bonita
napsal(a):
a jj ten nam rastie ako z vody
ahojky :) teda, malý je fakt krásný...já přidám nějaké fotečky ze včerejška z formanské jízdy a tahání klády, byli jste tam někdo?
ettelwen
napsal(a):
ahojky :) teda, malý je fakt krásný...já přidám nějaké fotečky ze včerejška z formanské jízdy a tahání klády, byli jste tam někdo?
další
ettelwen
napsal(a):
Baron ze Zubří a Steiman
pan Mišák - Sony a Standa
ettelwen
napsal(a):
další
no a už radši končím, ať to tu zase nazaplácám :)
ettelwen
napsal(a):
no a už radši končím, ať to tu zase nazaplácám :)
kde to bylo
ettelwen
napsal(a):
vesnice Divoky u Zdounek
tak to netuším.Mám dneska den byla jsem na louce spočítat balíky a už nám někdo tři ukradli hajzly tak už jich nemám 107,ale 104 to mě štev človem to dělá jak vůj a někdo ho okrade já ho potkat tak ho zrubu
woldemortik
napsal(a):
tak to netuším.Mám dneska den byla jsem na louce spočítat balíky a už nám někdo tři ukradli hajzly tak už jich nemám 107,ale 104 to mě štev človem to dělá jak vůj a někdo ho okrade já ho potkat tak ho zrubu
o jéj, tak to naštve...lidi jsou prostě někdy svině. Tak snad jich už víc nezmizí..
woldemortik
napsal(a):
¨to doufám zitra jdeme svážet ještě že táta má tary s drapakama
Cipísek se svým ročním bráškou se stěhovali v neděli do nového bydlení
aluska
napsal(a):
Cipísek se svým ročním bráškou se stěhovali v neděli do nového bydlení
Kluci už na nové pastvině
aluska
napsal(a):
Kluci už na nové pastvině
a je třeba to pěkně prozkoumat
aluska
napsal(a):
a je třeba to pěkně prozkoumat
kam jsi je stěhovala kluky
woldemortik
napsal(a):
kam jsi je stěhovala kluky
ahoj, zdravím všechny do začátku týdnem hodím sem pár fotek naších černých drobků
sajma
napsal(a):
ahoj, zdravím všechny do začátku týdnem hodím sem pár fotek naších černých drobků
eště Caecar
woldemortik
napsal(a):
nebojte budu foti jak vzeklá miš i kbybych měla foták zadřít fota jsem dáím já se těším jak malí dítě tam to bude určo super
Cipísek
aluska
napsal(a):
Cipísek
Cipísek + Shakir, bráškové jsou rádi, že jsou zase spolu
aluska
napsal(a):
Cipísek + Shakir, bráškové jsou rádi, že jsou zase spolu
Ahoj Ali, zdravím tebe i Cipíska - to už nejste u Hluboké?Nebo jen nová pastvina?
Shakir je taky krásný kus koně, jako Cipísek.
Co kobča, zabřezla? Nebo už na to na stará kolena kašle?
Zdraví Lída od Rona
Posílám ti jednoho hnědáka, když se ti tak líbí
sally
napsal(a):
Ahoj Ali, zdravím tebe i Cipíska - to už nejste u Hluboké?Nebo jen nová pastvina?
Shakir je taky krásný kus koně, jako Cipísek.
Co kobča, zabřezla? Nebo už na to na stará kolena kašle?
Zdraví Lída od Rona
Posílám ti jednoho hnědáka, když se ti tak líbí
Ahoj, jak se máš?Vím že ten příspěvek není pro mě, ale zeptám se. Ty máš březí všechny kobyly?
A budeš prodávat tu tygrovanou kobylku? ( teda jestli si to dobře pamatuju, že je tvoje)
m i s i c k a
napsal(a):
Ahoj, jak se máš?Vím že ten příspěvek není pro mě, ale zeptám se. Ty máš březí všechny kobyly?
A budeš prodávat tu tygrovanou kobylku? ( teda jestli si to dobře pamatuju, že je tvoje)
Taky sem dám toho mojeho rapla
m i s i c k a
napsal(a):
Ahoj Lído, moc děkuju za krásnýho hnědáka, ty víš, jak jsem na hnědáky ujetá. Na Hluboký už nejsme , Gusta docela hloupě harašil, už jsem to nemohla vydržet, Petra Ti řekne víc. Co kobyla nevím, ale asi po 20ti dnech od Ronečka se začala říjet, nebo se aspoň tak tvářila, před Cipískem blejskala.
Shakirek je Cipískovo bravej bráška, roček, dva měsíce se neviděli a teď bydlí spolu. Kluci jsou šťastný, neudělaj bez sebe ani krok. Jsou na větších pastvinách a až se ohřebí kobylka majitelky, tak k nim dá i ostatní svoje kobylky a ročního hřebečka. Zatím jsou ty dva závisláci jenom spolu a když jeden odejde, druhej se může zbláznit. Dneska jsem je zase fotila, nějaký fotky dám zítra, až si je v práci stáhnu do počítače. V červenci jsme byli v Rovensku, říkala Ti Petra?
aluska
napsal(a):
Ahoj Lído, moc děkuju za krásnýho hnědáka, ty víš, jak jsem na hnědáky ujetá. Na Hluboký už nejsme , Gusta docela hloupě harašil, už jsem to nemohla vydržet, Petra Ti řekne víc. Co kobyla nevím, ale asi po 20ti dnech od Ronečka se začala říjet, nebo se aspoň tak tvářila, před Cipískem blejskala.
Shakirek je Cipískovo bravej bráška, roček, dva měsíce se neviděli a teď bydlí spolu. Kluci jsou šťastný, neudělaj bez sebe ani krok. Jsou na větších pastvinách a až se ohřebí kobylka majitelky, tak k nim dá i ostatní svoje kobylky a ročního hřebečka. Zatím jsou ty dva závisláci jenom spolu a když jeden odejde, druhej se může zbláznit. Dneska jsem je zase fotila, nějaký fotky dám zítra, až si je v práci stáhnu do počítače. V červenci jsme byli v Rovensku, říkala Ti Petra?
Není zač
Takže "stará paní" nezabřezla - tak si aspoň na stará kolena užila zadara. No nevadí.
Jí se ty březosti v životě celkem nijak moc nedařily, když jsem se dívala do PK.
Že jste byli v Rovensku nevím - a doufám, že jsi na novém místě s Cipískem spokojená.
Sebelepší ustájení nestojí za to, nechat se obtěžovat. Mám pocit, že hřebci mají slušné chování zažitější víc než někteří páni tvorstva mužského pohlaví - celkem ostuda pro ně .
Pro pány tvorstva myslím. Někteří nechápou význam slova NE.
Ještě jeden malý hnědý ( skorohnědý ):
m i s i c k a
napsal(a):
Ahoj, žiju.
Jestli březí všecky nevím -doufám- nemám to přesáhnuté doktorem.
Chtěla jsem to udělat naráz u všech a před 3 týdny se mi jedna znova říjela.
Jo, hermelína je moje a na prodej nebude. Srdeční záležitost .
sally
napsal(a):
Ahoj, žiju.
se ti ani nedivim,že je to srdeční záležitost já bych jí taky nedala
daisy86
napsal(a):
Ahoj holkyomlouvám se, že vám sem lezu ale musím vám ty koníky pochválit! Máte je opravdu moc krásný. Velice je obdivuji. Takoví velicí
Škoda, že je ve stáji taky nemáme. To musí být svezeníčko.
Ahoj Lído, to máš naprostou pravdu s tím chováním. Stačí jeden nadrženej chlap a je to v háji. V Rovensku jsme se stavili cestou na dovču. Hned jsem se zamilovala do Negrouše
. Přespali jsme jednu noc na statku, pokecali jsme a hned ráno jsem vyčistila všechny koně v maštali
aluska
napsal(a):
Ahoj Lído, to máš naprostou pravdu s tím chováním. Stačí jeden nadrženej chlap a je to v háji. V Rovensku jsme se stavili cestou na dovču. Hned jsem se zamilovala do Negrouše
. Přespali jsme jednu noc na statku, pokecali jsme a hned ráno jsem vyčistila všechny koně v maštali
sally
napsal(a):
Ahoj, žiju.
Je krásná, taky bych jí neprodala. Doufám, že budeš mít všechny březí. Jo a ty připouštíš čím letos? Zase Rambošem?
sadzi saj

aluska
napsal(a):
Moc krásní koníci
m i s i c k a
napsal(a):
Je krásná, taky bych jí neprodala. Doufám, že budeš mít všechny březí. Jo a ty připouštíš čím letos? Zase Rambošem?
Čtyři mám připuštěné Streimurem a jednu Nacho Salazarem.
Hermelína byla můj letitý sen.
1992 ještě se školou na exkurzi jsme byli mj. i na Malé Morávce, kde měl na pastvinách norický chov tuším SS Bruntál. Rok předtím tam byli v plemenitbě prý nějací 2 barevní Neugoti - takže pod 20-30 kobylama půlka hříbat různě strakatých, paráda.
Od té doby jsem tak nádherně barevné stádo neviděla ( tam se to zřejmě všecko rozprodalo a skončilo). Z toho chovu pochází myslím Nýr a Nebran, otec Navara. Možná jsem ho tam jako hříbě viděla, kdoví...
Dodnes mě mrzí, že kámoška tehdy zapoměla foťák.
A tehdy jsem si řekla, že jestli někdy norika, tak se dopracovat k téhle barvě.
Tak to konečně po 15 letech mám. Dalo to 800km celkem ježdění za hřebcem - ale vyplatilo se. Taky to mohla být obyč ryzka .
Ještěže máme vlastní dopravu ...
aluska
napsal(a):
Tak Negr, jo ?
Tak ti ho posílám ještě...
Tak doufám, že teď bez nadrženého chlapa už to bude jenom fajn. Koníci vypadají nadmíru spokojeně
sally
napsal(a):
Tak Negr, jo ?
Tak ti ho posílám ještě...
Tak doufám, že teď bez nadrženého chlapa už to bude jenom fajn. Koníci vypadají nadmíru spokojeně
Jo jo, Negr mě vzal děsně, ta barva, čokoládová hnědá, úžasný.
Koníci i spokojený jsou, včera jsme se s Cipískem krásně projeli, pak se popásal na louce, no paráda. Dneska ho vezmu vykoupat do rybníka, je to kachna, už si se mnou 2x lehnul do rybníka osedlanej. Tak dneska půjdem jenom na procházku a pořádně ho vyčvachtám.
aluska
napsal(a):
Jo jo, Negr mě vzal děsně, ta barva, čokoládová hnědá, úžasný.
Koníci i spokojený jsou, včera jsme se s Cipískem krásně projeli, pak se popásal na louce, no paráda. Dneska ho vezmu vykoupat do rybníka, je to kachna, už si se mnou 2x lehnul do rybníka osedlanej. Tak dneska půjdem jenom na procházku a pořádně ho vyčvachtám.
sally
napsal(a):
Čtyři mám připuštěné Streimurem a jednu Nacho Salazarem.
Hermelína byla můj letitý sen.
1992 ještě se školou na exkurzi jsme byli mj. i na Malé Morávce, kde měl na pastvinách norický chov tuším SS Bruntál. Rok předtím tam byli v plemenitbě prý nějací 2 barevní Neugoti - takže pod 20-30 kobylama půlka hříbat různě strakatých, paráda.
Od té doby jsem tak nádherně barevné stádo neviděla ( tam se to zřejmě všecko rozprodalo a skončilo). Z toho chovu pochází myslím Nýr a Nebran, otec Navara. Možná jsem ho tam jako hříbě viděla, kdoví...
Dodnes mě mrzí, že kámoška tehdy zapoměla foťák.
A tehdy jsem si řekla, že jestli někdy norika, tak se dopracovat k téhle barvě.
Tak to konečně po 15 letech mám. Dalo to 800km celkem ježdění za hřebcem - ale vyplatilo se. Taky to mohla být obyč ryzka .
Ještěže máme vlastní dopravu ...
A ta hermelína je po Navarovi? Fakt kočka, a ještě je to kobylka, no to je úplně super..
m i s i c k a
napsal(a):
A ta hermelína je po Navarovi? Fakt kočka, a ještě je to kobylka, no to je úplně super..
Ano, otec Navar, matka po Hubír -13.
Takže mám po letech přece jen hermelínu původem (i) z Malé Morávky
sally
napsal(a):
Krasavci brášci.
Negr v převleku
jeeej, ten teda vypadá
tvojemu mlaďochovi jsme udělali místo na výcvik, když se Sultán (profík) přestěhoval k nám
sapaska
napsal(a):
jeeej, ten teda vypadá
tvojemu mlaďochovi jsme udělali místo na výcvik, když se Sultán (profík) přestěhoval k nám
Jé, ahoj - to u vás je Sultán? Tak to ho zdravím, brzdu pro mlaďochy ve voze.
Na takových pastvinách se musí cítit jako v nebi.
No jo, tak už to v životě chodí, starší uvolní místo mladším... aby z nich taky byli časem profíci
sally
napsal(a):
Jé, ahoj - to u vás je Sultán? Tak to ho zdravím, brzdu pro mlaďochy ve voze.
Na takových pastvinách se musí cítit jako v nebi.
No jo, tak už to v životě chodí, starší uvolní místo mladším... aby z nich taky byli časem profíci
jj, Sultán je jistota, taky jsme ho kupovali jako učitele k nášmu puberťákovi
a na pastvinách sice je, ale pořád pracuje
sally
napsal(a):
Ano, otec Navar, matka po Hubír -13.
Takže mám po letech přece jen hermelínu původem (i) z Malé Morávky
To bude koník nádherný, až bude tak čtyřletá Ikdyž i ted\' Ti ji můžem závidět. Taky jsem chtěla příští rok připustit Navarem, ale nakonec jsem se rozhodla pro hřebce, který je tady blíž. .. Uvidím, jestli bude stát ve Valmezu u Blizňáka i v r.2008.. Janak na připouštění nějak nespěchám, ale už se těším až někdy bude moje kobylka mít mimi
sapaska
napsal(a):
jj, Sultán je jistota, taky jsme ho kupovali jako učitele k nášmu puberťákovi
a na pastvinách sice je, ale pořád pracuje
Však to je ideální kombinace, práce a pak takové volno, že si kůň protáhne celé tělo podle libosti - vyválí se, popase se vedle kolegy...
Co by za to dali "štonťáci", co mají jen práci a štont...
Pěkně vám to ladí do páru .
A puberťák je co zač? Má původ? Nebo lesní směs?
sally
napsal(a):
Však to je ideální kombinace, práce a pak takové volno, že si kůň protáhne celé tělo podle libosti - vyválí se, popase se vedle kolegy...
Dobrý den chtěla bych koupit kobylku do 9 let zaučenou v tahu nebo pod sedlem buď ČMB nebo Norika do 30 000 poradí mi někdo kam nebo na koho se můžu obrátit?Moc prosím anderlikova@centrum.cz
m i s i c k a
napsal(a):
To bude koník nádherný, až bude tak čtyřletá Ikdyž i ted\' Ti ji můžem závidět. Taky jsem chtěla příští rok připustit Navarem, ale nakonec jsem se rozhodla pro hřebce, který je tady blíž. .. Uvidím, jestli bude stát ve Valmezu u Blizňáka i v r.2008.. Janak na připouštění nějak nespěchám, ale už se těším až někdy bude moje kobylka mít mimi
Asi bude na můj vkus dost vysoká - ikdyž se to teď nosí, mě vyhovují spíš kobyly pod 160 KVH ( jsem prcek a líp se mi na ně leze ). Ale s tím se nějak sžiju.
Horší je, že podle některých se ježděním na chlaďasech vytrácejí jejich pracovní geny, ale možná se už něco změnilo, když teď po pár letech propagují bezkostrová sedla .
Kdoví, jak to teda je ?
Takže Brysa slezského na Keli - hádám správně?
No uvidíme, co kde bude stát příští rok... bude u něj ještě Nacho - nevíš?
Tady se vytrácejí pracovní geny u Rona ( že jsem to vůbec dopustila - no, ale aspoň všecko nevyhrává a zbude i na ostatní ):
anderlikova
napsal(a):
Dobrý den chtěla bych koupit kobylku do 9 let zaučenou v tahu nebo pod sedlem buď ČMB nebo Norika do 30 000 poradí mi někdo kam nebo na koho se můžu obrátit?Moc prosím anderlikova@centrum.cz
Zkuste dát inzerát do inzerce na www.chladnokrevnici.info, chodí tam dost lidí od chlaďasů.
Zaučenou v tahu, pod sedlem nebo obojí?
Nevím bohužel o žádné takhle levné v okolí... tady je to samý dobrý původ kolem, takže ceny téměř dvojnásobné.
sally
napsal(a):
má 3 roky, původ má plný, ale v CR nepoužitelný, je to z Francie dovezený čistokrevný ardénský kůň s PP , taková srdcová záležitost
sapaska
napsal(a):
má 3 roky, původ má plný, ale v CR nepoužitelný, je to z Francie dovezený čistokrevný ardénský kůň s PP , taková srdcová záležitost
Vypadá pěkně a pro srdeční záležitosti mám pochopení.
Jak jsi přišla k ardenovi z Francie?
Je pravda, že tady nejsou, ale na Slovensku jsme nějaké viděli ve formance ( pár hřebců), zřejmě tam nějaké rozšíření má.
Ale jak velké, netuším.
sally
napsal(a):
Vypadá pěkně a pro srdeční záležitosti mám pochopení.
Jak jsi přišla k ardenovi z Francie?
Je pravda, že tady nejsou, ale na Slovensku jsme nějaké viděli ve formance ( pár hřebců), zřejmě tam nějaké rozšíření má.
Ale jak velké, netuším.
kamarádka tam žila a její tchán je chová, jsou to moooc klidné a dobrácke koníčky, na fotce jsou nepravé sestry našeho drobka
sapaska
napsal(a):
kamarádka tam žila a její tchán je chová, jsou to moooc klidné a dobrácke koníčky, na fotce jsou nepravé sestry našeho drobka
no a manžel se do ardenov zamiloval, protože jsou to menší (kolem 160 cm), kratší, ale mohutní tahouni
woldemortík

sapaska
napsal(a):
no a manžel se do ardenov zamiloval, protože jsou to menší (kolem 160 cm), kratší, ale mohutní tahouni
ty jsou užasný moc moc kolik takový koník stojí asi dost co
woldemortík
napsal(a):
ty jsou užasný moc moc kolik takový koník stojí asi dost co
ročky kobylky kolem 1000-1200 Eur, hřebečci po odstavu kolem 800 Eur + náklady za převoz
na fotce jako 7 měs, když jsme ho přivezli
woldemortík

sapaska
napsal(a):
ročky kobylky kolem 1000-1200 Eur, hřebečci po odstavu kolem 800 Eur + náklady za převoz
na fotce jako 7 měs, když jsme ho přivezli
to není moc čekala jsem víc
woldemortík
napsal(a):
to není moc čekala jsem víc
není to moc, ale za ty peníze si tady koupíš původového, zaučeného koně
sapaska
napsal(a):
není to moc, ale za ty peníze si tady koupíš původového, zaučeného koně
jsem našla fotku, jak vypadal loňské jaro, když ještě nevěděl, že je hřebec a nic nedělal, jen se pás
woldemortík

sapaska
napsal(a):
jsem našla fotku, jak vypadal loňské jaro, když ještě nevěděl, že je hřebec a nic nedělal, jen se pás
jr to moc krásné plemeno jám doma dva čmb klisnu e její hríbka ,ale to asi už víš chtěla bych tinkera nebo shira.jsou to moc krásný koně.líbí se mi barva a ty nohy. tedka jsem dostala nabídu vyměnit bogara až mu bude rok za 4 valacha po pascal nevím moc se mi dotojo nechce
woldemortík
napsal(a):
jr to moc krásné plemeno jám doma dva čmb klisnu e její hríbka ,ale to asi už víš chtěla bych tinkera nebo shira.jsou to moc krásný koně.líbí se mi barva a ty nohy. tedka jsem dostala nabídu vyměnit bogara až mu bude rok za 4 valacha po pascal nevím moc se mi dotojo nechce
hmm, ono je to těžké rozhodnutí, vychovat hřebce, když s tím nemáš skušenosti, to je trošku sázka do loterie, taky se mi moc líbí rousatí koně
woldemortík

sapaska
napsal(a):
hmm, ono je to těžké rozhodnutí, vychovat hřebce, když s tím nemáš skušenosti, to je trošku sázka do loterie, taky se mi moc líbí rousatí koně
to bojím se toho,ale zase je to můj první koník co ho mám odmala nevím chtěla bych ho vykastrovat,ale až tak ve třech letech
woldemortík
napsal(a):
to bojím se toho,ale zase je to můj první koník co ho mám odmala nevím chtěla bych ho vykastrovat,ale až tak ve třech letech
já jsem taky chtěla kastrovat, ale manžel nechce (bere si to asi osobně ), kobyly tu už nemáme a už měsíc chodí pravidelně do práce a tam se ta jeho energie využije (hřebec v lese je síla sama o sobě), je jako andílek, nechá se drbat hodiny
sapaska
napsal(a):
já jsem taky chtěla kastrovat, ale manžel nechce (bere si to asi osobně ), kobyly tu už nemáme a už měsíc chodí pravidelně do práce a tam se ta jeho energie využije (hřebec v lese je síla sama o sobě), je jako andílek, nechá se drbat hodiny
já sním v lese tahat nebudu max vozík a sedlo jinak ne
woldemortik
napsal(a):
tak jsem založila nové temá tamto bylo už krapet narvané
ja si myslim, ze vsetko je o vychove. Mame zrebca i kobcu a spolu chodia vsade, i okolo inych(cudzich) kobyl a zrebec je uplne v pohode-akoze snazi sa predvadzat, ak kobyla ukazuje zaujem, ale pocuva nas. Tiez som videla par zrebcov v sutaziach, kde sutazili oproti kobylam a tiez sa nestala ziadna nehoda. Jasne, ze kobyla bude pre zrebca obrovske pokusenie vzdy, ale ak mate chlapaka dobre vychovaneho, malo by to byt uplne v pohode
tak rousatcu se vam zachtelo?tak tu mate nejakych
woldemortik
napsal(a):
a este aj s mojou malickostou na voze(taha ho clydesdale)
sally
napsal(a):
Asi bude na můj vkus dost vysoká - ikdyž se to teď nosí, mě vyhovují spíš kobyly pod 160 KVH ( jsem prcek a líp se mi na ně leze ). Ale s tím se nějak sžiju.
Horší je, že podle některých se ježděním na chlaďasech vytrácejí jejich pracovní geny, ale možná se už něco změnilo, když teď po pár letech propagují bezkostrová sedla .
Kdoví, jak to teda je ?
Takže Brysa slezského na Keli - hádám správně?
No uvidíme, co kde bude stát příští rok... bude u něj ještě Nacho - nevíš?
Tady se vytrácejí pracovní geny u Rona ( že jsem to vůbec dopustila - no, ale aspoň všecko nevyhrává a zbude i na ostatní ):
Jo, hádáš správně:-) ... Taky mi to vyhovuje. Jinak jako první kůň na připouštění mě napadl Navar, ale řekli mi, že kobyla, co bude mit po prvé hříbě, že je na ní Navar moc velký.. Moje kobylka je taky malá, má 157 KVH
Ale třeba jsem viděla Biskupa, jako tříletka, to bylo taky nc moc, a ted' ? je z něho kus koně, jako Navar.. A Brys Selzkýdoufám že do daalšího roku taky zmohutní..
A pak jsem pouvažovala, a vím, že Keli asi hřeci nebude pěkně stát, tak radši zajdu za Brysem slezským, který ode mně kousek, než za Navarem, ikdyž ten je ted na inseminaci.. A jsem ještě student, takže nemám 10.000 kč na připouštění ( hlavně cesa je drahá, když se nejezdí jen jednou )
m i s i c k a
napsal(a):
Jo, hádáš správně:-) ... Taky mi to vyhovuje. Jinak jako první kůň na připouštění mě napadl Navar, ale řekli mi, že kobyla, co bude mit po prvé hříbě, že je na ní Navar moc velký.. Moje kobylka je taky malá, má 157 KVH
Ale třeba jsem viděla Biskupa, jako tříletka, to bylo taky nc moc, a ted' ? je z něho kus koně, jako Navar.. A Brys Selzkýdoufám že do daalšího roku taky zmohutní..
A pak jsem pouvažovala, a vím, že Keli asi hřeci nebude pěkně stát, tak radši zajdu za Brysem slezským, který ode mně kousek, než za Navarem, ikdyž ten je ted na inseminaci.. A jsem ještě student, takže nemám 10.000 kč na připouštění ( hlavně cesa je drahá, když se nejezdí jen jednou )
Jasně, v pohodě :-), jak si uděláš, tak budeš mít - jako my všichni ostatní.
Není všem dnům konec, já si na hermelínu taky počkala..
To je jasné, že se hřebci mění, dorůstají, nasvalují, ti co moc nedělají tloustnou a ti, co makají v lese, mají sice pořádný kus zadku, ale zase žádné břicho - protože to, jak známo, při práci i sportu v opravdové zátěži ( ne hobby) překáží - a to všem, nejen koním
Brysové vůbec jsou dobře krmitelní, jako klidnější koně obecně.
Na druhou stranu dnes vidíš krásného koně, a za rok je z něj koníček do hrsti, když se moc nekrmí - konkrétně letos Steiman... škoda tak krásného a pracovitého koně.
bonita
napsal(a):
a este aj s mojou malickostou na voze(taha ho clydesdale)
Bonito, co vy tam vůbec všecko máte - clydesdaly, shiry - ještě něco víc?
A co s nimi všecko děláte? I v lese? Tam by ty rousy asi překážely a dost těžko se udržovaly, ne?
Jezdíte i po výstavách?
Jak se vůbec ty rousy udržují? Kdysi jsem viděla kousek reportáže z Anglie, kde ti koně šli každé ráno do umývárny a šamponovaly se jim všecky nohy...
sapaska
napsal(a):
Pěkní koně.
Ty, co jsme viděli na Slovensku, byli hnědáci. Hřebci, takže živější, ale dobře ovladatelní. Měli méně prostorné chody, takoví houpací koníci.
Jak říkáš, menší, kratší, ušlechtilé hlavy, pevné nohy, mohutně osvalení s dobráckým výrazem.
Prostě sympaťáci .
sally
napsal(a):
Jasně, v pohodě :-), jak si uděláš, tak budeš mít - jako my všichni ostatní.
Není všem dnům konec, já si na hermelínu taky počkala..
To je jasné, že se hřebci mění, dorůstají, nasvalují, ti co moc nedělají tloustnou a ti, co makají v lese, mají sice pořádný kus zadku, ale zase žádné břicho - protože to, jak známo, při práci i sportu v opravdové zátěži ( ne hobby) překáží - a to všem, nejen koním
Brysové vůbec jsou dobře krmitelní, jako klidnější koně obecně.
Na druhou stranu dnes vidíš krásného koně, a za rok je z něj koníček do hrsti, když se moc nekrmí - konkrétně letos Steiman... škoda tak krásného a pracovitého koně.
Jo jo.. Chtěla jsem na tu mojí pustit nějkého Brysa. Tak uvidíme. Jinak mě se třeba ted' nelíbí Baron ze Zubří.. On jak byl malý, tak byl mohutný, a krásný, ale ted jako tříletý teda nic moc. Takový pochudlý.. ALe tak každého věc. Já zase mám radši kobylu dobře nakrmenou Ikdyž se mě už nejeden člověk ptal, jestli je březí
Vždycky řeknu, že je dobře krmená
Jo a ten Steiman je takový pochudlý, to jo. Loni v tom Tlumačově, jak ho měl ještě Blizňák se mi zdál dobrý ale letos je fakt pohublý..
m i s i c k a
napsal(a):
Jo jo.. Chtěla jsem na tu mojí pustit nějkého Brysa. Tak uvidíme. Jinak mě se třeba ted' nelíbí Baron ze Zubří.. On jak byl malý, tak byl mohutný, a krásný, ale ted jako tříletý teda nic moc. Takový pochudlý.. ALe tak každého věc. Já zase mám radši kobylu dobře nakrmenou Ikdyž se mě už nejeden člověk ptal, jestli je březí
Vždycky řeknu, že je dobře krmená
Jo a ten Steiman je takový pochudlý, to jo. Loni v tom Tlumačově, jak ho měl ještě Blizňák se mi zdál dobrý ale letos je fakt pohublý..
No jo... ozvalo se z davu diváků při soutěžích na Hluboké ( adresováno páru Baron ze Zubří + Steiman) - lépe nakrmit koně i držitele - docela výstižné...
bonita
napsal(a):
lebo ich je menej ako Shire a obvykle chovny kvalitny material si ludia nechcu pustat z ruk a ak ano za vysoke palky
Bára ČMB a následně zika na které je focená kamarádka
anderlikova
napsal(a):
Bára ČMB a následně zika na které je focená kamarádka
Zika
sabora

anderlikova
napsal(a):
Zika
tinker-(ka?myslim) včera na Mácháči, vystoupení -rytířský turnaj- bylo to docela pěkný, nejlepší byly koně )a jeden rytíř
sabora

sabora
napsal(a):
tinker-(ka?myslim) včera na Mácháči, vystoupení -rytířský turnaj- bylo to docela pěkný, nejlepší byly koně )a jeden rytíř
sabora

sabora

sally
napsal(a):
Tenhle maličký blonďatý rytíř?
no, toho malého blonďáčka zrovna nemyslim, to je můj synátor, je to ten co vede hnědáka a je zády, skusim najít fotku kde je zepředu
woldemortik
napsal(a):
kuk, ten ale je, co?
woldemortik
napsal(a):
ten je roskošnej kde jsi na něj přišla
Včera mi kluci v ohradě krásně běhali, tak dneska vložím pár sportovních begánků
aluska
napsal(a):
Včera mi kluci v ohradě krásně běhali, tak dneska vložím pár sportovních begánků
a další
siringa
napsal(a):
ahojte
tak jsem nakonec nikam nejela stavěli jsme přístřešek
woldemortik
napsal(a):
tak jsem nakonec nikam nejela stavěli jsme přístřešek
tady jsem s bogárkem jak se zbližujem
woldemortik
napsal(a):
........
fotila to mamka a moc si jí líbil foták,že se sním dobře fotí tohle jsem už fotila já mamka hladí ferdu
sabora

woldemortik
napsal(a):
tady jsem s bogárkem jak se zbližujem
jak má tu jemnounkou hřívu suprově na pankáčka!!!
včera jsem našla pěknou bryčku od Kolína za 15tis. chceš poslat tel?
sabora

siringa
napsal(a):
ahojte
koukam že se maj holky rády
sabora

sabora
napsal(a):
koukam že se maj holky rády
to bylo k fotce -siringa
woldemortik
napsal(a):
kolín t je daleko tam minikdo nepojede.dnaska jsem mu jí už nandala celou ,ale byla mu malá nechal si jí sundat a pak zase už zvěčenou nandat a i zapnut no je to šikula
Tak ja vam sem pridam par fotecek :-) jedny krasny chladacky Já a Bára ,,, Musim se smat kdyz se me snazi schodit jak ona vyhazuje
kubeska
napsal(a):
Tak ja vam sem pridam par fotecek :-) jedny krasny chladacky Já a Bára ,,, Musim se smat kdyz se me snazi schodit jak ona vyhazuje
ete ja a barunka :-)
kubeska
napsal(a):
A tady ležííííí
A tady s ni leží i takovej trochu naladovej valášek Bažant
kubeska
napsal(a):
A tady s ni leží i takovej trochu naladovej valášek Bažant
to bylo prvni den spolu v ohrade, tak to vypadalo, že se snesou, ale ejhle dneska je musim hlidat, mlada pochopila, že stara nemuže tak ji co chvila kopne a otravuje, a ma tvrdokovy, takže je mužu mit puštěné jen když jsem tam s nima..
siringa
napsal(a):
to bylo prvni den spolu v ohrade, tak to vypadalo, že se snesou, ale ejhle dneska je musim hlidat, mlada pochopila, že stara nemuže tak ji co chvila kopne a otravuje, a ma tvrdokovy, takže je mužu mit puštěné jen když jsem tam s nima..
tak jsem už sehnala bryčkou kusek od nás za 2:500,.
woldemortik
napsal(a):
Siringa: A jeje, to je mi luto, ze mladocha je na starsiu kobusku trvda...my sme tak dali k dvom mladsim valachom 22 rocneho A1/1 ako spolocnika, a tiez mu chudakovi nedali pokoj, tak som im musela nejaku dobu ukazovat, ze teda takto nee a budu v hierarchii, kde som vodcom ja, tak po urcitom case sklapli(len tak na okraj-neboli to moje kone-ja mam len kobusku a zrebcaka)
m i s i c k a
napsal(a):
připouštěcí sezona je od zimy ( únor/březen ) po červen/červenec..
No - začátek je s první dobrou říjí kobyly na začátku roku , oficiální konec sezony je 31.8.
sabora

woldemortik
napsal(a):
byl umě kovář-dneska, a říkal že Kulich má kopyta výstavní a není třeba na to moje courání ho kovat, tak mam radost. taky jsme se bavili o babče ponče, jak už vypadá špatně............., asi mě čeká to nemilý rozhodnutí, kdy.......
sabora

sabora
napsal(a):
byl umě kovář-dneska, a říkal že Kulich má kopyta výstavní a není třeba na to moje courání ho kovat, tak mam radost. taky jsme se bavili o babče ponče, jak už vypadá špatně............., asi mě čeká to nemilý rozhodnutí, kdy.......
viz vaši koníci: jo, kulda je z dvojčat, ale jeho bráška se nedožil třetího dne, byl skoro stejný, jen větší. A Kulich se mu říká právě po veterináři, který mu pomoh na svět, už to chystali na císařáka, ale na poslední pokus se povedlo. Škoda toho druhýho.
Teď mám lae fakt těžkou hlavu z tý mojí poničky............
sabora
napsal(a):
viz vaši koníci: jo, kulda je z dvojčat, ale jeho bráška se nedožil třetího dne, byl skoro stejný, jen větší. A Kulich se mu říká právě po veterináři, který mu pomoh na svět, už to chystali na císařáka, ale na poslední pokus se povedlo. Škoda toho druhýho.
Teď mám lae fakt těžkou hlavu z tý mojí poničky............
Já taky nemám na courání po lesích okuto nic. Vůbec se kovou kobyly, jen když musí - ke zkouškám, jinak není třeba.
Ponička je jak stará, a co ji trápí?
Taky mám jednu pro syna - asi 11 let, bez PP:
mezerova
napsal(a):
měla jsem podobnou poničku, nemáte foto hlavy zepředu? aby byla vidět celá lysinka?
Zkusím pohledat.
Není to nic moc - tady:
sabora

sally
napsal(a):
Ještě:
ta je pěkná, vypadá jak plyšová
no, moje sanny, věk přesně nevim a odhad je taky těžkej, minimálně 20 reálně 25?... je slepá, hodně zhubla, a má jakoby záchvaty, nebo jak to popsat, třeba i v noci začne řechtat, běhá dokolečka třaba i 2 h, už nemůže, podlamují se jí nohy, ale uklidnit se nedá, nevim, co to, a je to čím dál častější a horší........, bojím se že jí stoho raní mrtvice
sabora
napsal(a):
ta je pěkná, vypadá jak plyšová
no, moje sanny, věk přesně nevim a odhad je taky těžkej, minimálně 20 reálně 25?... je slepá, hodně zhubla, a má jakoby záchvaty, nebo jak to popsat, třeba i v noci začne řechtat, běhá dokolečka třaba i 2 h, už nemůže, podlamují se jí nohy, ale uklidnit se nedá, nevim, co to, a je to čím dál častější a horší........, bojím se že jí stoho raní mrtvice
Linda je fakt plyšák, hlavně v zimě , hotový medvěd.
Hm, tak to Sanny je už starší paní - a co na ty záchvaty říká vet? To jsem ještě neslyšela - nejspíš něco s hlavou, ne?
To už bych asi taky uvažovala nad tím, že se blíží konec... škoda..
Na druhou stranu v tomhle věku už se dá čekat leccos..