoci. Vzala bych si tu bolest na sebe. Nechtěla ani přejít po stáji a pajdala, jen aby vyrovnala tu váhu krku a nebolelo to tolik. Bylo mi ji strašně líto. Já ji sprchovala a chladila ten krk na zahradě a ona pak stála nad trávou a tak se strašně chtěla pást, ale jen tápala tlaminkou ve vzduchu a nemohla ten krček ohnout dolů.
Byl to strašný pohled a bylo mi ji drobečka tak líto. Ale už to má lepší. Ovšem těch několik dní teď bylo strašných. Včera už nepajdala, ale je opatrná a ještě ji to bolí. Nakonec jsem ji včera ani nevzala ke koním, protože by nebyla schopná udělat prudčí pohyb a byla by bezbranná.