Sabula, Elí, Kerka, Lea, Honzík a mnoho dalších :o)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.8.2007 07:21

Hele holky, bréééé rááánko Krásné, slunečné Jsem náš nadpisek trochu obnovila, no ...Jasan, že nás sem chodí víc, ale všechny jména by se tam určitě nevešly Tak ať si někdo nemyslí, že ho sem nechcem. To ne a rádi vítáme nové přírustky do naší diskuze. Jinak Zašlu vám pár foteček na ukázku jak Lucka ( lucius )jela veřejňák. Snad mě neuškrtí

16.8.2007 07:24

lanika napsal(a):
Hele holky, bréééé rááánko Krásné, slunečné Jsem náš nadpisek trochu obnovila, no ...Jasan, že nás sem chodí víc, ale všechny jména by se tam určitě nevešly Tak ať si někdo nemyslí, že ho sem nechcem. To ne a rádi vítáme nové přírustky do naší diskuze. Jinak Zašlu vám pár foteček na ukázku jak Lucka ( lucius )jela veřejňák. Snad mě neuškrtí

Dobré ránko...Hlásí se "Molča"....

16.8.2007 07:26

molly napsal(a):

No vida, zítra už budem na nadpis potřebovat 2 řádky Jak je po ránu? Fotečka před...

16.8.2007 07:27

lanika napsal(a):
No vida, zítra už budem na nadpis potřebovat 2 řádky Jak je po ránu? Fotečka před...

Poslední úpravy...

16.8.2007 07:27

lanika napsal(a):

po ránu v poho....snídám,abych mohla vzít Molly ven.... A u Tebe?

16.8.2007 07:28

lanika napsal(a):
Poslední úpravy...

Sylvinka v očekávání

16.8.2007 07:28

molly napsal(a):

Danny už je také čilá po ránu... Máme v Kloko nové přírůstky, štěňátka něčeho s něčim...ale úžasný Tady Bessi

16.8.2007 07:30

molly napsal(a):

No u mě to celkem taky ujde. Ikdyž jsem včera ponocovala, jsem dnes ráno docela čilá Ale řeknu vám, jogurtový nápoj mě vždy zpraví po ránu. A jedéééééééééém

molly napsal(a):

A tady Niki...jsou suprové a hodně dobíjí energii, fakt super.

lanika napsal(a):

Tyyy joo to je dobrý, přečetla jsem nadpis a až napodruhý mi došlo že je to náš čtenářskéj kroužek! Zrovna jsem se zas zamyslela nad tím jak naši zas budou valit oči až se k nim bude valit ta horda balíku, jsem strašnej nákupčí!Holky taky nakupujete přes net!?????Pro mě to je uplně nejlepší, jen pak věci na závody nakoupím nový...ale jinak inzerce je super!Nedávno jsem si objednala nové udidlo(z Ostravy na doporučení Janičky), včera jsem sehnala segře sedlo, a dnes už jsem stihla koupit pro kámošku ´hnědou uzdečku a při té příležitosti jsem využila nabídky slečny a koupila od ní koženou bílou uzdečku i s bílým martingalem a otěžema, no uvidíme až to přijde....no a ted jsem narazila na levný perka!no je toho dost, co!

16.8.2007 07:32

lanika napsal(a):
No u mě to celkem taky ujde. Ikdyž jsem včera ponocovala, jsem dnes ráno docela čilá Ale řeknu vám, jogurtový nápoj mě vždy zpraví po ránu. A jedéééééééééém

Ahoj Danny. Já budu mít dneska už také štěnátko. Jsem ji koupila včera postroje i s vodítkem a po rozbalení to vypadá jak na králika Tak jsem zvědavá, zda to na ní natáhnu. Chci ji vzít sebou v neděli na závody... Lucka a Sylva na oprácku

16.8.2007 07:33

klawdie napsal(a):
Tyyy joo to je dobrý, přečetla jsem nadpis a až napodruhý mi došlo že je to náš čtenářskéj kroužek! Zrovna jsem se zas zamyslela nad tím jak naši zas budou valit oči až se k nim bude valit ta horda balíku, jsem strašnej nákupčí!Holky taky nakupujete přes net!?????Pro mě to je uplně nejlepší, jen pak věci na závody nakoupím nový...ale jinak inzerce je super!Nedávno jsem si objednala nové udidlo(z Ostravy na doporučení Janičky), včera jsem sehnala segře sedlo, a dnes už jsem stihla koupit pro kámošku ´hnědou uzdečku a při té příležitosti jsem využila nabídky slečny a koupila od ní koženou bílou uzdečku i s bílým martingalem a otěžema, no uvidíme až to přijde....no a ted jsem narazila na levný perka!no je toho dost, co!

krásný hafíci,ale já už jich mám dost...Silvinka vypadá trochu jak Leoška, tou barvičkou! Uvidíme jak bude skákat!

16.8.2007 07:35

klawdie napsal(a):

Téééda, ty jsi teda nákupčí. Já teda také nakupuji přes net ale chvíli mi to trvá, než si něco obravdu vyberu a objednám. Jsem taková nedůvěřivá pokud se jedná o nějakou levnou věc, která mi přijde že by levná být neměla....ale asi je to dobře, dvakrát měřit a jednou řezat... Hele mám jednu povedenou fotku ze včerejšího tréningu, zaměřili jsme se na nacválávání a ke konci Hanka skočila řadu...Lea byla fakt úžasná, skočila jak starej mazák, fakt mě až mráz běham po zádech...krásná podívaná

16.8.2007 07:36

klawdie napsal(a):

Klárka po ránu provokuje To já bych toho chtěla.......Hold musíme postupně, no. Jinak Danny, psíci jsou roztomilí.

16.8.2007 07:40

lanika napsal(a):
Klárka po ránu provokuje To já bych toho chtěla.......Hold musíme postupně, no. Jinak Danny, psíci jsou roztomilí.

Tak a končím s fotečkama. Nad skokem jsem fotila, ale jelikož pršelo, byly ty fotky hrozné....Tak jsem to raději natočila. Ale skákat jste Sylvu už viděli. Jednou Lucka zakládala téma a hned ze startu vkládala fotky z minulého parkukrku. Šla tam hodně s rezervou.

16.8.2007 07:41

lanika napsal(a):

Sylva je moc pěkná, co je to za koníka? Je taková krevnatá, atletyčtější...moc pěkná. Jen se mi trochu nepáčí ta ostríhaná hříva...jsem pro přírodní typy koní...bez zásahu nůžek

16.8.2007 07:45

tajemma danny napsal(a):
Sylva je moc pěkná, co je to za koníka? Je taková krevnatá, atletyčtější...moc pěkná. Jen se mi trochu nepáčí ta ostríhaná hříva...jsem pro přírodní typy koní...bez zásahu nůžek

Je to plňásek, ježděná na gumovém udidle, hrozně se bojí o hubu, jezdec s neklidnou rukou u ní nemá šanci a pěkně ho povozí. Ale jinak je hrozně hodňoučká Jedna fotečka z předevčíra jak Honzík čumí na ty cizí koně Byl napružený jak srnka

16.8.2007 07:49

tajemma danny napsal(a):

Jé krasná ta "tvoje" Leoška má moc pěkný styl! A ty s ní neskáčeš nebo se s trenérkou střídáte?

16.8.2007 07:51

klawdie napsal(a):
Jé krasná ta "tvoje" Leoška má moc pěkný styl! A ty s ní neskáčeš nebo se s trenérkou střídáte?

A ještě mám se čtyřma ouškama!!!

16.8.2007 07:54

klawdie napsal(a):
krásný hafíci,ale já už jich mám dost...Silvinka vypadá trochu jak Leoška, tou barvičkou! Uvidíme jak bude skákat!

Dobré ráno všem přítomným...tak jak se tady všichni máte poránu?tak sem se tu taky konecne dostala-furt mi tu někdo chodil hrůza

16.8.2007 07:54

klawdie napsal(a):
A ještě mám se čtyřma ouškama!!!

no tééééééééééda. To jsou fotečky :-) A ta dlouhá cestička. Juj, až se mi zachtělo jezdit Na fotce mí trening partneři

16.8.2007 08:09

lanika napsal(a):
no tééééééééééda. To jsou fotečky :-) A ta dlouhá cestička. Juj, až se mi zachtělo jezdit Na fotce mí trening partneři

Kláry, Leošku zatím trénuje Hanka, má trenérka a také s ní odjede ty zkoušky. Má hodně zkušeností a ví přesně jak a co dělat když... já jsem zatím takovej "začátečník" a ty zkoušky jsou moc důležité. Až bude po zkouškách tak se do ní pustím já...a doufám, že mě někd bude fotit. Teď je to tak, že dopravím Leošu na tréning, tam se kochám a stavím překážky...Hanka odjezdí tréning a pak šup na ní zase já a jdeme pomalu domů...většinou jdu půl cesty vedle ní...Takhle sebou Leo práskla po umití...

16.8.2007 08:10

lanika napsal(a):

nadhernej konicek ta Sylva (teda pokud sem se nespletla a neni sylva jezdkyne) taky pridam aspon jednu skakaci sice uz starou ale nove skakaci este dlouho nebudouaž příští rok

sadzi saj

16.8.2007 08:27
sadzi saj

pilgrisek napsal(a):
nadhernej konicek ta Sylva (teda pokud sem se nespletla a neni sylva jezdkyne) taky pridam aspon jednu skakaci sice uz starou ale nove skakaci este dlouho nebudouaž příští rok

Ahoj holky, tééda, vy po ránu jedete, ani jsem se ještě nestačila vzpamatovat a takových příspěvků Fotečky jsou všechny moc fajn. Jinak Leni, koukám, že zrzounek je něco jako Elí, taky ji jezdím na gumovém udidle Danny Leoše je šikulka. Já včera venku a super vyjížďka po lese, pěkně jsme makali do kopečků a z kopečků. Ráno jsem chtěla jít na jízdárnu, ale normálně v pět hodin byla ještě tma - zase chybí vhodný smailík , docela mě to překvapilo, tak jsem zase spala dál a půjdu až zítra

16.8.2007 08:32

pilgrisek napsal(a):

Ty větve pod skokem mi připomínají steepl Docela slušný strašáček. Taky někdy vyzkouším. Já Sylvu vůbec neznám. Byla jsem se na víkend podívat za Luckou, bydlí v Teplicích, je to od nás 500 KM. Takže jsem ji tam viděla poprvé, ale je opravdu roztomilá. Holky, na ukázku ještě jeden koník z oné stáje, ani bych neřekla, že je to plňas

16.8.2007 08:35

lanika napsal(a):
Ty větve pod skokem mi připomínají steepl Docela slušný strašáček. Taky někdy vyzkouším. Já Sylvu vůbec neznám. Byla jsem se na víkend podívat za Luckou, bydlí v Teplicích, je to od nás 500 KM. Takže jsem ji tam viděla poprvé, ale je opravdu roztomilá. Holky, na ukázku ještě jeden koník z oné stáje, ani bych neřekla, že je to plňas

Na těch fotkách to ani nevypadá, ale je opravdu macek

16.8.2007 08:38

lanika napsal(a):

A tahle fotka se mi hrozně líbí. Je to loni na hubertu , snad tam pujde něco vidět

16.8.2007 08:40

lanika napsal(a):
A tahle fotka se mi hrozně líbí. Je to loni na hubertu , snad tam pujde něco vidět

Mám dnes nějakou vkládací manii foteček Ale už končím, čekám na kupu faktur, a pak budu jen a jen psát ten otravný intrastat Brrrrrrrrrrrr

sadzi saj

16.8.2007 08:43
sadzi saj

lanika napsal(a):

Někteří plňásci jsou tiňtítka a někteří jsou udělanější, ty já mám radši Včera na mě Elča pořád řehtila, to bylo u srdce hřející Tak já teprve se chystám snídat, nějak nestíhám

16.8.2007 08:50

sadzi saj napsal(a):
Ahoj holky, tééda, vy po ránu jedete, ani jsem se ještě nestačila vzpamatovat a takových příspěvků Fotečky jsou všechny moc fajn. Jinak Leni, koukám, že zrzounek je něco jako Elí, taky ji jezdím na gumovém udidle Danny Leoše je šikulka. Já včera venku a super vyjížďka po lese, pěkně jsme makali do kopečků a z kopečků. Ráno jsem chtěla jít na jízdárnu, ale normálně v pět hodin byla ještě tma - zase chybí vhodný smailík , docela mě to překvapilo, tak jsem zase spala dál a půjdu až zítra

Ty jo v pět tma to ani nevím spala jsem jak mimnko....já byla makat na kopečkách předevčírem, dali jsme v kroku jeden brutální kopec, že i já jsem zaváhala jestli ho vyjdem, ale dal to a budu tam ted chodit tak dvakrat tydne,aby mu zadek pěkně rostl!!!Včera jsem vzala miminko jen na lonže a šli jsme na jizdarnu trenovat holky na jerrym a na Rockym,musím moc pochválit Klarku(klafušku, občas sem zavítá, jezdí na jerykovi) moc pěkně ji chodil dokonce jsem ho po dlouhé době viděla cvalat v pomalem tempu, užasný, i Rocky pěkně chodil a na konci se ozvala artroza a musel ten trenink předčasně ukončit....no a Sábulka se vesele popásal a pak jsem ho na dvě strany olonžovala a skočili jsme si an ruce proutenku a ještě jeden skůček bez váhaní byl to pašák!A to mě ještě tam a zpátky odvezl na ohlávce....musím ho tady před vámi pochvalit!tak často se to nestává! Dneska dostane včeličku!vlastně všichni tři naši kluci!

16.8.2007 08:55

sadzi saj napsal(a):
Někteří plňásci jsou tiňtítka a někteří jsou udělanější, ty já mám radši Včera na mě Elča pořád řehtila, to bylo u srdce hřející Tak já teprve se chystám snídat, nějak nestíhám

A jak se jmenuje Leni ten koník s lysinkou?Já taky nechci mít žádnýho hubenoura, je to napul plnas tak at vypada jako ta jeho druhá pulka!ted přikrmuji suprachorem a musim říct že vysledkou jsou!začíná se mu dělat zadek!Je to uinné a levné! je to upravená (extrudovaná) kukuřice a za pytel chtěj 130 Kč.MUsím Vám to jen doporučit!

sadzi saj

16.8.2007 08:55
sadzi saj

sadzi saj napsal(a):

Leni super fotečka ta z toho huberta a fakt bomba nadpis tématu

Jo jo, taky mě to překvapilo, v srpnu a už takhle po ránu tma, divný. Tady je to super, samý kopečky, bomba, takže jsme si to včera dali v klusu, krokem se jít nedá, je tam hrozný hovad to v bývalé stáji byla jenom rovina, takže nic moc.

16.8.2007 09:05

sadzi saj napsal(a):

Jo jo, taky mě to překvapilo, v srpnu a už takhle po ránu tma, divný. Tady je to super, samý kopečky, bomba, takže jsme si to včera dali v klusu, krokem se jít nedá, je tam hrozný hovad to v bývalé stáji byla jenom rovina, takže nic moc.

tak u nas sou skvělí vyjíždky na jednu stranu máme same louky a roviny a na opačnou sou kopečky takže úplně dokonaléještě by to ale chtělo pořádné výběhy

16.8.2007 09:11

sadzi saj napsal(a):

Klárko jestli myslíš toho plňáska tak se jmenuje Holmes ( doufám, že je to správně napsané ) Když jsem ho viděla ten první den, vozil děti na jízdárně, flegmoš s velkým " F " Ani jsem nevěřila, že na druhý den může odjet parkurek . Ale byl úžasný. Pod " jezdcem ů se probudil a skákal jak o život U nás je taky plno kopečků, takže když jedem ven, skoro vždy do kopečků. Jsem si tam i jistější na Honzulovi, kdyby náhodou ho chytali raply holky, uvažuji o koupi granulí Energys. Máte někdo s tím zkušeností? V te stáji s tím taky krmili, chválili si to. Ani nejsou moc drahé. Myslela jsem, že bych je přimíchavala do jádra, ikdyž by se mohly podávat i samotné. A když jsme u toho, kolik a čím krmíte své koňouchy? Taky potřebuju, aby Honzulík nabral do šířky, ne jenom do výšky. a s jádrem musím opatrně, pak vymýšlí hovadinky. Takže musím vychytat tu správnou dávku zdravého, vyváženého krmiva....

16.8.2007 09:20

lanika napsal(a):
Klárko jestli myslíš toho plňáska tak se jmenuje Holmes ( doufám, že je to správně napsané ) Když jsem ho viděla ten první den, vozil děti na jízdárně, flegmoš s velkým " F " Ani jsem nevěřila, že na druhý den může odjet parkurek . Ale byl úžasný. Pod " jezdcem ů se probudil a skákal jak o život U nás je taky plno kopečků, takže když jedem ven, skoro vždy do kopečků. Jsem si tam i jistější na Honzulovi, kdyby náhodou ho chytali raply holky, uvažuji o koupi granulí Energys. Máte někdo s tím zkušeností? V te stáji s tím taky krmili, chválili si to. Ani nejsou moc drahé. Myslela jsem, že bych je přimíchavala do jádra, ikdyž by se mohly podávat i samotné. A když jsme u toho, kolik a čím krmíte své koňouchy? Taky potřebuju, aby Honzulík nabral do šířky, ne jenom do výšky. a s jádrem musím opatrně, pak vymýšlí hovadinky. Takže musím vychytat tu správnou dávku zdravého, vyváženého krmiva....

Tak jsem zas tady..Molča už je opohybována a taky pěkně vyválená Prej jsem čistila málo....
Já krmím granulky energys standart a jsou fajne...Molly je má hrozně ráda!Kolikrát vyhází jablíčka a chlebík a nejprv vymlaskne granule!Když hodně pracuje a chodíme skákat,přidávám i oves-nám to na hlavičku nijak nepůsobí....

16.8.2007 09:20

lanika napsal(a):

Dobré ránko všem, vy dneska teda jedete.... já jsem včera v 8 hodin vytuhla a pospala jsem si 12 hodin, už jsem to potřebovala jako sůl . Měla jsem autíčko v servisu, že na něj přidělají tažák, ať si v sobotu můžeme Hadříka přivést sami domů a při té příležitosti se rozpadl výfuk, tak mám radost, platila jsem dvakrát víc, než mělo být původně . Tak už jsme přechrápli v Hradci a vracíme se za chvilku.... Hadřík se zas jenom flákal v ohradě .
Taky vám přidám jednoho plňáska, je to Saxíkův kámoš, v červnu dvouletý, v kohoutku má 170cm, ale ještě je hodně přestavěný, bude to hovádko. Měl letos už vyběhnout na dráhu, ale přes zimu se tak vytáhl, že ho majitel nechtěl ještě obsedat, chudák ještě neví, co s nožičkama..... takže do toho půjde až jako tříletý.

16.8.2007 09:22

lanika napsal(a):

Jinak,u koho žes byla v těch Teplicích???Já mám vedle v Krupce dlouholetou kamarádku,která má JO a spoustu koníků.... A ta fotečka z huberta je z Mostu???Letos bych tam s nimi(krupskými) chtěla vyrazit.Tam je to vždycky moc fajnové

16.8.2007 09:23

lanika napsal(a):

Jestli dávaš Leni oves vyměn ho za ječmen a bude klid, já má granule ENergys od začátku a jsou super jak cenově tak koníkovi chutnají, pokud je chceš přidávat do jádra doporučuji ti relaxy, jsou to objemovky, takže se ti po nich bude kulatit, ve standatech už je oves a jsou energičtější, ale ted, jak už jsem psala podávám koni suprachor(extrudovaná kukuřice), vypada to jak pěna co ztvrdne, dávám mu necelý litr jen večer, vždy to nechám rozmočit a přidám to dokrmení, což je litr ječmene a 0,5 granulí relax + jablíčka, užásně to voní až to Sabulkovi zavidím! a to samé mu chytám na ráno jen bez té kukuřice.V této fázi si myslím že krmení má akorát, je po tom suprachoru moc příjemný pod sedle, i když mi bylo řečeno že to není energetické přeci jen citim jak má lepší tempo a hlavně roste do všech stran!

16.8.2007 09:25

cheyenne napsal(a):
Dobré ránko všem, vy dneska teda jedete.... já jsem včera v 8 hodin vytuhla a pospala jsem si 12 hodin, už jsem to potřebovala jako sůl . Měla jsem autíčko v servisu, že na něj přidělají tažák, ať si v sobotu můžeme Hadříka přivést sami domů a při té příležitosti se rozpadl výfuk, tak mám radost, platila jsem dvakrát víc, než mělo být původně . Tak už jsme přechrápli v Hradci a vracíme se za chvilku.... Hadřík se zas jenom flákal v ohradě .
Taky vám přidám jednoho plňáska, je to Saxíkův kámoš, v červnu dvouletý, v kohoutku má 170cm, ale ještě je hodně přestavěný, bude to hovádko. Měl letos už vyběhnout na dráhu, ale přes zimu se tak vytáhl, že ho majitel nechtěl ještě obsedat, chudák ještě neví, co s nožičkama..... takže do toho půjde až jako tříletý.

Ty bláho. Pokud má teď 170 KVH, tak minimálně pujde ještě nahoru o 10 čísel. Ne-li víc. Pokud ta fotka nemate. Ale tu prdelku má dost vysoko, řekla bych, že přeroste určitě 180. To je síla.Jinak Zuzi, kolik dáváš těch granulek?

16.8.2007 09:27

cheyenne napsal(a):

Zasekla jsem se u šéfa, holky vy jedete čéče. Když to tak čtu tak krmné dávky pro jednotlivého koňa je celkem alchimie. U nás celkem bez přikrmování, jen občas když je zrovna akce tak dostávají mrkvičku a jablíčka...včera jsme třeba přivezli 350 kg mrkve, tak dostali nášup...Leoška měla oranžovou pěnu u papule včera se mi také líbilo nebíčko

16.8.2007 09:30

lanika napsal(a):
Ty bláho. Pokud má teď 170 KVH, tak minimálně pujde ještě nahoru o 10 čísel. Ne-li víc. Pokud ta fotka nemate. Ale tu prdelku má dost vysoko, řekla bych, že přeroste určitě 180. To je síla.Jinak Zuzi, kolik dáváš těch granulek?

No,cca 1 litr ráno a 1litr večer-to má i s 1litrem ovsa :)Teď pracuje dost...Občas uvařím match,ať má i semínko(samotné ho moc nemusí) a kukuřici.... Ale Molča je dobře krmitelný kůň,takže nám by asi víc slušelo pár kilo dolů...Ačkoliv mně se líbí,jaká je :-)

16.8.2007 09:34

tajemma danny napsal(a):
Zasekla jsem se u šéfa, holky vy jedete čéče. Když to tak čtu tak krmné dávky pro jednotlivého koňa je celkem alchimie. U nás celkem bez přikrmování, jen občas když je zrovna akce tak dostávají mrkvičku a jablíčka...včera jsme třeba přivezli 350 kg mrkve, tak dostali nášup...Leoška měla oranžovou pěnu u papule včera se mi také líbilo nebíčko

JO tak danny přesně včera jsem taky kamošce ukazoval to brutální nebe bylo u nás podobný, ale fotak jsem při ruce neměla....jinak málé uporornění po blbé zkušenosit s mrkví, co se týče uskladnění bacha na tepla, měli jsme mrkev tři dny, pak přisli trochu pařaky a mrkev v vozejku po plachtou a byla uplně na prd tak celý vozík vyhodili, to byl kauf!

16.8.2007 09:34

lanika napsal(a):

No, tak na granulky slyším jen samé dobré ohlasy. Asi do nich pujdu Jinak já dávám Honzulovi kukuřičný šrot s ovsem. Přes zimu jsem krmila melasovým krmivem s ovsem, zatím ještě zkouším...Ale o granulích dlouho přemýšlím. A Zuzi, nejmenuje se ta kámoška náhodou Dana? Taková zprčená fajn ženská? má asi okolo 14 koní? Lucka, má koníka Rozleta, bydlela tady u nás asi 3 roky, ale vrátila se zpět domů, do Teplic. Měla tam koníka ustájeného, ale teď už opět přestájila blíže k Litrvínovu. Ani nevím jak se ta vesnička jmenuje , asi Domašovice? Nebo tak nějak.

16.8.2007 09:36

lanika napsal(a):
No, tak na granulky slyším jen samé dobré ohlasy. Asi do nich pujdu Jinak já dávám Honzulovi kukuřičný šrot s ovsem. Přes zimu jsem krmila melasovým krmivem s ovsem, zatím ještě zkouším...Ale o granulích dlouho přemýšlím. A Zuzi, nejmenuje se ta kámoška náhodou Dana? Taková zprčená fajn ženská? má asi okolo 14 koní? Lucka, má koníka Rozleta, bydlela tady u nás asi 3 roky, ale vrátila se zpět domů, do Teplic. Měla tam koníka ustájeného, ale teď už opět přestájila blíže k Litrvínovu. Ani nevím jak se ta vesnička jmenuje , asi Domašovice? Nebo tak nějak.

Jo tahle Lucka :-) Tak tu znám taky! Právě díky Dance...

sadzi saj

16.8.2007 09:36
sadzi saj

tajemma danny napsal(a):

Teda dámy, vy jedete

My tu máme na jednu stranu super kopečky a les a na druhou polní cesty a i les, takže super terénky, jsem za to moc ráda

Jinak Leni, ty Energysky můžu jenom doporučit. Elí taky po ovsu plaší, takže ho nemůže dostávat víc než co dostává a potřebovala jsem, aby přibrala, takže jsem koupila Relax a jak píše Klárka, můžu jenom doporučit přidávat k ovsu Energys Relax, nepoleze mu to na mozek, jsou v tom různé vitamíny a i ti přibere na objemu. Já dávám litr ovsa a litr granulí.

16.8.2007 09:41

lanika napsal(a):

určitě tím nic nezkazíš,jdi do granulek ale určitě do relaxu standarty bych neriskovala, na zimu přemyslím že od bestovic přikoupim musli a budu trochu přimíchávat,hrozně mě to baví tunint mu to jídlo a ještě radši se koukám když to baští...jinak Leni kombinace kukuřice a ovsa ani se nedivím že máš leteckýho koníka,zkus krmit jen kukuřičným šrotem, obě to jsou energický složky a oves leze koním na mozek, já oves nedávám vubec,a koník není vyšahaný, a to klidně muže den dva nejít pod sedlo a je to ok...ale víš jak, člověk to musí zkooušet než koníkovi dávka sedne, jak říká Danny je to uplná alchymie...já tedy musím říct že ted jsem velice spokojená s dávkou a koník viditelně taky!

16.8.2007 09:43

sadzi saj napsal(a):
Teda dámy, vy jedete

My tu máme na jednu stranu super kopečky a les a na druhou polní cesty a i les, takže super terénky, jsem za to moc ráda

Jinak Leni, ty Energysky můžu jenom doporučit. Elí taky po ovsu plaší, takže ho nemůže dostávat víc než co dostává a potřebovala jsem, aby přibrala, takže jsem koupila Relax a jak píše Klárka, můžu jenom doporučit přidávat k ovsu Energys Relax, nepoleze mu to na mozek, jsou v tom různé vitamíny a i ti přibere na objemu. Já dávám litr ovsa a litr granulí.

Já Danku znám jen z vykládaní od Lucky. Viděla jsem ji jen jednou, jak vezla Lucce koně na ty závody do Ústí. Chvíli vykládala u auta, moc sympatické šídlo A ty jsi odkud? Jinak Andrej, ty krmíš jádrem jen jednou denně? Večer?

16.8.2007 09:44

lanika napsal(a):

Saxík dostává mačkaný oves s trochou otrub, do toho minerály, aby se vyvážil vápník, melasu a samozřejmě mrkvičku nebo jablíčko, přes zimu do téhle směsi přijde i trocha ječmene. Jen s ječmenem opatrně a pomalu, některým koníkům můžou otéct nohy. Já ho mám ve stáji, kde si pán krmí sám, je vidět, že tomu rozumí, koníkům to svědčí a já jsem ráda, že si nemusím lámat hlavu, jestli má všechno . Jinak ten mladý plňásek, Anthes apravdu je tak moc přestavěný, jako na té fotce, je to obřík. Přitom jeho mamina má kolem 160cm, tatík je Mir Sada. Ale mamina je po Garnison a ten prý ještě po pár generacích dává malé kobylky a veliké hřebečky....
Takhle vypadal Anthes v lednu..... proto majitel usoudil, že ho ještě nebude obsedat

16.8.2007 09:44

lanika napsal(a):

moje malá řádí Pelíšek zatím není na spaní :(

16.8.2007 09:45

sadzi saj napsal(a):
Teda dámy, vy jedete

Já zas litr kukuřičného šrotu a litr granulí...fakt nevidím na ovsu nic přínosného než pouhou a čistou energii po ty kukuřici se ti aspon i zaobalí a energie by měl mít také dostatek,že.....a ted si vyber babo!kolik toho ted dávkuješ Leni?

16.8.2007 09:47

lanika napsal(a):
Já Danku znám jen z vykládaní od Lucky. Viděla jsem ji jen jednou, jak vezla Lucce koně na ty závody do Ústí. Chvíli vykládala u auta, moc sympatické šídlo A ty jsi odkud? Jinak Andrej, ty krmíš jádrem jen jednou denně? Večer?

Jenže s Honzíkem je to těžké, no. Když já mám strach, že pokud mu uberu energie, bude ještě tlačivější než je. Ale vyzkouším určitě Relaxy. Takže mám je míchat s kukuřicí? Ovsem? Nebo snad ječmenem? nebo raději samotné. Jinak musli jsem měla taky, moc dobrá věc Zvlášť na přilepšenou koníkovi. Na zimu také opět koupím.....

16.8.2007 09:49

klawdie napsal(a):
Já zas litr kukuřičného šrotu a litr granulí...fakt nevidím na ovsu nic přínosného než pouhou a čistou energii po ty kukuřici se ti aspon i zaobalí a energie by měl mít také dostatek,že.....a ted si vyber babo!kolik toho ted dávkuješ Leni?

Měla jsem na mysli že doporučuju....krmím samo jinak už jsem psala výše!

16.8.2007 09:50

lanika napsal(a):

Leni,devátým rokem bydlím u Hradce Králové,v takové malé vsi :) Jinak pocházím ze šluknovského výběžku-Rumburka.A tam jsem se potkala i s Dankou a jejími koňmi ,cca v roce 96....Myslím....Je to dlouhý příběh...No a na podzim jsem fungovala právě v Krupce,místo Dany,neboť ta měla přeraženou holeň... I s mojí Molčou.Děcka jí dali přezdívku-"kuliočko"

16.8.2007 09:51

molly napsal(a):

Já dávám litr kukuřičného šrotu a litr ovsu. No, možná je to víc než litr Prostě kopcovitá odměrka A do toho přimíchávám jablka nebo mrkvičku, on je totiž hrozný žrout a má to v momentě zdlábnuté. Tak tak aspoň žvýká a kouče tu zeleninu

16.8.2007 09:55

lanika napsal(a):
Jenže s Honzíkem je to těžké, no. Když já mám strach, že pokud mu uberu energie, bude ještě tlačivější než je. Ale vyzkouším určitě Relaxy. Takže mám je míchat s kukuřicí? Ovsem? Nebo snad ječmenem? nebo raději samotné. Jinak musli jsem měla taky, moc dobrá věc Zvlášť na přilepšenou koníkovi. Na zimu také opět koupím.....

Leni jestli ti můžu radit....tak oves bych zkusila nahradit bud ječmen nebo ten podíl nahrad jeste kukuřičným šrotem....ječmen, kukuřice a oves mají podobnou energickou hodnotu, jen kukuřice a ječmen jsou na ještě na obalení, oves je jen čista energie, takže co se týče ječmenu je skoro stejně energicky jako oves, ale neleze do hlavy jako oves duvod ti neřeknu ale mám to ozkoušený, pokud ti honzík dělá ty letecké dny, je to z přemíry energie která nemuže ven, což je viník oves!NApiš prosím kolik toho dáváš ted ráno a večer...

16.8.2007 10:00

molly napsal(a):
Leni,devátým rokem bydlím u Hradce Králové,v takové malé vsi :) Jinak pocházím ze šluknovského výběžku-Rumburka.A tam jsem se potkala i s Dankou a jejími koňmi ,cca v roce 96....Myslím....Je to dlouhý příběh...No a na podzim jsem fungovala právě v Krupce,místo Dany,neboť ta měla přeraženou holeň... I s mojí Molčou.Děcka jí dali přezdívku-"kuliočko"

Tak to je fajn. Teď má Danka pro změnu zlomenou ruku. Asi si užije, holka Hele a ty koníky kousek Litvínova znáš? Lucka Danku moc chválí, i přístup ke koním a vlastně vše, co je s tím spojeno. Asi je to opravdu fajn ženská

sadzi saj

16.8.2007 10:00
sadzi saj

molly napsal(a):

Leni, souhlasím s Klárkou, nedivím se, že je Honzík takový torpédo, když dostává kukuřici. Kukuřice je hodně energetická, sice se ti po ní třeba hezky zakulatí, ale má hodně energie, takže ve spojitosti s ovsem je to pro některé koně no nemůžu najít to správné slovo. Ale Elí v bývalé stáji dostávala oves a kukuřici a byla plná energie, hrozný, nedalo se s ní pořádně nic dělat, takže jsem nakonec kukuřici vysadila úplně a půl cesty k úspěchu překonáno, už tak neplašila a zklidnila se, takže být tebou, vynechám tu kukuřici a zkusím dávat jenom oves a Energys Relax. V ovsu je dost energie a po granulích se ti zakulatí a myslím, že s ní bude i lepší spolupráce a o tlačivosti bych se nebála, není to o energii a ovsu, ale o přiježděnosti koně. Ale můj názor.

16.8.2007 10:01

molly napsal(a):

Mno Kláry, mrkvička bude za chvíli pryč, dali jsme i prasátkům a těm moc chutná, mlaskali a chrochtali si, radost na ně pohledět jaké to je labůžo. Mrkev máme v chladu, jsou na prkenné kárce, takže můžou dýchat. Já jsem se včera mrkve také pěkně přežrala, budu vidět jako orel
Leošce se vůbec nechtělo vstávat, válela se asi sedet minut, já jsem si k ní sedla a hladila jí...je to fakt neskutečný, jaká je to pohodářka.
Jinak jak jsem jela z tréningu tak jsem měla v brašničce právě tu mrkev, a dávám jí ze sedla. Dvakrát jsem musela slést protože jí to spadlo na zem a ona už si to nevezme ze země vyčůránka.

16.8.2007 10:02

molly napsal(a):

NO tak LENI zkus ubrat ovsa, zkus to takhle 1,5 kukuřič.šrotu +0,5 litra ovsa+0,5 granulí RELAX!myslím že 2,5 litra žradla ráno a večer je optimální i pro tu tvoji hroudičku!a uvidíš, na nás byl znát i ten pul litr ovsa, proste ho nesmí vubec....uvidiš po týdnu jak to zabere...ta změna není velika takže nemusíš dělat nějaký velký přechody s krmením a můžeš to změnit rovnou!no a pak po tydnu dej vedet...uvidiš jestli se něco změní.

16.8.2007 10:05

lanika napsal(a):
Tak to je fajn. Teď má Danka pro změnu zlomenou ruku. Asi si užije, holka Hele a ty koníky kousek Litvínova znáš? Lucka Danku moc chválí, i přístup ke koním a vlastně vše, co je s tím spojeno. Asi je to opravdu fajn ženská

no,koně mají první poslední,i kdybychom měli jít z maštale v deset večer...Stále sucho a čisto...Loni před vánocema se dodělala i malá hala,takže všechno,co si jen člověk může přát..Jen do terénu musíš přes hlavní cesty a chvilku trvá než někam dojedeš... :) Jo,o té ruce vím,voláme si cca 1xza 14 dnů...Dělala kravinky a přepadla ze svého koně :( Jinak koně v okolí moc neznám...Ještě tak svinčický(kdysi jsem tam měla chlapa ) a s Danou tam občas vyrazíme...

sadzi saj

16.8.2007 10:07
sadzi saj

klawdie napsal(a):
NO tak LENI zkus ubrat ovsa, zkus to takhle 1,5 kukuřič.šrotu +0,5 litra ovsa+0,5 granulí RELAX!myslím že 2,5 litra žradla ráno a večer je optimální i pro tu tvoji hroudičku!a uvidíš, na nás byl znát i ten pul litr ovsa, proste ho nesmí vubec....uvidiš po týdnu jak to zabere...ta změna není velika takže nemusíš dělat nějaký velký přechody s krmením a můžeš to změnit rovnou!no a pak po tydnu dej vedet...uvidiš jestli se něco změní.

No já jsem zase opačného názoru z vlastní zkušenosti s vlastním koněm. Sabulovi nesedne oves, ale Elí třeba zase nesedne kukuřice. V kukuřici je mnohem více energie než v ovsu, takže já bych vysadila kukuřici, pač v kombinaci s ovsem je to fakt kalorická spíše energetická bomba pro koně, který nemá zase tak intenzivní práci, proto ty kozly apod. viděla jsem to na Elí. Vysadila kukuřici a je to. Granule jsou na zakulacení, tak je zbytečné dávat i kukuřici. Každý kůň je individuální, takže bych buď zkusila vysadit tu kukuřici nebo oves, ale to je podle mě blbost, ale to je jen můj názor.

16.8.2007 10:09

klawdie napsal(a):

KOukám že názor s Andrej se nám trochu liší.......takže už je na tobě čemu dáš přednostjednoho bych snížila dávku 0,5 litru sama vyber co a uvidíš, když to nezabere mužeš to zkusit obraceně a pak uvidíš co vám víc dělá bordel jestli kukuřice nebo oves, každýmu koníkovi vyhovuje neěco jiného!my prostě nesmíme oves a basta tak jsem ho nahradila ječmenem a super k tomu ty granulky a ted pridávám extrudovanou kukuřici a je po ním moc přijemnej , dávaám ted 0,75 litrový odměrky, protože zhruba 1,25 už bylo moc a měl sem tam nějaký ulek nebo byl rychlej, jak jsem ubrala tak ej to znát a je uplně suprovej, tak ti přeji at se ti podaří vyvážit krmení,ale určitě ne oves a kukuřici na pul to je moc moc!!!ty letuško!

16.8.2007 10:11

lanika napsal(a):

Dany,ta Tvá Lea je fakt pohodářka...Mně se jen tak nepovede,aby mě k sobě nechala Molča dojít,když se fláká po zemi....A to jsme "svoji" 6.rokem ... Nu což,nemohu mít všechno :) Taky si to užívá po umytí

16.8.2007 10:12

sadzi saj napsal(a):
Leni, souhlasím s Klárkou, nedivím se, že je Honzík takový torpédo, když dostává kukuřici. Kukuřice je hodně energetická, sice se ti po ní třeba hezky zakulatí, ale má hodně energie, takže ve spojitosti s ovsem je to pro některé koně no nemůžu najít to správné slovo. Ale Elí v bývalé stáji dostávala oves a kukuřici a byla plná energie, hrozný, nedalo se s ní pořádně nic dělat, takže jsem nakonec kukuřici vysadila úplně a půl cesty k úspěchu překonáno, už tak neplašila a zklidnila se, takže být tebou, vynechám tu kukuřici a zkusím dávat jenom oves a Energys Relax. V ovsu je dost energie a po granulích se ti zakulatí a myslím, že s ní bude i lepší spolupráce a o tlačivosti bych se nebála, není to o energii a ovsu, ale o přiježděnosti koně. Ale můj názor.

Máte pravdu, holky, já to vím, ale ze začátku jsem Honzíkovi oves nemohla vzít. pořád rostl, hodně se vytahoval nahoru, jednak je to kus koně. Kukuřici jsem začla dávat z toho důvodu, aby nabral. A taky z toho důvodu, že mu moc chutná spařené jádro a myslím, že přes zimu je to moc dobré dát koníkovi něco teplého do žaludku. Věděla jsem už dřív, že tu kombinaci budu muset vyloučit, proto jsem se ptala na ty granulky. čekala jsem jen, než dokrmím pytle. už mám téměř na dně. Takže zkusím granule s kukuřicí. Spařím, vynechám oves, v těch relaxech je ho tam minimum. A uvidíme co se bude dít

sadzi saj

16.8.2007 10:12
sadzi saj

klawdie napsal(a):
KOukám že názor s Andrej se nám trochu liší.......takže už je na tobě čemu dáš přednostjednoho bych snížila dávku 0,5 litru sama vyber co a uvidíš, když to nezabere mužeš to zkusit obraceně a pak uvidíš co vám víc dělá bordel jestli kukuřice nebo oves, každýmu koníkovi vyhovuje neěco jiného!my prostě nesmíme oves a basta tak jsem ho nahradila ječmenem a super k tomu ty granulky a ted pridávám extrudovanou kukuřici a je po ním moc přijemnej , dávaám ted 0,75 litrový odměrky, protože zhruba 1,25 už bylo moc a měl sem tam nějaký ulek nebo byl rychlej, jak jsem ubrala tak ej to znát a je uplně suprovej, tak ti přeji at se ti podaří vyvážit krmení,ale určitě ne oves a kukuřici na pul to je moc moc!!!ty letuško!

Jo jo, každý jiný Ale divím se, že Sabulovi hrabe z ovsa a kukuřice ne, ale to je to vyjímka potvrzuje pravidlo

Já bych spíš jedno vysadila úplně, tím poznáš hned, co sedne, když snížíš dávku, nebude to až tak znatelný, proto buď zkus litr ovsa a litr granulí Relax nebo litr kukuřice a litr granulí Relax a pak teprve uvidíš ten rozdíl

16.8.2007 10:17

klawdie napsal(a):

CO že je honzula za plemeno a po kom?jinak jak říká Andrej musí se to ozkoušet.Nebo to udelje jeste jinak oves-kukuřice jedno co zkusi ubrat dej 1litr a 0,5 litr, prostě jen uber a přidej granulky,to by mohlo byt lepsí,ale to je opravdu na Honzíkovi, sama uvidíš co mu mín poleze do hlavy, když si to vezmes tak rockyho, je taky tlačivejší zas segra futrovala jen ovsem, když byl v treninku měl i skoro 2 litry ráno a večer,ale musel chodit, když odpočíval litalo všechno kolem....to je u ovsa zas blby, za to moc chvalim ječmen pač se v něm nehromadí nejaký težky přebytky energie...a náš milej jeryyk tak muže leda oves tloustne po vzduchu, takže mu jen dohazujem energii což je oves, nebo ted má granule standarty....o trochu měne energeticky newz samotný oves ale o to tam je víc vitamínu a všeho možnýho!

16.8.2007 10:20

molly napsal(a):
Dany,ta Tvá Lea je fakt pohodářka...Mně se jen tak nepovede,aby mě k sobě nechala Molča dojít,když se fláká po zemi....A to jsme "svoji" 6.rokem ... Nu což,nemohu mít všechno :) Taky si to užívá po umytí

Jasan, tak jsem to chtěla udělat, že vysadím úplně jednu složku. Na poprvé volím oves. Tudíž budu dávat granulky s kukuřicí. Uvidíme. Jen doufám, že v brzké době seženu ty relaxy. Na chvíli se holčinky odmlčím, celej den tady sedím s váma a práce stojí. Ale díkes moc za rady. Více hlav, více ví Tak nějak jsem to chtěla udělat, jen jsem potřebovala k tomiu nakopnout

sadzi saj

16.8.2007 10:20
sadzi saj

lanika napsal(a):
Máte pravdu, holky, já to vím, ale ze začátku jsem Honzíkovi oves nemohla vzít. pořád rostl, hodně se vytahoval nahoru, jednak je to kus koně. Kukuřici jsem začla dávat z toho důvodu, aby nabral. A taky z toho důvodu, že mu moc chutná spařené jádro a myslím, že přes zimu je to moc dobré dát koníkovi něco teplého do žaludku. Věděla jsem už dřív, že tu kombinaci budu muset vyloučit, proto jsem se ptala na ty granulky. čekala jsem jen, než dokrmím pytle. už mám téměř na dně. Takže zkusím granule s kukuřicí. Spařím, vynechám oves, v těch relaxech je ho tam minimum. A uvidíme co se bude dít

Leni zkus to takhle a uvidíš a když to bude stejný nebo horší, obratíš to a dáš zase jenom oves a granule a myslím, že budeš mít jasno hned, co mu dělá větší bordel, jestli oves nebo kukuřice

16.8.2007 10:21

molly napsal(a):

jo jo to má možná andrej pravduale nejsem zastencem velkých změn v krmení, ty granulky bych navykala ten tyden v menším množství třeba pul litru...nebo se zkus poradit s Jandou,ta mi taky v krmení radila a musím říct že moc dobře, ví o čem mluví!HOdně jsme toho spolu konzultovali.

sadzi saj

16.8.2007 10:21
sadzi saj

klawdie napsal(a):
CO že je honzula za plemeno a po kom?jinak jak říká Andrej musí se to ozkoušet.Nebo to udelje jeste jinak oves-kukuřice jedno co zkusi ubrat dej 1litr a 0,5 litr, prostě jen uber a přidej granulky,to by mohlo byt lepsí,ale to je opravdu na Honzíkovi, sama uvidíš co mu mín poleze do hlavy, když si to vezmes tak rockyho, je taky tlačivejší zas segra futrovala jen ovsem, když byl v treninku měl i skoro 2 litry ráno a večer,ale musel chodit, když odpočíval litalo všechno kolem....to je u ovsa zas blby, za to moc chvalim ječmen pač se v něm nehromadí nejaký težky přebytky energie...a náš milej jeryyk tak muže leda oves tloustne po vzduchu, takže mu jen dohazujem energii což je oves, nebo ted má granule standarty....o trochu měne energeticky newz samotný oves ale o to tam je víc vitamínu a všeho možnýho!

No jak psala Evča, některým koním ječmen nesedí a natékají jim nohy, takže bych zůstala u toho ovsa a něco vyloučila, buď oves nebo kukuřici. Ty jo holky, to je bordel co

16.8.2007 10:22

lanika napsal(a):
Jasan, tak jsem to chtěla udělat, že vysadím úplně jednu složku. Na poprvé volím oves. Tudíž budu dávat granulky s kukuřicí. Uvidíme. Jen doufám, že v brzké době seženu ty relaxy. Na chvíli se holčinky odmlčím, celej den tady sedím s váma a práce stojí. Ale díkes moc za rady. Více hlav, více ví Tak nějak jsem to chtěla udělat, jen jsem potřebovala k tomiu nakopnout

Honzík má mámu plnokrevnou A1/1, táta mohutný obřík Artemon po Lopezovi. ČT. všichni Lopezovci jsou paličatí a tlačivější, ale za to skáčou. Tak nevím, zda to bude platit i u nás První dvě teorie ale splňujeme....

sadzi saj

16.8.2007 10:23
sadzi saj

klawdie napsal(a):
jo jo to má možná andrej pravduale nejsem zastencem velkých změn v krmení, ty granulky bych navykala ten tyden v menším množství třeba pul litru...nebo se zkus poradit s Jandou,ta mi taky v krmení radila a musím říct že moc dobře, ví o čem mluví!HOdně jsme toho spolu konzultovali.

Myslím, že to bude v pohodě s těma granulema. Mají je všude a jsou opravdu za velmi dobrou cenu a i kvalitu Kobyla byla předtím krmená KWP u bývalé majitelky, ale u nás je neseženu, takže jsem přešla na Energys, krmila jsem čistě jenom granule, ale co jsem jí musela dát ustájit, tak všude se krmí oves málo kde granulema, takže to mě dost štve, takže si tady ještě přikupuju granule.

16.8.2007 10:24

klawdie napsal(a):

Já se z toho picnu

sadzi saj

16.8.2007 10:25
sadzi saj

lanika napsal(a):
Honzík má mámu plnokrevnou A1/1, táta mohutný obřík Artemon po Lopezovi. ČT. všichni Lopezovci jsou paličatí a tlačivější, ale za to skáčou. Tak nevím, zda to bude platit i u nás První dvě teorie ale splňujeme....

Koukám, že jsme na tom všichni podobně, Klára to má taky tak ne?? Já mám mamka A1/1, ale taťka A1/2

16.8.2007 10:30

lanika napsal(a):

Mojí freťuli je asi teplo-podotýkám,že ventilátor je zapnutý V pozadí mám kalendář od brášky na příští rok- s Molčou

sadzi saj

16.8.2007 10:32
sadzi saj

molly napsal(a):
Mojí freťuli je asi teplo-podotýkám,že ventilátor je zapnutý V pozadí mám kalendář od brášky na příští rok- s Molčou

Jé to je super fotka, já tady v práci asi žádnou nemám

16.8.2007 10:34

sadzi saj napsal(a):
Jé to je super fotka, já tady v práci asi žádnou nemám

Tak ještě jednu malé "Safí"...

16.8.2007 10:34

lanika napsal(a):
Já se z toho picnu

Nějak se zdržuji diskuze, nejsem takovej chemik jako jste vy
Leoša vstává...to byla dřina, a pěkně si u toho vyfoukla. Jinak nevím jak to dělá ale Lea celtou na trénink kadí stále u stejného baráku, paní už z dálky jak nás slyší už má připravenou lopatu a je moc ráda, že jí Lea pomáhá se zahrádkou...musela jsem se chechtat, když se Lea vyto...jak tam ta paní v holinách naběhla...

sadzi saj

16.8.2007 10:35
sadzi saj

molly napsal(a):
Tak ještě jednu malé "Safí"...

Je rozkošná. Tak jsem našla

sadzi saj

16.8.2007 10:36
sadzi saj

sadzi saj napsal(a):

Hrabošíme

sadzi saj

16.8.2007 10:36
sadzi saj

sadzi saj napsal(a):
Hrabošíme

A prdelka

16.8.2007 10:37

sadzi saj napsal(a):

Hele, Danny, to my s Honzíkem taky umíme. Pořád na jedno místo cestou zpět na cestu u pily Takže když jdu do obchodu pěší, bez koníka, raději si to vždy obejdu druhou stranou

sadzi saj

16.8.2007 10:37
sadzi saj

tajemma danny napsal(a):
Nějak se zdržuji diskuze, nejsem takovej chemik jako jste vy
Leoša vstává...to byla dřina, a pěkně si u toho vyfoukla. Jinak nevím jak to dělá ale Lea celtou na trénink kadí stále u stejného baráku, paní už z dálky jak nás slyší už má připravenou lopatu a je moc ráda, že jí Lea pomáhá se zahrádkou...musela jsem se chechtat, když se Lea vyto...jak tam ta paní v holinách naběhla...

.........

16.8.2007 10:38

sadzi saj napsal(a):
Hrabošíme

jééé,takvýho jsme měli podobnýho na prodejně...Byl to taky fešák...Už je v novém domově... :-)
Někdy uděláme fretčí srazík :-)

16.8.2007 10:42

lanika napsal(a):
Hele, Danny, to my s Honzíkem taky umíme. Pořád na jedno místo cestou zpět na cestu u pily Takže když jdu do obchodu pěší, bez koníka, raději si to vždy obejdu druhou stranou

Tak to ta moje potvůrka je hospodář a nosí si to domů.....Už musí být ,když jdem někam na delší trasu...Tak jen někde ke stromkům....

16.8.2007 10:49

lanika napsal(a):

Jo jo Andrej mamina A1/1 Alaska po Gouvier ale tatka Je Sahib Kubišta a tady je dám zákon Kubišták, nekrmit ovsem bylo mi to řečeno už od spouty lidí a už jsem to i zkoušela, tyden řádil jak tornádo!vysadila jsem a byl klid! TAkže každý kun něco jiného,ale každopádně Leni dávej jen jednu hlavní energetickou složku apak přikrmuj čím chceš pomálu ale dvě energeticky bomby napul je fakt hodně, pokud nakonec dopadne oves, doporučuji ti na to obalení suprachor, ted se to začalo rozjíždet a je to kazdopádně méně energické než normální kukuřice zato se po tom koník celkem rychle obaluje, vysledky lezou po měsíce a vubec to není drahé!Chudáčku určitě v tom máš chaos!

16.8.2007 10:50

sadzi saj napsal(a):
No jak psala Evča, některým koním ječmen nesedí a natékají jim nohy, takže bych zůstala u toho ovsa a něco vyloučila, buď oves nebo kukuřici. Ty jo holky, to je bordel co

ječmen nesvědčí většinou bejvalejm dostihákum a neměl by se davat konim do tři let. jinak se to holt musi zkusit, já už s ním krmím přes pul roku a super.

16.8.2007 10:53

molly napsal(a):
Tak to ta moje potvůrka je hospodář a nosí si to domů.....Už musí být ,když jdem někam na delší trasu...Tak jen někde ke stromkům....

No to máte dobrý my kadíme kde se mu to zlíbí, vždycky se modlím aby to nebylo ve vsi,tak to totiž musíme sbirat....jinak když jdem sami a chytne ho nerv, tak kadí třeba 4x a domu se vracime čístý jak slovo boží, to bylo pravidelné hlavně ze začatku když byl ješte malej posera...ted už je to rozumný(občas) pan Kůn.

buggyna

16.8.2007 10:53
buggyna

sadzi saj napsal(a):
Myslím, že to bude v pohodě s těma granulema. Mají je všude a jsou opravdu za velmi dobrou cenu a i kvalitu Kobyla byla předtím krmená KWP u bývalé majitelky, ale u nás je neseženu, takže jsem přešla na Energys, krmila jsem čistě jenom granule, ale co jsem jí musela dát ustájit, tak všude se krmí oves málo kde granulema, takže to mě dost štve, takže si tady ještě přikupuju granule.

Jéé Andrej čím že ve Vrutici vším krměj??Jen ovsem??Granule s dokupuješ sama jo??

16.8.2007 10:56

molly napsal(a):

Mno také to dělávala ale spíš s čůráním. Ale poslední dobou jí to moc nevychází, v pondělí jsem se zakecala s na půli cesty se známou a Lea byla nucená se vyčurat, já jsem si říkala co furt blbne, furt se točila...a ona potřebovala někam pustit sprchu mno a včera se vyčůrala přímo na obdélníku, doufám že jí to nechytne při zkouškách
tady je vidět jak je chuděra splavená, bylo dusno ale zvládla to holka. I docela vyšlapovala cestou domů...

sadzi saj

16.8.2007 11:13
sadzi saj

tajemma danny napsal(a):
Mno také to dělávala ale spíš s čůráním. Ale poslední dobou jí to moc nevychází, v pondělí jsem se zakecala s na půli cesty se známou a Lea byla nucená se vyčurat, já jsem si říkala co furt blbne, furt se točila...a ona potřebovala někam pustit sprchu mno a včera se vyčůrala přímo na obdélníku, doufám že jí to nechytne při zkouškách
tady je vidět jak je chuděra splavená, bylo dusno ale zvládla to holka. I docela vyšlapovala cestou domů...

Adi ve Vrutici krmí vším možným, já jsem si řekla, že chci oves, jinak tam dávají oves, ječmen, mají tam kukuřici a všichni dostávají vitamíny a jednou za čas lněné semínko, snad i otruby tam jsou, každý kůň dostává něco jiného. Já chci jenom oves a dokupuju si Energys Relax, pytel 25 kg u Šebesty za 209,- Kč a vydrží to na měsíc, tak to zkouším.

16.8.2007 11:16

tajemma danny napsal(a):

ježiš tohle mě jednou udělal Sabula, zakecala jsem se před brankou s kamoškou a furt dio mě žduchal a strkal, no jak jsme došli tech par kroku do staje pustil vodopády, nejradši čura v boxe,ale venku to bohužel někdy taky zvladne....no a nejvtipnější je když potřebuje čurat jerry, to začne zastavovat a otáčet a tím padem jezdec musí slezt, on si pak zadníma stoupne na špičky a lulá, jednou je mi vyčural na silnici kopci, tak bylo užsný jak mu to protýkalo mezi předníma nohama

sadzi saj

16.8.2007 11:17
sadzi saj

molly napsal(a):
jééé,takvýho jsme měli podobnýho na prodejně...Byl to taky fešák...Už je v novém domově... :-)
Někdy uděláme fretčí srazík :-)

Máme ho taky ze zveráče, přítel ho viděl a odmítal opustit prodejnu bez tohodle prcka

sadzi saj

16.8.2007 11:20
sadzi saj

sadzi saj napsal(a):
Máme ho taky ze zveráče, přítel ho viděl a odmítal opustit prodejnu bez tohodle prcka

A poslední

buggyna

16.8.2007 11:27
buggyna

sadzi saj napsal(a):
Adi ve Vrutici krmí vším možným, já jsem si řekla, že chci oves, jinak tam dávají oves, ječmen, mají tam kukuřici a všichni dostávají vitamíny a jednou za čas lněné semínko, snad i otruby tam jsou, každý kůň dostává něco jiného. Já chci jenom oves a dokupuju si Energys Relax, pytel 25 kg u Šebesty za 209,- Kč a vydrží to na měsíc, tak to zkouším.

já právě vůbec nevím co by pro tu těhuli bylo nejlepší...aby se mi zas z toho třeba neschvátila

sadzi saj

16.8.2007 11:31
sadzi saj

buggyna napsal(a):
já právě vůbec nevím co by pro tu těhuli bylo nejlepší...aby se mi zas z toho třeba neschvátila

A čím je krmená tady?? Když jí budeš dávat stejně ovsa, jako dostává nebo snížíš dávku, bude to v pohodě. A Energysky dělají i pro březí

16.8.2007 11:35

klawdie napsal(a):
ježiš tohle mě jednou udělal Sabula, zakecala jsem se před brankou s kamoškou a furt dio mě žduchal a strkal, no jak jsme došli tech par kroku do staje pustil vodopády, nejradši čura v boxe,ale venku to bohužel někdy taky zvladne....no a nejvtipnější je když potřebuje čurat jerry, to začne zastavovat a otáčet a tím padem jezdec musí slezt, on si pak zadníma stoupne na špičky a lulá, jednou je mi vyčural na silnici kopci, tak bylo užsný jak mu to protýkalo mezi předníma nohama

Zuzi, poznáváš? To je paráda. Ted mi Lucka poslala tyto fotky. Doufám, že se někdo nebude zlobit když je sem dám. Taky mě to láká projet se na těhle krasavsích a v dámském

16.8.2007 11:36

lanika napsal(a):

Holky,co budete dnes obědvat??Já se asi odbydu tmavou bagetkou a zeleninou..Nechce se mi vařit :(

16.8.2007 11:41

molly napsal(a):
Holky,co budete dnes obědvat??Já se asi odbydu tmavou bagetkou a zeleninou..Nechce se mi vařit :(

My razíme na pizzu A já si obědnala 4 druhy sýru+ smetana

16.8.2007 11:42

lanika napsal(a):
Zuzi, poznáváš? To je paráda. Ted mi Lucka poslala tyto fotky. Doufám, že se někdo nebude zlobit když je sem dám. Taky mě to láká projet se na těhle krasavsích a v dámském

Nádhera!!Vím,že z toho byly unešené!!! Zatím jsem jen slyšela vyprávění po telefonu....

buggyna

16.8.2007 11:42
buggyna

sadzi saj napsal(a):
A čím je krmená tady?? Když jí budeš dávat stejně ovsa, jako dostává nebo snížíš dávku, bude to v pohodě. A Energysky dělají i pro březí

no to právě nevím,je pořád na pastvě a nic nedělá

sadzi saj

16.8.2007 11:44
sadzi saj

lanika napsal(a):
My razíme na pizzu A já si obědnala 4 druhy sýru+ smetana

Mňam, taky bych si dala, já ještě uvidím na co narazím ve městě

sadzi saj

16.8.2007 11:45
sadzi saj

buggyna napsal(a):
no to právě nevím,je pořád na pastvě a nic nedělá

Tak se jí hlavně zeptej a jestli nic nedostávala, tak se musí pomalu, Elí taky dostává málo a je to v pohodě. Tak dostane pro začátek půl litru a uvidí se, to záleží na tobě, ale hlavně se na to optej majitelky.

16.8.2007 12:09

sadzi saj napsal(a):
Mňam, taky bych si dala, já ještě uvidím na co narazím ve městě

čivabčiči a brambor

16.8.2007 12:18

klawdie napsal(a):
čivabčiči a brambor

Já jsem teď dorazila z obídku, dala jsem si smaženej květáček s novým brambůrkem...jsme zralá zase na 20ti minutovku...ale zase to nevyjde

16.8.2007 12:20

tajemma danny napsal(a):
Já jsem teď dorazila z obídku, dala jsem si smaženej květáček s novým brambůrkem...jsme zralá zase na 20ti minutovku...ale zase to nevyjde

Jak daleko chodíš trénovat??Já když chci skákat,tak musím cca 7km přes les do nejbližšího JO...Kolem vsi nemám podmínky :( Jdem to cca hodinku...krokem,max 10min. klus...

16.8.2007 12:25

molly napsal(a):
Jak daleko chodíš trénovat??Já když chci skákat,tak musím cca 7km přes les do nejbližšího JO...Kolem vsi nemám podmínky :( Jdem to cca hodinku...krokem,max 10min. klus...

holkyyyyyyyyy, já se tal pěkně napapalaFakt mi to dnes sedlo....

16.8.2007 12:30

molly napsal(a):

Zuzko, tak to máme podobné. Já jdu asi 5 km a také to jdu cca těch 45 minut až hodinu, nechávám jí jít pomalým tempem aby se mi neunavila na trénink . Klušeme jen kousek cca 300 metrů, zbytek si odmaká na písku. Ale je to nejlepší, neřeším stereotypní krokování na jízdárně ale krásně si jí vykrokuju cestou domů...já si také protáhnu svalíky když jdu vedle ní, občas jí nechám ukousnout...pohoda, jsem spokojená. Bála jsem se situace, když na ní vyběhne pes ze statku a štěká jí za prdelí, heh ale Lea je na tohle salámista, ví že je silnější a kdyby jí hodně sral tak jeden kopanec dobře mířenej...je lepší než zbytečně vyčerpaná energie přešpalováním a stresováním.

16.8.2007 12:37

tajemma danny napsal(a):
Zuzko, tak to máme podobné. Já jdu asi 5 km a také to jdu cca těch 45 minut až hodinu, nechávám jí jít pomalým tempem aby se mi neunavila na trénink . Klušeme jen kousek cca 300 metrů, zbytek si odmaká na písku. Ale je to nejlepší, neřeším stereotypní krokování na jízdárně ale krásně si jí vykrokuju cestou domů...já si také protáhnu svalíky když jdu vedle ní, občas jí nechám ukousnout...pohoda, jsem spokojená. Bála jsem se situace, když na ní vyběhne pes ze statku a štěká jí za prdelí, heh ale Lea je na tohle salámista, ví že je silnější a kdyby jí hodně sral tak jeden kopanec dobře mířenej...je lepší než zbytečně vyčerpaná energie přešpalováním a stresováním.

Tak to je fakt hoódně podobné...Mně v těhle vedrech je taky milejší pak jít vedle Molčí,než se "pařit" v sedle... A ona to vždycky uvítá... Jinak já jezdím na sidepullu,v tréninku,takže papula má na pasení prostoru dost Foto ze zimy-ještě chlupatá :)

16.8.2007 12:45

molly napsal(a):
Tak to je fakt hoódně podobné...Mně v těhle vedrech je taky milejší pak jít vedle Molčí,než se "pařit" v sedle... A ona to vždycky uvítá... Jinak já jezdím na sidepullu,v tréninku,takže papula má na pasení prostoru dost Foto ze zimy-ještě chlupatá :)

My máme klasiku, jednou lomenné odlehčené stíhlo, no problémo (ŤUK, ŤUK) Včera jsem blbla s malym hříbkem od Kelišky a strašně se mi líbí jeho maxi zoubky. Má jich plnou papupi a ty přední jsou naprosto boží jak jsou velké....tady je fotka asi týden stará, furt mě chtěl žužlat holomek ( já tomu drobkovi zatím říkám neoficiálně KELÍMEK...)

16.8.2007 12:47

molly napsal(a):

my jsme dřív jízdárnu neměli ale hodná majitlka stáje nám pronajala a ohraničila louku a vlastnoručo jsme vyrobili skoky takže máme kde dřív, ale v létě to jde spíš na večer, je to louka, no tak to by jsme se tam upekli, ale zas to máme pěkně velké....

16.8.2007 12:51

klawdie napsal(a):
my jsme dřív jízdárnu neměli ale hodná majitlka stáje nám pronajala a ohraničila louku a vlastnoručo jsme vyrobili skoky takže máme kde dřív, ale v létě to jde spíš na večer, je to louka, no tak to by jsme se tam upekli, ale zas to máme pěkně velké....

Ježíš to ja absolutně luxusní jmeno-Kelímek! Jooo a sidepul mě zajímá, proč nejezdíš na udidle, jestli se můžu optat? já jsem dlouhou dobu jezdila na vytuněný ohlavce-parelka s kombinaci klasicky stajovky, Sahib měl zduřelé horní patro a udidlo nesnesl.takž jsem se po tomhle taky koukala a musím uznat že byl mnohem lépe ovladatelný než s udidlem, too nemá rád do ted...chci si na vyjíždky do lesa vyrobit ohlavku s kroužkama a nemučit ho udidlem v lese...

16.8.2007 12:53

klawdie napsal(a):
Ježíš to ja absolutně luxusní jmeno-Kelímek! Jooo a sidepul mě zajímá, proč nejezdíš na udidle, jestli se můžu optat? já jsem dlouhou dobu jezdila na vytuněný ohlavce-parelka s kombinaci klasicky stajovky, Sahib měl zduřelé horní patro a udidlo nesnesl.takž jsem se po tomhle taky koukala a musím uznat že byl mnohem lépe ovladatelný než s udidlem, too nemá rád do ted...chci si na vyjíždky do lesa vyrobit ohlavku s kroužkama a nemučit ho udidlem v lese...

TOhle jako má jerry, včera jsem na tom jela s ním bez sedla na jízdarnu, tam byl tentokrat jako divak akorat me tam dovezl a super....je to pro něj chápatelnější než tlak v hubě...

16.8.2007 12:56

klawdie napsal(a):

Kláry, jak máte vysoký ty kavalety, tý brďo, to vypadá jak skoro půl metr...? Heh, to by si Leoša pěkně namlela už jí vidim.

16.8.2007 13:03

tajemma danny napsal(a):
Kláry, jak máte vysoký ty kavalety, tý brďo, to vypadá jak skoro půl metr...? Heh, to by si Leoša pěkně namlela už jí vidim.

No to nevím přesně něco kolem 30-40 cm, musela bych ti to změřit, však se o to pak málem přerazil, když to bylo na všech 4 kavaletách

16.8.2007 13:05

klawdie napsal(a):
No to nevím přesně něco kolem 30-40 cm, musela bych ti to změřit, však se o to pak málem přerazil, když to bylo na všech 4 kavaletách

chtěla jsem tam dát tuhle

sadzi saj

16.8.2007 13:06
sadzi saj

tajemma danny napsal(a):

Holky vy jedete

Já dorazila z města, tak se tu teď cpu. Si představte, že ty slepice na úřadě vůbec nemakaj. Jsem si šla pro novou občanku, přestávka do 12.30 hod. a ještě ve 12.45 hod. nikdo nepracoval

Já jezdím na jednou lomeném gumovém stihle

16.8.2007 13:08

sadzi saj napsal(a):
Holky vy jedete

Já dorazila z města, tak se tu teď cpu. Si představte, že ty slepice na úřadě vůbec nemakaj. Jsem si šla pro novou občanku, přestávka do 12.30 hod. a ještě ve 12.45 hod. nikdo nepracoval

Já jezdím na jednou lomeném gumovém stihle

já 2 lomenné mosazné, tomu teda vyhovuje moc moc.když to ted mužu porovnat s jednou lomeným, to ho rozčiluje!tahle se taky povedla

16.8.2007 13:13

lanika napsal(a):

Sidepull jsem pořizovala na podzim v sever. čechách...Dřív jsem to neznala,kobylka chodí na ohlávce,bo gumovém udidle-déčku a vše v poho.... Ale tam mi jej přinesla ukázat holčina,že už to nepotřebuje-no Molly měla dárek k vánocům... Jen otěže jsem měla půjčené,ty k tomu stále nemám Chtěla bych hladké ,kožené,hnědé...Aby to pasovalo.. No,jinak po veř. tréninkách dávám to gum. udidlo.Ona se na tom lépe nosí...Takže pokud i noc nejde(tréninky doma,vyjížďky...) udidlo vůbec nedávám...I mezi koňmi je na tom skvěle ovladatelná... Jen nevím,jestli by mi to povolili na ofic. závody?...
s kamarádkou Čitou v Krupce

16.8.2007 13:16

molly napsal(a):
Sidepull jsem pořizovala na podzim v sever. čechách...Dřív jsem to neznala,kobylka chodí na ohlávce,bo gumovém udidle-déčku a vše v poho.... Ale tam mi jej přinesla ukázat holčina,že už to nepotřebuje-no Molly měla dárek k vánocům... Jen otěže jsem měla půjčené,ty k tomu stále nemám Chtěla bych hladké ,kožené,hnědé...Aby to pasovalo.. No,jinak po veř. tréninkách dávám to gum. udidlo.Ona se na tom lépe nosí...Takže pokud i noc nejde(tréninky doma,vyjížďky...) udidlo vůbec nedávám...I mezi koňmi je na tom skvěle ovladatelná... Jen nevím,jestli by mi to povolili na ofic. závody?...

A ještě jedna z min. týdne...

16.8.2007 13:20

molly napsal(a):

Hoj holky, teda musím uznat, že dneska jsou z vás dračí ženy...já sjem zase přijela z kontroly...už skoro neotevřu pusu kvůli otoku...no a začla jsem vcelku rozkošně šišlat...:)
Kerka jezdí na ohlávce, nebo na jemném jednou lomeném nerez stihle..a musíme mít kroužky..a hrozně toužím po bosalu od Petra Hajzla..:)

16.8.2007 13:23

lanika napsal(a):

po dnešek se loučím...Volají povinnosti,budu muset do práce.... Tak pěkný zbytek dne Vám všem
P.S. na večer semka k Hradci hlásí déšť,tak se modlím,aby to dopadlo,neb venku je to všude jak beton a místo zeleně step

16.8.2007 13:23

kukinatost napsal(a):
Hoj holky, teda musím uznat, že dneska jsou z vás dračí ženy...já sjem zase přijela z kontroly...už skoro neotevřu pusu kvůli otoku...no a začla jsem vcelku rozkošně šišlat...:)
Kerka jezdí na ohlávce, nebo na jemném jednou lomeném nerez stihle..a musíme mít kroužky..a hrozně toužím po bosalu od Petra Hajzla..:)

a něco an uzdečce ještě z dob dávnějších..:)

16.8.2007 13:26

molly napsal(a):
po dnešek se loučím...Volají povinnosti,budu muset do práce.... Tak pěkný zbytek dne Vám všem
P.S. na večer semka k Hradci hlásí déšť,tak se modlím,aby to dopadlo,neb venku je to všude jak beton a místo zeleně step

to musím jenom souhlasit...jáse sice akorát válím v posteli,páč má sílu sotva se doplazit na záchod a zpátky do postele...takhle rozbitá jak ciganské hračky jsem ještě fakt nebyla...:)přemýšlím, jestli se vám nemám vyfotit jakožto zrůdička obecná...:)

16.8.2007 13:27

molly napsal(a):

A ještě jednu skákací... Molly se snažila Jen je to hodně zdálky Bude tam vůbec ta moje potvůrka vidět???

16.8.2007 13:30

molly napsal(a):
A ještě jednu skákací... Molly se snažila Jen je to hodně zdálky Bude tam vůbec ta moje potvůrka vidět???

To je z Ruseka?

16.8.2007 13:33

klawdie napsal(a):
To je z Ruseka?

ne,Dolní Přím :) A teď už vážně mizím... čauky...

16.8.2007 17:56

klawdie napsal(a):

Pro Klawdie. Ahoj! Mohla bys prosím vyfotit třeba na koníkovi tu bílou uzdečku s martingalem. Hlavně ten martingal by mne zajímal. Nevíš prosím Tě, kde bych mohla sehnat bílý martingal? To asi bylo šité na zakázku. No, kdyby Ti ten martingal neposoval a chtěla jsi ho prodat, tak se hlásím Jo, ještě ses ptala, jestli nakupujeme přes net. Já se přiznám, že já ne, ale můj přítel si přes "Aukro" vydražil hodně věcí. Něco koupil a něco i prodal. Díky! M.

Přidejte reakci

Přidat smajlík