Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.9.2007 13:31

Ahoj,chtěla jsem se zeptat na váš názor na vypalování hříbat a popřípadě v jakém věku je to nejlepší díky za všechny názory

14.9.2007 15:32

anderlikova napsal(a):
Ahoj,chtěla jsem se zeptat na váš názor na vypalování hříbat a popřípadě v jakém věku je to nejlepší díky za všechny názory

Můj názor je takový, že když hříbě vypalovat nemusím, tak mě k tomu nikdo nedonutí. Pokud jsou už jiné možnosti, ráda je využiji. Našemu hříběti jsem nechala udělat testy DNA. S vypalováním nesouhlasím a v dnešní době, kdy existují opravdu už jiné humánější možnosti, tak jsem proti vypalování. Přijde mi to zastaralé.

14.9.2007 18:59

anderlikova napsal(a):

Pokud je to hříbě, které má nárok alespoň na jednostranný původ, musí se zaregistrovat pod matkou do 8měsíců stáří. Ano, DNA je super metoda, kdy pak není nutné hříbka pálit, ale jen u některých plemen. Můj maluch to schytl brutálně, je sh.arab a tam musí mít jak genetické testy pro ověření původu, tak je pálený na stehně, a v obou sedlových krajinách. Ale zvládl to.

14.9.2007 19:02

ghajariy napsal(a):
Pokud je to hříbě, které má nárok alespoň na jednostranný původ, musí se zaregistrovat pod matkou do 8měsíců stáří. Ano, DNA je super metoda, kdy pak není nutné hříbka pálit, ale jen u některých plemen. Můj maluch to schytl brutálně, je sh.arab a tam musí mít jak genetické testy pro ověření původu, tak je pálený na stehně, a v obou sedlových krajinách. Ale zvládl to.

já svého koníka mám čipovaného

14.9.2007 20:37

nicynka napsal(a):
já svého koníka mám čipovaného

Nevidím v čipování žádnou hrůzu. Pokud se provede rychle a bez zbytečných cavyků, hříbě ho sotva zaregistruje. DNA i čipování je fajn, ale pálení mi přijde rozhodně nejrychlejší a nejjednodušší cesta, jak koně identifikovat...

16.9.2007 00:01

ascalona napsal(a):
Nevidím v čipování žádnou hrůzu. Pokud se provede rychle a bez zbytečných cavyků, hříbě ho sotva zaregistruje. DNA i čipování je fajn, ale pálení mi přijde rozhodně nejrychlejší a nejjednodušší cesta, jak koně identifikovat...

jaký věk je nejlepší?Bohužel musím vypálit kdybych nemusela tak to nebudu dělat

16.9.2007 00:11

anderlikova napsal(a):

Je to nějak omezené věkem, aby ti uznali původ toho hříběte. Mělo by to být v příslušném řádu PK. Snad nějak do 6 měsíců stáří hříběte. Být tebou, tak zavolám na UEK nebo člověku, co ti ho bude pálit.

16.9.2007 06:56

anderlikova napsal(a):

A hříbě musí být vypalovaní ještě , když je s matkou My vypalujeme cca ve 3 až 4 měsících

19.9.2007 00:17

m i s i c k a napsal(a):
A hříbě musí být vypalovaní ještě , když je s matkou My vypalujeme cca ve 3 až 4 měsících

děkuju za odpovědi

Přidejte reakci

Přidat smajlík