Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.11.2007 21:20

tak holky pokračujeme dál

18.11.2007 21:26

Tý jo, ještě že mám svůj komp a dovedu si ho opravovat sama...si nedovedu představit, že by mě někdo odstřihl od kompu...vzpomínám na lufinku

18.11.2007 21:30

strelish napsal(a):
Tý jo, ještě že mám svůj komp a dovedu si ho opravovat sama...si nedovedu představit, že by mě někdo odstřihl od kompu...vzpomínám na lufinku

no to já taky ne.naštěstí je notas můj,tak tu pouštím maximálně mojeho a to jen když je hodnej.a nebo sem-tam kluky,když si chtějí něco zahrát.a Adél,já zas čekala,že ho založíte vy

18.11.2007 21:39

causinka2 napsal(a):
no to já taky ne.naštěstí je notas můj,tak tu pouštím maximálně mojeho a to jen když je hodnej.a nebo sem-tam kluky,když si chtějí něco zahrát.a Adél,já zas čekala,že ho založíte vy

a já už nečekám na nic, nakonec jsem dala jeden díl červeného trpaslíka a už frčím spát..tak brou noc, o půl 5. na mě myslete..:(

18.11.2007 21:40

kukinatost napsal(a):
a já už nečekám na nic, nakonec jsem dala jeden díl červeného trpaslíka a už frčím spát..tak brou noc, o půl 5. na mě myslete..:(

Jasně ;-)

18.11.2007 21:53

causinka2 napsal(a):

nic zlatka,pro dnešek se s váma loučím,padám unavou,tak vám přeju hezké sníky,papa

18.11.2007 21:58

causinka2 napsal(a):
nic zlatka,pro dnešek se s váma loučím,padám unavou,tak vám přeju hezké sníky,papa

Nápodobně :-)

19.11.2007 15:46

strelish napsal(a):
Nápodobně :-)

Zdravím tak sem dneska byla na nefrologii zas mi vzali všechnu moji krev co jen mam v žiláchaui ja tak nesnasim odbery... Tak se mi pak nechtělo do školya šla sem ke konikum byla sem se projet ven sice byla zima ale ne zas tak strasnaa potom sem pustila konouchy probehnout

19.11.2007 16:42

pilgrisek napsal(a):
Zdravím tak sem dneska byla na nefrologii zas mi vzali všechnu moji krev co jen mam v žiláchaui ja tak nesnasim odbery... Tak se mi pak nechtělo do školya šla sem ke konikum byla sem se projet ven sice byla zima ale ne zas tak strasnaa potom sem pustila konouchy probehnout

Ty máš něco s ledvinama? Odběry fuuuj

19.11.2007 19:02

causinka2 napsal(a):

čauky sluníčka moje,jakpak se máte?já dneska koníky odjezdit sice nestihla,ale aspon jsem je vzala na lonž.Jen tak lehce v kroku a minimálně v klusu.zítra se ale chystám ven,i kdyby měl můj po noční vstávat dřív.Nejdřív jsem měla na lonžce Aleška a pak Clasica,byla brzo tma,tam jsme se šly s Clasicem na chvíli ještě projít,je to bobek.šel vedle mě skoro volně.když jsem někam zahla,tak šel hned zamnou.Fakt zlatíčko.pak jsem se s konouchama pomuchlovala ještě ve stáji a hned mi bylo lípTi moji čtyřnozí kluci mi fakt dneska dělaly radost,byly k umuckání

19.11.2007 19:11

causinka2 napsal(a):
čauky sluníčka moje,jakpak se máte?já dneska koníky odjezdit sice nestihla,ale aspon jsem je vzala na lonž.Jen tak lehce v kroku a minimálně v klusu.zítra se ale chystám ven,i kdyby měl můj po noční vstávat dřív.Nejdřív jsem měla na lonžce Aleška a pak Clasica,byla brzo tma,tam jsme se šly s Clasicem na chvíli ještě projít,je to bobek.šel vedle mě skoro volně.když jsem někam zahla,tak šel hned zamnou.Fakt zlatíčko.pak jsem se s konouchama pomuchlovala ještě ve stáji a hned mi bylo lípTi moji čtyřnozí kluci mi fakt dneska dělaly radost,byly k umuckání

U nás se jezdit moc nedá, je zmrzlá zem a horní vrstva bahna trošku odtává, čili ideální terén rozbít si čumáčky. A já jsem stejně nachcípaná...no ale aspoň jsem dneska vyčistila Jami, přední nohy už mi zvedá sama, takže pokrok...ale ty zadky jí furt musím odlepovat násilím (no, aspoň už ale u toho nedělá takové kraviny jak ze začátku). Už se těším, až bude dávat sama všecky 4 jen na slovo tak jako Andík :-)

19.11.2007 19:12

causinka2 napsal(a):

ahooj holky,taky vás věchny po delší době zdravím,dneska jsem se svým čtyřnohým sluníčkem byla taky venku.byl úplný medvídek,neb pár dnů už nedostává moc ovsa-předtím to byly lítací vyjížďky s totálně nezadržitelným ořem,kdy jsem chodila úplně zpocená a kůň úplně suchý.tak mám dotaz,kolik můžu krmit ječmene,když ovsa dostává jen hrstku...???

19.11.2007 19:19

pedruna napsal(a):
ahooj holky,taky vás věchny po delší době zdravím,dneska jsem se svým čtyřnohým sluníčkem byla taky venku.byl úplný medvídek,neb pár dnů už nedostává moc ovsa-předtím to byly lítací vyjížďky s totálně nezadržitelným ořem,kdy jsem chodila úplně zpocená a kůň úplně suchý.tak mám dotaz,kolik můžu krmit ječmene,když ovsa dostává jen hrstku...???

No - já ti to řeknu tak. Mám koně nonstop venku, jdou 1-2x týdně pod sedlo a jádro nedostávají žádné. Resp. jen sem tam s vitamíny. Když dostává jen hrstku, je otázka proč vůbec to jádro dáváš...

19.11.2007 19:31

strelish napsal(a):
U nás se jezdit moc nedá, je zmrzlá zem a horní vrstva bahna trošku odtává, čili ideální terén rozbít si čumáčky. A já jsem stejně nachcípaná...no ale aspoň jsem dneska vyčistila Jami, přední nohy už mi zvedá sama, takže pokrok...ale ty zadky jí furt musím odlepovat násilím (no, aspoň už ale u toho nedělá takové kraviny jak ze začátku). Už se těším, až bude dávat sama všecky 4 jen na slovo tak jako Andík :-)

Kači jak je stará ta Jami?Mě Clasic zezačátku když jsem si ho přivezla,tak sice přední nohy dával pěkně,ale zadní dával hrozně vysoko a nechtěl je povolit,ted už je v pohodě,po chvíli povolí sám a ani je už nedává tak vysoko.

19.11.2007 19:36

causinka2 napsal(a):
Kači jak je stará ta Jami?Mě Clasic zezačátku když jsem si ho přivezla,tak sice přední nohy dával pěkně,ale zadní dával hrozně vysoko a nechtěl je povolit,ted už je v pohodě,po chvíli povolí sám a ani je už nedává tak vysoko.

2,5 ona je taková částečně zkažená a částečně nedotčená :-))))) U těch předků jakmile jsi jí tu nohu odlepila, tak se jakoby o ni opřela a vzepjala se a u těch zadků tě bokem odtlačovala. Ale naštěstí se nikdy nepokusila ani náznakem kopnout. Andošovi jsem ty nohy ze začátku taky musela odlepovat ze země násilím, ale naučil se je dávat hezky docela rychle, teď mi je zvedá sám a i u strouhání to je paráda, se s ním vždycky piplám skoro dvě hodiny, klidně si u toho kleknu nebo sednu - i u zadků a on drží a drží

19.11.2007 19:41

strelish napsal(a):
2,5 ona je taková částečně zkažená a částečně nedotčená :-))))) U těch předků jakmile jsi jí tu nohu odlepila, tak se jakoby o ni opřela a vzepjala se a u těch zadků tě bokem odtlačovala. Ale naštěstí se nikdy nepokusila ani náznakem kopnout. Andošovi jsem ty nohy ze začátku taky musela odlepovat ze země násilím, ale naučil se je dávat hezky docela rychle, teď mi je zvedá sám a i u strouhání to je paráda, se s ním vždycky piplám skoro dvě hodiny, klidně si u toho kleknu nebo sednu - i u zadků a on drží a drží

ty si taky sama strouháš?Já s tím chtěla začít,ale ten vercajk co mají chlapy doma je na nic,tak si musím koupit všechno nové a jen pro koníkyClasulka je taky v klidu,bych do něj neřekla,žese tak sklidní,potom co jsem ho viděla,jak se choval v Jablunkově.Ti naši kluci jsou naučeni,že se při žrádle čistí,tak dávají kopyta už dopředu.Akorát byl problém s těma zadníma,ale zkoušela jsem,jestli by Clasic držel,kdybych mu strouhala zadní kopyta a uplně v klidu.Jenže jsem s tou rašplí hold nic neostrouhala

19.11.2007 19:49

strelish napsal(a):
No - já ti to řeknu tak. Mám koně nonstop venku, jdou 1-2x týdně pod sedlo a jádro nedostávají žádné. Resp. jen sem tam s vitamíny. Když dostává jen hrstku, je otázka proč vůbec to jádro dáváš...

můj chodí pod sedlo 4x týdně a snažíme se pracovat,takže žádná flákačka.je to typický plňas,kterému oves leze do hlavy.Je špatně krmitelný a jen seno mu nestačí.Je měsíc a půl v nové stáji a majitel stáje chtěl aby se "spravil" ale místo toho jsem se spravila já-ovšem na kondičceDostává asi 3l ječmene a 0,5 l ovsa,což mu dle mého vyhovuje ale jen tak by mě zajímalo kolik jádra může dostávat kůn ve střední zátěži,aby ho to nějak zbytečně nezatížilo....jinak závidím všem,co mají koně,kteří bez problému přiberou jen když se na seno podívají

19.11.2007 19:52

pedruna napsal(a):
můj chodí pod sedlo 4x týdně a snažíme se pracovat,takže žádná flákačka.je to typický plňas,kterému oves leze do hlavy.Je špatně krmitelný a jen seno mu nestačí.Je měsíc a půl v nové stáji a majitel stáje chtěl aby se "spravil" ale místo toho jsem se spravila já-ovšem na kondičceDostává asi 3l ječmene a 0,5 l ovsa,což mu dle mého vyhovuje ale jen tak by mě zajímalo kolik jádra může dostávat kůn ve střední zátěži,aby ho to nějak zbytečně nezatížilo....jinak závidím všem,co mají koně,kteří bez problému přiberou jen když se na seno podívají

jo tak to mi mluvíš z duše,já dělám všechno proto,aby Alešek přibral.Sice už má bříško pěkný,ale chce to ještě makat,aby přibral i v bokách.protože mu jdou jinak vidět žebra,ale i pěknej pupík

19.11.2007 19:58

pedruna napsal(a):

No tak pokud nepřibírá, tak bych přidala i kukuřičný šrot, trošku oleje...bez ovsa se klidně obejde...a taky není na škodu poradit se třeba po mailu s nějakým výživářem. My teď máme nějaké granule, které jsou bez ovsa, ovšem na nich taky není % zastoupení jednotlivých složek. Ty dostává akorát šimlík. Každopádně pokud to jde, tak neustálým přístupem k senu taky nic nezkazíš

19.11.2007 20:01

Tak já to beru tak,že je Alešek starší,tak to přibírání bude horší.Se vám holky pochlubím,jsme dostaly od baruščiné babičky naušák.akorát jsem nevěděla,jak to přivázat k ohlávce,tak jsem to zavázala na volno pod krkem.Akorát Clasic vypadal jak karkulka s bílým čepečkem

19.11.2007 20:02

strelish napsal(a):
No tak pokud nepřibírá, tak bych přidala i kukuřičný šrot, trošku oleje...bez ovsa se klidně obejde...a taky není na škodu poradit se třeba po mailu s nějakým výživářem. My teď máme nějaké granule, které jsou bez ovsa, ovšem na nich taky není % zastoupení jednotlivých složek. Ty dostává akorát šimlík. Každopádně pokud to jde, tak neustálým přístupem k senu taky nic nezkazíš

tak ted nevím jestli to byla na mě nebo na pedrunu

19.11.2007 20:02

causinka2 napsal(a):
ty si taky sama strouháš?Já s tím chtěla začít,ale ten vercajk co mají chlapy doma je na nic,tak si musím koupit všechno nové a jen pro koníkyClasulka je taky v klidu,bych do něj neřekla,žese tak sklidní,potom co jsem ho viděla,jak se choval v Jablunkově.Ti naši kluci jsou naučeni,že se při žrádle čistí,tak dávají kopyta už dopředu.Akorát byl problém s těma zadníma,ale zkoušela jsem,jestli by Clasic držel,kdybych mu strouhala zadní kopyta a uplně v klidu.Jenže jsem s tou rašplí hold nic neostrouhala

Strouhám si akorát poňoucha a budu asi i Jami, jednak má ty kopýtka malé, takže to zvládnu, druhak po tom extempore s kovářem...ehm...(kovář za nic nemohl, kobyla dělala bordel bůhví proč) a za třetí mám trošku jinou představu o ideálním kopytě než ti kováři, a tak nejlepší si je to udělat sama, i když i u velkých koní do toho kecám :-) (ale dělat ty skorotažácké kladrubské kopyta na to fakt nemám)

19.11.2007 20:04

causinka2 napsal(a):
tak ted nevím jestli to byla na mě nebo na pedrunu

To máš fuk (ale bylo to na pedrunu) Ono obecně neškodí mít trošku znalosti i o tom žrádle, v dost stájích ještě jedou podle starého modelu - tzn. koně musí mít oves...

19.11.2007 20:10

strelish napsal(a):
To máš fuk (ale bylo to na pedrunu) Ono obecně neškodí mít trošku znalosti i o tom žrádle, v dost stájích ještě jedou podle starého modelu - tzn. koně musí mít oves...

tak já oves nedávám,to bych se na Aleškovy asi neudržela.Ale ječného šrotu dostává skoro 4 litry.sena mají hafo,že to za noc skoro ani nesežerou.Granulí mají 2 kila.(jsou to denní dávky)že dostávají i ráno sena nemusím snad uvádětAle je pravda,že s tím tukem mi to taky bylo řečeno.A uvažuju,že konouchům ještě něco dobrého na papání ještě přikoupím.

19.11.2007 20:14

tak to netuším,ale známá taky dává koníkům šrot a nemá s tím problém

19.11.2007 20:19

z toho ale myslím nepřibere,lněné semínko je na energii,ne?Já koupila Aleškovy jednou olej ze lněného semínka,no děkuju pěkně už nikdy.Alešek dělal takovej bordel,že jsme dolila flašku a další jsem nekupovala.Kvasnice?to slyším poprvé

19.11.2007 20:34

tak možná ten olej je na energii,aspon podle toho co mi bylo řečeno.Na srst vím,že to je dobré.Ale měla bych fakt strach pak sednout na Aleška na nho takové věci hrozně působíJá nevím,ale asi mě pak někdo špatně informuje:-((

19.11.2007 20:39

já už právě taky nevím.Jako na tu srst je to každopádně,ale už je těch informací o tom co bych mohla dávat a tak tolik,že už se v tom sama nevyznámAdél jedeš někam o víkendu?uvažuju,že dál kluky do Studénky a pojedu ven

19.11.2007 20:46

teda ty seš zrádkyně.Se pořádně oblečeš a dobré,já pojedu taky navlečená o5 a la rambotady malá ukázka

19.11.2007 20:48

causinka2 napsal(a):
já už právě taky nevím.Jako na tu srst je to každopádně,ale už je těch informací o tom co bych mohla dávat a tak tolik,že už se v tom sama nevyznámAdél jedeš někam o víkendu?uvažuju,že dál kluky do Studénky a pojedu ven

Šroty se snáz zkazí, protože snáz navlhnou + hlavně kukuřičný rychle žlukne. Totéž nadrcené lněné semínko - díky vysokému obsahu tuků. Ale to lněné semínko se dává hlavně kvůli té srsti + blahodárný účinek na střeva (kvůli tomu si to kupujou aj lidi). Oves je energetický nejmíň, ale díky aveninu leze na mozek, to je ta "energie". Ale není energie jako "energie" Kvasnice jsou béčka, ty zvyšují chuť k jídlu a podporují přibírání na váze, stejně tak sladový květ (= sušené klíčky pivovar. ječmene). Taky jsou dobré řepné řízky, s těma se ale taky musí opatrně (+máčet). Docela mě láká vyzkoušet vojtěškové granule, ale ty nevím kde tady sehnat :((

19.11.2007 20:55

strelish napsal(a):
Šroty se snáz zkazí, protože snáz navlhnou + hlavně kukuřičný rychle žlukne. Totéž nadrcené lněné semínko - díky vysokému obsahu tuků. Ale to lněné semínko se dává hlavně kvůli té srsti + blahodárný účinek na střeva (kvůli tomu si to kupujou aj lidi). Oves je energetický nejmíň, ale díky aveninu leze na mozek, to je ta "energie". Ale není energie jako "energie" Kvasnice jsou béčka, ty zvyšují chuť k jídlu a podporují přibírání na váze, stejně tak sladový květ (= sušené klíčky pivovar. ječmene). Taky jsou dobré řepné řízky, s těma se ale taky musí opatrně (+máčet). Docela mě láká vyzkoušet vojtěškové granule, ale ty nevím kde tady sehnat :((

no uvidím,něco dobrého přikoupíme,at se mají miláčci dobře.Ale bříško má pěkný,ne?

19.11.2007 20:56

no vidíš.Když mě se nechce samotnéA musím toho využít jestli mi mamka na víkend vezme kluky.

19.11.2007 20:58

causinka2 napsal(a):
no uvidím,něco dobrého přikoupíme,at se mají miláčci dobře.Ale bříško má pěkný,ne?

No to má :))

To lněné semínko má projímavý účinek, otázka je, jestli se nepřiotrávili tím kyanidem

19.11.2007 21:00

strelish napsal(a):
No to má :))

To lněné semínko má projímavý účinek, otázka je, jestli se nepřiotrávili tím kyanidem

tak mi Kači porad co s těma žebrama,on pak vypadá,jako by nedostal ani napapat bobátko mojeMyslíš,že je to fkat pravda,že se prací nasvalí a přibere i v oblasti žeber?

19.11.2007 21:04

No sliz to je hrozný, hlavně se to dost blbě umývá :))) Ale koně si nestěžovali I ten sladový květ je docela humáč, zkoušela jsem to ochutnat a fuj teda, jak kdyby člověk jedl nahořklé jehličky.

19.11.2007 21:08

tak jako já bych ráda,že?Ale ted je to fakt na houby s tím hlídáním.a když hlídání je,tak je tma.kdybych věděla,že to tak dopadne,tak si druhého koníka nepořizuju

19.11.2007 21:12

netuším,ale můžeme se s ní domluvit,pokud chceš.tak jako tak by jsme ti jely naproti.bud jen já a alešek a když bude moct barča,tak i s baruškou a pilgrinem

19.11.2007 21:13

causinka2 napsal(a):
tak jako já bych ráda,že?Ale ted je to fakt na houby s tím hlídáním.a když hlídání je,tak je tma.kdybych věděla,že to tak dopadne,tak si druhého koníka nepořizuju

Jo jo, taky jsem to slyšela, že je potřeba i práce - znova ty svaly zpevnit. Salvouš je na tom podobně, ten břuch má snad ještě větší a žebra mu taky nahmatáš. A vlastně od jara dělal prd, to přišel skoro průsvitný, tak měl klid.

19.11.2007 21:14

tak ty stejně pojedeš kolem prasečáku co je na konci velkých albrechtic,ne?

19.11.2007 21:16

strelish napsal(a):
Jo jo, taky jsem to slyšela, že je potřeba i práce - znova ty svaly zpevnit. Salvouš je na tom podobně, ten břuch má snad ještě větší a žebra mu taky nahmatáš. A vlastně od jara dělal prd, to přišel skoro průsvitný, tak měl klid.

tak to asi bude pravda.Hold to budu muset nějak vykoumat a makat s konouchama.

19.11.2007 21:18

jej tak ted jsem mimo.netuším jak se to tam jmenuje,ale je to u křižovatky,která vede na jednu stranu do studénky a na druhou do Jistebníku

19.11.2007 21:21

nn tak tu nee.tak by jsme se mohly sejít u té křižovatky,co říkáš?

19.11.2007 21:22

strelish napsal(a):
No sliz to je hrozný, hlavně se to dost blbě umývá :))) Ale koně si nestěžovali I ten sladový květ je docela humáč, zkoušela jsem to ochutnat a fuj teda, jak kdyby člověk jedl nahořklé jehličky.

kači a zkoušela jsi někdy ochutnat ,,hubertky"?Mě je naučila papat baruška

19.11.2007 21:24

já myslím že nee.beztak je hodná,ne?A stejně asi půjdeme jen pomalu,maximálně chvíli poklušem.Zkusím se domluvit s baruškou at jede i s pilošem

19.11.2007 21:28

já taky,ted ještě uprosit máti,at si vezme klukyA vezmu foták a uděláme nějaké fotečky,ju?

19.11.2007 21:28

causinka2 napsal(a):
kači a zkoušela jsi někdy ochutnat ,,hubertky"?Mě je naučila papat baruška

To nevim co je

19.11.2007 21:29

strelish napsal(a):
To nevim co je

to jsou pamlsky pro koníky,sice tam je napsané pro dostihové koně,ale i mi chutnají dobře

19.11.2007 21:34

jasně a barča vezme taky.takový cvociJo tak mamka nemá problém je hlídat,ale sem-tam dají ti moji roštáci docela zabrat,hlavně ten menší,vůbec neposedí a furt někde lítá,tak je těžké ho uhlídat

19.11.2007 21:34

causinka2 napsal(a):
to jsou pamlsky pro koníky,sice tam je napsané pro dostihové koně,ale i mi chutnají dobře

Jo taak...tak to vubec nevedu takove veci, prijde mi to zbytecne.

19.11.2007 21:37

strelish napsal(a):
Jo taak...tak to vubec nevedu takove veci, prijde mi to zbytecne.

tak já je koupila kupodivu v Hornbachu,stály 25 kč a Aleškovy chutnaly,tak jsem mu je kupovala.ted jsem v hornbachu nebyla dlouho,tak je dlouho konouchové neměly

19.11.2007 21:39

tak oni mají jak jablíčka,tak mrkve,tak i chlebík,ale když jsme tam byly,tak jsem jim je koupila

19.11.2007 21:42

se ti to řekne,on je neunavitelnejale nějak to udělám

19.11.2007 21:51

causinka2 napsal(a):
tak já je koupila kupodivu v Hornbachu,stály 25 kč a Aleškovy chutnaly,tak jsem mu je kupovala.ted jsem v hornbachu nebyla dlouho,tak je dlouho konouchové neměly

Ahoj kočky, jsem tutaj, ale o5 jen na chvíli

19.11.2007 21:53

lufinka napsal(a):

Si už konečně zprovozni ten komp, dyť na tom nic není

19.11.2007 21:53

lufinka napsal(a):

No a ještě k tomu ovsu. Kdybych Doris dala oves, tak ze stáje mám hromadu třísek Leze ji to drsně do hlavy

19.11.2007 21:54

strelish napsal(a):
Si už konečně zprovozni ten komp, dyť na tom nic není

Já se s počítači moc nekamarádím. Příští měsíc si koupím noťas

19.11.2007 21:55

lufinka napsal(a):
No a ještě k tomu ovsu. Kdybych Doris dala oves, tak ze stáje mám hromadu třísek Leze ji to drsně do hlavy

jéé hojec.No právě já bych to taky nechtěla riskovat,stačilo mi co dělal Alešek z toho olněného oleje a to ho bral jen 10 dnů

19.11.2007 21:56

já myslím,že i Pilgrin dostává.Aspon ho ruda ve stájí konům dával.

19.11.2007 21:57

lufinka napsal(a):

luci do kdy to máš tu nemocnenskou?

19.11.2007 22:06

a to se nejde s tou majitelkou té stáje nějak domluvit,když nechceš,at jí ho dává?jo Adél,jak ti to dopadlo s tím ustájením,jak jsi minule psala?

19.11.2007 22:07

lufinka napsal(a):
Já se s počítači moc nekamarádím. Příští měsíc si koupím noťas

A co s tím starým?

19.11.2007 22:08

causinka2 napsal(a):
luci do kdy to máš tu nemocnenskou?

luci a co vlastně děláš, ani nevim

19.11.2007 22:13

nn to netuším kdo to je.Kolik vlastně platíš za ustájení?

19.11.2007 22:19

jo počkej,nemyslíš takovou tu farmu nebo co to je?jak tam mají ti koníci takovej přístřešek a jsou tam i poníci?Aha a co třeba si dát Arni do Jistebníku

19.11.2007 22:23

tak podle mě ven chodí,ale bud se je tam musíš dát sama nebo musíš někoho poprosit.No ke Švihorovy.Kurna škoda,že nemám větší místo a větší výběh,bych ti jí tu vzala i za 2000.:-( tak to nevím,já je vidím jen pořád venku.

19.11.2007 22:25

strelish napsal(a):
luci a co vlastně děláš, ani nevim

tak jak tak koukám,tak nám lucka zase někam utekla

19.11.2007 22:29

no já bych ti jí vzala,jenže nevím jak by se to udělalo,protože tu máme vcelku nějak málo místa.výběh taky nic moc,ale kluci jsou furt venku.tak ruda tam má ted ohradu ohrazenou el.ohradníkem,tak by z toho třeba nezdrhla

19.11.2007 22:48

je to škoda,protože já bych tu kobylku brala,ale to ustájení a ten výběh je docela o ničem.pokud tu zůstaneme,tak mám v plánu si udělat něco jako boxy,ale zděné.

19.11.2007 22:56

nemám.já je mám ustájené tak trošku jinak než jsou lidi zvyklý.místo jako že dveří mám lano a hotovo,jen odháčku lano a můžeme s konouchem jít.asi to zní blbě,ale pro mě je to lepší než mít koně za ,,zamřížovanými "dveřmi

19.11.2007 23:01

se to blbě vysvětluje.já je mám přímo pod obyvákem a ložnicí,tudíž to je jako by pokoje.zní to blbě,ale někdo si myslí,že se dole normálně bydlí.takže když se to tak vezme,tak každej zabírá půl pokoje.ale ne doslova.měla jsem ze začátku aleška s clasicem v jedné místnosti,byly odděleni jen lanem,ale aleš kousal clasica,tak jsem je oddělila.

19.11.2007 23:08

taky jdu,tak zatím papa a hezkou dobrou noc

20.11.2007 08:04

causinka2 napsal(a):
tak jak tak koukám,tak nám lucka zase někam utekla

Tak sem včera trochu odešla nomimochodem s tim vikendem uvidim v kolik by ste tak chteli??ja jdu odpoledne totiž na basket takže mužu jedině dopo. v sobotu a v ¨neděli ještě netuším... A s tím lněným semínkem tak ono se musí pořádně povařit jinak je prej jedövaté tak jestli se vám ty koně třeba neotrávili a jinak my sme kobyle taky dávali kvasnice a olej na přibírání a teď je pekná

20.11.2007 08:47

pilgrisek napsal(a):
Tak sem včera trochu odešla nomimochodem s tim vikendem uvidim v kolik by ste tak chteli??ja jdu odpoledne totiž na basket takže mužu jedině dopo. v sobotu a v ¨neděli ještě netuším... A s tím lněným semínkem tak ono se musí pořádně povařit jinak je prej jedövaté tak jestli se vám ty koně třeba neotrávili a jinak my sme kobyle taky dávali kvasnice a olej na přibírání a teď je pekná

tak že bych je taky vyzkoušelaBaruško pokud kluci budou u máti,tak mi je jedno v kolik vyjedem.

20.11.2007 10:04

causinka2 napsal(a):
tak že bych je taky vyzkoušelaBaruško pokud kluci budou u máti,tak mi je jedno v kolik vyjedem.

ahojda holky,tak se hlásím až dneska,jsem včera nemohla ani reagovat na vaše příspěvky ohledně krmení,neb mám úplně debilní připojení internetu a za 2 měsíce mi končí smlouva,tak musím pozjišťovat nějaké jiné a lepší.A přes co jste připojené vy??já mám AnyData od O2 a je na h....pomalý a pořád kleká.Jinak v oblasti výživy koní mám myslím celkem slušné teoretické základy,s jednou výživářkou už jsem konzultovala,ale efekt žádný.Dostává toho dost,olej,granule(už ne,má kvalitní ječný šrot),pivovarské kvasnice,vojtěšky(prodává je Dáša v Heřmanicích,ale nutno objednat předem)s těma jsem krmila celou minulou zimu,protože bylo hnusné seno...no všechno možné a ten ne a ne přibrat,teda jako oproti minulému ustájení se už dost zakulatil(tam se krmilo sporadicky a jen když se majiteli stáje chtělo...,ale pořád to není ještě ono.když on je hrozně aktivní a veškerou nabytou energii hned využije...jo a nevíte někdo kde by se daly sehnat ty řepné řízky???

20.11.2007 10:09

pedruna napsal(a):
ahojda holky,tak se hlásím až dneska,jsem včera nemohla ani reagovat na vaše příspěvky ohledně krmení,neb mám úplně debilní připojení internetu a za 2 měsíce mi končí smlouva,tak musím pozjišťovat nějaké jiné a lepší.A přes co jste připojené vy??já mám AnyData od O2 a je na h....pomalý a pořád kleká.Jinak v oblasti výživy koní mám myslím celkem slušné teoretické základy,s jednou výživářkou už jsem konzultovala,ale efekt žádný.Dostává toho dost,olej,granule(už ne,má kvalitní ječný šrot),pivovarské kvasnice,vojtěšky(prodává je Dáša v Heřmanicích,ale nutno objednat předem)s těma jsem krmila celou minulou zimu,protože bylo hnusné seno...no všechno možné a ten ne a ne přibrat,teda jako oproti minulému ustájení se už dost zakulatil(tam se krmilo sporadicky a jen když se majiteli stáje chtělo...,ale pořád to není ještě ono.když on je hrozně aktivní a veškerou nabytou energii hned využije...jo a nevíte někdo kde by se daly sehnat ty řepné řízky???

Za kolik měla Dáša ty vojtěšky?

Jinak připojení mám přes hlucin.net - což je teda asi pro vás všechny pasé, nicméně do žádného O2 adsl apod bych se uvrtat nenechala, mám bezdrát a spokojenost.

20.11.2007 10:14

strelish napsal(a):

Jinak připojení mám přes hlucin.net - což je teda asi pro vás všechny pasé, nicméně do žádného O2 adsl apod bych se uvrtat nenechala, mám bezdrát a spokojenost.

já mám připojení přes mnet.docela fajn,už nám několikrát zvýšily rychlost.

20.11.2007 10:26

causinka2 napsal(a):
já mám připojení přes mnet.docela fajn,už nám několikrát zvýšily rychlost.

tak to vám závidím,to moje žďorbo je katastrofa,ale uvrtala jsem se na 2 roky a za chvíli to končí,tak to musím ještě přežít.jsem to chtěla hlavně proto,že je mobilní a abych s tím mohla cestovat,ale v závěru jsem zjistila,že to skoro nikde nefunguje a je to nehorázně drahé.Jinak ty vojtěšky stály loni 40Kg pytel něco kolem 260,-Kč ale nechci kecat,si to už nepamatuju...teď máme super kvalitní seno,tak je kupovat nebudu.Ale furt se tady hádali jestli je dávat suché nebo močit.já je vlhčila a žádný problém nebyl...

20.11.2007 10:39

strelish napsal(a):

Kači tak jsem je u dáši na internetovém obchodě nenašla.Ale našla jsem je v online obchodě prohorses a pytel 25 kg stojí cca 260 kč+-

20.11.2007 17:59

causinka2 napsal(a):

Causinka: dík...všimla jsem si právě, že je mají v Hornbachu, tam cena vyjde 15 Kč/ kg..no, myslela jsem si, že to normálně stojí míň :).

Dneska bylo konečně hezky a teplo, kéž by to tak chtělo vydržet :)

20.11.2007 18:00

causinka2 napsal(a):
Kači tak jsem je u dáši na internetovém obchodě nenašla.Ale našla jsem je v online obchodě prohorses a pytel 25 kg stojí cca 260 kč+-

čaute holčičky Já jsem jak fantomas, že? Vždycky se objevím a pak zmizím Jak se dneska máte?

20.11.2007 18:35

lufinka napsal(a):
čaute holčičky Já jsem jak fantomas, že? Vždycky se objevím a pak zmizím Jak se dneska máte?

čaues babo!tak co,jak to s tebou vypadá?pořád marod?

20.11.2007 18:37

strelish napsal(a):
Causinka: dík...všimla jsem si právě, že je mají v Hornbachu, tam cena vyjde 15 Kč/ kg..no, myslela jsem si, že to normálně stojí míň :).

Dneska bylo konečně hezky a teplo, kéž by to tak chtělo vydržet :)

no po té ceně co psala pedruna jsem se rozhodla taky kouknout,že bych je koupila,ale je to docela dost,uvidím jak bude po vánocích,kdyžtak bych jim je koupila

20.11.2007 19:05

causinka2 napsal(a):

Tak ani se mi to tu nechce psát, takže jsem to zkopčila z pracantek:)))
Zrovna jsem složila své další 3 tuny sena, předtím jsem málem pošla v práci, mám 38,9 teplotu nevím, jestli je mi vedro nebo šílená kosa, v nosních ďurkách mám tampony a kýchnu tak 15x do minuty.,....teď jdu tiše umřít k filmu....toť má omluva dnešní nepřítomnosti - v práci masakr, hrozně hrozné prce a do toho tenhle stav...chápu, proč chlapy rýmečka zcela paralyzuje, dneska jsem minimálně hodinu a půl svého cenného času prosmrkala a prokýchala...a to jsem velmi silný alergik progredující k astmatu, takže to seno mi fajně pomohlo:)))
Tak zlatka, brou noc...jdu usnout k filmu:)

20.11.2007 19:09

causinka2 napsal(a):

Zdravím tak já mám připojení přes Karneval ale řekla bych teda že nedoporučuju rychlost je dobrá stahování taky super jenže mě štve že jeden den to jde a druhý zas ne.. a to je tak furt... v lednu nam končí smlouva tak hledám taky nové řešení připojení nejlíp něco na notebook at to pokazde co ho chcu dat treba na postel nemusim odpojovat sem uvažovala o tom O2 ale když říkáte že ne tak teda asi ne

20.11.2007 19:19

kukinatost napsal(a):
Tak ani se mi to tu nechce psát, takže jsem to zkopčila z pracantek:)))
Zrovna jsem složila své další 3 tuny sena, předtím jsem málem pošla v práci, mám 38,9 teplotu nevím, jestli je mi vedro nebo šílená kosa, v nosních ďurkách mám tampony a kýchnu tak 15x do minuty.,....teď jdu tiše umřít k filmu....toť má omluva dnešní nepřítomnosti - v práci masakr, hrozně hrozné prce a do toho tenhle stav...chápu, proč chlapy rýmečka zcela paralyzuje, dneska jsem minimálně hodinu a půl svého cenného času prosmrkala a prokýchala...a to jsem velmi silný alergik progredující k astmatu, takže to seno mi fajně pomohlo:)))
Tak zlatka, brou noc...jdu usnout k filmu:)

Upřímně mohlo by bejt líp.Ikdyž dnešek nebyl marný s tím počasem venku.

20.11.2007 19:21

pilgrisek napsal(a):
Zdravím tak já mám připojení přes Karneval ale řekla bych teda že nedoporučuju rychlost je dobrá stahování taky super jenže mě štve že jeden den to jde a druhý zas ne.. a to je tak furt... v lednu nam končí smlouva tak hledám taky nové řešení připojení nejlíp něco na notebook at to pokazde co ho chcu dat treba na postel nemusim odpojovat sem uvažovala o tom O2 ale když říkáte že ne tak teda asi ne

Pilgrisku pouštíš svého hřebce s ostatními koňmi?Nebo musí být ve výběhu sám?

20.11.2007 19:33

Ahojik Adél,hele vyfotila jsem jak mám teda dané ty moje konouchy,tak jestli budeš chtít,tak ti tu hodím foto

20.11.2007 19:50

kessidis napsal(a):
Pilgrisku pouštíš svého hřebce s ostatními koňmi?Nebo musí být ve výběhu sám?

No pouštím si ho normálně s valachama byl i s hřebčákama a v poho jen jak byl s mladochama tak prorazili ohradu a zdrhli tak ho pouštím hlavně s koníkem od kamošky at chodí i on ven A sou v poho...Jen když je ve vedlejší ohradě jinej kun tak tomu mojemu trosku jebne a beha dokola kolem plotu uši dozadu a nedej bože kdyby se mu něco postavilo do cesty to by to sežral

20.11.2007 19:57

causinka2 napsal(a):

For strelish: sem si nevšimla že ses mě předtím ptala jestli mám něco s ledvinama tak asi jo. Měla sem zánět a ted musim chodit jak magor furt na nejake vyšetření bo mam neco ve výsledkách blbě nebo co.. a přitom mi nic neníani nebylo jen sem měla 40 teploty tak mě poslaly do nemocnice a dali kapačku na tyden fuuj sem myslela že umřu a pul roku nesmím cvičit a mít nějakou vetší fyz. zátěž.......Foto sem si hrala na trpaslíka ve škole dneska

20.11.2007 19:59

pilgrisek napsal(a):
For strelish: sem si nevšimla že ses mě předtím ptala jestli mám něco s ledvinama tak asi jo. Měla sem zánět a ted musim chodit jak magor furt na nejake vyšetření bo mam neco ve výsledkách blbě nebo co.. a přitom mi nic neníani nebylo jen sem měla 40 teploty tak mě poslaly do nemocnice a dali kapačku na tyden fuuj sem myslela že umřu a pul roku nesmím cvičit a mít nějakou vetší fyz. zátěž.......Foto sem si hrala na trpaslíka ve škole dneska

hoj bobane,a víš,že si mi hned trpaslíka připomělaJsem dneska naháněla Clasica,tak jsem si užilaPrej nechodí od koní,je na ně hrozně fixovanej,no to určitě

20.11.2007 20:00

pilgrisek napsal(a):

No my to máme právě udělané tak, že "přívod" internetu jde doma do routeru s wifinou, takže máme něco jako domácí síť po baráku vzduchem. Stačí mít jenom v počítači kartu na příjem wifi signálu a už je jedno, kde s tím kompem zrovna jsme, žádné starosti s kabelem od internetu

20.11.2007 20:02

Hm, tak to by mi koně absolutně nerespektovali. Ernika dokonce jednou podlezla (a ohnula) lešenářskou trubku danou o kousek výš (rozhodně to bylo kus pod jejím kohoutkem)...aby jí náhodou poníček někam nezmizel.

20.11.2007 20:05

oki,tak dávám fotku,i když jsme to v létě malovaly,tak to už jaksi nejde poznat a obložení už tam taky jaksi chybí skoro celé

causinka2 napsal(a):
hoj bobane,a víš,že si mi hned trpaslíka připomělaJsem dneska naháněla Clasica,tak jsem si užilaPrej nechodí od koní,je na ně hrozně fixovanej,no to určitě

Ju vypadam jak debil ne jak trpaslík a to sem tak chodila cely den po škole dobre co.. zdrhl?normalně ven? no ja dneska nebyla zitra jdu doufam ze nebude kosa zasale ten sníh by zůstat mohl.. zas taje svina

pilgrisek napsal(a):

Nesmí cvičit a namáhat se a lítá u koní

20.11.2007 20:09

pilgrisek napsal(a):
Ju vypadam jak debil ne jak trpaslík a to sem tak chodila cely den po škole dobre co.. zdrhl?normalně ven? no ja dneska nebyla zitra jdu doufam ze nebude kosa zasale ten sníh by zůstat mohl.. zas taje svina

jj zdrhl,ale nikam daleko,se chtěl hold pořádně proběhnout.jsem nechala jednu stranu ohrady volnou,že si vezmu Aleše na vodítko a zkusím,jestli je teda Clasic tak fixovanej,že bude u Aleše a clasic fuk a už lítal kolem zahrad od sousedů a po poly.Sem-tam se mi vrátil do ohrady,ale nestihla jsem jí zadělat,ale jako docela v klidu.čekala jsem,že zdrhne někam daleko.ale bylo vidět,že z toho má radost,jak za ním chodím

20.11.2007 20:12

strelish napsal(a):
Nesmí cvičit a namáhat se a lítá u koní

No to sem se ptala a prej to můžu .. a i kdybych nemohla tak co mam jako dělat nechat koňa stát půl roku?? no myslím že ten box by byl zachvilku rozmlácený on je trochu vymyšlející když nechodí pořádně ven.. jo kdybych ho mohla pustit na cely den to by bylo něco jiného jenže není kde..........zasněženy khuň

20.11.2007 20:12

causinka2 napsal(a):

baby založte někdo téma,mě se nechce

Přidejte reakci

Přidat smajlík