Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.9.2007 14:51

Jak jsem pochopila z diskuze o www stránkách, tak chodíš na Starý mlýn u Opavy. Máte tam huculka Gabéna. Můžu se zeptat odkud ho máte? My totiž měli taky Gabéna po Hroby, věk by odpovídal. Je to už dobrých 8-9 let. Na hucula byl trošku vyšší....

6.9.2007 20:13

bajaja napsal(a):
Jak jsem pochopila z diskuze o www stránkách, tak chodíš na Starý mlýn u Opavy. Máte tam huculka Gabéna. Můžu se zeptat odkud ho máte? My totiž měli taky Gabéna po Hroby, věk by odpovídal. Je to už dobrých 8-9 let. Na hucula byl trošku vyšší....

To je možné že je to on, je to fakt kus hucula, vysoký je dost, možná že těch dobrých 148KVH mít bude (hodím sem lepší fotku pro představu, ty stránky jsou na pytel)
Já nevím kde byl předtím ani čí byl, ale v únoru roku 2002 si ho k nám ustájil p.Novák pro svoji dceru, ta z něj časem výkonostně vyrostla, dostala k ježdění závodně oddílové koně a hucul byl jaksi nevyužit. Novák ho chtěl prodat (on je trochu kšeftař, tak mu bylo jedno komu, ale holka ho měla ráda tak protestovala když to nebylo do dobrých rukou) a v tý době u nás začala jezdit 50-letá paní aby srovnala problémy zad. Tak se jí to zlepšilo že začala uvažovat o koupi vlastního a ustájku u nás, tak slovo dalo slovo a změnil majitele (k jeho velké radosti, neboť tak rozmazlovaného koně svět neviděl a pod sedlem se taky nepředře)
Je to trochu takový hajzlík rozežraný, hodný, ale kvůli kusu žvance ochotný lidi odsmykat nebo převálcovat.....

A odkud jste? Jak dlouho jste ho měli a jaký byl povahově?

6.9.2007 20:20

janda napsal(a):
To je možné že je to on, je to fakt kus hucula, vysoký je dost, možná že těch dobrých 148KVH mít bude (hodím sem lepší fotku pro představu, ty stránky jsou na pytel)
Já nevím kde byl předtím ani čí byl, ale v únoru roku 2002 si ho k nám ustájil p.Novák pro svoji dceru, ta z něj časem výkonostně vyrostla, dostala k ježdění závodně oddílové koně a hucul byl jaksi nevyužit. Novák ho chtěl prodat (on je trochu kšeftař, tak mu bylo jedno komu, ale holka ho měla ráda tak protestovala když to nebylo do dobrých rukou) a v tý době u nás začala jezdit 50-letá paní aby srovnala problémy zad. Tak se jí to zlepšilo že začala uvažovat o koupi vlastního a ustájku u nás, tak slovo dalo slovo a změnil majitele (k jeho velké radosti, neboť tak rozmazlovaného koně svět neviděl a pod sedlem se taky nepředře)
Je to trochu takový hajzlík rozežraný, hodný, ale kvůli kusu žvance ochotný lidi odsmykat nebo převálcovat.....

A odkud jste? Jak dlouho jste ho měli a jaký byl povahově?

Tady pro jakés takés přibližné porovnání velikosti s asi 155cm vysokou holčinou...

6.9.2007 20:22

janda napsal(a):
Tady pro jakés takés přibližné porovnání velikosti s asi 155cm vysokou holčinou...

No a tady ještě při skákání pod dospělým chlapem

7.9.2007 07:28

janda napsal(a):

Mohl by to být on, problém je, že huculi jsou všichni stejní :-) Ale podle šklebu :-))))Měli jsme ho krátce - cca rok. Původně byl koupen pro mne a pro tátu, ale kvůli zdravotním problémům, jsme ho museli poslat dál. Povaha by odpovídala, byl to rošťák. Koupili jsme ho tuším jako čtyřletého. Pán říkal, že jestli ho nevemem, půjde na jatka. Tak jsme ho vzali, tak krásného koně jsme tam nemohli nechat. Neuměl vůbec nic, neposlouchal, všemu se bránil, pánovi zlomil žebra a proč - neměl žádný výběh, a stáj kde se nemohl ani pořádně otočit. U nás jsme ho dali trošku dokupy, snažili se vychovat. Pod sedlem byl ale zlatíčko. Pak šel k rodině s huculkou do páru do vozu. Někde určitě najdu jeho fotky, ale dneska to určitě nebude......

7.9.2007 07:34

janda napsal(a):

Jinak jsme s Mošnova - cca 20 km od Ostravy, ale já teď bydlím v Ostravě. Už jsme se jednou byli u vás podívat, ale Gabena jsme viděli asi ze 100 m, spokojeně se pásl :-) Neměli jsme domluvenou žádnou návštěvu, jen jsme projížděli kolem..... Jsem ráda, že se má jak "prase v žitě", když si představím, že tady nemusel být....

7.9.2007 07:37

bajaja napsal(a):
Jinak jsme s Mošnova - cca 20 km od Ostravy, ale já teď bydlím v Ostravě. Už jsme se jednou byli u vás podívat, ale Gabena jsme viděli asi ze 100 m, spokojeně se pásl :-) Neměli jsme domluvenou žádnou návštěvu, jen jsme projížděli kolem..... Jsem ráda, že se má jak "prase v žitě", když si představím, že tady nemusel být....

Můžeš mi prosím poslat ty fotky do mailu? Pošlu to tátovi, ať posoudí, jestli je to Gaboš...... :-))) Děkuji!!!!

10.9.2007 14:53

bajaja napsal(a):
Můžeš mi prosím poslat ty fotky do mailu? Pošlu to tátovi, ať posoudí, jestli je to Gaboš...... :-))) Děkuji!!!!

Jo jasně, fotky pošlu, hnedka dneska večer, teď nestíhám...
Jinak to majitelům nemůžu ani říkat že byl z něho málem salám, páč to by ten kůň jnak zdechnul na překrmení jak by ho teprve začali rozmazlovat....
Já se občas divím že ho pořád tak obletujou a milujou, ¨taky s nima občas nehezky zatočil. Jednou ho starý pán pásl venku před mlýnem, měli jsme zrovna nově nějaký heblo rachotící v turbíně, a jak to spustilo tak se lekl a tak cukl, že pánovi vykloubil rameno. Léčil se z toho asi půl roku, ale byl v poho. S paní nejednou venku zkusil na poli pláchnout až tak že spadla a taky to dlouho rozcházela. Hold roky. Mysleli jsme že bude mít strach začít znova jezdit (přeci jenom začátečník v letech), ale rajtuje zase vesele dál
I když on se moc nepředře, paní má pořád nějaké zdravotní problémy (teda už ne jeho vinou), tak se většinu dne pase , nebo spásá podestýlku v boxe....

Přidejte reakci

Přidat smajlík