Příznivci chlaďásků spojme se 13

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.12.2007 18:48

tak jsem zase já založila téma.ja jsem važila lavinu na váze pto nákladákiy měla před rokem něco málo kolem 890kg

9.12.2007 18:49

woldemortik napsal(a):
tak jsem zase já založila téma.ja jsem važila lavinu na váze pto nákladákiy měla před rokem něco málo kolem 890kg

to je skvělý, že jsi měla tu možnost, takhle Lavinu zvážit. A je jí teda kousek

9.12.2007 18:49

woldemortik napsal(a):

mas vyhodu, ze mate taku vahu

9.12.2007 18:50

woldemortik napsal(a):

ha ha, s Aluskou sme pisali v rovnaku dobu

9.12.2007 18:51

bonita napsal(a):
mas vyhodu, ze mate taku vahu

takový ty odhady podle rozměrů asi nejsou moc přesný, nebo jo? O kolik kilo se to může tak lišit?

9.12.2007 18:51

bonita napsal(a):
ha ha, s Aluskou sme pisali v rovnaku dobu

viď

9.12.2007 18:53

woldemortik napsal(a):

tak to by jsem musela koniky odvezt nekam do kovosrotu na vahu

9.12.2007 18:54

woldemortik napsal(a):

tak, ja som dostala tu pasku v ramci odcervovacieho programu a je robena celkom presne, lebo ako by to pottotm mohli davat k odcervovadlu? Je tam ten vzorec: obvod na druhu x dlzka kona, a to cele lomeno 11,877 a vyjde vaha kona.

9.12.2007 18:54

aluska napsal(a):
viď

nevim to jiste,ale onekolik desítekkg určo.ještě že táta má kovové odpady tak ta váha se šiknejak jemu tak mě

9.12.2007 18:56

bonita napsal(a):
tak, ja som dostala tu pasku v ramci odcervovacieho programu a je robena celkom presne, lebo ako by to pottotm mohli davat k odcervovadlu? Je tam ten vzorec: obvod na druhu x dlzka kona, a to cele lomeno 11,877 a vyjde vaha kona.

tak jsem si opsala ten vzoreček a schválně, jak se sejdeme podle váhy na té tvé vážící pásce a podle vzorečku. Mám na klíně u kompu psa i kočku, obě najednou, potvůrky

9.12.2007 18:59

bonita napsal(a):

my sme to uz robili(boli sme sami zvedavi) a vyslo nam to, ale pozor, mozes urobit odchylku v dlzke kona(pocitam, ze obvod je jednoduchy v merani, ale dlzka nie)

9.12.2007 19:01

woldemortik napsal(a):

sapaska: ahoj, dlho si tu nebola, ardenik je stale full boy? Ako sa mas?

9.12.2007 19:08

bonita napsal(a):

myslím, že se má měřit délka pd kohoutku po kořen ocasu

9.12.2007 19:11

aluska napsal(a):
myslím, že se má měřit délka pd kohoutku po kořen ocasu

ja mam taky pocit, ze tam to bolo vysvetlene od ritneho hrbolu po prsia, skratka, ako keby si postavila kona k stene a urobila dve kolmice na tu stenu, odkial konik siaha na zaciatku a pokial na konci, neviem, ci som to dobre vysvetlila

9.12.2007 19:14

bonita napsal(a):
ja mam taky pocit, ze tam to bolo vysvetlene od ritneho hrbolu po prsia, skratka, ako keby si postavila kona k stene a urobila dve kolmice na tu stenu, odkial konik siaha na zaciatku a pokial na konci, neviem, ci som to dobre vysvetlila

ahá, takže ne od kohoutku, ale už od prsou

9.12.2007 19:16

bonita napsal(a):

tak nejak

9.12.2007 19:22

bonita napsal(a):
tak nejak

no vidíš, to bych ho změřila málo a pak by málo vážil a ještě bych si myslela, že má sportovní kondici. Stejně jsem zvědavá, kolik bude měřit, naposled jsem ho měřila v zimě

9.12.2007 20:44

bonita napsal(a):

jojo full boy , kobyly nemame, jen dalsi 2 valachy, tak je to s nim ok. aj ohrady prestal demolovat a jak dela tak 2-3 dni do tydne v lese, tak je uplne suprovej a klidnej i pod sedlem. jeden cas porad nekam zdrhal, tak jsem ho ucila chodit na poutach, ale ten na to rychle prisel, ze se s nima da cvalat, tak se to minulo ucinku

9.12.2007 20:49

woldemortik napsal(a):

tak teda v poho, hihi, uz sme sa tu zhodli, ze aj chladasci su dobri "vycuranci"A ak to mozes porovnat, ako sa to zda praca so zrebcom s porovnanim s pracou s valachom? To by ma zaujimalo, ake ma kto poznatky. Hodte sem skusenosti, pls

9.12.2007 21:07

bonita napsal(a):
tak teda v poho, hihi, uz sme sa tu zhodli, ze aj chladasci su dobri "vycuranci"A ak to mozes porovnat, ako sa to zda praca so zrebcom s porovnanim s pracou s valachom? To by ma zaujimalo, ake ma kto poznatky. Hodte sem skusenosti, pls

těžko říct, nasi valasi jsou starsi, v lese uz mazaci, on se vsechno postupne uci, je do prace moc hrrr, ale to je spis vekem, nevi jeste setrit silama a nema zkusenosti, aby si praci ulehcil, tak hodne veci, ktere by nemusel, udela silovo (napriklad kdyz nemuze napoprve potahnout kladu primo kvuli nejakemu drnu, nebo parezu, jeste to nema zazite, ze to ma zkusit si ji "nadhodit", potahnout bokem, on se proste do chomoutu zapre jak tank a vyrve ji). No a co se kobyl tyce, ve voze s nima nechce chodit, to se otaci, tlaci je na bok, nastesti neskace. Ale kdyz pracuje v lese nebo pod sedlem, je uplne v pohode, zarehta si, ohne krk, zacne poklusavat (musi se ukazat), ale nezrychluje, neprcha, absolutne te respektuje. Kdyz s nim neco delas, mas uzasny pocit, jak by proste pro tebe udelal vsechno, co ti na ocich uvidi

9.12.2007 21:11

sapaska napsal(a):
těžko říct, nasi valasi jsou starsi, v lese uz mazaci, on se vsechno postupne uci, je do prace moc hrrr, ale to je spis vekem, nevi jeste setrit silama a nema zkusenosti, aby si praci ulehcil, tak hodne veci, ktere by nemusel, udela silovo (napriklad kdyz nemuze napoprve potahnout kladu primo kvuli nejakemu drnu, nebo parezu, jeste to nema zazite, ze to ma zkusit si ji "nadhodit", potahnout bokem, on se proste do chomoutu zapre jak tank a vyrve ji). No a co se kobyl tyce, ve voze s nima nechce chodit, to se otaci, tlaci je na bok, nastesti neskace. Ale kdyz pracuje v lese nebo pod sedlem, je uplne v pohode, zarehta si, ohne krk, zacne poklusavat (musi se ukazat), ale nezrychluje, neprcha, absolutne te respektuje. Kdyz s nim neco delas, mas uzasny pocit, jak by proste pro tebe udelal vsechno, co ti na ocich uvidi

Zdravíčko. Chladnokrevný vraník na prodej by někde nebyl? Díky za tip.

9.12.2007 21:14

sapaska napsal(a):

sapaska, dakujem za postrehy

9.12.2007 21:16

sapaska napsal(a):

no a pak kdyz se doma v ohrade nudi, tak nekde ohradou projde, podleze, preskoci.... nejaky kus dreva a dratu s elektrinou ho prece nemuze zastavit...a jde se kouknou na ovecky a nam do okna, jestli teda, by jsme ho nesli nekdo podrbat a dat mu nejakou dobrotu

9.12.2007 21:16

sapaska napsal(a):

jmysak: jj boli tu dva zrebce na predaj, tusim vo fore PCHSse 11, mrkni sa nejaku stranku spat a tam by to malo byt.

9.12.2007 21:17

bonita napsal(a):
jmysak: jj boli tu dva zrebce na predaj, tusim vo fore PCHSse 11, mrkni sa nejaku stranku spat a tam by to malo byt.

Ty už mám omrkle.

9.12.2007 21:21

woldemortik napsal(a):

Sapaska:vsak vies, kde este stale mame kone, no a vcera sme dostali telefonat, ze si mame prist pre kobylu, lebo sa dostala na druhu polku luky, co mame na odpocinok, aby bola cerstva na jaro, a ta susedi so zahradami domov a uz Molly prudila u susedov, ci by jej chudinky hladovej nemohli dat nejaku tu mrkvicku a podona cuza zistila, ze autobateria je vybita a v drate nie je elektrina, tak sup ho vedla, a chudak zrebec(posera velika) stepoval pozdlz a zavidel jej pastvu na cerstvej trave

9.12.2007 21:30

bonita napsal(a):
Sapaska:vsak vies, kde este stale mame kone, no a vcera sme dostali telefonat, ze si mame prist pre kobylu, lebo sa dostala na druhu polku luky, co mame na odpocinok, aby bola cerstva na jaro, a ta susedi so zahradami domov a uz Molly prudila u susedov, ci by jej chudinky hladovej nemohli dat nejaku tu mrkvicku a podona cuza zistila, ze autobateria je vybita a v drate nie je elektrina, tak sup ho vedla, a chudak zrebec(posera velika) stepoval pozdlz a zavidel jej pastvu na cerstvej trave

tak to mas taky zabavu s nima, my sme je po poslednom seceni nechavali past navolno na loukach, dohodla jsem se s majitelmi, nikam daleko nechodili, navecer jsme je zavirali. jednou vecer jsem vsechny louky pesky obesla a hajzlici nikde...taaak a nam ich ukradli (preslo mi hlavou), vracela jsem se domu po auto, ze je pojedu hledat a oni mi uz sli naproti a frkali, ze kde jsem, ze by si uz dali svoje kyble s ovsem, obesli si to lesni cestou z druhe strany asi 3 km

9.12.2007 21:32

sapaska napsal(a):
tak to mas taky zabavu s nima, my sme je po poslednom seceni nechavali past navolno na loukach, dohodla jsem se s majitelmi, nikam daleko nechodili, navecer jsme je zavirali. jednou vecer jsem vsechny louky pesky obesla a hajzlici nikde...taaak a nam ich ukradli (preslo mi hlavou), vracela jsem se domu po auto, ze je pojedu hledat a oni mi uz sli naproti a frkali, ze kde jsem, ze by si uz dali svoje kyble s ovsem, obesli si to lesni cestou z druhe strany asi 3 km

9.12.2007 23:25

bonita napsal(a):

Bonita: ohledně té minulé diskuze - připouštěcí taxa u rak. noriků: oni tohle moc neinzerují - asi stejně jako tady (když se zeptáš, tak se dovíš - ale částky konkrétní nenajdeš ani v Seznamu hřebců).
Vloni jsem našla inzerované připouštění - plemeníka hermelína za 130 Euro, což odpovídá i zdejším přip. poplatkům.
Bylo by fajn, kdyby i ceny původových koní se zde dostaly na ty jejich - zatím je to tak, že kdybych tam chtěla koupit kvalitní hříbě se srovnatelným původem ( plným, čistým) jako tady - tak bych kvůli tomu zde musela napřed prodat stejně dobrého - ale téměř hotového koně

9.12.2007 23:36

woldemortik napsal(a):

ooo aka pekna snehova idylkatak okolo tych 100 euro to nie je az take hrozne, ale tych 5500 za tych valachov uuuuf

10.12.2007 00:39

bonita napsal(a):
ooo aka pekna snehova idylkatak okolo tych 100 euro to nie je az take hrozne, ale tych 5500 za tych valachov uuuuf

Sněhová idylka vydržela 1 den.
No jo, uvidíme, kam se posunou ceny koní... obilí stojí po letošních žních 2x tolik, co vloni; seno kdo má, ten je rád ( bylo sucho)...
Máme i dobrovolného cirkusáka - někdo se to těžce učí, někdo se s tím narodí - poklopy na šachtách jsou pro něj magnet

10.12.2007 17:04

sally napsal(a):
Sněhová idylka vydržela 1 den.
No jo, uvidíme, kam se posunou ceny koní... obilí stojí po letošních žních 2x tolik, co vloni; seno kdo má, ten je rád ( bylo sucho)...
Máme i dobrovolného cirkusáka - někdo se to těžce učí, někdo se s tím narodí - poklopy na šachtách jsou pro něj magnet

Ahoj Bonita, zvaž mi prosím Cipíska, obvod hrudníku 225 cm, délka koně 170 cm. KVP170 cm. Už je ho kousek, co?

10.12.2007 17:44

woldemortik napsal(a):

Taak podla pasky by "Cipisek" mal mat 802 kgale podla vzorca je to menej, to ta dlzka asi robi paseku

10.12.2007 17:49

bonita napsal(a):
Taak podla pasky by "Cipisek" mal mat 802 kgale podla vzorca je to menej, to ta dlzka asi robi paseku

tych 725 kg podla pasky prislucha konovi s obvodom 216 a nieco(216cm=723kg a 217cm=732kg)

10.12.2007 17:51

bonita napsal(a):
tych 725 kg podla pasky prislucha konovi s obvodom 216 a nieco(216cm=723kg a 217cm=732kg)

nouvidime co cyjde sally lavina ma okolo hrudniku neco kolem 260

10.12.2007 18:02

woldemortik napsal(a):
nouvidime co cyjde sally lavina ma okolo hrudniku neco kolem 260

téda holky, to mu musím říct, že už to stačí , že je už dost velkej

10.12.2007 18:05

woldemortik napsal(a):

Martiiii ja ta sklameeem!!!!!!!!! Paska je len do 250 cm!!!!!!!!

10.12.2007 18:06

bonita napsal(a):
Martiiii ja ta sklameeem!!!!!!!!! Paska je len do 250 cm!!!!!!!!

este doplnim 250 cm =1039 kg

10.12.2007 18:33

bonita napsal(a):
este doplnim 250 cm =1039 kg

boni, písni prosím tě ještě jednou ten vzoreček na výpočet váhy

10.12.2007 18:57

aluska napsal(a):
boni, písni prosím tě ještě jednou ten vzoreček na výpočet váhy

(obvod na druhu x dlzka)/ 11,877 ja som pocitala to tvoje (225 x 225 x 170) / 11877=725 kg zaokruhlene

10.12.2007 19:04

bonita napsal(a):
(obvod na druhu x dlzka)/ 11,877 ja som pocitala to tvoje (225 x 225 x 170) / 11877=725 kg zaokruhlene

no, to už vypadá líp, tahle váha, než ta podle metru. Už jsem chtěla přestat Cípu krmit

10.12.2007 19:08

bonita napsal(a):

hmm, ale aj tak este raz zmeraj tu dlzku, podla pasky by mal mat 188 cm, ci to nahodou nebude brane od prostred zad. hrbolu doprostred prs, ak ti vyjde takato podobna dlzka a nie tych 170 cm, tak ma tych 800kg

10.12.2007 19:09

woldemortik napsal(a):

Dlouho jsem odolávala, ale musím sem vložit taky ty naše tlustochy.

10.12.2007 19:10

dino napsal(a):

a další

10.12.2007 19:11

bonita napsal(a):
hmm, ale aj tak este raz zmeraj tu dlzku, podla pasky by mal mat 188 cm, ci to nahodou nebude brane od prostred zad. hrbolu doprostred prs, ak ti vyjde takato podobna dlzka a nie tych 170 cm, tak ma tych 800kg

měřila jsem od středu prsou na konec zadku krejčovským metrem, ten má 150cm a pak ještě těch 20. Opravdu bych tam asi 188 nenašla. On nenímoc dlouhej, spíš kompaktní.

10.12.2007 19:11

woldemortik napsal(a):

je vitaj, a len pridaj fotos a infos

10.12.2007 19:13

aluska napsal(a):
měřila jsem od středu prsou na konec zadku krejčovským metrem, ten má 150cm a pak ještě těch 20. Opravdu bych tam asi 188 nenašla. On nenímoc dlouhej, spíš kompaktní.

tak potom OK, mozno ten koeficient je tak dany, aby sa hodil na celu skalu postav

bonita napsal(a):
je vitaj, a len pridaj fotos a infos

¨tak další, bezva, odkud jsi, co máš za koníky

dino napsal(a):

oba dva v plné kráse

10.12.2007 19:16

dino napsal(a):

Jo a ještě maminka v důchodu

10.12.2007 19:18

aluska napsal(a):

Ahoj z jedné malinkaté vesničky. Koní mám více tohle je jen vícuc těch chladnokrevních. Oba jsou to mladí koně (6 a 4) valach s kobylou a nakonec maminka. CMB

10.12.2007 19:19

aluska napsal(a):

nejste od Plzně? Neinzeruješ pořád ježdění zdarma na dvou chladnokrevnících?

10.12.2007 19:20

aluska napsal(a):
nejste od Plzně? Neinzeruješ pořád ježdění zdarma na dvou chladnokrevnících?

Jo trefa

10.12.2007 19:23

dino napsal(a):
Jo trefa

poznala jsem podle fotky těch dvou krasavců spolu

10.12.2007 19:24

woldemortik napsal(a):

tak to su pravi bombarderi, to sa musi uznat

10.12.2007 19:29

bonita napsal(a):
tak to su pravi bombarderi, to sa musi uznat

Hlavně jaká je s nima sranda. Někdy jsem mrtvá smíchy

10.12.2007 19:30

dino napsal(a):
Hlavně jaká je s nima sranda. Někdy jsem mrtvá smíchy

to u nás taky, Cípa je v ohradě s ponclem 130 cm. To jsou jak malej a velkej

10.12.2007 19:39

aluska napsal(a):
to u nás taky, Cípa je v ohradě s ponclem 130 cm. To jsou jak malej a velkej

mi mamé poničku 100 cm vysokou a ta když má říji tak stojí s valachama na "připuštění" (podleze naprosto všude) a to je pak sranda

10.12.2007 20:04

dino napsal(a):
mi mamé poničku 100 cm vysokou a ta když má říji tak stojí s valachama na "připuštění" (podleze naprosto všude) a to je pak sranda

je mame tady další chladásky do zbírky vítej

tak jste me dostaly zitra jdu zmerit lavinu po roce,merila jsem ji na deku.no uvidime o vyjde.a budu mit klid jak od vás tak samma od sebe

10.12.2007 22:53

woldemortik napsal(a):

marti, len ju pekne zmeraj, potom sa zasmejeme

10.12.2007 22:54

woldemortik napsal(a):

tu 2 r mladoch ala zirafa

11.12.2007 14:56

bonita napsal(a):
tu 2 r mladoch ala zirafa

haha vtipný ona za to nemuže že se takkrásně vyvinula tak holky beru metr ajdu do ohrady tedka jsem tam byla,ale zapomela jsem metr blb

11.12.2007 15:41

woldemortik napsal(a):
haha vtipný ona za to nemuže že se takkrásně vyvinula tak holky beru metr ajdu do ohrady tedka jsem tam byla,ale zapomela jsem metr blb

tak jsem zde.tady začalo lít jak z konve.fuj to bude zase vohradě bahna jak svina dneska jsem mluvila s kozák budeme pálit bogara to bude ceres.se boji bude to moje první pálení.hm.jo tz míry jsou lavina výška 178 obvod hrudníku 230 a dílka 170 je to od kohoutku po kořen ocasu,že jo. a ještě jsem změřila bogara měří přesně 135cm a mendy 120-125 behem meření odešla.

11.12.2007 15:59

woldemortik napsal(a):
tak jsem zde.tady začalo lít jak z konve.fuj to bude zase vohradě bahna jak svina dneska jsem mluvila s kozák budeme pálit bogara to bude ceres.se boji bude to moje první pálení.hm.jo tz míry jsou lavina výška 178 obvod hrudníku 230 a dílka 170 je to od kohoutku po kořen ocasu,že jo. a ještě jsem změřila bogara měří přesně 135cm a mendy 120-125 behem meření odešla.

Marti, to máš krátkou Lavinu, měla jsi měřit od prsou po konec hýždí. A ten hrudník taky nemá tak obrovskej

11.12.2007 16:02

aluska napsal(a):
Marti, to máš krátkou Lavinu, měla jsi měřit od prsou po konec hýždí. A ten hrudník taky nemá tak obrovskej

nevím pořád se cukal asi se bála musím najít ten krečovskej jinak mi to neda spat

11.12.2007 18:08

woldemortik napsal(a):

ha marti, zle si merala, tu dlzku by si mala mat vacsiuinak Molly ma tiez 230 cm, ale teraz mi nejak spadla, nemame travuiba blato

11.12.2007 18:12

woldemortik napsal(a):

aj som narychlo zmerala tu dlzku, ale nie som si ista ci presne, vyslo mi 210 cm a podla toho vzorca 230x230x210/11877=935kg, ale podla pasky 230 cm obvod ma 847kg, vo stvrtok to zopakujem, lebo uz je tma a pri konoch nemam elektrinu.

11.12.2007 18:16

woldemortik napsal(a):

Aluska a nas mladoch je oproti tvojmu este malinke mimiobvod som mu namerala 205cm, dlzku 198cm a podla vzorca mi vyslo 701kg a podla pasky 205cm=632kg

11.12.2007 19:18

bonita napsal(a):
Aluska a nas mladoch je oproti tvojmu este malinke mimiobvod som mu namerala 205cm, dlzku 198cm a podla vzorca mi vyslo 701kg a podla pasky 205cm=632kg

já tu dýlku zkusím taky změřit ještě jednou, taky se mi tam kroutil a koukal co to dělám

12.12.2007 12:29

aluska napsal(a):
já tu dýlku zkusím taky změřit ještě jednou, taky se mi tam kroutil a koukal co to dělám

koukám zase mrtvo tady celý den sneží.sousedovy krávy mi žerou balíky není si je schopnej tak zabespečit aby mu zustaly v ohradě už me to sere.

jo máme doma žirafu

12.12.2007 17:32

woldemortik napsal(a):
koukám zase mrtvo tady celý den sneží.sousedovy krávy mi žerou balíky není si je schopnej tak zabespečit aby mu zustaly v ohradě už me to sere.

jo máme doma žirafu

Obtáhni balíky ohradníkem a máš pokoj od dobytka

12.12.2007 17:43

sally napsal(a):
Obtáhni balíky ohradníkem a máš pokoj od dobytka

dneska je zavřel tak jsem zvedavá jak dlouho mu vydrží v ohradě dávám dva dny maximálně. a dotoho ještě jeho blbý ovce skozama.radeji se tam nechodím ani dívat jinak by mě šlehlo.jsem mu to říkala vemu si od tebe dva balíky co tam máš nerostrhaný a ještě jednou tak budu chtít finanční háhradu.nevím delaj si s ohradníku prd

12.12.2007 18:11

woldemortik napsal(a):
dneska je zavřel tak jsem zvedavá jak dlouho mu vydrží v ohradě dávám dva dny maximálně. a dotoho ještě jeho blbý ovce skozama.radeji se tam nechodím ani dívat jinak by mě šlehlo.jsem mu to říkala vemu si od tebe dva balíky co tam máš nerostrhaný a ještě jednou tak budu chtít finanční háhradu.nevím delaj si s ohradníku prd

To je blbé, to by asi chtělo ten drátěný, kravský ohradník.
Krávy jsou proti koním o dost tupější k bolesti, takže si asi z koňského moc nedělají. Je fakt, že kupovat kravský ohradník kvůli sousedovic kravám je na zabití ... otázka, jestli je levnější zničená zásoba sena nebo ten ohradník. Anebo dát seno tam, kam se nedostanou krávy.

12.12.2007 18:16

sally napsal(a):
To je blbé, to by asi chtělo ten drátěný, kravský ohradník.
Krávy jsou proti koním o dost tupější k bolesti, takže si asi z koňského moc nedělají. Je fakt, že kupovat kravský ohradník kvůli sousedovic kravám je na zabití ... otázka, jestli je levnější zničená zásoba sena nebo ten ohradník. Anebo dát seno tam, kam se nedostanou krávy.

no skusim neco vymyslet.nebo i pořídím vzduchovku a budu spát na balíkách a hlídat

tady jako mimi

12.12.2007 18:22

woldemortik napsal(a):
no skusim neco vymyslet.nebo i pořídím vzduchovku a budu spát na balíkách a hlídat

tady jako mimi

Vzduchovku mají krávy na háku a ještě nastydneš.
Svého času ohrazení ostnatým drátem také nebyla marná věc

12.12.2007 18:34

sally napsal(a):

no on grok dělá divy no táta mám ostnatýho drátu dost to by nemuselo být špatný

12.12.2007 18:36

sally napsal(a):

jj, ostnáč, to je věc, v Anglii ho mají všude ve 3 vrstvách, ve Francii taky jen tady se to nesmí. chápu, že je nebezpečí poranění, ale když je dostatečně velký prostor, tak proč ne. a hlavně člověk nemusí trnout hrůzou, že mu nějakí turisti vlezou do ohrady

12.12.2007 18:43

sapaska napsal(a):
jj, ostnáč, to je věc, v Anglii ho mají všude ve 3 vrstvách, ve Francii taky jen tady se to nesmí. chápu, že je nebezpečí poranění, ale když je dostatečně velký prostor, tak proč ne. a hlavně člověk nemusí trnout hrůzou, že mu nějakí turisti vlezou do ohrady

to je pravda nekdy tady u ohrad s krávama je videt,ale málo kde.vetčinou když se koukám na staré filmy s agli nebo se skocka zídka a ostnáč.

jo tedka na bazosi prodávaj 4letou ardenku s pp za 50 moc pěkná kobyla

tady vybírám bobany s ohrady a lavina asistuje

12.12.2007 18:44

woldemortik napsal(a):
to je pravda nekdy tady u ohrad s krávama je videt,ale málo kde.vetčinou když se koukám na staré filmy s agli nebo se skocka zídka a ostnáč.

jooo???? jdu kouknout

12.12.2007 18:46

sapaska napsal(a):

Hm, drát není o nic horší než elektrika. Je to jenom na zvyku.
Mně naopak vyhovoval - odkud pocházím, byly dřív všude ovce - v ostnáči. Dostali jsme se přes něj všude - a dobytek naopak zadržel na místě. Jeden drát nakloníš k sobě, druhý od sebe, prolezeš, projdeš ovcema a jsi v lese.
Teď jsou všude drátěné ohradníky a než bych tam dnes došla do lesa na hřiby, tak se bez nich minu - naštěstí už žiju jinde.

12.12.2007 18:46

sapaska napsal(a):
jooo???? jdu kouknout

na tu jsem se už byla s manželem podívat asi před 2 měsíci

12.12.2007 18:50

woldemortik napsal(a):

Zlaté časy suchých ohrad a bobků, co jdou sebrat.
Teď s tou hnusnou čvachtanicí je to tak na utopení - snad to konečně zamrzne... a na Štědrý den zase rozmrzne

12.12.2007 18:54

sally napsal(a):
Hm, drát není o nic horší než elektrika. Je to jenom na zvyku.
Mně naopak vyhovoval - odkud pocházím, byly dřív všude ovce - v ostnáči. Dostali jsme se přes něj všude - a dobytek naopak zadržel na místě. Jeden drát nakloníš k sobě, druhý od sebe, prolezeš, projdeš ovcema a jsi v lese.
Teď jsou všude drátěné ohradníky a než bych tam dnes došla do lesa na hřiby, tak se bez nich minu - naštěstí už žiju jinde.

nesmí mrznou musím zatlouct 30kůlu do země na novou ohradu,tak dámy končím jdu se juknouta film na pc pak se tady stavym

12.12.2007 19:00

woldemortik napsal(a):

teeda Marti, ty si ale pracantkaa aj tvoja sekretarka je dobravsak pockajte, co vam sem o chvilu hodim

12.12.2007 19:11

bonita napsal(a):
teeda Marti, ty si ale pracantkaa aj tvoja sekretarka je dobravsak pockajte, co vam sem o chvilu hodim

Prodám kobylku ČMB 11.let z PP. Pod sedlem je perfekt k dětem moc hodná v lese trochu prudčí. Raději někomu pod sedlo. cena 37tis.tel.605 985 173.

12.12.2007 19:13

andrys napsal(a):
Prodám kobylku ČMB 11.let z PP. Pod sedlem je perfekt k dětem moc hodná v lese trochu prudčí. Raději někomu pod sedlo. cena 37tis.tel.605 985 173.

ještě prdelka

12.12.2007 19:28

woldemortik napsal(a):

nas maly pomocnik

12.12.2007 19:29

woldemortik napsal(a):

co by ste povedali na takyto chladaskovsky "bourak"? mnam mnam

12.12.2007 19:33

andrys napsal(a):

cau honzo jak je kde delas ja jdu delat do rymarova

12.12.2007 19:36

bonita napsal(a):

to je teda nádhera, kdes to vyhrabala?

12.12.2007 19:38

aluska napsal(a):

našla jsem fotku nějakýho mimina

12.12.2007 19:39

aluska napsal(a):

v tom sa vozi team shirov, co este vozia pivo, ale v UK take podobne maju mnohi, bola som tam vnutri a to by si neverila, aky comfort to je, ako pojazdna vila pre seba i kone, a este sa tam vojde aj taky ten voz, co som davala minule tie fotky, toto som vyfotila minuly rok vo Wessexe na show.

12.12.2007 19:43

bonita napsal(a):
v tom sa vozi team shirov, co este vozia pivo, ale v UK take podobne maju mnohi, bola som tam vnutri a to by si neverila, aky comfort to je, ako pojazdna vila pre seba i kone, a este sa tam vojde aj taky ten voz, co som davala minule tie fotky, toto som vyfotila minuly rok vo Wessexe na show.

to musí bejt obrovský auto , tam by se mi samotnej Cípa úplně ztratil

12.12.2007 19:47

bonita napsal(a):

jeej, to je super. spomínka z Anglie se vybavila. Na farmě byl podobný, ale vozili se v něm hopsáci parkuráci na závody. 6 koní a výbava.

12.12.2007 19:48

sapaska napsal(a):
jeej, to je super. spomínka z Anglie se vybavila. Na farmě byl podobný, ale vozili se v něm hopsáci parkuráci na závody. 6 koní a výbava.

takhle to u nás vypadá

12.12.2007 19:52

sapaska napsal(a):

Tato fotka mi pripomina Stedry den, je taka romanticka zimna...

12.12.2007 19:53

sapaska napsal(a):
takhle to u nás vypadá

a pomalu budeme žrát z maltovníku, kýbel máme jen tak-tak

12.12.2007 19:53

bonita napsal(a):
Tato fotka mi pripomina Stedry den, je taka romanticka zimna...

no už je to za chviličku

12.12.2007 19:55

sapaska napsal(a):
takhle to u nás vypadá

teda, kolko tam mate snehu? Tu mrzne az prasti, boli sme dat konochom sena do pristresku a ta moja stara opica, zacala mi kadit rovno pred dvere, to preto, lebo sa boji, ze ked pojde dalej na luku, tak mladoch jej to pravda vsetko zozerie

12.12.2007 19:56

sapaska napsal(a):
takhle to u nás vypadá

u vás je sněhu, to je nádhera. U nás akorát spousta bláta.
Cipískovo pravej bráška, taky Šramátko, 1,5 roku. Koupila si ho kamarádka, jsou s Cípou spolu.

12.12.2007 19:57

bonita napsal(a):
teda, kolko tam mate snehu? Tu mrzne az prasti, boli sme dat konochom sena do pristresku a ta moja stara opica, zacala mi kadit rovno pred dvere, to preto, lebo sa boji, ze ked pojde dalej na luku, tak mladoch jej to pravda vsetko zozerie

, sneží už od včera oběda a mrzne a ledový vítr do toho, brrrr

12.12.2007 19:58

sapaska napsal(a):
no už je to za chviličku

a ještě kukuč, jmenuje se Shakir

12.12.2007 20:00

aluska napsal(a):
u vás je sněhu, to je nádhera. U nás akorát spousta bláta.
Cipískovo pravej bráška, taky Šramátko, 1,5 roku. Koupila si ho kamarádka, jsou s Cípou spolu.

je to hezké, když nikam nemusíš

12.12.2007 20:00

aluska napsal(a):

taky nuninek

12.12.2007 20:01

aluska napsal(a):

hezoučký

12.12.2007 20:01

bonita napsal(a):

skromný ale stačí napsovaný ze předu ze zadu ze shora

12.12.2007 20:03

woldemortik napsal(a):

dino: aky typ to je konkretne, my ideme kupovat na buduci rok, ale budeme musiet mat ten 2400/2500kg, tie mensie do 2000kg by nam mamutikom nestacili

12.12.2007 20:04

sapaska napsal(a):
hezoučký

bohužel je kastrovanej v roce, jsem zvědavá, jak se mu to projeví na figuře, aby nebyl spíš takovej kobyloidní

12.12.2007 20:07

dino napsal(a):
skromný ale stačí napsovaný ze předu ze zadu ze shora

jako kdybych viděla kamarádky kobyly, když je vezou, z vozíka bohužel nemám

12.12.2007 20:08

aluska napsal(a):
bohužel je kastrovanej v roce, jsem zvědavá, jak se mu to projeví na figuře, aby nebyl spíš takovej kobyloidní

no skor by mohol byt mamutoidnytak sa to robi so shirmi, ak chcu mat kolosy okolo 2 m v kohutiku-kastruju v 1 roku

12.12.2007 20:09

sapaska napsal(a):
jako kdybych viděla kamarádky kobyly, když je vezou, z vozíka bohužel nemám

12.12.2007 20:12

bonita napsal(a):
dino: aky typ to je konkretne, my ideme kupovat na buduci rok, ale budeme musiet mat ten 2400/2500kg, tie mensie do 2000kg by nam mamutikom nestacili

Ahoj my máme zatím Bockmena o celkové hm. 2000 a užitkové 1400 kg. Zatím vsázíme na kvalitu těchto přívěsů. Ale už jsme se taky rozhlíželi o přívěsu s větší už. hm.. Ono nejde až tak o celkovou hmotnost, ale o užitkovou hmotnost na to pozor. A k našemu užasu jsme přišli na to, že s největšími rozměry a největší už. hm je Humbaur světe div se ten nejlevnější(celková hm. 2500 kg a tuším už. 1750 kg - už si to moc nepamatuji ověř si to) překližkový!. Dokonce nám ho i paní doporučila. On laminát je dost těžký a praská, proto je stále překližka tím nej., v dnešní době už se to dělá jinak nemusíš mít ztrach o nižší životnost. Potom jsme uvažovali o hliníkovým taky zavržen měkký kov pro chladase nevhodný

12.12.2007 20:15

sapaska napsal(a):

To jsou krásný zvířata

12.12.2007 20:29

dino napsal(a):
To jsou krásný zvířata

jj, šarmantní francouzky

12.12.2007 20:30

dino napsal(a):
Ahoj my máme zatím Bockmena o celkové hm. 2000 a užitkové 1400 kg. Zatím vsázíme na kvalitu těchto přívěsů. Ale už jsme se taky rozhlíželi o přívěsu s větší už. hm.. Ono nejde až tak o celkovou hmotnost, ale o užitkovou hmotnost na to pozor. A k našemu užasu jsme přišli na to, že s největšími rozměry a největší už. hm je Humbaur světe div se ten nejlevnější(celková hm. 2500 kg a tuším už. 1750 kg - už si to moc nepamatuji ověř si to) překližkový!. Dokonce nám ho i paní doporučila. On laminát je dost těžký a praská, proto je stále překližka tím nej., v dnešní době už se to dělá jinak nemusíš mít ztrach o nižší životnost. Potom jsme uvažovali o hliníkovým taky zavržen měkký kov pro chladase nevhodný

pockaj, ktory humbaur myslis? pozeram na www.centrumprivesu.cz, pre nas je dost dolezita aj vyska, predsa len je rozdiel medzi 155-165cm khv a 185 cm khv

12.12.2007 20:37

bonita napsal(a):
pockaj, ktory humbaur myslis? pozeram na www.centrumprivesu.cz, pre nas je dost dolezita aj vyska, predsa len je rozdiel medzi 155-165cm khv a 185 cm khv

myslím že to byl tenhle výška nástavby 230
http://www.centrumprivesu.cz/rapidpd.htm

12.12.2007 20:43

dino napsal(a):

Omlouvám se max už. 1540. Zadný jiný takovou nemá. Pravě že je tam od našeho rozdíl 150 kg proto jsme nekupovali už si vzpomínám

12.12.2007 20:44

dino napsal(a):

nejak mi to blbne, nechce sa mi nacitat ten modelked mi to pojde, prestudujem si to, dik za rady

sabora

12.12.2007 20:46
sabora

woldemortik napsal(a):

ahoj chladomilníci......, dlouho jsme tady nebyla, taky se toho docela stalo, to bych mohla psát až do aleluja...., jen v kostce, jsme třeba sklepávali na vyjížďce pitbula, prošli spadlou korunou stromu (ve stylu jede tank.......).atd.
ale..........
Možná někteří víte, že jsem před časem psala, že musím nechat uspat poničku ale vet se 3x nedostavil na domluvený termín a já to nechala teda být.
No, v pondělí jsem koukla ráno z okna a řekal si, tak takhle už to nejde, ta ponča je už moc špatná, pár telefonů a domluva s vet. technikem na dnešní ráno.
Měla jsem z toho strach, ale vše probjehlo velice v klidu, kobylka se do poslední chvilky pásla, já ji hladila a jsem moc ráda že její poslední chvilka mohla být pro ni v klidu a bez bolesti. To bylo to, co jsme pro ni musela udělat.
Nikdy na ni nezapomenu, je navždy v srdíčkách mých dětí kterým dala spousty krásných chvil a umění mít rád.

dino napsal(a):

my máme příves od Autovia na 2000kg, nápravy mají certifikované na 2,5t, dělají i trošku prodloužené typy (3,33m ale nevím jakou výšku) a ceny jsou přijatelné (jestli ne nejnižší)

dino napsal(a):
Omlouvám se max už. 1540. Zadný jiný takovou nemá. Pravě že je tam od našeho rozdíl 150 kg proto jsme nekupovali už si vzpomínám

pockaj, nespominas si na jednehho ceskeho vyrobcu? mala so niekde odkaz a nemozem to najst, mal plachtove aj laminatove...a tusim aj dobre velkosti

12.12.2007 20:47

dino napsal(a):

člověk tu chvilku není a vy takhle ten pomocník je drsnej.

tady s míma maxi konma

12.12.2007 20:49

sabora napsal(a):
ahoj chladomilníci......, dlouho jsme tady nebyla, taky se toho docela stalo, to bych mohla psát až do aleluja...., jen v kostce, jsme třeba sklepávali na vyjížďce pitbula, prošli spadlou korunou stromu (ve stylu jede tank.......).atd.
ale..........
Možná někteří víte, že jsem před časem psala, že musím nechat uspat poničku ale vet se 3x nedostavil na domluvený termín a já to nechala teda být.
No, v pondělí jsem koukla ráno z okna a řekal si, tak takhle už to nejde, ta ponča je už moc špatná, pár telefonů a domluva s vet. technikem na dnešní ráno.
Měla jsem z toho strach, ale vše probjehlo velice v klidu, kobylka se do poslední chvilky pásla, já ji hladila a jsem moc ráda že její poslední chvilka mohla být pro ni v klidu a bez bolesti. To bylo to, co jsme pro ni musela udělat.
Nikdy na ni nezapomenu, je navždy v srdíčkách mých dětí kterým dala spousty krásných chvil a umění mít rád.

jj chudinka uz sa paskoce s nasim mimi:,-(

12.12.2007 20:49

bonita napsal(a):
nejak mi to blbne, nechce sa mi nacitat ten modelked mi to pojde, prestudujem si to, dik za rady

Myslím, že je prodává nějaká paní Kozáková v Praze mají v nabídce i jiné značky. Doporučuji ji kontaktovat objednat si katalogy pro bdít nad nimi nekolik nocí s kalkulačkou a s paní Kozákovou konzultovat má opravdu velký přehled a poradí. My jsme měli vybraný přívěs za 250000 tis a ona nám to rozmluvila a řekla ze za 120 tis je pro nás vhodnější tak už to mluví samo od sebe. Jinak počítej žádné cerepetičky jako žlab sedlovnu už si tam moc nedovolíš dat snižuje se ti už. hm.

12.12.2007 20:50

sabora napsal(a):
ale..........

ahoj jj pmatuji na to je mi ji líto,ale bylo to pro ni spíše vysvobození.jen ji přejí pořád krásně zelené pastvyny.

ja vím je velice ošemetné temá,ale nedá mi to pohřbíš si ji doma nebo ???

12.12.2007 20:52

bonita napsal(a):
pockaj, nespominas si na jednehho ceskeho vyrobcu? mala so niekde odkaz a nemozem to najst, mal plachtove aj laminatove...a tusim aj dobre velkosti

Maro Kralovice alebo Autovia

12.12.2007 21:00

sabora napsal(a):
ale..........

achjo (ksichtík se slzama.....)

sabora

13.12.2007 11:32
sabora

sapaska napsal(a):
achjo (ksichtík se slzama.....)

ahoj, ne. odvezla ji ještě včera kafilerka. co já i vím, je celkem dost velkej problém když chceš oficialně koně pohřbít sama, musí se k tomu vyjádřit spousta úřadů atd. víš, myslím že tomu tělu už je to pak stejně šumák, jestli je tam nebo tam, její dušička je teď v klidu někde na zeleným šťavnatým obláčku a dostala se tam v klidu...., to je důležitý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík