Moravský teplokrevník

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2007 09:58

Ahoj holky, sháním koníka a dostalo se mi nabídky koupit moravského teplokrevníka, hřebeček je fakt krásný, jenže vůbec s tímto plemenem nemám zkušenosti. Za každé info budu proto vděčná

2.12.2007 11:28

glissy napsal(a):
Ahoj holky, sháním koníka a dostalo se mi nabídky koupit moravského teplokrevníka, hřebeček je fakt krásný, jenže vůbec s tímto plemenem nemám zkušenosti. Za každé info budu proto vděčná

Můžu vědět původ toho koníka? Kdysi jsem do MT dělala.

2.12.2007 11:35

impact napsal(a):
Můžu vědět původ toho koníka? Kdysi jsem do MT dělala.

O: 2698 Gidran XVI – 6
M: A1/1 Elisabeth Druhá (po O:Fallada, M: Extaze (Evropa).

2.12.2007 12:41

glissy napsal(a):
O: 2698 Gidran XVI – 6
M: A1/1 Elisabeth Druhá (po O:Fallada, M: Extaze (Evropa).

To je Jarkův Gidran, že?

A co by tě tak zajímalo? Já si myslím že MT je skoro to samý jako ČT.

2.12.2007 12:44

impact napsal(a):
To je Jarkův Gidran, že?

A co by tě tak zajímalo? Já si myslím že MT je skoro to samý jako ČT.

nevíš náhodou jestli mají svou pk? A mají i podobnou stavbu těla jako čt, koníka jsem právě ještě naživo neviděla

2.12.2007 12:50

glissy napsal(a):
nevíš náhodou jestli mají svou pk? A mají i podobnou stavbu těla jako čt, koníka jsem právě ještě naživo neviděla

Podle mě jsou úplně stejní. A PK je nosmálně na www.schct.cz/pk

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.12.2007 15:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

glissy napsal(a):

MT je v podstate v CR chovany furioso,tak sa teda vola v madarsku a na slovensku.inac su to kone polokrvne,ale velmi vsestranne,par jedincov vynika v skoku,u nas jeden snad az T uroven,viacero ich chodi aj military,takze maju aj nadanie na drezuru,zaprahy su samozrejmostov,urcite aj prilezitostne western a pokial sa nemylim,tak kosicky oddiel mal aj voltizaka furiosa,linia Catalin.inac,niekolko kusov najdes tu :http://www.furioso.sk/
jednu Catalinku som jazdila,kobyla temperamentnejsia(ale to suviselo s jej rezimom,cize len zaciatocnici a hura system),ale velmi prijemne chody.ked sa velmi posnazim,niekde najdem aj jej foto

2.12.2007 15:11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
MT je v podstate v CR chovany furioso,tak sa teda vola v madarsku a na slovensku.inac su to kone polokrvne,ale velmi vsestranne,par jedincov vynika v skoku,u nas jeden snad az T uroven,viacero ich chodi aj military,takze maju aj nadanie na drezuru,zaprahy su samozrejmostov,urcite aj prilezitostne western a pokial sa nemylim,tak kosicky oddiel mal aj voltizaka furiosa,linia Catalin.inac,niekolko kusov najdes tu :http://www.furioso.sk/
jednu Catalinku som jazdila,kobyla temperamentnejsia(ale to suviselo s jej rezimom,cize len zaciatocnici a hura system),ale velmi prijemne chody.ked sa velmi posnazim,niekde najdem aj jej foto

No moravští teplokrevníci jsou zařazení normálně v plemenný knize ČT. Jak píše baarbora jsou všestraně využitelní od rekreačního ježdění až po zápřah a voltiž, skoky(samozdřejmě záleží na každém jedinci). Jinak se o nich dá říct že jsou to klasiční teplokrevníci a najdeš mezi nima koní od 160cm až po 180cm různého rámce, mohutnosti vše záleží na tom po jakých jsou předcích. Takže je jen na tobě jaký koník se ti líbí a co s ním budeš chtít dělat. Takže držím palce aby jsi si vybrala dobrýho koníka

2.12.2007 15:23

ambraa napsal(a):
No moravští teplokrevníci jsou zařazení normálně v plemenný knize ČT. Jak píše baarbora jsou všestraně využitelní od rekreačního ježdění až po zápřah a voltiž, skoky(samozdřejmě záleží na každém jedinci). Jinak se o nich dá říct že jsou to klasiční teplokrevníci a najdeš mezi nima koní od 160cm až po 180cm různého rámce, mohutnosti vše záleží na tom po jakých jsou předcích. Takže je jen na tobě jaký koník se ti líbí a co s ním budeš chtít dělat. Takže držím palce aby jsi si vybrala dobrýho koníka

Mockrát díky za odpovědi, jak říkám, zatím jsem neměla tu čest

2.12.2007 21:44

glissy napsal(a):

Koukněte sem:
http://www.jskromeriz.estranky.cz/
http://www.moravskyteplokrevnik.wz.cz/

3.12.2007 20:49

hanatichakova napsal(a):
Koukněte sem:
http://www.jskromeriz.estranky.cz/
http://www.moravskyteplokrevnik.wz.cz/

Ahoj koukám že Stoličkovi maj aji stránečky a prezentujou se na i na netu.

17.12.2007 12:57

ambraa napsal(a):
Ahoj koukám že Stoličkovi maj aji stránečky a prezentujou se na i na netu.

Taky mám doma MT. Můžeš mít koníka v plemené knize ČT i MT. Záleží ve které je napsaný. Moje kobyla je v obou. Jinak je to Gidranka po tom od Jarků. Není žádný problém v ošetřovaní (kobyle se plantá pod nohama i můj synek), zvládá chodit pod sedlem (něco málo i přeskočíme na huberta) a taky tahá. Univerzální koník.

17.12.2007 13:01

famona napsal(a):
Taky mám doma MT. Můžeš mít koníka v plemené knize ČT i MT. Záleží ve které je napsaný. Moje kobyla je v obou. Jinak je to Gidranka po tom od Jarků. Není žádný problém v ošetřovaní (kobyle se plantá pod nohama i můj synek), zvládá chodit pod sedlem (něco málo i přeskočíme na huberta) a taky tahá. Univerzální koník.

Tady je ve výběhu.

17.12.2007 13:04

famona napsal(a):
Tady je ve výběhu.

Na té je na veřejným tréninku s kámoškou.

17.12.2007 13:47

famona napsal(a):
Na té je na veřejným tréninku s kámoškou.

Jojo, MT má svoji plemenou knihu. Je to vpodstatě moderní plemeno, neboť o jeho vytvoření se banda nadšenců zasadila teprve nedávno.
Jinak velmi tady obdivuju čistotu totoho plemena, neboť to není jako ČT, kdy se tam může zapsat téměř cokoliv co jako ČT vypadá, ale pouze koně s jasně prokázaným čtyřgeneračním původem v němž figurují MT, což jsou v podtatě koně z linií Gidran, Furioso, nebo Przedswit

18.12.2007 10:06

janda napsal(a):
Jojo, MT má svoji plemenou knihu. Je to vpodstatě moderní plemeno, neboť o jeho vytvoření se banda nadšenců zasadila teprve nedávno.
Jinak velmi tady obdivuju čistotu totoho plemena, neboť to není jako ČT, kdy se tam může zapsat téměř cokoliv co jako ČT vypadá, ale pouze koně s jasně prokázaným čtyřgeneračním původem v němž figurují MT, což jsou v podtatě koně z linií Gidran, Furioso, nebo Przedswit

Je povelený i A1/1, North Star, Catalin a Shagya arab.

18.12.2007 20:33

famona napsal(a):
Je povelený i A1/1, North Star, Catalin a Shagya arab.

Jo jasně, dík za doplnění. Hold jsem informována spíš jenom z rychlíku, tak pardón

19.12.2007 12:29

janda napsal(a):
Jo jasně, dík za doplnění. Hold jsem informována spíš jenom z rychlíku, tak pardón

Nic se neděje. Asi stejně bych reagovala třeba na chov achaltekinců nebo frísů.

19.12.2007 16:25

glissy napsal(a):

My jsme s přítelem před pár roky připravovali jednu čistou MT na výkonostky. Byla mix Furioso - Przedswit, je to obrovská kobyla, 170 hůlky, hrozně mohutná... Ale to je těď v sedmi letech - jak jsme jí jezdili tak to bylo nohaté bidlo Zkusím vypátrat někde fotku v kompu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík