Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.9.2007 11:42

Dobrý den, jsou tyto kopýtka špalkovité?

7.9.2007 12:10

barletka napsal(a):

jsou...

7.9.2007 12:22

ukulemba napsal(a):
jsou...

No nevím Nadi, to levé možná trochu,ale to pravé je ok, špalky už jsem viděla na mladým kladrubáčkovi a bývají strmější....každopádně dobrý kovář to dá dohromady

7.9.2007 13:45

klawdie napsal(a):
No nevím Nadi, to levé možná trochu,ale to pravé je ok, špalky už jsem viděla na mladým kladrubáčkovi a bývají strmější....každopádně dobrý kovář to dá dohromady

no, taky bych řekla, že to levé ano, ale to pravé se podle fotky nezdá...každopádně dobrý kopytář či kovář by to měl zvládnout upravit...

7.9.2007 13:50

kukinatost napsal(a):
no, taky bych řekla, že to levé ano, ale to pravé se podle fotky nezdá...každopádně dobrý kopytář či kovář by to měl zvládnout upravit...

Teda nejsem žádnej odborník přes kopyta a prpblémy s nimi spojené ale zdá se mi, ž ejsou kopyta docela přerostlá, nezdá se vám to taky? Pokud se upraví rovina kopyta tak se to dá asi téměř odbourat ale chce to kováře, kterej má zkušenosti s problematickými kopyty...

7.9.2007 13:59

tajemma danny napsal(a):
Teda nejsem žádnej odborník přes kopyta a prpblémy s nimi spojené ale zdá se mi, ž ejsou kopyta docela přerostlá, nezdá se vám to taky? Pokud se upraví rovina kopyta tak se to dá asi téměř odbourat ale chce to kováře, kterej má zkušenosti s problematickými kopyty...

no, rozhodně to bude chtít zkrátit postupně patky, tohle už je fakt hodně vysoké, ale to chce odborníka a opravdu postupně...ale já se nesmím moc rozvášňovat, víte jak, my bosonožci...ono je to snad takhle i nakuté, že?

7.9.2007 13:59

tajemma danny napsal(a):

No přerostlá nevím, ale každopádně je každé uplně jiné.

7.9.2007 14:12

barletka napsal(a):

Možná proto je ta kobyla jen za 30 tis.

7.9.2007 14:29

jackie napsal(a):
Možná proto je ta kobyla jen za 30 tis.

To není neupravitelný,nic co by se nedalo vyřešit, většina kladrubáku se s tím rodí a v dospělosti by jste to nepoznali, stačí spravná uprava.

7.9.2007 15:19

barletka napsal(a):

Soudě podle fotky, jsou to přední kopyta. Proč jsou okutá zadními podkovami. Tyto se často dávají koním, kteří trpí i jinými problémy, např.rozštěpem. Sama jsem takto odbourala problém u jedné kobyly. Kopyta a úhel se zdají být v pořádku, ale nesprávnou úpravou jsou kopyta na obrázku nyní opravdu špalkovitá, to s bílou korunkou vypadá hůř, navíc vypadá noha v kloubu vytočená. Spěnky jsou ceklově delší, kůň mohl mít dříve měkké chody, nyní ale s touto vizáží kopyt se mu asi moc fajn nechodí. Patky jsou neskutečně přerostlé, ale po několika správných postupných korekturách, cca rok až rok a půl by snad mohly být v pořádku. Jinak špalkovité kopyto nejde zcela zpravit. Moje kobča má jedno špalkovité kopyto, koupila jsem ji ve 3 letech a opravdu musím každý týden strouhat patky, aby kopýtko vypadalo jak má, není to téměř poznat.

sabora

7.9.2007 16:54
sabora

barletka napsal(a):

neni to náhodou detail z inzerátu o prodeji kobyly? tak jsem to viděla a na tý fotce stála jak bolavá, myslím že to byla na equich.

8.9.2007 06:05

barletka napsal(a):

ne nejsou, mají pouze extrémně přerostlé patky. špalkovité kopyto vypadá jinak... jestli máš víc fotek, ráda bych se na ně mrkla minimálně ze strany a ze předu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík