Takže prosluněný čtvrtek dámy!!!!

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2007 08:11

Čauvec mařenky,teda já dnes dorazila až na pul osmou včera jsme byli s kámoškou a dala jsem tři píva...na to že moc nepiju to byl výkon, taky jssem doma zvažovala jestli budu blinkat nebo ne, naštestí dobrý jen jsem usla u dvdčka
TAk začínám fotoromán o naší stáji-tady bydlí Sahib...má apartmá s výhledem na celý dvůr!

sadzi saj

2.8.2007 08:15
sadzi saj

klawdie napsal(a):
Čauvec mařenky,teda já dnes dorazila až na pul osmou včera jsme byli s kámoškou a dala jsem tři píva...na to že moc nepiju to byl výkon, taky jssem doma zvažovala jestli budu blinkat nebo ne, naštestí dobrý jen jsem usla u dvdčka
TAk začínám fotoromán o naší stáji-tady bydlí Sahib...má apartmá s výhledem na celý dvůr!

Ahoj Klári, já dorazila taky až teď byla jsem ráno za Elí. Tak to má Sabula super, že má takhle přehled

2.8.2007 08:26

sadzi saj napsal(a):
Ahoj Klári, já dorazila taky až teď byla jsem ráno za Elí. Tak to má Sabula super, že má takhle přehled

Bré ránko holky, já nevím, co mi je, ale tež jsem, jak kdyby mě někdo paštil pytlem přes hlavu, a to jsme večer vypila max. tak vodu...:)))
A tady posílám jednoho takového "robečka"...:)))

2.8.2007 08:29

kukinatost napsal(a):
Bré ránko holky, já nevím, co mi je, ale tež jsem, jak kdyby mě někdo paštil pytlem přes hlavu, a to jsme večer vypila max. tak vodu...:)))
A tady posílám jednoho takového "robečka"...:)))

čauec. Tak já jsem dneska na tom podobně, ráno o půl 4 jsem naháněla Honzulu na zahradě, se usmyslil, že vedle je lepší tráva, tak si to po ránu pěkně mašíroval po anglickém trávníčku

2.8.2007 08:32

lanika napsal(a):
čauec. Tak já jsem dneska na tom podobně, ráno o půl 4 jsem naháněla Honzulu na zahradě, se usmyslil, že vedle je lepší tráva, tak si to po ránu pěkně mašíroval po anglickém trávníčku

Leni, a jak můžeš vědět, že nešel hrát golf...?:)))
Btw takhle Kerka vítá mě..:)

2.8.2007 08:34

lanika napsal(a):

A jejé první trapení Leni!tak aspon si to měla i s rozcvičkou!
JInak Andy on byl dřív zavřený ve stáji a byl tam dost nervní, pač právě neměl přehled, takhle je spokojen a všechno dění kontroluje...za což jsem ráda měli jsme v boxe dost problémy a ani mi tam nechtěkl chodit, přemístění to vyřešilo

2.8.2007 08:35

klawdie napsal(a):
A jejé první trapení Leni!tak aspon si to měla i s rozcvičkou!
JInak Andy on byl dřív zavřený ve stáji a byl tam dost nervní, pač právě neměl přehled, takhle je spokojen a všechno dění kontroluje...za což jsem ráda měli jsme v boxe dost problémy a ani mi tam nechtěkl chodit, přemístění to vyřešilo

Klári, věřím, že jestli je jenom z poloviny zvědavý jak Kerka, tak z toho bydlení s oknem musí být euforický jak Remek ze skafandru...:)

2.8.2007 08:36

kukinatost napsal(a):

Čaute holkýýý,
tak jsem na tom podobně jako vy. Já jsem se včera byla podívat za Gastonem a pěkně jsme si také káply do strojku, vypila jsem asi půl litru vínka a nazpátek domů jsem se trošičku motala... ale jsem v pohodě, permoníci nemlátěj do hlavy posílám jednu historickou fotku, tady mi je 9 let...

2.8.2007 08:38

kukinatost napsal(a):

Janica, já udělám u vás asi přepadovku a ten venkovní box ti čornu no my jsme ještě ve výstavbě, ale až budu mít ty půlené dveře z obou stran, taky se pochlubím Holky, ale spím tvrdě a slyším nějaké klepání pod oknem. Hned první mě napadlo, že Honza utekl, ale pak jsem ležela dál, a řekla jsem si, že zas zmatkjuju, že šel třeba jen švagřík na záchod. Ale slyěšela jsem to podruhé, tak juknu z okna jestli ho na zahradě neuvidím a nic, ticho. Už jsem chtěla zavíratz okno a tu se valí nažraná hrouda, jako by nic a ještě se na mě nahoru podívá Já polonahá ho jdu zavírat ( podotýkám provizorními zátarasy, jelikož dveře jsou ve výstavbě ) A ráno, v 6 ho jdu pouštět na pastvu a on si panoček leží, bo dobitý z té noční procházky, ne a ne vstanout a mě nahánělo do práce. Urviš,....

2.8.2007 08:38

kukinatost napsal(a):
Klári, věřím, že jestli je jenom z poloviny zvědavý jak Kerka, tak z toho bydlení s oknem musí být euforický jak Remek ze skafandru...:)

Hej Danny, ten koník vypadá úplně stejně jak ten kůň od T.G.M....:))))

2.8.2007 08:43

klawdie napsal(a):

Jinak Leni, aby ti nebylo líto...já když sjem měla Kerkku asi první měsíc, tak jsem ještě neměla pásku, ale jenom provázky, vždycky sjem ho tam pouštěla, když sjem byla doma a kontroolovala ho z okna..byla tma, tak jsem vždycky vidělala onen černý stín na tom spáném území, byla sjem se sprchnout aa umýt hlavu, hodila si turban na vlasy, na sebe tanga a jdu k oknu...a signor Kerka nikde a už si to mašíroval po cestě..tak jsem vyběhla v oném oděvu ven a fičela pro něho, u začínalo být 6., takže lidi jezdili do práce, no, věřím, že se velmi pobavili...:)))a ty tu machříš se zahradou..:D, ne, chápu, že to překvapí a zároveň ráno, jak bestyja nechce vstátvat ještě trošku nas...

2.8.2007 08:46

kukinatost napsal(a):

Normálně jsem myslela, že ho zprdnu za to, že si dovolil vylézt z ohrady, ael jak na mě zamrkal těma ospalýma očičkama, já se tomu ještě zasmála. Ale zase pod sedlem byl včera moc šikovný. Nacválal už na pravou nohu asi 3x za sebou správně, měli jsme postavené i 2 skoky....ehm....skůčky a pěkně se už zvedal. Sice se zas ze začátku kroutil jak koza před skokem, ale šel na to a pěkně zvednul i ty zadní nožiska. Jinak je na toto lempl Dneska jdem do lesíka, provětrat hlavy

2.8.2007 08:49

kukinatost napsal(a):

Heh, tak to je dobrý Je to klisna Nifa-zemská kobyla klasická furioska. Má učitelka, moc hodná a klidná kobylka...často na ní vzpomínám. Ale jak jsme už tady jednou psala tak vylést na ní bylo jak zdolávání Mont Ewerest měla cca 175 v kohoutku. Zemřela v nedožitých 29 letech na selhání srdíčka...po světě cválá asi 14 potomků, byla to velice poctivá mamina

sadzi saj

2.8.2007 08:49
sadzi saj

kukinatost napsal(a):

Jo to věřím Klári, aspoň má přehled a je to pro něj zajímavější

Holky, asi mám problém, nechce skákat

Jinak Jani super box taky bych takový brala

2.8.2007 08:50

kukinatost napsal(a):
Jinak Leni, aby ti nebylo líto...já když sjem měla Kerkku asi první měsíc, tak jsem ještě neměla pásku, ale jenom provázky, vždycky sjem ho tam pouštěla, když sjem byla doma a kontroolovala ho z okna..byla tma, tak jsem vždycky vidělala onen černý stín na tom spáném území, byla sjem se sprchnout aa umýt hlavu, hodila si turban na vlasy, na sebe tanga a jdu k oknu...a signor Kerka nikde a už si to mašíroval po cestě..tak jsem vyběhla v oném oděvu ven a fičela pro něho, u začínalo být 6., takže lidi jezdili do práce, no, věřím, že se velmi pobavili...:)))a ty tu machříš se zahradou..:D, ne, chápu, že to překvapí a zároveň ráno, jak bestyja nechce vstátvat ještě trošku nas...

Já vím, že ze zahrady nemá kam utéct, ale zase je tam spoustu věcí, o které by se nemehlo mohl poranin. Jinak já ten první týden také neměla elektr. ohradník a pásl se na zahradě v těch silonových páskách "zákaz vstupu " První den jsem ho měla zavřeného v booxu, aby si zvyknul a procházka na ruce, ten další den jsem ho až pouštěla ven a to byl rozběh a skok asi 110 cm a tradáááááááááá zase na onen anglický trávník Další pokusy se už ani nezvedal a jen si to v kroku protrhl prsama

2.8.2007 08:51

kukinatost napsal(a):

Jo Jani Sahib musí mít přehled je jak důchodce a taky všechno komentuje...ftipnýá je když někdo ze stáje není ještě ve svém boxe tak na něj řve at už jde domu a není spokojený do doby dokud tam nejsou všichni...JOOO a mám pocit podle štítku že ty\ dečky paní šije tak jsem ji psala mejl, pač by jsme chtěli tuhle dečku s cípem i na Jerrýka!Jinak dečky jsou exkluzivní!

2.8.2007 08:53

lanika napsal(a):
Já vím, že ze zahrady nemá kam utéct, ale zase je tam spoustu věcí, o které by se nemehlo mohl poranin. Jinak já ten první týden také neměla elektr. ohradník a pásl se na zahradě v těch silonových páskách "zákaz vstupu " První den jsem ho měla zavřeného v booxu, aby si zvyknul a procházka na ruce, ten další den jsem ho až pouštěla ven a to byl rozběh a skok asi 110 cm a tradáááááááááá zase na onen anglický trávník Další pokusy se už ani nezvedal a jen si to v kroku protrhl prsama

Andrej copak? Včera jste něco zkoušeli? Kolik je vlastně Elí? A co dělala u bývalých majitelů? Neházej flintu do žita, možná tě jen zkouší v tom skákání. Za půl roku můžete skákat i ploty,. Těžko to tak usuzovat ze začátku....Hlavu vzhůru.

2.8.2007 08:55

lanika napsal(a):

Šikula ten Honzík! hele a Jani předpokládm že jsi měla na sobě ještě něco jiného než tanga a turban, ne?????

2.8.2007 08:55

lanika napsal(a):

aha, to mě nenapadlo, no, nám se Kerka na zahradě furt tlačí k bazénu nebo vinnému sklípku, to má z těch hospod...:)))holky,, frčím na piliny, kolem oběda jsem tu jak na koni...:)

sadzi saj

2.8.2007 09:25
sadzi saj

kukinatost napsal(a):
aha, to mě nenapadlo, no, nám se Kerka na zahradě furt tlačí k bazénu nebo vinnému sklípku, to má z těch hospod...:)))holky,, frčím na piliny, kolem oběda jsem tu jak na koni...:)

No Leni, včera jsem byla v lese, tak dneska ráno jsem šla na jízdárnu, přiježďovala, pěkně se mi uvolnila, tak jsem si říkala, že nakonec skočím jeden malý skůček podle mě měl kolem 50 cm a co myslíš, štycla , tak jsem najela znova a zase štycla, tak jsem na ni houkla, tak to pak skočila, ale jak že, člověk to nečeká a nepovolí pořádně nic a tak jsem šla ještě jednou a to samý, najedu a pobídka a štyc a pak z místa, prostě štycuje nevím, buď to zkouší a nebo jsme udělali něco špatně, šli na ní moc rychle a taky si myslím, že za to můžu i já, pač jsem jí občas zůstala v hubě apod. člověk se učí, takže to tak i vypadá a ona je citlivka na hubu. Jinak jí je 13 let, ale je pošetřená, celý život nic nedělala, byla na hříbata do 9 let a pak jí měla pani na rekre po lese, takže je to taková přerostlá remonta a pravděpodobně byla v tréninku na dostihy si myslím, co jsem se pídila, tak jedna pani ji zná si ji pamatuje z té stáje a měli tam trenéra, který trénoval dostihy a parkur a Elí nezná kavalety nic, takže nemohla být v parkurové přípravě a chovatel od kterého pochází prý má sen vyhrát dostih s koněm svého chovu a hlavně, je zapsaná v Jockey clubu, což nechápu, proč by někdo zapisoval koně do Jockey clubu.

2.8.2007 09:38

sadzi saj napsal(a):
No Leni, včera jsem byla v lese, tak dneska ráno jsem šla na jízdárnu, přiježďovala, pěkně se mi uvolnila, tak jsem si říkala, že nakonec skočím jeden malý skůček podle mě měl kolem 50 cm a co myslíš, štycla , tak jsem najela znova a zase štycla, tak jsem na ni houkla, tak to pak skočila, ale jak že, člověk to nečeká a nepovolí pořádně nic a tak jsem šla ještě jednou a to samý, najedu a pobídka a štyc a pak z místa, prostě štycuje nevím, buď to zkouší a nebo jsme udělali něco špatně, šli na ní moc rychle a taky si myslím, že za to můžu i já, pač jsem jí občas zůstala v hubě apod. člověk se učí, takže to tak i vypadá a ona je citlivka na hubu. Jinak jí je 13 let, ale je pošetřená, celý život nic nedělala, byla na hříbata do 9 let a pak jí měla pani na rekre po lese, takže je to taková přerostlá remonta a pravděpodobně byla v tréninku na dostihy si myslím, co jsem se pídila, tak jedna pani ji zná si ji pamatuje z té stáje a měli tam trenéra, který trénoval dostihy a parkur a Elí nezná kavalety nic, takže nemohla být v parkurové přípravě a chovatel od kterého pochází prý má sen vyhrát dostih s koněm svého chovu a hlavně, je zapsaná v Jockey clubu, což nechápu, proč by někdo zapisoval koně do Jockey clubu.

omlouvá, se, ze vám do toho vstupuji,ale pokud je to anglicky plnokrevnik, coz asi je. Tak ti se vsichni registruji do jockey klubu, aby meli papiry. A nezalezi na tom, zda konik bude behat ci ne.

2.8.2007 09:38

sadzi saj napsal(a):

A ty od ní budeš chtít někdy hříbouška? Elí je moc pěkná a není taková kostnatá jako plňásci bývají...moc se mi líbí, hold jsem na ty zrzky...

2.8.2007 09:40

sadzi saj napsal(a):

Hele kočko, nestracej naději, bude to asi chvilkové, bud se bojí o sebe nebo to zkouší.vem ji třeba někdy na jizdárnu a skákej tyhle male skučky s ní,aby viděla že se není čeho bát...a pokud štycuje skok tak ho bud zmenší nebo pokud je to kolmak udělej z něj křížek skoč a pak moc moc chval!Musí s toho skákání mít radost...taky se pořád bojím že SAhiba odradím, ale on skáče strašně rád, jakmile začneme najíždí si na skoky sám, kamoška ho jednou pásla na jízdárně a byli tam postavený kavalety tak si je jen tam prošel, prostě si vubudoval zalibu, je rád v nečem dobrý...tak Elí taky ukaž jak je šikovná jak ji to na těch klacíčkáš jde hezký a jak ti dělá radost...co by pro tebe neudělala neé?Hlavně koníka neotravit a nepřehánět to se skákáním, asi s ní musíš dělat jako s remontou,my skočím skok asi 6x a dost ale né pořád ten samy pořád to Lukáš obměnuje aby tam čekalo vždy nějaké překvapení(jednoduchý křížek, dvojitý(doporučuji), kolmáček)pokud se na něčem zasekne, stačí zmenšit skočit a pochvalit a nechat být,důležité je zakončení dobře provedeným cvikem či skokem...nebud z toho neštastná....já když viděla poprvé SAhiba něco skočit tak jsem myslela že snad ani skákat neumí...

2.8.2007 09:43

klawdie napsal(a):
Hele kočko, nestracej naději, bude to asi chvilkové, bud se bojí o sebe nebo to zkouší.vem ji třeba někdy na jizdárnu a skákej tyhle male skučky s ní,aby viděla že se není čeho bát...a pokud štycuje skok tak ho bud zmenší nebo pokud je to kolmak udělej z něj křížek skoč a pak moc moc chval!Musí s toho skákání mít radost...taky se pořád bojím že SAhiba odradím, ale on skáče strašně rád, jakmile začneme najíždí si na skoky sám, kamoška ho jednou pásla na jízdárně a byli tam postavený kavalety tak si je jen tam prošel, prostě si vubudoval zalibu, je rád v nečem dobrý...tak Elí taky ukaž jak je šikovná jak ji to na těch klacíčkáš jde hezký a jak ti dělá radost...co by pro tebe neudělala neé?Hlavně koníka neotravit a nepřehánět to se skákáním, asi s ní musíš dělat jako s remontou,my skočím skok asi 6x a dost ale né pořád ten samy pořád to Lukáš obměnuje aby tam čekalo vždy nějaké překvapení(jednoduchý křížek, dvojitý(doporučuji), kolmáček)pokud se na něčem zasekne, stačí zmenšit skočit a pochvalit a nechat být,důležité je zakončení dobře provedeným cvikem či skokem...nebud z toho neštastná....já když viděla poprvé SAhiba něco skočit tak jsem myslela že snad ani skákat neumí...

Ahoj DAnny když ty seš ten parelista, chtěla jsem se zeptat jak učit koníka aby si zvykl stát uvázaný...SAbulka to uměl,ale naposled se mi do toho takovým zpusobem povesikl že roztáhl očko na ohlávce a ttak jsem si řekla že na to prdím a nepřivazují a uvažuji že je to věc kterou by měl umět, takl nemáte nějaké triky či návod jak ho to v klidu naučit?

2.8.2007 09:46

tajemma danny napsal(a):
A ty od ní budeš chtít někdy hříbouška? Elí je moc pěkná a není taková kostnatá jako plňásci bývají...moc se mi líbí, hold jsem na ty zrzky...

Andrej, pokud můžeš, počkej na trenérku a pak skákej. Třeba ti řekne co děláš špatně. Určitě už zná tvé jezdecké schopnosti, tak samo i reakci Elí na tvé pobídky a podobně. Takže zkus to teď s ní, pokud můžeš. Jinak jak často s ní ted skáčeš? A jak veliké? Já bych zůstala nejdřív u těch pidi, aby získala tu istotu a pak pomalinku zvyšovala. Jak probíhaly vaše první skoky? Taky štycala, nebo až ted po čase? A nemá to spojené třeba s těmi skoky ve volnosti jak se tam vždy obrátila před skokem? Nedělá to od té doby? Pokud ano, pak je třeba ji jednak přes ten skok přetlačit, musí vědět, že pod jezdcem si toto dovolit nemůže. Ale každ¨ý koník je jiný, jinak reaguje. Jen vím, že kdyby tohle udělal Honzík, je to z jeho vyčůranosti a toho, že zkouší.

sadzi saj

2.8.2007 09:59
sadzi saj

krai napsal(a):
omlouvá, se, ze vám do toho vstupuji,ale pokud je to anglicky plnokrevnik, coz asi je. Tak ti se vsichni registruji do jockey klubu, aby meli papiry. A nezalezi na tom, zda konik bude behat ci ne.

No právě, že to A1/1 není. Je zapsaná v PPK ČT, její máma je A1/1 a otec je po A1/1, takže má v sobě 75 % plňase

2.8.2007 10:00

klawdie napsal(a):
Ahoj DAnny když ty seš ten parelista, chtěla jsem se zeptat jak učit koníka aby si zvykl stát uvázaný...SAbulka to uměl,ale naposled se mi do toho takovým zpusobem povesikl že roztáhl očko na ohlávce a ttak jsem si řekla že na to prdím a nepřivazují a uvažuji že je to věc kterou by měl umět, takl nemáte nějaké triky či návod jak ho to v klidu naučit?

Ahoj, taky jsme meli takovi problem. Otazka je, zda se konikpanicky skube, nebo to dela naprosto zamerne. To nas valasek to delal tak, ze si do toho sedl a cekal az neco povoli, nebo rupne (dokonce zlomil tu velkou karabinu na parelliho voditku). Proste naprosto vedel jak na to a urval se naprosto ze vseho, tak jsme si rekli, ze uz se na to vykaslem a nechame to tak. Ale jednou jsme ho uvazali ve sprchovacim boxe, kde nemohl nikam do boku a jakmile se zacal rvat, tak dostal mrkvovou hulkou po prdeli a od te doby, kdyz na nem treba jen vidim, ze to chce skusit, tak na nej jen staci zvysit hlas a necha toho, ale u neho jsme stoprocentne vedeli, ze top nedela ze strachu s uvazani, nebo tak, proste jen nechtel byt omezovan.

2.8.2007 10:10

klawdie napsal(a):

Heh, zase takovej skušenej parelista nejsem Kláry, spíše jsem na začátku všeho. Ale asi bych ho to učila tak že ho nebudu uvazovat na pevno ale jen provléknu vazák kroužkem a nechám ho tak, poodstoupím. Jakmile se vyškubne tak pár kroků zacouvat a znova ho odvést na stejné místo ale neuvazovat ho na pevno. Tak bych to asi dělala já, ale fakt nevím, nikdy jsem to nemusela řešit... Jinak sadzi, jak ti Elí štycuje tak mě Hanka postaví křížek, na stojany po stranách dá klacky aby neměla kobyla kam se otočit a pokud nechce skočit tak i třeba v kroku přes ten křížek to přejít, třeba skok z místa ale dostat jí přes to.

sadzi saj

2.8.2007 10:12
sadzi saj

tajemma danny napsal(a):

Danny, já jsem taky na zrzky Omlouvám se, že nepíšu nakonec, ale sešlo se tu na mě hodně dotazů a pak bych nevěděla, komu co odepsat. Jinak Elí má hlavičnu a nohy jako plňas to má po mamince, ale zase je taková tělem spíše po tatítovi, má hluboký hrudník. No jednou, až budu taky plnit své mateřské povinnosti, tak bych ji chtěla nechat ještě připustit, ale to jsou jenom takové nápady, takže kdo ví, jak to bude

2.8.2007 10:18

krai napsal(a):
Ahoj, taky jsme meli takovi problem. Otazka je, zda se konikpanicky skube, nebo to dela naprosto zamerne. To nas valasek to delal tak, ze si do toho sedl a cekal az neco povoli, nebo rupne (dokonce zlomil tu velkou karabinu na parelliho voditku). Proste naprosto vedel jak na to a urval se naprosto ze vseho, tak jsme si rekli, ze uz se na to vykaslem a nechame to tak. Ale jednou jsme ho uvazali ve sprchovacim boxe, kde nemohl nikam do boku a jakmile se zacal rvat, tak dostal mrkvovou hulkou po prdeli a od te doby, kdyz na nem treba jen vidim, ze to chce skusit, tak na nej jen staci zvysit hlas a necha toho, ale u neho jsme stoprocentne vedeli, ze top nedela ze strachu s uvazani, nebo tak, proste jen nechtel byt omezovan.

Přijde mi že se třeba lekne nebo začne zmatkovat že je omezený,tak se zapře a čeká až něco povolí,no uvidím...dlouho jssem ho neuvazovala a naše důvěra zas trochu více pokročila...tak to prubnu a uvidim

sadzi saj

2.8.2007 10:23
sadzi saj

lanika napsal(a):
Andrej, pokud můžeš, počkej na trenérku a pak skákej. Třeba ti řekne co děláš špatně. Určitě už zná tvé jezdecké schopnosti, tak samo i reakci Elí na tvé pobídky a podobně. Takže zkus to teď s ní, pokud můžeš. Jinak jak často s ní ted skáčeš? A jak veliké? Já bych zůstala nejdřív u těch pidi, aby získala tu istotu a pak pomalinku zvyšovala. Jak probíhaly vaše první skoky? Taky štycala, nebo až ted po čase? A nemá to spojené třeba s těmi skoky ve volnosti jak se tam vždy obrátila před skokem? Nedělá to od té doby? Pokud ano, pak je třeba ji jednak přes ten skok přetlačit, musí vědět, že pod jezdcem si toto dovolit nemůže. Ale každ¨ý koník je jiný, jinak reaguje. Jen vím, že kdyby tohle udělal Honzík, je to z jeho vyčůranosti a toho, že zkouší.

Jo to určitě, já vždycky skákala jenom pod trenérkou, v týdnu přiježďovala nebo max. kavalety na zemi, pač to je ok, ale tohle teda No trenérka říkala, že to zkouší, v tu neděli, jak štycla poprvé jsem si to také říkala, ale opravili jsme to, pak to skočila, tak jsem myslela, že je to ok, ale dnes znova Tak nevim no. Skáču 1x týdně max. 70 cm, různě to měníme. Na začátku hodiny jdeme kavalety a pak většinou skočím jednu překážku s odskokovkou nebo tak a pak parkur o pár překážkách 60 cm a pak ještě jednou 70 cm. První skoky byly v pohodě, vůbec neštycla ani jednou co ji mám až teď v tu neděli. V bývalé stáji jsme skákali jenom kavaletu jednu, nebyl materiál a podmínky, potom min. měsíc jsme neskákali a tady jsem od červenci a tak jsme začli kavaletama, jedním skokem, další týden zase nejdřív kavalety a potom asi 3 skoky, další parkur asi o cca 4-5 překážkách a teď taky parkur o cca 5-6 překážkách a trenérka už chce, abych zkusila nějaké hobbíky, ale mě to prostě přijde nějak rychlý. Nikdy jsem skokový trénink neviděla a ani nezačínala s mlaďasem, ale myslela jsem si, že ta příprava trvá dlouho i když je to na blbý hobby o max. 70 cm, ale že musí být příprava kavaletová, skokový řady a gymnastika a pak se začíná se skokama, nevim, možná tu plácám, jelikož to nevím, ale myslela jsem, že to takhle chodí, tak jestli to na ní nebylo rychlí a nebo se bojí o tu hubu. Jinak to si nemyslím, že by to měla spokojené s těmi skoky ve volnosti, ten den skákala dobře, kavalety, překážku z každé ruky 2x a pak parkur první 60 cm a vše dobrý, akorát na tom bazénku jsem jí chudince zůstala rukama na kohoutku v hubě a po druhý, když jsme to zvýšili na 70 cm to pak štycla.

sadzi saj

2.8.2007 10:31
sadzi saj

klawdie napsal(a):

Ježiš já vůbec nestíhám odpovídat, tak se omlouvám, snad se v tom vyznáte. Klári, já jenom nechci udělat chybu a už od začátku pracovat dobře, protože potom dáš jednou takový navíc čas na nápravu to jednak a jednak nechci mít vyštycovaného koně Tohle je dobrý nápad, zkusím ji vzít na jízdárnu a skákat s ní, třeba to pomůže. V tu neděli jsme tu překážku úplně schodili na kavaletu, přešli v kroku, klusu, cvalu a ok a pak zvedli a pak to skočila, dneska pokaždý štycla, podruhý a potřetí to potom skočila z místa. Skáčeme 1x týdně a také různé skoky.No měla jsem radost, že jí to baví a teď tohle.

2.8.2007 10:31

klawdie napsal(a):
Přijde mi že se třeba lekne nebo začne zmatkovat že je omezený,tak se zapře a čeká až něco povolí,no uvidím...dlouho jssem ho neuvazovala a naše důvěra zas trochu více pokročila...tak to prubnu a uvidim

No praveze, musis vedet jestli to dela z paniky, nebo jen proto, ze proste uvazany byt nechce. Pokud jen nechce tak muzes ho zkusit uvazat nekde, kde se nemuze poranit a na neco co nerozskubne(treba parelliho ohlavka a voditko. A byt tam s nim, kdyz jsme to tak ucili kobcu, tak se 2x chtela urvat, protoze, byla zvykla, ze to povoli a kdyz najednou zjistila, ze to nejde, tak toho nechala. A zaroven zjistila, ze kdyz je uvazana tak se nic nedeje a ted uz to bere jako naprosto normalni vec. Nekdo me tady mozna narkne, ze je dost drsna metoda, ale nam to zatim fungovalo a konici z toho nikdy stresovani nebyli. Ale pokud se toho kun vylozene panicky boji, treba ze mel nekdy nejakou spatnou zkusenost, tak to nevim no, s takovym jsem se nikdy nesetkala, vzdycky bylo spis jen z toho, ze proste uvazani byt nechteli.

2.8.2007 12:16

sadzi saj napsal(a):
Ježiš já vůbec nestíhám odpovídat, tak se omlouvám, snad se v tom vyznáte. Klári, já jenom nechci udělat chybu a už od začátku pracovat dobře, protože potom dáš jednou takový navíc čas na nápravu to jednak a jednak nechci mít vyštycovaného koně Tohle je dobrý nápad, zkusím ji vzít na jízdárnu a skákat s ní, třeba to pomůže. V tu neděli jsme tu překážku úplně schodili na kavaletu, přešli v kroku, klusu, cvalu a ok a pak zvedli a pak to skočila, dneska pokaždý štycla, podruhý a potřetí to potom skočila z místa. Skáčeme 1x týdně a také různé skoky.No měla jsem radost, že jí to baví a teď tohle.

Když narazíš je třeba udělat krok zpět a pokračovat dál...hlavu vzhuru!

2.8.2007 13:35

klawdie napsal(a):

Tak dámičky asi někde tlačí oběd, že?:))
Já sjem teď přijela z těch pilin, zaprášená jak to prase...:)ale zas má Kerkatec na chvilku postaráno...:)
Jinak Andrej, možná to třeba Elí přijde moc rychlé anebo se jí jako Honzíkovi nechce, souhlasím s Klárkou, vrátit se jakoby o krok zpět, co zvládnete a hodně pochválit, přesně, jak Klárka říkala, ona si v tom Elí musí připadat dobrá...my máme s Klárkou tu výhodu, že máme zřejmě 2 pružinky, ale ona to má narozdíl aspoň podpořené rozumným trenérem, já gymnasiku a ksoky leda knížkou od Paalmana...on Kerka hopne fakt přes všechno, třeba včera jsme na vyjížďce skákali balíky slámy, ten magor se na to sám žene...já mám problém s tím jeho hrrr na překážku, pak skáče moc naplocho a z dálky...takže se snažím hopkat něco malého, do těch 70 cm a i doma to furt nějka měnit, stačí dát pod to barevné kyblíky a hned to vypadá nebezpečněji, aby ho to prostě nějak zaujalo a aby na to najel, tak jak chci já, občas jedu ke kámošce, ona tam má něco postavené, my jedem v kroku, on i panoček sám nakluše, před překázkou hodí cvalový a hopne, prostě od radosti....:)ale zas je fakt, že já moc neskáču, mě už včil baví nejvíce to cajdání, ale teď už začínám uvažovat nad nějakým pořádným tréninkem, páč máme v okolí vcelku slušnou holčinu trenérku..a aspoń se pořádně naučím nacválávat na pravou nohu...my jsme totiž s kerkou oba zatížení na levou stranu...

sadzi saj

2.8.2007 13:44
sadzi saj

kukinatost napsal(a):
Tak dámičky asi někde tlačí oběd, že?:))
Já sjem teď přijela z těch pilin, zaprášená jak to prase...:)ale zas má Kerkatec na chvilku postaráno...:)
Jinak Andrej, možná to třeba Elí přijde moc rychlé anebo se jí jako Honzíkovi nechce, souhlasím s Klárkou, vrátit se jakoby o krok zpět, co zvládnete a hodně pochválit, přesně, jak Klárka říkala, ona si v tom Elí musí připadat dobrá...my máme s Klárkou tu výhodu, že máme zřejmě 2 pružinky, ale ona to má narozdíl aspoň podpořené rozumným trenérem, já gymnasiku a ksoky leda knížkou od Paalmana...on Kerka hopne fakt přes všechno, třeba včera jsme na vyjížďce skákali balíky slámy, ten magor se na to sám žene...já mám problém s tím jeho hrrr na překážku, pak skáče moc naplocho a z dálky...takže se snažím hopkat něco malého, do těch 70 cm a i doma to furt nějka měnit, stačí dát pod to barevné kyblíky a hned to vypadá nebezpečněji, aby ho to prostě nějak zaujalo a aby na to najel, tak jak chci já, občas jedu ke kámošce, ona tam má něco postavené, my jedem v kroku, on i panoček sám nakluše, před překázkou hodí cvalový a hopne, prostě od radosti....:)ale zas je fakt, že já moc neskáču, mě už včil baví nejvíce to cajdání, ale teď už začínám uvažovat nad nějakým pořádným tréninkem, páč máme v okolí vcelku slušnou holčinu trenérku..a aspoń se pořádně naučím nacválávat na pravou nohu...my jsme totiž s kerkou oba zatížení na levou stranu...

No holky, tak už jsem to probrala s trenérkou, dostala jsem pokáráno a vysvětleno, takže skákat budeme jenom spolu, takže 1x týdně, což snad bude stačit a já budu sama jenom přiježďovat a pracovat na kavaletách, tak jsem zvědavá na trénink v neděli, jedeme ještě k tomu do jiného prostředí, takže jestli mě zase někde vysype, potěš koště Jinak Leni, asi si měla pravdu, taky mi trenérka psala, že jsem ji možná trochu rozhodila těma skokama ve volnosti

2.8.2007 13:52

sadzi saj napsal(a):
No holky, tak už jsem to probrala s trenérkou, dostala jsem pokáráno a vysvětleno, takže skákat budeme jenom spolu, takže 1x týdně, což snad bude stačit a já budu sama jenom přiježďovat a pracovat na kavaletách, tak jsem zvědavá na trénink v neděli, jedeme ještě k tomu do jiného prostředí, takže jestli mě zase někde vysype, potěš koště Jinak Leni, asi si měla pravdu, taky mi trenérka psala, že jsem ji možná trochu rozhodila těma skokama ve volnosti

Andy, ta vpravo je Elí??? To je krččččiiiiskooooooo Vypadá jako hřebec...krásný

Holky, já jsem před chvílí přijela z města, pěkně jsem se nabouchala těstovinama se smetonovo vínovo žampińovo šunkovou omáčkou...výborná věc ale porce jak pro 150 kilového chlapa. Ale celkem jsem se ní poprala...

2.8.2007 13:58

tajemma danny napsal(a):

Holky, já jsem před chvílí přijela z města, pěkně jsem se nabouchala těstovinama se smetonovo vínovo žampińovo šunkovou omáčkou...výborná věc ale porce jak pro 150 kilového chlapa. Ale celkem jsem se ní poprala...

danny, tož to gratuluju...:)zbouchat toho, co 150 kilový chlap...:D
já jsem myslela, že obědváte, když tu bylo ticho po pěšině...:)to bych si snad dala taky...u nás dneska vařila mamča, ale mi je nějak divně, že ani nemám chuť, asi si půjdu pouklízet ohradu a opět pokosit ty kopřiv...

2.8.2007 14:07

kukinatost napsal(a):
já jsem myslela, že obědváte, když tu bylo ticho po pěšině...:)to bych si snad dala taky...u nás dneska vařila mamča, ale mi je nějak divně, že ani nemám chuť, asi si půjdu pouklízet ohradu a opět pokosit ty kopřiv...

Holky, zdravím !!! Já vám tak závidím. Už tři dny jsem nejedla, taky bych se s chutí něčeho nadlábla.. klidně za 200 kg. chlapa !!!
I když k něčemu ta nemocná pusa taky je - nebudu se muset bát svlíknout do plavek

2.8.2007 14:09

luciusl napsal(a):
Holky, zdravím !!! Já vám tak závidím. Už tři dny jsem nejedla, taky bych se s chutí něčeho nadlábla.. klidně za 200 kg. chlapa !!!
I když k něčemu ta nemocná pusa taky je - nebudu se muset bát svlíknout do plavek

no, ty nmocná pusa, chápu, mě čeká holky to trhání...jakože těch osmiček..ale zase si to zabběle posunu, odjíždí mi kamarád hrá hokej do Koreje, tak ho vezu na letiště...:)takže v pondělí se ještě trhat nebude..:)
Jo, já sjem nedávno hubu neotevřela taky, takže s jogurtovýma nápojema jsem byla víc enž dobrý kamarád...ale ta huba mě bolela tak, že chuť ani nebyla a prý to trhání bude fest komplikované a taky nebudu hned jak rybička...

2.8.2007 14:12

kukinatost napsal(a):

Jani, měla jsem ukrutnej hlad... ale teď jsem zralá do peřin...jé já se tam úplně vidím...chróó pšííííí chróóó pšííí

2.8.2007 14:17

tajemma danny napsal(a):
Jani, měla jsem ukrutnej hlad... ale teď jsem zralá do peřin...jé já se tam úplně vidím...chróó pšííííí chróóó pšííí

co to tady na mě zkoušíš s tím pidi velbloudem...?:D
ale jasne, pojíst je třeba..:)

2.8.2007 14:17

kukinatost napsal(a):
no, ty nmocná pusa, chápu, mě čeká holky to trhání...jakože těch osmiček..ale zase si to zabběle posunu, odjíždí mi kamarád hrá hokej do Koreje, tak ho vezu na letiště...:)takže v pondělí se ještě trhat nebude..:)
Jo, já sjem nedávno hubu neotevřela taky, takže s jogurtovýma nápojema jsem byla víc enž dobrý kamarád...ale ta huba mě bolela tak, že chuť ani nebyla a prý to trhání bude fest komplikované a taky nebudu hned jak rybička...

No, tak tohleto moc dobře znám :-( jsem ten typ, že co se může pos... to se taky po ...
Ani nemám na nic chuť - je to taková ta neustálá hnusná bolest. Ale taky je dobře, když se člověk konečně odhodlá a udělá to - já to odkládala dost dlouho. Už to mohlo být dávno za mnou. Dnes jsem ještě frajerka byla jezdit - v kopcích, ale řeknu vám. Nic moc. Včera cvalovka se zákazníkama - místo kamarádky. Ta má pro změnu roztříštěnou zlomeninu ruky. Tak jsem si řekla, že ta moje pusa je menší zlo. Kůň nervák, ani pískat jsem na něj nemohla ... Jedna zákaznice němka - to byla domluva. 10 let jsem nemluvila jinak než česky a ta patlanina němčiny s angličtinou včera Ale domluvily jsme se.

2.8.2007 14:18

kukinatost napsal(a):
co to tady na mě zkoušíš s tím pidi velbloudem...?:D
ale jasne, pojíst je třeba..:)

Ten hříbek je úžasnej :-)

2.8.2007 14:19

luciusl napsal(a):
Ten hříbek je úžasnej :-)

zlatka, mějte se tu, jak chcete, fčm uklízet kobližky a likvidovat kopřivy a jiný plevel...:)Pak si počtu, co z vás vylezlo..:)

2.8.2007 14:22

kukinatost napsal(a):
zlatka, mějte se tu, jak chcete, fčm uklízet kobližky a likvidovat kopřivy a jiný plevel...:)Pak si počtu, co z vás vylezlo..:)

btw tohle by mělo být naše nové sedelko, Kerka ten had už totiž vyrůstá i z toho anglického...takže to skok.univerzál od Vogeltanze, co na něho říkáte, máte někdo zkušenost s těmito sedly...když koupím toho bezkostráče, tak na Kentaura fakt nemám...

2.8.2007 14:22

kukinatost napsal(a):

Janula si lebedí doma. No jo. Určo píše z ležící polohy, noťas na kolenou To se ji pak čile uklízí a pleje venku. A my tu chudinky zkroušené v kanclíku za PC Však jí se to zkončí už za necelý měsíc .... ( sranda, Janči ) . Jinak jeslti pojedeš zítra do těch jezd. potřeb, kukni prosím i na udidlo 2x lomené. Stihlo. Díkes . A dávej bacha, až se nám na tom sluníčku moc nenahřeješ....

2.8.2007 14:23

kukinatost napsal(a):

Teda taky bych se chtěla flakat, já jsem taky obídkovala, svíčková se čtyřma,ale nic moc...ale stejně jsem si musela trochu v sedě schrupnout...ted jsem napsla asi 40 faktur tak jsem se na Vás přišla podívat holčiny...

sadzi saj

2.8.2007 14:28
sadzi saj

tajemma danny napsal(a):

Ne ne, tohle všechno co Vám sem dávám jsou fotky z jedné stáje, kde jsem byla s kámoškou a ona jim fotila koníky, tak Vám to jsem házím na ukázku, aby jste se měli čím kochat

2.8.2007 14:29

klawdie napsal(a):
Teda taky bych se chtěla flakat, já jsem taky obídkovala, svíčková se čtyřma,ale nic moc...ale stejně jsem si musela trochu v sedě schrupnout...ted jsem napsla asi 40 faktur tak jsem se na Vás přišla podívat holčiny...

Ovšem toto je skvostná fotka...:)))Jsme vylezla na balkon a je tam poněkud teplo na trhání kopřiv, si nechci zničit kosu, pak to furt musím klepat...aby vám zlatíčka, konkrétně Lenica:))), nebylo líto, jsem celý weekend v práci, zítra jdu na 11, do hospody, máme tam akci, hafo lidí, a doufám, že je vypreparuju už aspoň ve 2, to bude minimálně čtrnáctka šichta...a pak i v sobotu i neděli Janka pracuje...aspoň že v pondělí jedu do té Prahy a nejdu trhat zub..:)

2.8.2007 14:29

kukinatost napsal(a):
btw tohle by mělo být naše nové sedelko, Kerka ten had už totiž vyrůstá i z toho anglického...takže to skok.univerzál od Vogeltanze, co na něho říkáte, máte někdo zkušenost s těmito sedly...když koupím toho bezkostráče, tak na Kentaura fakt nemám...

s těmito sedli Jani zkušenost nemám, poznala jsem pohodlí Kentaura a už mě z něho nikdo nedostane,ale vypadá že je pěkně hluboké, ty opěrky nevím,ale vypadá to že podrží nožičku...ty si kupuješ tohle a pak ještě bezkostrové?jo a ti kentauři nejsou zase až taky drahy,ted je v inzerci seneca za 8900,-...já toho Ramira co si ho za tyden privezu mám za osm...a jedem chlap z jedeckejch potřeb mi povídal že když budu chtí toho apollona tak by mi ho mohl přivest z německa, tam ty sedla trošku ošoupou a hned je prodávají o osm litru levneji, takže říkala ze bych toho apolona mohla mit tak za deset, dobrý Andrej vid!Koupim si ho k vánocům!

2.8.2007 14:31

sadzi saj napsal(a):
Ne ne, tohle všechno co Vám sem dávám jsou fotky z jedné stáje, kde jsem byla s kámoškou a ona jim fotila koníky, tak Vám to jsem házím na ukázku, aby jste se měli čím kochat

Acha, tak to jo...vidím rezavce a už jsem myslela že je to Elí ale naprosto super ohnutej krčák.

2.8.2007 14:35

sadzi saj napsal(a):

tož to Andrej děkujem, hezky nás zásobujete, pane Karfík..:)))
Já znám taky akorát Kentaury a Hauzry...dokonce i toho Kentaura jsem už koučovalu, tu Senecu, ale on je to frezurníuniverzál a já chtěla skokový...každopádně tohle stojí nové 12000 a paní mi ho nabízí za dobrou cenu - v podstatě za 6000..a můžu ho vyzkoušet, když nesedne mi nebo Kerkovi, můžu ho vrátit..:)
Kdysi černá Kerka...

2.8.2007 14:48

kukinatost napsal(a):
Já znám taky akorát Kentaury a Hauzry...dokonce i toho Kentaura jsem už koučovalu, tu Senecu, ale on je to frezurníuniverzál a já chtěla skokový...každopádně tohle stojí nové 12000 a paní mi ho nabízí za dobrou cenu - v podstatě za 6000..a můžu ho vyzkoušet, když nesedne mi nebo Kerkovi, můžu ho vrátit..:)
Kdysi černá Kerka...

To je dobré když ho můžeš ozkoušet tak uvidíš...seneka ke sice drezurni univerzal ale ted ji mam a i v ní skáču a poptávala jsem se na ni a je to na skákání do 110cm ok!, každiopádně pro tebe jakožto kratonožáka by byl lepší jupiter,ale tenhle vypadá podobně...já jsem měla taky nabídky na sedla méně zvučných značek či méně známých ač vypadali pohodlně nešla jsem do nich, pač stále sním o tom apollonovi takže vím že ho za čas budu prodávat takže jsem potřebovala známou kvalitu...jsem holt obchodník a vím že kentaur je zvučné jméno! a stále nejvíc žádané...jo holky a budu se učit vyrabět provazovky, přimám objednávky!to cfo má jerry na sobě je vyroba moji kamarádky,bude mě to učit a pak vás můžu zásobovat jedna básen!!!!!!!BArvy a přání na míru a mám malou vizi jak vyrobit o něco zaujímavější ohlavky s ruznýma opletama...tak se na to těším...

sadzi saj

2.8.2007 14:49
sadzi saj

kukinatost napsal(a):
Kdysi černá Kerka...

Tak na co dřív reagovat

Danny super fotečka s hříboušem a co to tvoje drezurní sedýlko??

Jinak Klári krásný foto a s tím sedlem to je super, tak to budeš mít krásný Vánoce

sadzi saj

2.8.2007 14:54
sadzi saj

sadzi saj napsal(a):
Tak na co dřív reagovat

Jinak Klári krásný foto a s tím sedlem to je super, tak to budeš mít krásný Vánoce

Jinak Klári, koukala jsem na fotky v poníkách a právě mě na Jerrym tahle moc zaujala, je fakt pěkná Akorát nevím Elí by se mnou asi vzala roha těžko říct S tím sedlem, já mám krátký nožky a ten Jupiter je fakt super, skvěle mě drží a skákání teda zatím jedna báseň nemůžu si stěžovat

2.8.2007 14:54

sadzi saj napsal(a):
Tak na co dřív reagovat

JU a ještě uvidim ted mi psala Eva cheyenne, že v apolunu seděla a pry moc nadšena nebyla tak uvidime, každy máme jiné naroky na sedlo...tak snad mi domluvi možnost si v nem zadek svest.

2.8.2007 14:55

sadzi saj napsal(a):
Tak na co dřív reagovat

No, Klári, vzhledem k tomu, že sjem ohlávkisti, konkrétně provazovci, tak už s náma počítej, ti udělám kšeft, ani nemkrneš..:)Mi se ty oplety hrozně líbí, ale jak sjem říkala, mám s opletem tu Milošou a ta je nám na prd..
Jinak mi se právě ten Vogeltanz zalíbil na tom obrázku..navíc, za zkoušku zaplatím jedno poštovné, páč poštovné mám v ceně...a pokud by to fakt nesedělo Kerkovi, nebo bych se v tom necítila, tak třeba ta Seneca ještě nebude prodaná...víš jak, furt to jsou 3000 navíc a s mým příjmem a výdajem za bezkostráče to bude docela dost..
už teď chci bílou ohlávku s modrým opletem, velikost tzv. prodlouženou jedničku a poper se s tím jak chceš..:DD

2.8.2007 14:58

klawdie napsal(a):
JU a ještě uvidim ted mi psala Eva cheyenne, že v apolunu seděla a pry moc nadšena nebyla tak uvidime, každy máme jiné naroky na sedlo...tak snad mi domluvi možnost si v nem zadek svest.

Klárko, první objednávku už máš Se hlásím do řady zákazníků....Ale fakt. Klíďo píďo 2. To se nikdy neztartí....Holky, končím, pádím za Honzíkem a vijóó´´oóóóó do lesíka.

sadzi saj

2.8.2007 14:59
sadzi saj

kukinatost napsal(a):
No, Klári, vzhledem k tomu, že sjem ohlávkisti, konkrétně provazovci, tak už s náma počítej, ti udělám kšeft, ani nemkrneš..:)Mi se ty oplety hrozně líbí, ale jak sjem říkala, mám s opletem tu Milošou a ta je nám na prd..
Jinak mi se právě ten Vogeltanz zalíbil na tom obrázku..navíc, za zkoušku zaplatím jedno poštovné, páč poštovné mám v ceně...a pokud by to fakt nesedělo Kerkovi, nebo bych se v tom necítila, tak třeba ta Seneca ještě nebude prodaná...víš jak, furt to jsou 3000 navíc a s mým příjmem a výdajem za bezkostráče to bude docela dost..
už teď chci bílou ohlávku s modrým opletem, velikost tzv. prodlouženou jedničku a poper se s tím jak chceš..:DD

No Klári, myslím, že je to dost individuální a podle fotek bych řekla, že máte s Evou každá jinou postavu, takže to těžko soudit, já si třeba nemůžu na Jupitera stěžovat a tobě nesedlo, takže určo zkus domluvit a zajezdit si v něm pořádně, i třeba něco skočit a uvidíš, buď to bude dobrý a nebo budeš muset hledat dál

Jinak já budu chtít oranžovou

2.8.2007 15:02

kukinatost napsal(a):

Jo takže o trošku větši než má Jerry ale místo oranžové bude s opletem modrym....(kámošku tu jeryho zkoušela na plnase a byla mu) jo a odepsala mi ta paní jak mám od ní ty dečky s cípem,ona je vyraběla ted doprodávala zbytek zásob,je pry ted na materské,ale kdybych chtela muže ušít na přání, už jsem se s ní domlouvala na dečce pro jerryho!TAkže pokud moc chceš tu s cípem tak ji pisni a řekni si přaní je moc mila určitě ti vyhoví...jéééé a já už mám prvního zákazní a ani to neumí..hahahahaha..

2.8.2007 15:04

klawdie napsal(a):
Jo takže o trošku větši než má Jerry ale místo oranžové bude s opletem modrym....(kámošku tu jeryho zkoušela na plnase a byla mu) jo a odepsala mi ta paní jak mám od ní ty dečky s cípem,ona je vyraběla ted doprodávala zbytek zásob,je pry ted na materské,ale kdybych chtela muže ušít na přání, už jsem se s ní domlouvala na dečce pro jerryho!TAkže pokud moc chceš tu s cípem tak ji pisni a řekni si přaní je moc mila určitě ti vyhoví...jéééé a já už mám prvního zákazní a ani to neumí..hahahahaha..

TAk tři paráda holky...aspon se do toho vrhnu už es teším.....taky mizím!

2.8.2007 15:10

klawdie napsal(a):

Jo, Klári, chci aby byla jak má Jerry, hlavně po mě, protože jezdím prakticky jako na "bosalu" - vážu si ten spešl uzel na pareliho laně, tak potřebuju, abych měla co nejmenší nánosníkovou část..takhle aby to bylo max..musí se tam vejít tak max 3 prsty mezi "spodní čelist" a ohlávku, navíc ony se hrozně roztahujou, proto je beru od Hajzla, ten používá lano na jachty, od Miloše ty lank nejsou tak kvalitní, ale taky je levnější.....ty kroužky tam nepotřebuju, mi stačí ten hezký spodní uzel..:))

2.8.2007 15:18

kukinatost napsal(a):
Jo, Klári, chci aby byla jak má Jerry, hlavně po mě, protože jezdím prakticky jako na "bosalu" - vážu si ten spešl uzel na pareliho laně, tak potřebuju, abych měla co nejmenší nánosníkovou část..takhle aby to bylo max..musí se tam vejít tak max 3 prsty mezi "spodní čelist" a ohlávku, navíc ony se hrozně roztahujou, proto je beru od Hajzla, ten používá lano na jachty, od Miloše ty lank nejsou tak kvalitní, ale taky je levnější.....ty kroužky tam nepotřebuju, mi stačí ten hezký spodní uzel..:))

Andy, sedýlko už je doma ale ještě mě chybí podbřišák. Ten jdu za chvíli objednávat, tak jsem zvědavá. Sedýlko jsem etě nezkoušela...mám dost času, ne... já jsem na všechno takovej pohodář, dokud mi nehoří koudel za prdelí tak je vše v pohodě....jééé, sprosté slovo, Kláry, doufám že mě nesmažeš.... To velbloudí byl Goliáš, polofrísáček

Přidejte reakci

Přidat smajlík