Malý okouzlující SHETLAND PONY!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.10.2007 21:51

Tuhle diskuzi zakládám pro všechny příznivce shetlandských poníků

27.10.2007 21:52

madlenka napsal(a):

Aboriginal of Chestnut Stable

27.10.2007 21:55

madlenka napsal(a):
Aboriginal of Chestnut Stable

...nějaký užitečný odkazy...
www.schshp.wz.cz - Společnost chovu shetland pony
www.aslan.estranky.cz - Hřebčín Aslan, Málkovice
www.stajdominika.wz.cz - Stáj Dominika, Chomutov
www.minishetland-permonik.com - Hřebčín Permoník, minishetlandíci, Vráž u Berouna

Bonsaj - Plasy 07

27.10.2007 21:59

madlenka napsal(a):
www.minishetland-permonik.com - Hřebčín Permoník, minishetlandíci, Vráž u Berouna

Bonsaj - Plasy 07

teď jen ještě aby se tu nějací ti shetlandi vyskytli, lidi mají tendenci říkat shetland každému malému poníkovi (no, pravda někdy i 120 cm KVH je podle některých pořád shetland)

Jinak krásní bobečci :)

27.10.2007 22:00

madlenka napsal(a):

Bonsaj - Plasy 07

hříbátko po Borgisovi

27.10.2007 22:00

madlenka napsal(a):
hříbátko po Borgisovi

o5 hříbátko po Borgisovi

27.10.2007 22:02

madlenka napsal(a):
o5 hříbátko po Borgisovi

Nebo mají taky tendenci říkat, že shetland není plemeno, že jsou to malý hajzlové a bůhvíjakjinak tyhle poníčky pomlouvat Ale já jsem se ještě nikdy nesetkala s opravdu agresivním shetlandem. Zato takových neposlušných ČT je všude dost

27.10.2007 22:10

madlenka napsal(a):
Nebo mají taky tendenci říkat, že shetland není plemeno, že jsou to malý hajzlové a bůhvíjakjinak tyhle poníčky pomlouvat Ale já jsem se ještě nikdy nesetkala s opravdu agresivním shetlandem. Zato takových neposlušných ČT je všude dost

Je to jen o lidech a jejich přístupu. Zažila jsem pár "zlých" poníků, ale to byli takoví ti poníci, co si pořídili lidi na statek mezi hospodářské zvířata, a tak se o ně taky starali (na štontě, venku skoro vůbec, jádra nad hlavu, kopyta zanedbané...) a nebo lidi co nechali výchovu výhradně na děckách. Známá měla poničky pro svoje děti (zároveň ale měli další koně), nezažila jsem, že by s nima byl někdy problém a to spolu prakticky vyrůstali. Holčička to nakonec dotáhla s tou poničkou na MČR v Skových ponících, hodně úspěšná byla jak v parkuru tak především v drezuře. Kobylky taky měly hříbata, i hřebečky a i ti úžasné zvířátka, kousání nebo kopání neexistovalo ani u těch hřebců.

27.10.2007 22:12

madlenka napsal(a):

konečně téma pro mího janka. věk 10 hřebec černý hnědák šetlandy jsou nejlepší

27.10.2007 22:22

woldemortik napsal(a):
konečně téma pro mího janka. věk 10 hřebec černý hnědák šetlandy jsou nejlepší

Taky přidám svého. Sice původ veškerý žádný, ale shetlandík to snad je

27.10.2007 22:28

madlenka napsal(a):

Máte opravdu nádherné koníky
A izabelu shetllanda jsem viděla poprvé- ten je madelnky, nebo jen na ukázku?
Kdo vám jezdí tyto poňďy nebo vlastně co s nimi děláte???(plyšáčkování je mi jasné)

Poník kříženec z vedeljší vesnice. KVH asi 80

27.10.2007 22:29

zviratkova napsal(a):
Taky přidám svého. Sice původ veškerý žádný, ale shetlandík to snad je

Tak já přidávám našeho Karlíka - snad schetlanda 100cm. Foceno druhý den u nás..

27.10.2007 22:31

koki napsal(a):
Tak já přidávám našeho Karlíka - snad schetlanda 100cm. Foceno druhý den u nás..

27.10.2007 22:33

microfon napsal(a):
Máte opravdu nádherné koníky
A izabelu shetllanda jsem viděla poprvé- ten je madelnky, nebo jen na ukázku?
Kdo vám jezdí tyto poňďy nebo vlastně co s nimi děláte???(plyšáčkování je mi jasné)

Poník kříženec z vedeljší vesnice. KVH asi 80

no já naněm nejezdím to by chudák moc trpěl měla jsem ho jako prvního koníka společně s ovečkama.pak přišel velký kůn a honzík byl rád,že tam není jen s ovcema,ale velký kůn ho nebral jako koně,ale asi vejškově jako ovci má kvh 90cm chodím sním na procházky a má svoje taštičky na zádech a v těch nosí nákup.je to šmudla sliší na jméno,na zpískání.chodí zamnou jako pejsek

27.10.2007 22:36

woldemortik napsal(a):
no já naněm nejezdím to by chudák moc trpěl měla jsem ho jako prvního koníka společně s ovečkama.pak přišel velký kůn a honzík byl rád,že tam není jen s ovcema,ale velký kůn ho nebral jako koně,ale asi vejškově jako ovci má kvh 90cm chodím sním na procházky a má svoje taštičky na zádech a v těch nosí nákup.je to šmudla sliší na jméno,na zpískání.chodí zamnou jako pejsek

cha tak to je mazec, to asi lidi koukaj když ho zaparkuješ před krámem:-)

27.10.2007 22:37

microfon napsal(a):

to koukaj no co tak si vždycky řeknu někdo chodí nakoupit ze psem.kočárkemautem a já s poníkem,ale už si nějak zvykly,ale jen luftáci divně koukaj

27.10.2007 22:41

woldemortik napsal(a):
to koukaj no co tak si vždycky řeknu někdo chodí nakoupit ze psem.kočárkemautem a já s poníkem,ale už si nějak zvykly,ale jen luftáci divně koukaj

no jo my vlastně taky na vandrech normálně parkujem před krámama, ale většinou jsou to takové ty vesnické. Ty jsi od ěnkad od krumlova, že? A už jsi prodala mendy?

27.10.2007 23:03

microfon napsal(a):
no jo my vlastně taky na vandrech normálně parkujem před krámama, ale většinou jsou to takové ty vesnické. Ty jsi od ěnkad od krumlova, že? A už jsi prodala mendy?

jj mám to do krumlova asi tak 35km jsem blíž rakousku.Ne mendy mám a nechám si jí bogar se nani moc upnul je to nerozlučná dvojka

28.10.2007 01:23

microfon napsal(a):

Tak já se přidám s těmi svými...

Ve voze..........

28.10.2007 01:24

microfon napsal(a):

Hřebeček Apolly

28.10.2007 01:27

microfon napsal(a):

Kobylka Alice. Letos připuštěná Borgisem (a já tajně doufám, že budoucí prcek nebude zrzavej...........ale zase i kdyby, hlavně že bude zdravej).

28.10.2007 01:29

microfon napsal(a):

A hlavičky..... na masopustu.

Podotýkám, že oba jsou bez PP. Kobylka zapsána v PPK. Mám k ní i dohledaní původ, ale je mi na houby....

28.10.2007 01:32

jennifer napsal(a):
A hlavičky..... na masopustu.

Podotýkám, že oba jsou bez PP. Kobylka zapsána v PPK. Mám k ní i dohledaní původ, ale je mi na houby....

Oprava (takhle po ránu mi to nemyslí): je zapsána v 2.PPK a původ mám dohledaný, ne dohledaní... (fuj taková hrubka).

28.10.2007 07:41

jennifer napsal(a):
Oprava (takhle po ránu mi to nemyslí): je zapsána v 2.PPK a původ mám dohledaný, ne dohledaní... (fuj taková hrubka).

Ahoj Jenifer! Posílám samozřejmě Arese alias Béďu /potomek koníků ve vozíčku/. Aktuální foto nemám, teď jsme strašně chlupatý a kulatý, ale jinak děsně správňácký.

28.10.2007 10:06

depi napsal(a):
Ahoj Jenifer! Posílám samozřejmě Arese alias Béďu /potomek koníků ve vozíčku/. Aktuální foto nemám, teď jsme strašně chlupatý a kulatý, ale jinak děsně správňácký.

Hřebeček Cash, 20 let. Miláček, kterýho už v životě neuvidím...:-(

28.10.2007 10:07

gabrielle napsal(a):
Hřebeček Cash, 20 let. Miláček, kterýho už v životě neuvidím...:-(

Tady ještě se mnou... ach jo, tak mi chybí:-(

28.10.2007 10:09

gabrielle napsal(a):
Tady ještě se mnou... ach jo, tak mi chybí:-(

Ještě hlavinka... Já už toho fakt nechám:-(

28.10.2007 10:10

depi napsal(a):

Pro Depi: Ahojky, to jsem ráda, že jsme se tu takhle sešli celá "rodinka"
Jo, doufám, že Ti došel můj mail někdy z půlky září....
Nechystáš se náhodou na schůzi SCHSHP (podrobnosti níže)? Já ještě nevím, správně bych tu sobotu měla být ve škole, ale.....

Pro ostatní:
Dám to pro připomenutí i sem.
Dne 24. 11. 2007 se od 11:00 hodin koná v Motorestu na Slapech členská schůze Svazu chovatelů Shetland Pony. Všichni jste srdečně zváni.

Pokud jste členy SCHSHP, předpokládám, že už o schůzi víte. Pokud členy nejste, ale chtěli byste být, není nic jednoduššího, než buď zaplatit členský příspěvek přímo na schůzi, nebo, vyplnit přihlášku a členský poplatek zaplatit složenkou.

28.10.2007 10:25

jennifer napsal(a):
Pro Depi: Ahojky, to jsem ráda, že jsme se tu takhle sešli celá "rodinka"
Jo, doufám, že Ti došel můj mail někdy z půlky září....
Nechystáš se náhodou na schůzi SCHSHP (podrobnosti níže)? Já ještě nevím, správně bych tu sobotu měla být ve škole, ale.....

Pro ostatní:
Dám to pro připomenutí i sem.
Dne 24. 11. 2007 se od 11:00 hodin koná v Motorestu na Slapech členská schůze Svazu chovatelů Shetland Pony. Všichni jste srdečně zváni.

Pokud jste členy SCHSHP, předpokládám, že už o schůzi víte. Pokud členy nejste, ale chtěli byste být, není nic jednoduššího, než buď zaplatit členský příspěvek přímo na schůzi, nebo, vyplnit přihlášku a členský poplatek zaplatit složenkou.

Jéééé to koukám kolik lidí tu má shetlandíky Ne, ne ten palomino shetland není můj, ale měl by být z této stáje www.chestnutstable.com - Holandsko Ale straně se mi líbí (komu by se nelíbil).
Jennifer doufám, že ti to s tou barvou vyjde, ale já sem eště po Borgisovi jiného poníčka než ryzáčka neviděla

Tak přidávejte další vaše shetlandské poníky
Tady dávám Gemini
m: Borgina po Borgis
o: Halstock Gobstopper
maj. Ing. M. Nováková

28.10.2007 10:30

madlenka napsal(a):
Jéééé to koukám kolik lidí tu má shetlandíky Ne, ne ten palomino shetland není můj, ale měl by být z této stáje www.chestnutstable.com - Holandsko Ale straně se mi líbí (komu by se nelíbil).
Jennifer doufám, že ti to s tou barvou vyjde, ale já sem eště po Borgisovi jiného poníčka než ryzáčka neviděla

Tak přidávejte další vaše shetlandské poníky
Tady dávám Gemini
m: Borgina po Borgis
o: Halstock Gobstopper
maj. Ing. M. Nováková

Výškov rozdíl Ten welsh part-bred má v kohoutku 130 cm

28.10.2007 10:39

madlenka napsal(a):

Na koho se mám obrátit, chci-li nechat zapsat svoji klisničku pod 2PPK?

28.10.2007 10:40

ladavida napsal(a):
Na koho se mám obrátit, chci-li nechat zapsat svoji klisničku pod 2PPK?

já bych taky honzíka zapsala,ale bohužel je bez pp a nevím a ni rodiče

28.10.2007 10:41

madlenka napsal(a):

Uvažuji o členství ve svazi chovatelů Shetlandíků, jaké výhody z toho budu mít? Ráda bych se seznámila s nějakým chovatelem či chovatelkou Shetlandů v okolí Brna, Mor.Krumlova..atd Najde se někdo, s kým bych se mohla poradit a podělit společně o radost z těchto krásných koníčků?

28.10.2007 10:51

ladavida napsal(a):
Uvažuji o členství ve svazi chovatelů Shetlandíků, jaké výhody z toho budu mít? Ráda bych se seznámila s nějakým chovatelem či chovatelkou Shetlandů v okolí Brna, Mor.Krumlova..atd Najde se někdo, s kým bych se mohla poradit a podělit společně o radost z těchto krásných koníčků?

Všechny informace byste měla najít na www.schshp.wz.cz, pokud je tam nenajdete můžete se přímo zeptat některého z hlavního představenstva (jsou tam kontakty). Vedením plemenné knihy je pověřena ASCHK www.aschk.cz

28.10.2007 11:36

ladavida napsal(a):

Tak něco málo k těm výhodám pro členy SCHSHP.
Svaz vydává různé publikace (ročenka, brožurka o SHP... samozřejmě magazín), který mají členové zdarma. Dále se část členského příspěvku (tuším 100,-Kč) odvádí ASCHK, která vede (mimo jiné) plemennou knihu. Tímto se stáváte zárověň členem ASCHK. ASCHK vydává zase pro změnu magazín Koně, pro členy samozřejmě také zdarma. Jinak do nedávna byly pro členy svazu slevy na registraci hříbat a tuším vystavení PP (pokud někdo ví přesně, ať mě klidně doplní nebo opraví),ale to tuším tímto rokem padlo... Ale opravdu si to nepamatuji přesně, vím, že se o tom mluvilo na poslední schůzi svazu.

Jinak pro majitele hřebečků (dotaz někde výše - hřebeček Honzík bez PP):
Hřebečka neuchovníte, pokud nemá prokazatelný původ (tzn. pokud nemáte PP). Je to dáno plemenářským zákonem. Do plemenitby může pouze hřebec s licencí. Jednou z podmínek získání licence je právě prokazatelný původ. Pokud ho hřebeček nemá, může být sebekrásnější a do plemenitby se nedostane.

Co se týče registrace koní (tzn. zapsání koně do ústřední evidence koní ve Slaťiňanech a vystavení modrého Průkazu koně), veškeré info jsou zde:
http://schshp.wz.cz/regnav.html

28.10.2007 11:47

jennifer napsal(a):
Tak něco málo k těm výhodám pro členy SCHSHP.
Svaz vydává různé publikace (ročenka, brožurka o SHP... samozřejmě magazín), který mají členové zdarma. Dále se část členského příspěvku (tuším 100,-Kč) odvádí ASCHK, která vede (mimo jiné) plemennou knihu. Tímto se stáváte zárověň členem ASCHK. ASCHK vydává zase pro změnu magazín Koně, pro členy samozřejmě také zdarma. Jinak do nedávna byly pro členy svazu slevy na registraci hříbat a tuším vystavení PP (pokud někdo ví přesně, ať mě klidně doplní nebo opraví),ale to tuším tímto rokem padlo... Ale opravdu si to nepamatuji přesně, vím, že se o tom mluvilo na poslední schůzi svazu.

Jinak pro majitele hřebečků (dotaz někde výše - hřebeček Honzík bez PP):
Hřebečka neuchovníte, pokud nemá prokazatelný původ (tzn. pokud nemáte PP). Je to dáno plemenářským zákonem. Do plemenitby může pouze hřebec s licencí. Jednou z podmínek získání licence je právě prokazatelný původ. Pokud ho hřebeček nemá, může být sebekrásnější a do plemenitby se nedostane.

Co se týče registrace koní (tzn. zapsání koně do ústřední evidence koní ve Slaťiňanech a vystavení modrého Průkazu koně), veškeré info jsou zde:
http://schshp.wz.cz/regnav.html

Ohledně zápisu do PK (je jedno, do jakého oddílu PK):

Buď se s kobylkou na jaře zúčastníte nějakého svodu klisen, kde bude ohodnocena a zapsána (dle splněných podmínek) do některého z oddílů PK. Nebo si pozvete domů inspektora pro Váš kraj (oblast) - info na www.uek.cz nebo na www.aschk.cz (tam bývají v akcích i termíny a místa konání svodů, ale teď tam asi už nic nebude, svody se většinou konají na jaře, nebo v létě). Pozvání inspektora domů stojí více, ale někdy to vyváží náklady na přepravu koně do místa konání svodu. Každopádně inspektor, který provádí zápisy klisen není povinen objíždět jednotlivé majitele a jejich klisny. Naopak majitel klisny, který ji chce zapsat by se měl s klisnou dostavit na místo svodu. Takže to, jestli k Vám inspektor přijede, nebo ne, záleží především na jeho vytíženosti a na domluvě s ním. Klisna je inspektorovi předvedena ve výstavním postoji, v kroku a v klusu. Inspektor ji zhodnotí a na základě toho dostane klisna bodové ohodnocení. Během cca měsíce Vám přijde Výpis z plemenné knihy. Výpis se platí, jestli se nepletu, stál mě asi 600,-Kč.

28.10.2007 12:23

jennifer napsal(a):
Ohledně zápisu do PK (je jedno, do jakého oddílu PK):

Buď se s kobylkou na jaře zúčastníte nějakého svodu klisen, kde bude ohodnocena a zapsána (dle splněných podmínek) do některého z oddílů PK. Nebo si pozvete domů inspektora pro Váš kraj (oblast) - info na www.uek.cz nebo na www.aschk.cz (tam bývají v akcích i termíny a místa konání svodů, ale teď tam asi už nic nebude, svody se většinou konají na jaře, nebo v létě). Pozvání inspektora domů stojí více, ale někdy to vyváží náklady na přepravu koně do místa konání svodu. Každopádně inspektor, který provádí zápisy klisen není povinen objíždět jednotlivé majitele a jejich klisny. Naopak majitel klisny, který ji chce zapsat by se měl s klisnou dostavit na místo svodu. Takže to, jestli k Vám inspektor přijede, nebo ne, záleží především na jeho vytíženosti a na domluvě s ním. Klisna je inspektorovi předvedena ve výstavním postoji, v kroku a v klusu. Inspektor ji zhodnotí a na základě toho dostane klisna bodové ohodnocení. Během cca měsíce Vám přijde Výpis z plemenné knihy. Výpis se platí, jestli se nepletu, stál mě asi 600,-Kč.

Pro Jennifer:
Na srazík asi nepojedu, je to trochu z ruky a asi budu stejně v práci. Tvůj mailík my došel-s tím baráčkem, viď-mimochodem paráda, toho placu a tak. Už věčnost ti chci napsat a poslat fotky naší stavby, ale chtěla jsem ještě nafotit aktuálního Béďu, ale manžel mi odvezl foťák, tak až se vrátí.Jinak Beďulín strašně kámoší se psem, pořád jsou u sebe a blbnou, je na ně hezký pohled. Kdybys měla cestu, zastav se

29.10.2007 08:30

depi napsal(a):
Pro Jennifer:
Na srazík asi nepojedu, je to trochu z ruky a asi budu stejně v práci. Tvůj mailík my došel-s tím baráčkem, viď-mimochodem paráda, toho placu a tak. Už věčnost ti chci napsat a poslat fotky naší stavby, ale chtěla jsem ještě nafotit aktuálního Béďu, ale manžel mi odvezl foťák, tak až se vrátí.Jinak Beďulín strašně kámoší se psem, pořád jsou u sebe a blbnou, je na ně hezký pohled. Kdybys měla cestu, zastav se

Náš Kubásek - bez PP, ale jinak borec. Renata

29.10.2007 11:38

gabrielle napsal(a):
Ještě hlavinka... Já už toho fakt nechám:-(

Jakto že už no neuvidíš? Je moc hezkej

29.10.2007 11:56

renmar napsal(a):
Náš Kubásek - bez PP, ale jinak borec. Renata

Tak sem dám svou poničku není to asi pravý shetland ale měla by s ním být prý křížená tak kdyby se na ni nekdo z vas mrkl zajimalo by me to treba pozbnate s cim je krizena.....má 110 cm Irenka

29.10.2007 11:57

sccary napsal(a):
Tak sem dám svou poničku není to asi pravý shetland ale měla by s ním být prý křížená tak kdyby se na ni nekdo z vas mrkl zajimalo by me to treba pozbnate s cim je krizena.....má 110 cm Irenka

jeste jedna

29.10.2007 13:08

madlenka napsal(a):

Shetlandíci jsou fajn, někteří vypadají vážně jako plyšový. Tak taky přihodím jednu shetlandici co stojí u nás - Perlička (m:Zuzka, o: Makao)

29.10.2007 13:24

sccary napsal(a):

Jezis to je cela nase Sarina!

29.10.2007 13:49

zuza napsal(a):
Jezis to je cela nase Sarina!

myslite Irenu?

29.10.2007 13:50

sccary napsal(a):
myslite Irenu?

jj Irča má taky v léťě takhle bílej zadek ale jen půlku a jaky má váš poník původ?

29.10.2007 23:36

janda napsal(a):
Shetlandíci jsou fajn, někteří vypadají vážně jako plyšový. Tak taky přihodím jednu shetlandici co stojí u nás - Perlička (m:Zuzka, o: Makao)

Tak majitelé shetlandíků, pište povídejte, přehánějte Podělte se s námi o Vaše malé velké koně.

Kobylka Alice.

30.10.2007 19:44

jennifer napsal(a):
Tak majitelé shetlandíků, pište povídejte, přehánějte Podělte se s námi o Vaše malé velké koně.

Kobylka Alice.

Taky přidám svoje shetlandy. Tak toto je Sisi (13let)

30.10.2007 19:46

werca napsal(a):
Taky přidám svoje shetlandy. Tak toto je Sisi (13let)

A ještě její letošní hříbátlo... malej Batušák

30.10.2007 22:23

janda napsal(a):

Pro Janda: Ahoj, prosím, můžeš mi na mail poslat ještě nějakou fotku tohohle poníčka? Starala jsem se o poníka (jeho fotka výše: Cash), který měl stejného taťku... díky moc. SafarikovaG@seznam.cz

22.1.2008 20:07

madlenka napsal(a):

Bonsaj - Plasy 07

Tohle je nas mazlik...

Kristian
o: Arthur
m: Katty

bohuzel bez pp, mati je nemela... :o( a navic je dnes uz valasek, takze by nam byly stejne k nicemu :o)

22.1.2008 20:10

cheren napsal(a):
Tohle je nas mazlik...

Kristian
o: Arthur
m: Katty

bohuzel bez pp, mati je nemela... :o( a navic je dnes uz valasek, takze by nam byly stejne k nicemu :o)

Jinak kdybyste meli nejake fotecky maminky (je z chomutovskeho zooparku) nebo tatinka (dnes uz bohuzel zesnula legenda shetlandskeho chovu), rada bych je videla

22.1.2008 20:11

cheren napsal(a):
Jinak kdybyste meli nejake fotecky maminky (je z chomutovskeho zooparku) nebo tatinka (dnes uz bohuzel zesnula legenda shetlandskeho chovu), rada bych je videla

a jeste posledni

23.6.2008 17:43
sheilaaa

XXX.XXX.111.1

gabrielle napsal(a):
Pro Janda: Ahoj, prosím, můžeš mi na mail poslat ještě nějakou fotku tohohle poníčka? Starala jsem se o poníka (jeho fotka výše: Cash), který měl stejného taťku... díky moc. SafarikovaG@seznam.cz

Naše šimlička Sheilička.

23.6.2008 20:14
jennifer

XXX.XXX.33.1

sheilaaa napsal(a):
Naše šimlička Sheilička.

Ahoj, narodil jsem se 14.5.2008, jmenuji se Blizzard, doma na mě volají Arde. Můj tatínek je Borgis a maminka Alice.

23.6.2008 20:15
jennifer

XXX.XXX.33.1

jennifer napsal(a):
Ahoj, narodil jsem se 14.5.2008, jmenuji se Blizzard, doma na mě volají Arde. Můj tatínek je Borgis a maminka Alice.

A ještě jedna, tady je mi asi 14 dní.

23.6.2008 21:56
katjuschka

XXX.XXX.230.149

jennifer napsal(a):
A ještě jedna, tady je mi asi 14 dní.

cokoladka Lady v.d. Corneliushoeve

23.6.2008 21:58
katjuschka

XXX.XXX.230.149

katjuschka napsal(a):
cokoladka Lady v.d. Corneliushoeve

jej taticek Vulcan, tie cokoladovy

23.6.2008 21:59
katjuschka

XXX.XXX.230.149

katjuschka napsal(a):
jej taticek Vulcan, tie cokoladovy

a jej zenich, mlady Jasper van de Heidepark, mnamky

23.6.2008 22:00
katjuschka

XXX.XXX.230.149

katjuschka napsal(a):
a jej zenich, mlady Jasper van de Heidepark, mnamky

No a nakoniec moja Belluška. Podotýkam že všetci sú v kategórii mini, majú okolo 80 - 83 cm =o)

23.6.2008 22:01
katjuschka

XXX.XXX.230.149

katjuschka napsal(a):
No a nakoniec moja Belluška. Podotýkam že všetci sú v kategórii mini, majú okolo 80 - 83 cm =o)

malý hafloš do páru =o)

23.6.2008 22:03
katjuschka

XXX.XXX.230.149

katjuschka napsal(a):
malý hafloš do páru =o)

A ideme si pre ne zajtra do Holandska, tak držte všetci päste nech sa vrátime v piatok živí a zdraví =o)

26.6.2008 20:40
sheilaaa

XXX.XXX.111.1

katjuschka napsal(a):
A ideme si pre ne zajtra do Holandska, tak držte všetci päste nech sa vrátime v piatok živí a zdraví =o)

Až budeš mít shetlandíky doma, tak určo napiš jak se seznamují atd. Posílám moji shettynku.

26.6.2008 20:43
sheilaaa

XXX.XXX.111.1

katjuschka napsal(a):

A odkud prosím jsi? Nebo kde budou tedy koníci?

28.6.2008 00:36
katjuschka

XXX.XXX.243.111

sheilaaa napsal(a):
A odkud prosím jsi? Nebo kde budou tedy koníci?

Konečne sme o desiatej dorazili domov ( bývam v Pezinku pri Bratislave). A skoro sme sa dorazili na tej vašej diaľnici, toľko nadávok na českých cestárov ste ešte nepočuli =o) sme museli za Prahou zísť a ísť obchádzkami, chudatenká kone (vlastne skorej chdatenká my, kone mali v prepravník miesta na prechádzanie habadej =o) Ale došli sme v poriadku, iba dvaja chrústikovia trošku odrený od novej ohlávky. Bola som veľmi prekvapená aké sú malinkaté, zobrali sme nakoniec tri, dve pôvodové jednu bez, zajtra hodím fotky. Všetky nakoniec z jednej stajne, kamošky od mala. Problém nastal keď sme ich chceli zoznámiť s haflingerkou (v ruji =o/ O jedenástej v noci sme volali známemu či ju neustajní, lebo by im rozbila hlavu (okrem toho sú pripustené k ďalšiemu roku všetky takže aj bacha na bábo). Tie malé sú fakt mazlíčkovia, vyberali sme podľa povahy, ale musím uznať že ozajstné kone v sebe nezaprú Hlavne teda ten Jasper to bol žrebec, normálne som cúvla keď ho vyvádzal majiteľ zo stajne, skoro ho povláčil =o)))) nezdá sa Jednu som dala mame, aby mala aj ona koníka (aby jej ona dávala žrať keď budem ja na dovolenke =o))), jedna tá čokoládková tá bude na výstavy a chov a tá tretia ide pre jedného dvojročného chlapca (predá sa známej do Bánoviec), ktorý sa stále motá okolo quarterov.

28.6.2008 08:07
sheilaaa

XXX.XXX.111.1

katjuschka napsal(a):
Konečne sme o desiatej dorazili domov ( bývam v Pezinku pri Bratislave). A skoro sme sa dorazili na tej vašej diaľnici, toľko nadávok na českých cestárov ste ešte nepočuli =o) sme museli za Prahou zísť a ísť obchádzkami, chudatenká kone (vlastne skorej chdatenká my, kone mali v prepravník miesta na prechádzanie habadej =o) Ale došli sme v poriadku, iba dvaja chrústikovia trošku odrený od novej ohlávky. Bola som veľmi prekvapená aké sú malinkaté, zobrali sme nakoniec tri, dve pôvodové jednu bez, zajtra hodím fotky. Všetky nakoniec z jednej stajne, kamošky od mala. Problém nastal keď sme ich chceli zoznámiť s haflingerkou (v ruji =o/ O jedenástej v noci sme volali známemu či ju neustajní, lebo by im rozbila hlavu (okrem toho sú pripustené k ďalšiemu roku všetky takže aj bacha na bábo). Tie malé sú fakt mazlíčkovia, vyberali sme podľa povahy, ale musím uznať že ozajstné kone v sebe nezaprú Hlavne teda ten Jasper to bol žrebec, normálne som cúvla keď ho vyvádzal majiteľ zo stajne, skoro ho povláčil =o)))) nezdá sa Jednu som dala mame, aby mala aj ona koníka (aby jej ona dávala žrať keď budem ja na dovolenke =o))), jedna tá čokoládková tá bude na výstavy a chov a tá tretia ide pre jedného dvojročného chlapca (predá sa známej do Bánoviec), ktorý sa stále motá okolo quarterov.

Gratuluji k poníčkům!
www.stajsheila.websnadno.cz - naši koníčci

28.6.2008 13:24
katjuschka

XXX.XXX.243.111

sheilaaa napsal(a):
Gratuluji k poníčkům!
www.stajsheila.websnadno.cz - naši koníčci

Wieteke v.d. Weipolder - super povaha, bohužiaľ táto ide papa

28.6.2008 13:26
katjuschka

XXX.XXX.243.111