proč blbé????
Mám zámkovou dlažbu v obou boxech, ozkoušeno již třetím rokem a až na to že když drhnu vodou celý box tak musím čistit i spáry je funkce stejná jako u betonu.Navíc se tam tolik nedrží moč a neklouže
microfon
napsal(a):
proč blbé????
Mám zámkovou dlažbu v obou boxech, ozkoušeno již třetím rokem a až na to že když drhnu vodou celý box tak musím čistit i spáry je funkce stejná jako u betonu.Navíc se tam tolik nedrží moč a neklouže
no tak ji dám do boxu i před box :)... stejně tam kůň bude jen přes noc.
kapusta
napsal(a):
no tak ji dám do boxu i před box :)... stejně tam kůň bude jen přes noc.
zamkovka je dobra vec a jeste lepsi je, kdyz je plastova (na pohled to nepoznas na cene skoro taky ne a konik nebuide na stuenym betonu... zamkovku maji treba tady:http://www.ekoprag.cz/ zatravnovaci-dlazba-plastova/ (jedna mezera a musis sjet niz, nahore maji zatravnovacky...)
kovbojicek
napsal(a):
zamkovka je dobra vec a jeste lepsi je, kdyz je plastova (na pohled to nepoznas na cene skoro taky ne a konik nebuide na stuenym betonu... zamkovku maji treba tady:http://www.ekoprag.cz/ zatravnovaci-dlazba-plastova/ (jedna mezera a musis sjet niz, nahore maji zatravnovacky...)
Jo to věřím, kdybych tu dlažbu kupovala, tak bych rad+ěji šla do té plastové, ale tu co mám v boxech jsem měla zdarma, tak nebylo co řešit:-)
sabora

mám 5ti cm silné fošny na dřevěným roštu , podtím cca 10cm nic (položeno na straceným bednění v základech) a zem.......
mezi fošnama nezírky, aby odtékalo \"čurání\" a je to......
sabora
napsal(a):
mám 5ti cm silné fošny na dřevěným roštu , podtím cca 10cm nic (položeno na straceným bednění v základech) a zem.......
mezi fošnama nezírky, aby odtékalo \"čurání\" a je to......
Jednoznačně souhlasím. Nejlepší podklad je podle mě dřevo. Taky to máme jako rošt- mezírky jeden cm, takže žádné vlhko
Mohu jen doporučit. Na betoně bych koně stát nenechala,to už je lepší hlína a žádná podlaha, toť můj názor.
pilgrisek
napsal(a):
cože??na betoně stoji skoro ve všech velkych stajich aji v menšich. Skoro všude kde sem byla to teda tak bylo... myslim si teda že to je o hodně lepší než dřevo...
Koně, kteří stojí na betoně by měli mít na něm pilinový základ.Já mám taky beton, nějakou dobu mi na tom první kůň stál(měli jsme ještě i krávu) ale jak kráva šla pryč okamžitě jsme udělali dřevěnou podlahu, ta první vydržela tak 5let, loni jsem udělala novou a pořádně a zatím drží skvěle, už si nedokážu představit že by měli zas jen beton, na podlahu dávám piliny a nic víc, koně mají sucho - krom valacha- má menší box a je expert ve vylívání vody,ta sice projde dolů a odteče ale piliny jsou vlhké tak má dost hnoje.Každopádně neodsuzuju nikoho že má beton, každý máme jiné možnosti ale určitě bych na něj dala větší vrstvu pilin, příčí se mi pomyšlení beton a na něm jen sláma,moč proteče a kůň slámu rozhrabe a stejně jak leží dostane se mu to na tělo.Moji jsou cítit po dřevě od pilin a nemají žádné slepené chlupy od hnoje,jsou vždy čistí,žádné nalepené hovna.Takže na ten beton bych opravdu doporučila piliny a denně vybírat jen koblížky a mokré místa.
pilgrisek
napsal(a):
cože??na betoně stoji skoro ve všech velkych stajich aji v menšich. Skoro všude kde sem byla to teda tak bylo... myslim si teda že to je o hodně lepší než dřevo...
Mimochodem beton je lepší než dřevo v případě že chceš aby se ti kůň prochladil, nebo je fajn sedět déle na studeném betoně?Všichni víme co to udělá s lidskými ledvinami a vaječníky,kůň není plechový,taky se může nachladit a navíc představa že bych se šla vyvalit někde na beton a jakože měla spokojeně odpočívat no nevím.S pilinama jo to je pak měkčí a udržuje to teplo.Velké stáje to tak mají ale já už viděla koně na betoně doslova,měl tam max vlastní hovna a moč která neměla kam odtékat.
thesis
napsal(a):
Mimochodem beton je lepší než dřevo v případě že chceš aby se ti kůň prochladil, nebo je fajn sedět déle na studeném betoně?Všichni víme co to udělá s lidskými ledvinami a vaječníky,kůň není plechový,taky se může nachladit a navíc představa že bych se šla vyvalit někde na beton a jakože měla spokojeně odpočívat no nevím.S pilinama jo to je pak měkčí a udržuje to teplo.Velké stáje to tak mají ale já už viděla koně na betoně doslova,měl tam max vlastní hovna a moč která neměla kam odtékat.
zámková dlažba v boxu, tak to je netradiční, ale proč ne....známej má koně na dřevěné podlaze, která je ze silných trámů a moc teda nevydržela, kůň ji prošlapal.Teďka na tom má ještě gumu, ale bohužel když to vidím, tak koně lituju, především, že štont je na něho krátký a úzký...ale majitele je sedlák v pravém slova smyslu, takže kůň nic lepšího nepotřebuje
Já mám v boxu beton, dřív tam byla podlaha z cihel, ale když jsem nastýlala a s tím jsem vyvážela pročůrané piliny, tak z těch škvír se těžko vymetaly.Před loni jsme udělali betonovou a je to v pohodě.Co se týče nastýlání, tak nejsem žádný troškař a kůň má pořádnou vrstvu pilin nebo směs pilin a hoblin.V zimě ještě vrstva slámy.Mám koně, který se rád odírá a otlačuje, takže musí mít pořádný pelíšek
michaela z
napsal(a):
zámková dlažba v boxu, tak to je netradiční, ale proč ne....známej má koně na dřevěné podlaze, která je ze silných trámů a moc teda nevydržela, kůň ji prošlapal.Teďka na tom má ještě gumu, ale bohužel když to vidím, tak koně lituju, především, že štont je na něho krátký a úzký...ale majitele je sedlák v pravém slova smyslu, takže kůň nic lepšího nepotřebuje
Já mám v boxu beton, dřív tam byla podlaha z cihel, ale když jsem nastýlala a s tím jsem vyvážela pročůrané piliny, tak z těch škvír se těžko vymetaly.Před loni jsme udělali betonovou a je to v pohodě.Co se týče nastýlání, tak nejsem žádný troškař a kůň má pořádnou vrstvu pilin nebo směs pilin a hoblin.V zimě ještě vrstva slámy.Mám koně, který se rád odírá a otlačuje, takže musí mít pořádný pelíšek
Mě se taky prošlapala po 5ti letech.No u toho tvého známého bude problém spíš v tom štontu,tam kůň stojí vesměs stále na stejných místech.Kdysi dávno jsem chodila k jednomu koníkovi a ten taky stál na štontu a na dřevě, nic se s ním neprolomilo akorát jak měl podkovy a furt prosil nebo chtěl tak to dřevo na jednom místě prostě vyhrabal.Já mám na dřevě poníky takže to je možná taky proto že jsou lehčí.Děláš to správně, nesnáším lidi co šetří na koníkově pohodlí a krmení
thesis
napsal(a):
Tak to že by tam měl kuň mit dostatek pilin je samozřejmostí...my třeba davame piliny a na to jestě slámu takže je to myslím dostačující aby koni zima nebyla a nenachladl..
pilgrisek
napsal(a):
Tak to že by tam měl kuň mit dostatek pilin je samozřejmostí...my třeba davame piliny a na to jestě slámu takže je to myslím dostačující aby koni zima nebyla a nenachladl..
jukněte se na internetový obchod www.equiweb-shop.cz a najeďte si na stájové vybavení-ostatní a zde najdete něco na podlahy do boxů a stání.
michaela z
napsal(a):
jukněte se na internetový obchod www.equiweb-shop.cz a najeďte si na stájové vybavení-ostatní a zde najdete něco na podlahy do boxů a stání.
My máme podlahu z pěticentimetrových dubových prken a zatím žádný problém nebyl. Neznamená, že když na betoně stojí většina koní, že to musí být to nejlepší. Myslím, že je pro koně mnohem pohodlnější, když stojí na suchém a relativně teplém dřevě s popraškem pilin a se slámou, než ve vlhku na betoně ve vlastních výkalech. Viděla jsem i takový případ, že se stlalo pouze na noc a přes den koně stáli na holém betoně + na tom, co sami vyprodukovali. Podlaha neměla spád, takže takové brouzdaliště. Do výběhu nechodili. Pouze práce nebo "komfortní odpočinek" v boxu
. Ale neodsuzuji ty, kteří poctivě stelou, jak již bylo popsáno.
kapusta
napsal(a):
Ahoj co říkáte zámkové dlažbě v boxech? myslíte že by to byla dobrá zem??
U zámkové dlažby vidím jeden problém, ze spár pak dost smrdí močka pokud to často neproplachuješ vodou- zkušenost od známé A tady v jedné stáji měli položené takové ty gumy co se dávají pod krávy a vypěstovali si z toho dost dušných koníků. Močka zůstávala pod gumou a nechutně to čpělo
Každodenní kydání je snad samozřejmost, nebo ne?
Osobně kdybych měla na výběr tak bych si pořídila dubové špalíky a spáry zelité asfaltem jako se to dělalo dřív.
bubo
napsal(a):
U zámkové dlažby vidím jeden problém, ze spár pak dost smrdí močka pokud to často neproplachuješ vodou- zkušenost od známé A tady v jedné stáji měli položené takové ty gumy co se dávají pod krávy a vypěstovali si z toho dost dušných koníků. Močka zůstávala pod gumou a nechutně to čpělo
Každodenní kydání je snad samozřejmost, nebo ne?
Osobně kdybych měla na výběr tak bych si pořídila dubové špalíky a spáry zelité asfaltem jako se to dělalo dřív.
No možná by ses divil/a, ale zas až taková samozřejmost to mnohde není. Bohužel.