ladavida
napsal(a):
Dobrý den,
velice by mě zajímalo kolik zhruba stojí průměrný plemenný hřebeček SHP. Chtěla bych chovat v budoucnu SHP, jenže v okolí není žádný hřebeček s licencí a jezdit kdoví jak daleko se mi nehce s kobylkou - cesta by pak byla skoro dražší jak hříbě.. Poradíte prosím? Děkuji. Lena P.
Dobrý den, s cenou Vám bohužel neporadím, ale zkuste zkontaktovat odchovnu hřebců SHP, kontakt na stránkách: http://www.shetland.wz.cz
Jako další řešení by se nabízelo kooupit kvalitní hříbě - hřebečka a poté ho uchovnit, ale samozřejmě to zabere více času. Nebo se dá dovézt hřebec ze zahraničí a též ho zde uchovnit, ale to už bude asi o trochu jiných penězích (ale zároveň i o kvalitě, jelikož ten, kdo hledá koně v zahraničí nejspíš netouží po průměrném nebo dokonce podprůměrném jedinci). Nebo, pokud máte klisny a v okolí není licentovaný hřebec SHP, dá se domluvit zapůjčení hřebce na připouštěcí sezonu (mohla jsem letos mít hřebce 1095 Tornado v.d.Koerberg, ale nakonec to dopadlo tak, že kamarádka - ode mě vzdálená cca 8 km - má zapůjčeného hřebce 639 Borgis, no a mít hned vedle sebe dva hřebce je zbytečné).
Nevím, jestli o tom víte, ale 24. 11. 2007 se v Motorestu na Slapech koná členská schůze SCHSHP. Rádi Vás tam uvidíme.