Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.8.2007 13:27

Ahojky.

Tak jsme na nemoderce řešili, další zvuk, který vydávají naši milovaní čtyřnozí a nedobrali jsme se uspokojivého závěru.
Můj koník (hřebec) vydává při klusu nebo při cvalu dost divné zvuky připomínající žbluňkání či škruňkání, nebo co vlastně, přímo do rytmu pohybu. Není to nic ojedinělého, ale i přesto, že jsem byla uklidněna, že nejde o žádnou patologii bych ráda věděla oč jde.

Kdybyste někdo věděl co myslím, nebo s tím měl nějakou zkušenost, tak plís písněte. Na nemoderce se to řešilo pod titulem \"Poučíte mě?\"

1.8.2007 13:40

skippy napsal(a):
Ahojky.

Tak jsme na nemoderce řešili, další zvuk, který vydávají naši milovaní čtyřnozí a nedobrali jsme se uspokojivého závěru.
Můj koník (hřebec) vydává při klusu nebo při cvalu dost divné zvuky připomínající žbluňkání či škruňkání, nebo co vlastně, přímo do rytmu pohybu. Není to nic ojedinělého, ale i přesto, že jsem byla uklidněna, že nejde o žádnou patologii bych ráda věděla oč jde.

Kdybyste někdo věděl co myslím, nebo s tím měl nějakou zkušenost, tak plís písněte. Na nemoderce se to řešilo pod titulem \"Poučíte mě?\"

nedela to spis prazdnejsi konsky zaludek?

1.8.2007 13:43

hanzy napsal(a):
nedela to spis prazdnejsi konsky zaludek?

Nemyslím, dělá to za každého stavu(nažrán i nenažrán), ale je fakt, že ten můj nenažranec se cítí hladov stále

1.8.2007 14:13

skippy napsal(a):
Ahojky.

On snad nikdo nechápe co máme na mysli viď?
Vídáme to skoro při každém pohybu koně,hlavně tedy na jízdárně,při parkuru ve výběhu když klušou lítaj...A myslím si že jsou to prostě plyny v trávicím ústrojí,nebo něco podobnéhoAle rozhodně to jde z břicha a ne z šourkuTo si myslím by znělo uplně jinak
Tak už někdo přijďte s tím správným vysvětlením!

1.8.2007 14:23

markemic napsal(a):
On snad nikdo nechápe co máme na mysli viď?
Vídáme to skoro při každém pohybu koně,hlavně tedy na jízdárně,při parkuru ve výběhu když klušou lítaj...A myslím si že jsou to prostě plyny v trávicím ústrojí,nebo něco podobnéhoAle rozhodně to jde z břicha a ne z šourkuTo si myslím by znělo uplně jinak
Tak už někdo přijďte s tím správným vysvětlením!

Heh, já jsem to škrundání vždycky slýchývala u hřebců a valachů. U kobyly ještě žádné. Nevím co to je, pokud dáte ale dotaz na equichannelu tak Vám určitě jaja nebo někdo jiný rád odpoví...

1.8.2007 14:26

skippy napsal(a):
Ahojky.

dle slov veterinarky z eqch (jaja) je to "pohyb penisu v předkožce"

1.8.2007 14:32

hanzy napsal(a):

No to jo,ale proč pak to samé slyším i u kobyl??Já bych se ráda spokojila se zdůvodněním penisu,ale nedá mi spát že je to i u kobyl

buggyna

1.8.2007 14:40
buggyna

skippy napsal(a):
Ahojky.

dělá se to především valachům,ale u hřebců je to taky možné.Je to žaludek, prý ho nemají "uchycen" jako klisny

1.8.2007 14:44

buggyna napsal(a):
dělá se to především valachům,ale u hřebců je to taky možné.Je to žaludek, prý ho nemají "uchycen" jako klisny

Tak to jsem chtěla slyšet,tato odpověď už mě uspokojilaA teď ještě je záhada proč to slýchávám i u klisen

1.8.2007 15:13

markemic napsal(a):
Tak to jsem chtěla slyšet,tato odpověď už mě uspokojilaA teď ještě je záhada proč to slýchávám i u klisen

mě to taky vidává valach při klusu jen někdy i slýchávám to i u klisen a ty myslím penis nemají tak to asi nebude tím žaludem v šourku

1.8.2007 15:34

woldemortik napsal(a):
mě to taky vidává valach při klusu jen někdy i slýchávám to i u klisen a ty myslím penis nemají tak to asi nebude tím žaludem v šourku

Jo tak to dělá většina hřebců a valachů ale ne pořád jen někdy... a ten zvuk vychází někde z břicha ...taky mi zatím nikdo nedokazal říct co to je..

1.8.2007 15:36

woldemortik napsal(a):

JOOO TAK UŽ TO VYŘEŠMEETakže tady máme důkaz že nejen chlapi to dělajTakže jak?

1.8.2007 15:50

markemic napsal(a):
JOOO TAK UŽ TO VYŘEŠMEETakže tady máme důkaz že nejen chlapi to dělajTakže jak?

Ahoj všem,tak přesně tohle znám je to jak kručení v břiše které se ozývá při každém pohybu.Kdysi jsem jezdila valacha a tomu to furt vrzalo já a kámoška mladí smradi samozřejmě co tež chudáčkovi je,tak jsme chodili na procházky na ruce a majitel nám pak řekl že to dělá žaludek.Dodnes nevím zda je to pravda.Ale je fakt že jsem to nejednou zažila i u kobyly a ne vždy,stejně tak u valacha,dělá to občas jindy zas ne.U mého valacha jak to vrže třeba i u cvalu tak pak hodí boba a je klid.Tak se mi zdálo zda zrovna neprobíhá trávení a jelikož u běhu se tam ty střeva skřípou,přelívají a kdoví co všechno tak by to mohlo být ono.Ale ruku do ohně za to nedám

1.8.2007 15:59

thesis napsal(a):
Ahoj všem,tak přesně tohle znám je to jak kručení v břiše které se ozývá při každém pohybu.Kdysi jsem jezdila valacha a tomu to furt vrzalo já a kámoška mladí smradi samozřejmě co tež chudáčkovi je,tak jsme chodili na procházky na ruce a majitel nám pak řekl že to dělá žaludek.Dodnes nevím zda je to pravda.Ale je fakt že jsem to nejednou zažila i u kobyly a ne vždy,stejně tak u valacha,dělá to občas jindy zas ne.U mého valacha jak to vrže třeba i u cvalu tak pak hodí boba a je klid.Tak se mi zdálo zda zrovna neprobíhá trávení a jelikož u běhu se tam ty střeva skřípou,přelívají a kdoví co všechno tak by to mohlo být ono.Ale ruku do ohně za to nedám

No no no !tO PŘESNĚ SI MYSLÍM TAKY,PROSTĚ NĚCO SPOJENÝ S TÍM JEJICH ZVLÁŠTNÍM TRÁVENÍM,PROSTĚ DLOUHÝ STŘEVA,Přce jen je pak kolem střev a toho všeho dost velký nevyplněný prostor,takže ono by ani nebylo divu,ale zajímalo by mě jestli je opravdu nějaký profesionální popis tohoto jevu

buggyna

1.8.2007 17:01
buggyna

markemic napsal(a):

jéé,pardón!!! Já zapoměla že sem na ifauně...taky každej je chytřejší než veterinář!!! Tak si to tady holky vyřešte jak chcete..asi máte nějaký hybridní kobyly dál to radši rozebírat nebudu

xylóza

1.8.2007 17:13
xylóza

skippy napsal(a):
Ahojky.

Jé přesně vím co máte na mysli Jednou nám v koryčanech říkali že to koně dělají nejčastěji při změně směru na kruhu a že je to dané žaludkem... Přesně to nevím-ale určitě někdo od tam by to zvládl vysvětlit líp

1.8.2007 17:20

buggyna napsal(a):
jéé,pardón!!! Já zapoměla že sem na ifauně...taky každej je chytřejší než veterinář!!! Tak si to tady holky vyřešte jak chcete..asi máte nějaký hybridní kobyly dál to radši rozebírat nebudu

Ježišmarjá bez emocí!
Tady nikdo nedělá chytřejšího,jen se tady tak nějak shodujem na tom že to nedělaj jen valaši a hřebci

1.8.2007 17:23

markemic napsal(a):
Ježišmarjá bez emocí!
Tady nikdo nedělá chytřejšího,jen se tady tak nějak shodujem na tom že to nedělaj jen valaši a hřebci

taky jsem si to vysvětlovala divně...ale u kobylky jsem to ještě neslyšela..takže to vám nepovím.....ale moc ráda bych věděla...co ten zvuk způsobuje

1.8.2007 17:50

xylóza napsal(a):
Jé přesně vím co máte na mysli Jednou nám v koryčanech říkali že to koně dělají nejčastěji při změně směru na kruhu a že je to dané žaludkem... Přesně to nevím-ale určitě někdo od tam by to zvládl vysvětlit líp

ahoj! je to samozdřejmě zmiňovaným žaludkem, ale žaludek má každý kůň a každému koni se to nestává! je to tím, že kůň není dostatečně uvolněný!!

1.8.2007 17:56

buggyna napsal(a):

Teda Adino tys sem fakt sedla teda! My se tu jen bavíme,vykládáme si co si myslíme že by to mohlo být a my co to nevíme jistě to netvrdíme, takže se sklidni ty vet taky nejsi a když se ti nelíbí na fauně nemusíš sem chodit.Hybrid je asi někdo jiný, to máš jakby to bylo o kručení,že by v žaludku kručelo jen chlapům?

1.8.2007 18:05

bebca napsal(a):
ahoj! je to samozdřejmě zmiňovaným žaludkem, ale žaludek má každý kůň a každému koni se to nestává! je to tím, že kůň není dostatečně uvolněný!!

no nevím,já to slyšela dělat valachy hřebce i kobyly,zvláštní je, že někteří koně to dělají častěj,někteří občas a někteří vubec,ale nemyslím že by to bylo nedostatečným uvolněním,muj dvouletý hřebeček to dělá když lítá a dovádí se stejně starým kámošem po ohradě a to je uvolněný až až,a jeden muj valach to dělá na vyjíždce,občas. a stejně tak když lítá s kámošema po ohradě,ale taky né vždy.

1.8.2007 20:26

margotka napsal(a):
no nevím,já to slyšela dělat valachy hřebce i kobyly,zvláštní je, že někteří koně to dělají častěj,někteří občas a někteří vubec,ale nemyslím že by to bylo nedostatečným uvolněním,muj dvouletý hřebeček to dělá když lítá a dovádí se stejně starým kámošem po ohradě a to je uvolněný až až,a jeden muj valach to dělá na vyjíždce,občas. a stejně tak když lítá s kámošema po ohradě,ale taky né vždy.

Teda tady se to rozjelo, Pro Adinu, ale nejen pro ni. Nikdo tu netvrdí, že je chytřejší než vet, ale přecejen si troufám říct, že rozdíl v anatomii žaludku klisny a hřebce, popřípadě valacha není absolutně žádný. Ještě jsem se koukala do Fiziologie koní a tam bohužel nic podobného nepopisují

1.8.2007 20:38

hanzy napsal(a):

JJ, právě tuto odpověď jsme dostali před lety na cvičiteláku od veta,který nás školil. Dělají to jen valaši, hřebci. Nikdy jsem žádnou klisnu neslyšela tyto zvuky vydávat. Ale definovat slovem, který zvuk má tazatelka na mysli, není jednoduchý. Možná každý mluví o něčem jiném ;-).

Přidejte reakci

Přidat smajlík